Regisztráció Blogot indítok
Adatok
isapur

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Férfi - és apaszervezetek közös állásfoglalásukban bírálták az Isztambuli Egyezményt amiatt, hogy az diszkriminálja a férfiakat. Alighanem tevékenységük eredményeképp is az elmúlt időszakban a sajtó több esetben is foglalkozott azzal, hogy az Isztambuli Egyezmény hogyan érinti a férfiakat. Ennek…..
Kínában már most látszik, hogy sokan szeretnének szabadulni a házasságukból. Rengeteg válópert kezdeményeztek, de ez a tendencia már a járvány előtt is jellemző volt: egyre többen döntöttek úgy az utóbbi években, hogy elég a hagyományos nemi szerepekből és az áldozatvállalásból, inkább kiszállnak a…..
isapur 2020.03.27 23:43:24
@Hegge Balázs: Én már hallottam ilyet, nem is egyet. Mindkétszer férfitól, de ez nem sokat számít, mert statisztikailag nem elégséges minta. Mármint hogy ez esetleg nemfüggő lenne.
Bárhol ütötte fel a fejét eddig a koronavírus, mind a szakértők, mind pedig a politikusok abból a premisszából indulnak ki, hogy a közösségi érintkezések visszaszorítása a leghatékonyabb fegyver a járvány elleni védekezésben. Pár hét alatt odáig jutottunk, hogy lassan álmunkból felkeltve is…..
isapur 2020.03.26 08:51:43
@Utó Pista: Szerinted pl. Károly herceg meg fog halni?
Ma 74 éve lőtték a Dunába magyar nyilasok Richter Gedeont, a magyar gyógyszergyártás atyját. Richter azután is bejárt dolgozni, amikor 1942-ben a Horthy-rendszer zsidótörvényei alapján kitiltották a saját gyárából. Sorsát azért is érdemes megjegyezni, mert a cinikus Orbán Viktor szerint a cég…..
Erős mondat következik, de sajnos igaz: Őcsény település lakossága szégyent hozott saját falujára.   Történt pedig, hogy egy jó szívvel megáldott helyi panziós lehetőséget teremtett volna néhány menekült családnak, főleg nőknek és gyerekeknek, hogy megszálljanak nála és kicsit kipihenhessék…..
isapur 2017.09.28 16:05:32
@Lacusch69(Sch.Lacika): Nahát, csodálom, hogy nem téged kértek föl a Forrest Gump dublőrének, látszik, hogy legalább annyira bejött neked a sereg, szinte látom, ahogy átszellemülten fölfogtad a lényegét. Szét és össze tudtad rakni az AMD-t, sztakurva!!
Szerintem bármelyik 9 éves fiúgyerek simán képes lenne erre a brutál kihívásra, de remélem hogy sosem lesz rá szükségük.
isapur 2017.09.30 20:03:39
@Proud Mary: Mert én már nem vagyok 9 éves. Legózni meg AMD-t szét-összerakni, és ezzel büszkélkedni kábé 9 éves színvonal.
Kezdi megint egy furcsa történet elárasztani a gasztrohíreket, itt van a dolog valódi háttere...
isapur 2017.09.21 21:46:53
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
"Aliter in theoria, aliter in praxi." (Horatius) Más az elmélet, más a gyakorlat. Avagy bevezetem a témához illő a memoritert mindenki szellemi gyarapodása céljából a blogra, ha már az egyik nyelvvizsgám a latin. Általános gondolatok Eme blogposzt nem tér ki olyan anomáliákra majd, amelyben a…..
isapur 2017.03.08 03:41:37
@Senki A.: Ja, például hogy a gyerekek iratait köteles (lenne) átadni a gyerekekkel együtt. Vagy hogy a különélő szülőtől kapott ajándék a GYEREKÉ, és nem ő dönti el, megengedi-e neki, hogy hazavigye magával, és megtarthatja-e. Sorolhatnám tovább.
Mert jobb, mint a többi lehetőség, akárhányan is állítják az ellenkezőjét. Van rá ezer meg egy érvünk. Na jó, majdnem annyi. Val Cenis..
Miközben sok kritika éri (tesszük hozzá: nagyon sokszor jogosan) a magyar egészségügyet, néha érdemes kicsit kitekinteni, hogy a példaként hozott országokban milyen is a helyzet...
Az ezoterikus programnyelveken már túl vagyunk, ezúttal pedig egy valamivel praktikusabb válogatással állok elétek. Magyar és nemzetközi programozó fórumokon egyaránt visszatérő kérdés, hogy melyik programozási nyelvvel érdemes a szoftverfejlesztés rögös útjára lépni. Szeretnék bemutatni néhányat…..
