Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tipca

170 bejegyzést írt és 678 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pókember - Hatalomátvétel után ismét kezembe került egy újabb kötet a Szukits kiadó Marvel Regénygyűjteményéből, ezúttal Stefan Petrucha írása. Legutóbb, elsősorban a Pókember játék miatt, hatalmas elvárásokkal ültem neki az olvasásnak, most viszont nem igazán tudtam, mire számítsak. A Deadpool…..
Kultúr-a-barbár WandaVision 2021.03.31 14:18:16
Szegény MCU-nak elég döcögősen megy mostanság. Ugye papíron 2019. júniusában jelent meg a Pókember - Idegenben, ami az MCU 3. fázisának zárófilmje volt, amolyan epilógus a grandiózus Végjáték után. Azóta nem jelent meg Marvel film, hiszen a vírushelyzett miatt szerencsétlen Fekete Özveggyel már egy…..
Bár még el sem készült végig, a Trónok harca már így is több könyves spin-offot tudhat magáénak, például a Targaryan házról szóló Tűz és vér című kötetet, vagy a bejegyzés tárgyát, a Dunk nevű kóbor lovagról, és Egg nevű fegyverhordozójáról szóló kisregény-gyűjteményt. Egy ideje már a polcomon pihen…..
Kultúr-a-barbár Gyere játszani! 2021.02.25 15:48:57
Teljesen véletlen bukkantam erre a filmre, eddig valahogy teljesen elkerült, még a híre is. Talán egy kritikát vagy cikket olvastam róla, már nem emlékszem pontosan, viszont az biztos, hogy a főszereplő rémség egy távoli, homályos képén akadt meg a szemem. Valahogy annyira groteszk és furcsa volt,…..
Lehet, hogy végül a mutánsokhoz is köze lesz?..
Tipca 2020.11.26 11:14:41
@doggfather: Így, hogy a Fekete özvegy csúszasa miatt végül ez lesz a 4. fázis első darabja, nem csodálom. Mindenesetre eddig biztató a kép, szóval reméljük, tényleg olyan jó lesz, mint amilyennek látszik.
Kultúr-a-barbár Post Mortem 2020.10.28 11:48:05
A semmiből bukkant fel a hetekben a Post Mortem című magyar(!) horrorfilm előzetese. Normál esetben csak legyintenék, de mostanában egész jól magyar mozik készülnek, és hát a trailer is meglepően jól sikerült. Kellően hátborzongató ahhoz, hogy várjam, mikor mehetek el rá. A bemutató előre láthatóan…..
2013-ban berobbant és azonnal az eladási listák élére ugrott az addig ismeretlen szerző, Robert Galbraith Kakukkszó című könyve. Nem sokáig tartott, míg valaki rájött, hogy Galbraith nem más csupán, mint egy álnév, egészen pontosan J.K. Rowling álneve, amivel új, szigorúan felnőtteknek íródó…..
Kultúr-a-barbár Tőrbe ejtve 2020.01.29 10:59:41
Furcsa a viszonyom a klasszikus krimikkel. Klasszikus krimi alatt itt az Agatha Christie, Sherlock Holmes féle történeteket értem, amikor az olvasó "együtt nyomoz" a detektívvel. Egyrészt szeretem őket, mindig izgalmas találgatni, ki a gyilkos, mi lehetett az indíték, és örömet okoz, ha ráhibázok a…..
Kultúr-a-barbár Jó éjt, anyu! 2020.10.26 14:53:38
Rég nem ülte meg film annyira a gyomromat, mint a Jó éjt, anyu! Már jó ideje terveztem a megtekintést, pár évvel ez előtt figyeltem fel ennek az osztrák mozinak a trailerére, ami egy rejtélyes, fordulatos, talán még természetfelettivel is operáló thrillert sejtetett. Múlt héten végre eljutottam…..
Mikor pár éve bejelentették, hogy J.J. Abrams tévésorozatot készít, ami Stephen King Castle Rock nevű, kitalált maine-i városában játszódik, a rajongók úgy várták, akár a messiást. Bár már akkor is titkolóztak a koncepcióval (nem is Abrams lenne), annyi biztos volt, hogy évados antológia lesz, tehát…..
Kultúr-a-barbár Mass Effect 2020.03.03 07:29:12
Korábban már láttam részleteket ebből a játékból, és a folytatásaiból, és már akkor lenyűgözött, hogy mennyire tágas a világa, tele fantasztikus bolygókkal, lényekkel, történetekkel és történelemmel. Manapság annyira már nem olyan nagy szó, de akkoriban nem sok játék mondhatta el magáról, hogy a…..
Ezt a könyvet tűkön ülve vártam, mióta megtudtam, hogy kijön egy regényként íródott előzmény az Insomniac Games Marvel's Spider-Man című Playstation játékához. A játékot imádtam, hosszú heteket töltöttem New York felhőkarcolói között hálóhintázva, hogy megoldjam az Ördög Lehelete és a titokzatos Mr.…..
