Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perszonáltréner

37 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összeszámolni sem tudom, hány konyhabútort terveztem életemben és a blogot is már 5 éve, hogy elkezdtem írni, mégis most érkezett el az a pillanat, mikor végre meg tudok mutatni nektek egy hivatásos fotós által befotózott és saját magam által tervezett konyhát. Fogadásra felkészülni! Kalász Vivien…..
Hamarosan itt a Karácsony, amikor a fél ország mákos fogközökkel merül el az Ünnepi hangulatban. A szeretet ünnepével egyidőben az egyik legfontosabb éves gasztronómiai eseményünk is lezajlik: a karácsonyi sütés-főzés. Az egyik rémálom, amikor elfogy a bejgli és már nincs időnk sütni. Nem kell…..
Perszonáltréner 2018.12.13 09:15:14
@Dikusz: ezt a szabályozást örömmel üdvözlöm. Borzasztó, hogy krémes (vagy akár bejgli) néven miket akarnak eladni...fújj
Drunken Kitchen "Konyakos" libamáj 2015.01.29 14:13:35
Kaptam egy üveg konyakot a Balaton észak-nyugati csücskéből. Vagyis valójában nem konyakot - cognac - hanem borpárlatot, hiszen ezt a nevet csak akkor viselhetné az ital, ha megfelelne a szigorú szabályozásnak. Ez esetben az alapanyag a franciaországi Charente folyó mellől…..
A legfontosabb lépés mindig a beismerés. Rengeteg elhízott emberrel beszélgettem már, akik magukat kerekdednek, husinak, mackósnak írják le, nem merészkedve még csak közel sem a gondolathoz, hogy ők bizony súlyosan elhízottak. Márpedig ha nem szólal meg a vészcsengő, akkor a…..
Perszonáltréner 2014.11.13 13:05:42
@Balogh Torrente Tibi de la Omlás:

Nekem a nyírfacukor, és az erititrit bevált, nincs mellékíze, de horror drága. Bár én alig használok eleve belőlük, nekem nagyon nagyon sokáig elég egy doboz, de mondjuk egy egész családot ellátni vele, vagy ebből sütni, az elég izmos... :)
Én mondjuk édesítőszer ellenes sem vagyok, süssina nekem is van itthon...még élek...(de meggyőzhető vagyok róla, hogy mesterséges édesítőt használni ultragáz, csak megbízható tanulmányt még nem találtam, a "brit tudósok"-ban pedig nem bízom :):)
Perszonáltréner 2014.11.13 13:14:04
@_z_:

Még én is egyensúlyozom az olvasható / túl tudományos határán, remélem megtalálom az egyensúlyt. Bár volt olyan kommentelőm, aki abba kötött bele, hogy nem elég tudományos. Pedig nem is az a célom, hogy telesűrítsem idegen szavakkal a szövegem, és itt bizonygassam a sokrétű műveltségem, és hozzáértésem, hanem inkább hogy közérthetően tolmácsoljam a mondanivalómat. Igyekszem...gyakorlom... :)

A tesióráról pedig annyit, hogy én élsportoló voltam, de a tesit azt szívből gyűlöltem. Alkoholista, elhízott tesitanárok ordítoztak velünk, és próbálták pokollá tenni azt a 45 percet.Sikerült is! :) A futást velem is ők utáltatták meg. Eleve nonszensz, hogy osztályoznak valamit, ami adottság, és tehetség kérdése. Én hihetetlenül béna voltam (és vagyok) labdajátékokban, de duplaszaltóztam gerendán. Mondjuk eleve nem értem,hoyg gátlásos, duci kamaszlányokat, minek forszíroznak, hogy gerendán ugráljanak, meg bukfencezzenek. Én tornászként imádtam, de szerintem ez többet ártott a csajoknak,mint használt. A tesi óra arra jó,hogy frusztrálja a gyerekeket, és egy életre megutálják a mozgást. Ezek a poroszos módszerek semmire sem jók...
