Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hellisfitar

0 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát ebben a büntetéssztoriban sehogyan sem jön ki a matek: - Az Elvira szerint a Keletiből Tápiószelére a vonatjegy ára 1300 ft,- közalkalmazotti igazolvánnyal 650 ft. - A pótdíjas táblázat alapján a menetjegyen felül fizetendő büntetés 500 forinttól 8000 forintig terjed, attól függően, hogy milyen…..
Hellisfitar 2017.09.16 09:20:13
Nos, akkor pár morzsa ahhoz, hogy ne hülyén haljon meg az ember:

1. ha olyan állomáson vagy megállóhelyen száll fel a vonatra az utas, ahol van jegyvásárlási lehetőség (nyitva tartó pénztár vagy automata), és a kallertől venne jegyet, akkor 500 Ft (elégtelen menetjegy, pl. IC pót- és helyjegy, gyorsvonati pótjegy hiánya) vagy 2600 Ft (menetjegy hiánya) pótdíjat köteles fizetni. Lehet morogni azon, hogy ez utóbbi nagyon sok, de ez van, ennyi a tarifa, ki kell csengetni. Hogy aztán ez azért van-e, mert ha pótdíjmentesen lehetne a vonaton menetjegyet vásárolni, akkor bizony lényegesen többen elmulasztanák az állomáson megvenni azt (hiszen nem kell ahhoz sunyi getzi lógósnak lenni, hogy megkísértsen a lógás szele, hátha nem ér oda a kaller, ellenben a 2600 Ft a becsületes utasokat azért mégis csak visszatartja a lógástól), vagy azért, mert a BKV-n sem utazunk jegy nélkül, de ott nyolcezerrel indít a bünti, hát én nem tudom, döntse el az, aki a tények ismerete nélkül okoskodik;
2. sötét az összes automata a Keletiben? Ó, valóban? Mind a tizennégy? Persze lehetséges, ahogyan a sellők is létezhetnek... De hoppá, hát a kaller a telefonján le tudja csekkolni, hogy indulás, azaz 4:10 előtt melyik automata működött vagy nem működött, melyiken hány órakor volt az utolsó jegyvásárlás, de még azt is, hogy az adott automata éppen nem fogadott el aprópénzt vagy papírpénzt. És mikor az utas kiejti a száján, hogy nem működött az automata, akkor a kaller első dolga, hogy rápillant a telefonjára. ;) Nem működtek? Hívja a pénztárt, hogy miért nem volt a helyén, vagy engedélyt kér a pótdíjmentes jegykiadásra, és az események a rendes kerékvágásba kerülnek vissza;
3. jegyszerkesztéskor az említett pótdíjak kerülnek a jegyhez, azaz 500 és 2600 Ft, teljesen kizárt, hogy ha igaz a sztori, akkor a két közalkalmazotti pótdíjjal együtt 9600 Ft-os fizetési felszólítást kapott. Szimpla kamu.
4. a reggel 4.10-es szolnoki személy hétvégén tele van buliból hazafelé igyekvő (békésen szunnyadó, vagy éppen a piától izmozó) ittas egyénekkel, akiknek jó része nem vesz jegyet, aztán ellenőrzéskor szembesül azzal, hogy hú, bazmeg, elkúrtam, majd vérmérséklettől függően kezeli a szitut. Most sem lehetett ez másképp, csak hát egy homáros levéltől sokkal jobb lesz a levélírónak. :D
5. a kedves könyvtáros - állítása szerint - már máskor is felszállt a Keletiben úgy, hogy nem vett jegyet, csak nagy valószínűséggel a kaller Kőbánya felső után ért oda hozzá, és kiadta - szabálytalanul, de valóban utasbarát(abb) módon - onnan pótdíjmentesen a jegyet, hiszen hajnalban Kőbánya felsőn nincs pénztár. Most azonban megszívta, mert indulás után rögtön elindult a kaller, és megcsípte, és hát gondolom az ilyenkor jellemző arcoskodásnak hála eljutott oda, hogy megkínálta valami pótdíjjal, esetleg lerakta a vonatról őket, hadd józanodjanak ki a következőig. És ezt a sértést már nem nyelhette le, kerekíteni kellett egy hülye sztorit, hadd csámcsogjon a plebs.