Kultúr-a-barbár Rosemary gyermeke 2020.02.26 12:58:57
Ez az a film, amit úgy hirdetnek, hogy a thriller, amiben egy kismama rájön, hogy a Sátán gyermekével terhes. Kár, hogy a mozi nem erről szól. Mindenesetre ez szerencsére cseppet sem ront az élményen, s habár a Rosemary gyermeke idén tölti be az 52. születésnapját, ez nem, vagy csak alig látszik…..
Ó, igen! Nem sok, de mégiscsak az első mozgóképes anyag a Stranger Things 4. évadából. Messze még az a 2021...
Kultúr-a-barbár The Mandalorian 2020.02.14 13:55:46
Nyolc epizód. Ennyi csupán a legelső Star Wars sorozat első évadja, és ez egyszerre sok és kevés neki. Sok, mert ha néhány felesleges sallangot és mellékszálat kivágunk, a főszál története simán elfért volna egy hosszabb mozifilmben, és milyen film lett volna az, te jó ég! És kevés, mert habár ebben…..
Kultúr-a-barbár Christine 2020.02.14 12:48:00
Egy ideje amolyan lassú lefolyású Stephen King filmmaratont tartok. A fejembe vettem, hogy minden hivatalos King-adaptációt megnézek, kortól és minőségtől függetlenül. Nem sietek vele, ez időnként havonta, kéthavonta egy-két filmet jelent, de előbb vagy utóbb mindre szeretnék sort keríteni.…..
Bár a pontos dátum egyelőre még ismeretlen, vélhetőleg 1-2 éven belül megjelenik a kultstátusznak örvendő Beyond Good and Evil folytatása/előzménye. A régóta várt bejelentés 15 évvel az első rész megjelenése után, 2018-ban történt, azóta két előzetes jött ki a készülő játéknak. Az alábbi videóban…..
Ha valaki megkérdezi, mi a kedvenc számítógépes játékom, nagy eséllyel a Beyond Good and Evil című Ubisoft játék lesz az első gondolatom. A 2003-ban megjelent sci-fi kalandjátékhoz először egyetem alatt volt szerencsém, és szerelem volt első látásra. A rajzfilmes megvalósítás, a fantasztikus zene,…..
Nick Cutter Mélység című regénye egy ideje már a polcomon hever, és már a beszerzése előtt is sokáig szemeztem ezzel a könyvvel. A fülszöveg nagyon bejött, volt benne valami ellenállhatatlanul ZS-kategóriás, de mégis csábító - nálam ez egyébként sem meglepő, imádom a "gagyi" horrorokat. A borító…..
Kultúr-a-barbár A csörgőkígyó 2020.02.07 13:13:28
A Netflixen szinkronosan is fellelhető Csörgőkígyó című "horror" tulajdonképpen a "van-e jogunk ölni azért, hogy egy szerettünk élhessen" morális kérdés köré épül, és sajnos meg is látszik rajta, hogy nincs sok puskapor, mivel az egyébként sem túl hosszú másfél órás film is legalább 20-30 perccel…..
Már egy-két hete kivégeztem a PPP ötödik díszdobozát is, de csak most vettem észre, hogy a poszt elmaradt. Valószínűleg azért, mert az előző parádés évad után az ötöst kicsit gyengébbnek éreztem. Persze itt is történtek dolgok, és végre láthattam a híres "Peter szülei visszatérnek a halálból" szál…..
A Witcher univerzumhoz való kötődésem körülbelül ugyanúgy kezdődött, mint anno a Trónok harcánál. Tudtam a létezéséről, láttam könyvesboltokban a köteteket, de nem igazán izgatott a dolog. Aztán bejött a képbe a Witcher 3 játék, amitől eldobtam az agyam. Úgy összességében szeretem a szerepjátékokat,…..
Ez a film már nagyon régóta a listámon van, hiszen valódi kult státusznak örvend. Mindenhol azt hallottam, hogy nagyon jó horror, igazi provokatív, brutális, meg a szokásos hangzatos jelzők. Nos, számomra újra bebizonyosodott, hogy ami kult, az nem feltétlen jelenti azt, hogy jó is. Az alapsztori…..
Újabb díszdobozon vagyok túl a PPP szériából, és azt kell mondjam, az eddigiek közül most épp ez a kedvencem. Egyébként érdekes, hogy egyre növekszik a színvonal, ahogy telnek az évek, vagy legalábbis számomra érdekesebb és izgalmasabb sztorik jönnek. Ami viszont biztos, hogy az összes eddigi közül…..
Vannak olyan címek majdnem minden képregénysorozatban, ami szinte mindenkinek az elsők között jut eszébe, ha arra kérik, mondjon egy híres történetet az adott szuperhős kalandjai közül. Ami az X-mennek a Sötét Főnix Saga (esetleg az Eljövendő múlt napjai), a Hulknak a Hulk világa, Pókembernél ez a…..