Perszonáltréner 2018.09.01 10:36:40
@nice777: A duplaszaltó az költői túlzás volt természetesen :) . Tehetségtelen tornász voltam, ám lelkes. :D
Új járat, új londoni reptérre, szokatlan géptípussal: pár hét múlva indul a Stobart Air-FlyBe közös járata Southendre. Még bejáratós, sok az olcsó jegy, sok dátumra simán alámentek a Ryanairnek és a Wizznek. Decemberben jelentették be a FlyBe érkezését Budapestre, ami most, pár héttel a londoni…..
Egy pár nappal ezelőtt olvastam egy cikket, amiben leírták, hogy a legfrissebb OECD  jelentés szerint mi vagyunk a legkövérebb nemzet Európában,  a világon pedig a negyedik helyezettek vagyunk. Ez konkrétabban azt jelenti, hogy a felnőtt lakosság 30 %-a elhízott, a 15 év alatti magyar gyerekek pedig…..
A közvéleményben újra meg újra megerősödnek azok a hangok, amelyek azt mondják, hogy mindenkinek megvan a maga dolga: a nők végezzék a házimunkát, gondozzák a gyerekeket, a férfiak pedig keressék meg a kenyérre valót és lássák el a vezető szerepeket. Mindezt pedig bibliai igékre hivatkozva, mondván…..
Perszonáltréner 2017.10.19 15:08:22
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Az ember egy faj. Nincsenek az emberi fajon belül fajok. Rasszok vannak. Tehát egy fajba tartozol a zsidókkal.
Nagyon régóta készülök megírni ezt a bejegyzést, temérdek szakirodalmat olvastam el ezzel kapcsolatban, és hát nem egyszerű a téma, viszont annál fontosabb. Amellett, hogy népünk-nemzetünk bizony tunya és elhízott, van egy réteg, akik soha nem látott elánnal vágnak bele a sportolásba. Mint ha két…..
Nagyon régen készülök már megírni ezt a bejegyzést, gyakorlatilag a blog születése óta. Aztán ezen a borús őszi reggelen ismét eszembe jutott a téma, ránéztem a naptáramra, és rájöttem, hogy nincs több kifogás, ma még időm is lesz írni róla két személyi edzés között. Szokásomhoz híven most sem a…..
Perszonáltréner 2017.09.14 07:51:33
@euratom: váháháháááháhá nagyon nevetek, köszi :) :) :)
Hatalmas mázlival foglaltunk ingyenjegyet Máltára - árazási hiba miatt hatezer forint volt a jegy oda és vissza is főidényben, ezt inkább ötször ennyiért hirdetik alsó hangon, felső határ pedig a csillagos ég -, s összességében nem bántuk meg. Azt sem, hogy eljöttünk, s azt sem, hogy ennél többet…..
A fene se gondoltavolna, hogy egyszer eljön az az idő, amikor nyáron amiatt fogom bekapcsolni a sütőt, hogy karfiolt süssek. És tessék! Megtörtént! Napok óta kerülgetett az inger, alattomos módon próbált beférkőzni a fejembe, keményen dolgozott azon, hogy eljusson a tudatalattimba hogy sokáig,…..
Perszonáltréner 2017.06.07 19:24:22
Olyan jól indult minden, vacsora, korai mozi, séta az állatkertben, vagy a ligetben, aztán a negyedik randin hazakísért, és Te hagytad, hogy feljöjjön… Ez pedig így ment még párszor, amikor rákérdeztél: “megmutatod a lakásod?” -és akkor kiderült, hogy bár elmúlt már 30 és saját jövedelme van, mégis…..
Perszonáltréner 2017.05.03 13:47:29
@Terézágyú: És miért nem vasalja ki magának? Ha mindkét fél ugyanannyit dolgozik, akkor az otthoni munkamegosztás is közös nem? Én ha korábban végzek, boldogan kivasalom a férjem ingét, és szívesen várom finom, meleg vacsorával, takarítok, mosok, stb.. Azonban ha épp nekem van több munkám, ezt ős is boldogan megteszi értem. És ettől lesz a kapcsolatunk egyensúlyban. nem tudom hány éves lehet - úgy 17-re saccollak a felfogásod alapján- de ideje lenne szakítani azzal a nézettel, hogy a feleség egy ingyen bejárónő. Egy párkapcsolatban egymásért vagyunk. Örülök, ha segíthettem.