A Szegedi Ítélőtábla bűncselekmény hiányában felmentette Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst, az MNV két korábbi vezetőjét. Ellenük még az előző kormány idején indult koncepciós eljárás, melynek végső célja Gyurcsány Ferenc kriminalizálása volt. A tegnapi ítélet másodfokú, de még nem jogerős, hátra…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
A szavazatvásárlás jól bevált valutája, a rezsicsökkentés, a folyamatos kormánypropaganda hatására mára megkerülhetetlen fogalommá vált a magyar közbeszédben. A gazdaságilag fenntarthatatlan, jogsértő rezsiharc történetének pedig még nincs vége. Már a 2010-es választások…..
isapur 2016.10.07 21:45:07
@inebhedj - szerintem: Az én személyes tapasztalatom viszont az volt, hogy minden évben frankón kisöpörte a kéményünket a kéményseprő, jó fekete is lett tőle, mint a mesében, mert mindenféle fával fűtünk, ami terem a környéken. Megérte az árát. Egy éve volt utoljára, kíváncsi vagyok a katasztrófavédőre, hogy muzsikál majd.
Mihálydeák Rita Ha valaki arra vetemedik, hogy egy szigeten „tengesse” az életét bizony alkalmazkodnia kell, de a helyieket leutánozni igencsak kemény dió! Főleg, ha olyan furcsaságaik vannak, mint a szicíliaiaknak...
A kábítószer-függőségről a legtöbb ember csak annyit tud, amennyit olvas róla, esetleg a neten, filmekben találkozunk vele, de a hétköznapokban (hála istennek) csak ritkán kell megtapasztalnunk mindazt, ami ezzel jár. Egy kanadai fotós végigkövette egy heroinfüggő lány nem…..
isapur 2016.04.06 20:50:27
@Pöff: A kérdés nem igazán jó. Az igazi kérdés, miért kell kipróbálni. Ott még kábé van is döntési helyzet, a rászokásnál már kevésbé.
35 év után ismét Oscar-díjat kapott egy magyar film, a Saul fia nyerte el a legjobb külföldi filmnek járó szobrot. Nemes Jeles László első filmjét a Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be, ott rögtön négy díjat nyert, és már akkor mindenki Oscar-szereplést kezdett emlegetni.  Magyarország gyorsan be…..
isapur 2016.02.29 18:44:27
@csak egy néző: lovasíjász egy faszt.

Egy vízvezeték-szerelő kalandjai. Csak az az érzésem, hogy Vajna valamiért nem adna rája zsetont.
A HírTv-hez igazolt Veiszer Alinda, Alinda címen indít beszélgetős műsort hétköznap esténként, első vendége Nagy Kriszta Tereskova festőművész lesz, vettük tudomásul rezignáltan, majd robbant a gecizős beharangozó videó, úgyhogy olyan izgatottan ültünk a tévé elé, mintha…..
Akár komoly elégtételt is érezhetnénk itt a Noemisszió blognál most, amikor kiderült: a Volkswagen autógyár semmibe véve az emberek egészségét, az üzleti és ökológiai korrektség minimális, alapvető elvárásait, gátlástalanul csalt, hazudott, trükközött. A hír immáron…..
isapur 2015.09.20 21:32:50
@Éhes ló: én láttam benne hivatkozásokat, a félkövér betűsek azok.
hogy mennyit érnek, azt nem tudom.
Ha a ma még dúsgazdag arab olajországok nem akarnak 20-30 év múlva éhen és szomjan halni, akkor kell nekik Európa. Nem az itt élők, hanem a víz, az élelmiszer és az infrastruktúra. Egy kérdésre soha nincs értelmes válasz migránsügyben! Hetek óta folyik pro és kontra az…..
Úgy néz ki az RTL Klub logója alá kitehetjük a "sittes" táblát is, mert Stohl András után most Damu Roland is a csatornához tért vissza. A különbség csak annyi, hogy Stohl egyébként is az RTL-en nyomult eddig, Damu viszont ugye a TV2 arca volt, mielőtt lecsukták volna. És az is…..
Az orvoslás történetének számos kiemelkedő alakja van. Köztük is nagy tisztelet övezi a sebészeket, hiszen egy operáció levezetése különleges képességeket igényel. A következőkben felsorolt sebészek nevéhez valamilyen áttörést jelentő műtéti eszköz vagy technika…..
isapur 2015.07.14 09:22:01
@Saliko: Oké fiam, leülhetsz. 1937- .......
Nézzük, mit tudunk. A magvalósíthatósági tanulmány 774 milliárd forintra becsüli a költségeket. Ez a duplája a 4-es metróénak, amelyik több mint 10 évig épült, és amelybe majdnem belerokkant Budapest. A valódi költségek viszont 5000 milliárdnál is többre tehetők. De…..