Konklúzió: vegyél jegyet, megteheted a pénztárban, az automatánál, sőt, interneten is, arra még kedvezményt is kapsz, ha meg elcseszed, akkor viseld a következményeit. Aprócska jó tanács: szájkarate és hőzöngés, arcoskodás és pökhendiség helyett többet értek el a vonaton egy mosollyal vagy egy lécciléccivel, a legtöbb kaller megoldja úgy, hogy a vasút is a pénzéhez jusson, és te se fizess ki egy valag pótdíjat.
Tékozló Homár Nászút extrával 2015.05.21 15:11:39
Nem mindig könnyű egy feldühödött, csalódott ifjú férjet kezelni, de azért csak meg kéne próbálni nem?  Túl izgalmas nászút Kedves Homár! Az alábbi levelezést osztanám meg Veled és a nagyérdeművel, amit az Unitravellel (majdhogynem magammal) folytattam: Febr. 26-án írt…..
Hellisfitar 2015.05.21 15:43:41
@milyennőazilyen: Az 1 millió dolláros marsi útjukon, mikor a hülye transzferléginusz miatt lekésik a Holdról induló gépüket...
Egészen elképesztő sztori tegnapról. Ami csak a levélíróval való levelezésből derült ki: a Keletiben szállt fel, a jegye Kelenföldtől szólt, mert van BKK-bérlete (csatolta is, érvényes). Egyből jött a kalauz, aki inkább hitt a kütyüjének, mint bármi másnak, többek közt a…..
Nemrég megemlékeztem az októberben megnyitott bécsi főplázáról, de a vonatokat csak szegről-végről érintettem. Pedig volt járműkiállítás, még ha nem is pont olyan, mint amilyenre egy ilyen fontos esemény kapcsán számítottam volna. Legalábbis én azt gondoltam, különböző típusok vonulnak fel,…..
Hellisfitar 2014.12.05 09:01:28
@Hamster: Igaz, de szerintem ne legyenek illúzióink, ott később sem lesz olyan mocsok mint a Keletiben, illetve ha a Keletit glancolnák így ki, akkor az nem maradna tiszta tán egy napig sem. De írhatnám bármelyik pályaudvarunkat/állomásunkat/megállónkat (és hogy ne csak az emberi igénytelenség lebegjen előttem, gondolom arrafelé nem nagyon járnak be "pottyantós" budis kocsik a főpályaudvarra. Már ha még vannak az osztrák vasúton olyanok, de ezt más jobban tudja).
Nem vasutazom más országokba (és országokban), főleg nem nyugatra, ahol azért a kötöttpályás közlekedés nívója (is) magasabb, így nyilván nincs rálátásom a tisztaságra sem, de az a régi sztori bennem él, mikor egy ismerősöm elmesélte, hogy egy osztrák kisváros állomásán egy csikket látott a peronon, az is Szimfi volt...
Andrást érthetetlen módon lezsidóhülyegyerekezték a Nyugatinál lévő Tesco Expressben, amit ő levélben sérelmezett a vezetőségnél. A Tesco azt válaszolta, hogy beszólós alkalmazottukat a munkajogi szabályokat figyelembe véve figyelmeztették és frissitő oktatásban…..
Egy Szojuz alulnézetből Itt világít nekünk majd’ minden este, ráadásul ez a legközelebbi égitest, mégis mindössze két tucat ember járt valaha is a közelében - már ha nem a Holdraszállás-szkeptikusok táborát erősítjük, akik szerint az egész nem több egy hidegháborús…..
Nagyon kedveljük Kovács Kálmán 56-szoros válogatott labdarúgót, szép bajusza van, kellemes az orgánuma és fénykorában úgy tudott esni a 16-oson belül, ahogy azóta se senki, csak Dombi Tibor, a Hortobágy pumája. A futballhoz való viszonya viszont elég ambivalens, a tényekkel még…..
Hellisfitar 2012.06.08 11:19:36
@csárli hárper (nyikhaj, tollforgató terrorista):
Há'de ezt pont a takonyagyú Hír-tv néző szúrta ki, mikor a takony agyával felfogta a Hír-tv-n látottakat.
Hogy aztán ez nagyon zseni csárlinak ne is tűnjön fel. ;)
Reggel 6 és 9 óra között nem lenne érvényes a nyugdíjasok kedvezménye és a 65 év felettiek teljesen ingyenes közlekedése Budapesten, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tegnap nyilvánosságra hozott javaslata szerint. A tanítás és a munkakezdés…..
Hellisfitar 2012.02.22 12:05:52
@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp:

Tessék talán olyan járatra is felszállni reggel (ha teccik tunni), amely pl. valamelyik piac v. csarnok felé gurul. Nos, elárulom: nem lehet a banyatankoktól.
Vagy tessék szépen megtekinteni némelyik elővárosi vonatot reggel 6 és 8 között - igaz, a városból kifelé menet, tehát itt a zsúfoltság nem érvényes, annál inkább a ráfizetés -, ahol is a vagononként nagyjából nyolcvan hely bő 2/3-át 65 éven felüli, ingyen utazó nyugdíjas foglalja el.
Ez nincs így rendben. Mellesleg én meg annak a mamájával beszélgetnék el, akinek az agyatlan kölke (gyerek az, csak felnőtt gyerek) kitalálta ezt a 65 éven felüli ingyenes marhaságot. Hogy miért nevelt ekkora birkát, akik hatására aztán "smittfóbiás" eszementek habzó szájjal kapnak agyvérzést.
Subba A nap képe 2012.02.09 12:01:12
Hellisfitar 2012.02.09 17:17:05
@Schmitt "sumák cum-laude" Pál, nem kéne? menni!: "Ezért vitte Orbán csődbe a Malévot!"