Perszonáltréner 2017.05.03 14:00:26
@Chendrys19: PONTOSAN!!!! Ez úgy egészséges, ha kétirányú...anyagilag is...
Perszonáltréner 2017.05.03 15:08:24
@Terézágyú: Ki mihez ért?De bájosan cuki vagy. A vasaláshoz nem érteni kell, hanem megcsinálni. Ráadásul a mindennapi életből fakadó háztartási munkák (mosás, mosogatás, bevásárlás, főzés, felmosás, kádpucolás stb - amikhez egyébként szintén nem érteni kell, hanem csinálni, mert nem rakéta tudomány) lényegesen több időt igényelnek, többször merülnek fel feladatként mint az általad említett alkalmanként felmerülő kütyüs feladatok. Ráadásul ez is a sztereotíp gondolkodásodnak a bizonyítéka, ezeket a feladatokat manapság már a nők is megcsinálják, falun a kiskert felásása, vagy állatok gondozása sem kizárólag a férfiak feladata. Ha végeznél házimunkát, akkor értenéd miről beszélek.
A meghirdetett menetrend alapján igazi gyorsbusz indult a budapesti reptérről a belvárosba. Az útvonal kitűnő, felfűzi a pályaudvarokat is. A menetrend is zseniális, fél óránként jár. A valóság egy cseppet más, de a szolgáltatás valóban létezik, minibusszal. Sőt egy másik szolgáltató is belépett a…..
Perszonáltréner 2017.04.19 12:38:29
Fegyveres harcok idején rendszerint a békéltető jár a legrosszabbul - tartja a keserű, régi mondás. E klasszikus alapvetés igazságát mi sem illusztrálja érzékletesebben, mint a Tennessee-i pedagógus esete, akit a minap azért jelentettek fel, mert az evolúcióról tanított az iskolában...
Hosszú hónapok (évek) mély és vérfagyasztó csendje után, új bejegyzést teszek közzé. A hallgatásnak nem volt különösebb oka. Persze szerepet játszott az időhiány, a tavalyi esküvőm szervezése, egy jó adag lustaság, és egy kis kiégés is. A 2015-ös év az írásról szólt, nem csak a saját blogomban…..
Verik a férfiakat. Ugyan nem a megszokott módon, ám annál inkább. Sokan tudják. Mégsem beszélnek róla. Pedig nem tabu téma. Egyszerűen csak azért, mert ciki. No meg azért, mert nem tudnak ezzel mit kezdeni. Sem a feministák, sem a családbarátok. A bántalmazott férfiak minden fiókból kilógnak. A…..
Apaságról, önképről, fejlődésről, változásról beszélgetett Süveges Gergő műsorvezető, író, tanár és Simon Attila evangélikus lelkész a 11. Szélrózsa-találkozón. A két négygyerekes édesapa kendőzetlen őszinteséggel mesélt a szülinapi ajándékokról, a klasszikus szerepekről és a bocsánatkérés…..
A gyöngytyúk napjainkban kissé feledésbe merült, pedig régebben igen kedvelt volt. Gyöngytyúklevest vittek a gyermekágyas kismamának, a lábadozónak és joggal, mert valóban erősítő hatású, könnyen emészthető, felséges ízű leves. Könnyű annak, akinek van baromfiudvara -…..
Az ember természetesen mindenből a legjobbat szeretné a gyerekének, ezzel együtt is azért nagy kérdés, hogy ebbe a kategóriába beletartozik-e az, hogy több mint egymillió forintot adjon egy babakocsiért...
Perszonáltréner 2016.04.19 12:22:26
@háténimmár: Pont ez jutott eszembe nekem is! :D :D Bár, állítólag a milliomos gyerekek nem csócsálnak.
Nem, a cím egyáltalán nem túlzás. Sőt, inkább a finomítása annak a vérfagyasztó ámokfutásnak, amelyet Friderikusz Sándor rendezett az önmagáról elnevezett műsor keddi adásában. A program egyetlen témája annak a Kiss Lászlónak a szerecsenmosdatása volt, aki a jogerős ítélet szerint tettestársaival…..
Az ember hibázik, merthogy nagyon kevesen vannak, akik bűntelenül, szeplőtelenül élnek le egy életet. Mindenki beleszaladhat egy kisebb csínytevésbe, apróbb szabálytalanságba, amiért gyakran csak a saját lelkiismeretével kell elszámolnia, hiszen ezek a gyarlóságok még nem érik el a törvényi…..
