Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bp_transz

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest Transfer is an interdisciplinary arts festival with its main focus on contemporary literature. Each edition explores a theme through which we look at literary life in a regional and international context. The theme also provides the backbone of the programme that is designed to be…..
A Budapest Transzfer a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) nemzetközi irodalmi fesztiválja, amely minden ősszel egy érdekes, aktuális téma, egy művészeti ág vagy tudományterület és az irodalom – elsősorban a kortárs irodalom – kapcsolatát járja körül változatos programokkal, külföldi és hazai írók,…..
Pozsonyban jártunk a BRaK Fesztiválon. 2 great days at Bratislavský Knižný Festival.  ..
Let your imagination run wild! Open call for prose, poetry, drama, articles, drawings, comic strips from HA!art. Ha!art Issue 57: UTOPIAS/ DYSTOPIAS Since Donald Trump’s inauguration, George Orwell’s 1984 made its way to Amazon’s bestseller list and the demand for classic dystopian novels has…..
„A trafikosné és Menyhárt úr, a műszerész, a könnyűfém feltalálója, az idealista között lakott a szatócsné, az első napokban reggel mindjárt rántott levest főzött, de petrezselyemmel, mert anélkül a világért sem ette volna meg, rögtön utána egy kis kovászos uborkát…..
"Minden régen volt, most zombi vagyok. Kár, hogy nem drogozok. Nem dohányzom, nem füvezek, pedig építészkaron végzetteknél elenged­hetetlen követelmény. Ezért megy mindenhol ne­hezen a beilleszkedés, legjobb azt mondani, hogy leszoktam. Inkább kényszeresen főzök, járom a piacot,…..
„Így értek a kávéházba. A kávéház - az ebédszünet alatt - csöndes volt, elhagyatott. Takarítóasszonyok jártak ide-oda, seprűkkel, rocskákkal, törölgették a márványasztalokat. Elkésett reggeli kávézók fizettek. Egy cingár artista haladt át a hölgyszalonon. Pörkölték…..
Október 18. vasárnap | 16.00 TOLDI moziFilmvetítés     Világevők svéd dokumentumfilm eredeti nyelven, magyar felirattal (95 perc) 2015, rendező: Charlotte Landelius, Henrik Stockare, Thomas Jackson A fine dining szubkultúra előtt hódoló Világevők félig világjáró film,…..
A bor   Mikor Noé az özönvíz elől a bárkára menekült, bort is vitt magával. Unta magát erősen az öreg, s unalmában a borba hatféle állat vérét keverte. Először oroszlánvért kevert. Aztán tigrisvért. Ez sem volt elég, kevert belé még medve-, disznó-, majom- meg…..
„Pörkölt. Ma pörköltet főztem. Tisztázzuk: semmiféle tudományos megalapozottsága nincs a főzésemnek. Holott a minap egy lapban (talán a Zászlónk?) olvastam egy cikket egy szakácsról, ő elmondja, hogy komoly tankönyvek foglalkoznak a főzéssel, nyilván minden apróságnak megvan…..
Október 15. csütörtök | 19.30 PIMÁrverés / vezeti: Karafiáth Orsolya Első irodalmi receptárverés! Kérjük, tegyék meg tétjeiket, licitáljanak! A kalapács alatt kortárs íróink kézzel írott receptjei, konyhatitkok és történetek lapulnak. Az árverésből befolyt összeget a…..
Lackfi János: Betűtészta   Nem rossz a csigatészta,csak rémes lassan mászik,ezért simán lehagyjaa versenyben egy másik. Nem rossz a kagylótészta,jó, hogy nem mosdókagyló,meg nem is vécékagyló,hanem csak simán, úgy jó! Nem rossz az orsótészta,hogy ha van hozzá borsó,no…..
Finally it has arrived! See the programme brochure of this years festival here. Next week we are coming!   DOWNLOAD or read here>  ..
Megérkezett! Csodaszép, A6 méretű, 36 oldal tartalmú telis-tele programokkal. A kicsi és a szülők is köszönik, jól vannak. Jövő csütörtökön pedig már járni is fog! Letölthető programfüzet>..
„Matejt se szerettem az önuralmáért. Először is, gondoltam, honnan volt annyi esze ennek a ronda ripőknek, hogy kacsazsírt hozzon hazulról? Ami a legkiadósabb élelmiszer a világon. És honnét van annyi akaratereje, hogy takarékoskodjon vele, és így beossza magának? Vékonyan kente,…..
Október 17. szombat | 20.00 TOLDI moziFilmvetítés     Sushiálmok japán portréfilm/dokumentumfilm japán nyelven, magyar felirattal (81 perc) 2012, rendező: David Gelb A Sushiálmok olyan ember portréja, aki szakmájában nem fogad el semmilyen kompromisszumot. Egész életét a…..
„Mikor egy kocsmai asztalnál azt mertem mondani, én bizony teszek a lecsóba fokhagymát, nem is keveset, akkor a közismert konyhahős, B. szemrehányóan villantotta rám bozontos szemöldöke alatt ülő, ördögi tekintetét - és az sem hatotta meg, hogy egy Arany Fakanál-díjas…..
„A Tóni szenvedelmes pillantásánál gondoltam először arra, édesanyám nő, a velőscsontnál meg arra, hogy édesapám férfi. Hogy ilyen egy férfi. Szerez, megold, ellát, oszt.   - Velőscsontszagra gyűl az éji vad – jelentette be apánk, és szertartásosan leült a…..
"Rántottcsirke - gyorsan, mosogatás nélkül" "Közép-Európa legjobb rántott csirkéje, soha nem látott, titkos receptúra szerint készül, gyorsan, könnyen, egyszerűen." (Dragomán György) ..
Október 15. csütörtök | 21.30 KönyvBárNyitóvacsora Érezte valaha egy jó írás olvasása közben a megírt ételek zamatát a szájában? Szerette volna megkóstolni Harry Potter sütőtökös derelyéjét vagy a vajsört? Elképzelte már, hogy mit ehetett Micimackó vagy Malacka, és…..
Október 16. péntek | 20.00 TOLDI moziFilmvetítés     Gemma Bovery francia film (99 perc) 2015, rendező: Anne Fontaine Főszereplők: Fabrice Luchini, Gemma Arterton Az idilli normandiai falu békés életét felkavarja a nagyvilági Gemma Bovery és férjének az érkezése. A…..
TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ: LEGENDA A NYÚLPAPRIKÁSRÓL „Dehogyis tapadt a Gazsi erkölcsi fölfogásában bűntudat, hogy egy ember kivégez táplálékának egy állatot. Csak valami egészen spontán belső sugallatra kezdett Gazsi küszködni magában döbbenettel és megilletődéssel, amikor…..
TÁLALVA – ehető irodalom – játssz velünk! A siker receptje Végy egy olyan irodalmi művet, amelyben egy ételnek fontos szerep jut vagy figyeld az idézeteket a Budapest Transzfer Fesztivál facebook oldalán és válassz kedvedre való szöveget! Főzz, kotyvassz, alkoss! Tálalj,…..
„Anatol Korkodus ekkor kifényesítette a csizmáját, megstuccolta a szakállát, megmosdott, hónalját bekente Cedar hintőporral és még utoljára rövid időre elvonult a szobájába. Már kezdett későre járni, amikor csengőszóval hívott. Ekkor már újra az irodájában várt rám…..