Hofi szavaival élve: hátesszhűjje.
A Homár nem tud róla, hogy megcsinálták volna már a Nagy Felütési Szakácskönyvet, azazhogy milyen olcsó kötőanyagokkal bővíthetjük tetszés szerinti tömegűre adott termékünket, anélkül, hogy a vásárló ezt észrevenné. Ennek hiányában érthető, hogy elszaporodhattak a…..
Évente már csaknem 74 ezer autóbalesetet okoznak az agancsos útonállók Nagy-Britanniában, miután egyre többen vannak mind ők, mind pedig az autósok. Valami készül: a normann hódítás, azaz 1066 óta nem volt ilyen népes a szarvasok állománya. Vadászatuk miatt a 18. századra…..
Hellisfitar 2011.10.20 07:21:23
@Bruhahahahihihi: Egy rövidke ideig nem értettem hogy jön ez ide, de aztán megvilágosodtam. Kend lenne a cikkben említett jószág.
Merhát hogyaszongya: "A csúcsidőszak a május és az ősz (október 20, ugyi), a vadak ilyenkor a legaktívabbak. Ráadásul októberben-novemberben éppen hajnalban (05:48) és szürkületkor szaladgálnak a legtöbbet..."
Mennyei. ;)
NYELVISZTÁN Kik is a bolgárok? 2010.12.06 12:00:00
Tévhiteket megdönteni jó, kiváltképp ha olyan zavarbaejtő kérdésről van szó, hogy kik is a bolgárok. Bolgárok vagy bulgárok? Ez is egy jó kérdés, de most mindenre fény derül. Vigyázat, hosszú! Roland nevű olvasónk kirgizekkel kapcsolatos kérdésére már korábban…..
Újra Budapesten! Furcsa volt már messziről látni a város fényeit, ahogy Budapest fölé érkeztünk tegnap este, tizenegynéhány óra utazás után. Kabulból valószínűleg semmit sem láttunk volna, olyan sötétségbe borul a város esténként. Ráadásul olyan durva porfelhő lebeg…..
Hellisfitar 2010.11.18 10:36:14
@Roa: Ha tudod a választ - ahogy a végén írod -, akkor miért kérdezed meg...? ;)

Mindegy is, én örülök, ha az adóforintjaimat Hesna és az MTV költi el arra, hogy szinte testközelből élhessem át azon országok mindennapjait, amiről az átlag adózó csak annyi tud, hogy ott sok az arab és nagyokat robbantgatnak. Ugyebár, adózó...
A sors úgy hozta, hogy a mai is magyar zászlós nap lett, íme Dixi tejfölje. Dixi lejjebb dühöng pedig örülhetne, hogy nem külföldieknek mutogatjuk az ilyesmit, és azt is beláthatná, hogy idegentől rosszabbul esik a szőrös tejföl."Hazai termelőktől hazai fogyasztóknak! Így…..
Megrendülten adjuk közre jobb sorsra érdemes olvasónk, Alpha76 összeroppanásának gigantikus dokumentumát. Alpha76-nak eleve nem volt jó, mert egy ökör letarolta a parkoló kocsija jobb oldalát. Aztán úgy tűnt, hogy van mégis remény, mert a meglépni látszó tettes visszatért a…..
retro gastro LEO jégkrém 2010.03.31 06:11:00
A '70-es években két jégkrém márka uralta a piacot: a LEO és a ROLL. Eleinte csak pálcás jégkrémek voltak, majd később bukkant fel a dobozos, majd a családi LEO. A pálcás LEO jégkrém 3 Ft-ba került, és ezzel az árral sajnos teljesen elérhetetlen volt számomra; három…..
parkolás blog A rend őrei 3. 2010.03.16 08:12:57
Az alábbi sztori egyben érdekes és elgonolkodtató is... A beküldő javaslatával nem éltem, mert hát azért címben mégsem trágárkodunk és sajnos még örülhet is, hogy csak ennyivel megúszta a dolgot. Le a kalappal, bátor ember.Helló! Ha kirakod a blogba akkor talán lehetne a címe:…..
A mai magyar futballvalóságban élve szinte hihetetlen, hogy megtörtént, de az egyik topbajnokság stabil tagjának számító – bár most épp kiesni készülő – gárda szombat óta honfitársunkat köszöntheti mint a klub színeiben legtöbbször pályára lépett játékost. Ő…..
Piroslap Pofánvertek egy nácit! 2010.03.15 22:24:00
A Mandiner blog nem mindennapi fogása az alábbi videó. Bár a Piroslap is kint volt a Jobbik rendezvényén, de ők ügyesebbek voltak. Végre. Végre, valaki pofán vert egy nagypofájú nácit. Az enyhén fasisztoid fószer az Andrássy út sarkáról üvöltötte, hogy zsidó gyere át a…..
A katasztrófa­védelemnél dolgozom közalkalmazotti munkaviszonyban. A közvetlen főnökömnek a 2010– es törvénymódosítást követően le kellett volna mondania a nyugdíjáról(egy időben volt aktív, hivatásos dolgozó munkabérrel és nyugdíjas, havi nyugdíj…..