Perszonáltréner 2016.04.06 10:07:49
@Gyárfás: Nem csokit lopott. Megerőszakolt egy nőt, tehát torzult a személyiségű ember. Illeszkedjen be a társadalomba, legyen uszodai pénztáros, éljen csendesen, de NE tölthessen be magas pozíciót,főleg nem gyerekek közelében. Ha jogilag el is évül a tette (mondjuk ez is vet fel kérdéseket), emberileg ez soha nem évülhet el, mint ahogy az áldozatban sem évülnek el a fájdalmak. Ha a lányomat megerőszakolja egy beteg állat, akkor nem érdekel, hogy 1-2-3-50-100 év múlva milyen aranyat honnan hoz, nyer-e az Oscaron, vagy Nobel-díjas lesz-e. Ilyen áron NEM kell. Sajnálom, hogy sokan nem értik még mindig, hogy mi a probléma....
Perszonáltréner 2016.04.06 10:10:45
@Muad\\\'Dib: Azt sem akarjuk üzenni, hogy nyugodtan erőszakolj meg egy nőt, mert pár év, és senki nem emlékszik majd rá, néhány jó cselekedet egy jó kapcsolatrendszer, és lehet belőled bárki, sőt, évek múlva melléd is állnak páran. Ahogy fentebb említettem, legyen jegyszedő, húzódjon meg csendben a háttérben valahol. Eredményeket olyan ember is tud elérni, akinek nincs ekkora mocsok a múltjában. Engem nem hatna meg, ha az én erőszakolóm lenne sikeredző...
Perszonáltréner 2016.04.06 10:22:44
@Hóhér az utolsó barátod: Nem, nem vagyok halálbüntetés párti. Akkor leírom harmadszor is, amit már fentebb. Lehet jegyszedő, de ne tölthessen be felelős tisztséget, pláne ne kaphasson kitüntetéseket. Érted a különbséget?
nem ugyanaz kiflit lopni, mint megerőszakolni egy nőt. Akkor egy pedofil is lehet sikeres iskola pszichológus, hiszen már megbánta amit tett?Mindkettő szexuális bűncselekmény, és ugyanolyan súlya van.
Mire jó a fogyókúra? Azt gondolod, hogy ez egy nagyon egyszerű kérdés, és gyakorlott fogyókúrázóként többet tudsz róla, mint bárki. Akkor had legyek ünneprontó: fogalmad sincs mi az, hogy fogyni. Most, hogy vérig sértettelek, talán végig sem olvasod a blogbejegyzést, pedig…..
Perszonáltréner 2016.02.09 22:05:12
@vargatom:

jééé...így 2 és fél év után vettem észre a kommentedet...elnézést!
Azóta már én is láttam Paltrow kisasszonyról több képet, és igazad van, nagyon jól néz ki.
Amikor ezt a cikket írtam, abból az időszakból láttam képeket, amikor igen csoffadt tetem volt szegényke, talán a Brad Pitt-el való szakítása után (de ki nem lenne csoffadt tetem, ha dobná Brad... :) ). Szóval ő valóban egy nem jó példa.
Egy nagyon érdekes cikkbe botlottam ma bele, és el kell mondjam, szíven ütött. De jöjjön egy kis előzmény, egy őszinte vallomás tőlem... Van egy Neghar Fononi nevű amerikai edzőlány, akinek örömmel követem a szakmai ténykedését az interneten, mert nagyon "életszagú". Pár héttel ezelőtt megosztott…..
Gondolom ezzel a képpel nagyjából mindenki találkozott. De a kommentek között sikeres bormarketingesek is megbújnak...
Ábel Anita a Damu Rolanddal készült riportban szinte a teljes eszköztárat felvonultatta, amit elkövetnek pásztorkutya tulajdonosok, tisztes hímsoviniszták vagy csak az átlag hazai és nem csak hazai közvélemény: jogerős bírósági ítélet megkérdőjelezése, áldozathibáztatás, a szakértők hiteltelenítése,…..
Perszonáltréner 2016.01.19 07:19:21