Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Black_dog

36 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
A kutyákat már a prehisztorikus időkben háziasították a világ számos részén, és szerepelnek barlangfestményeken. Vadászok és kutyák láthatók Franciaországban a lascaux-i barlangok 17 ezres éves képein, Spanyolországban pedig kutyák és kutyaszerű lények 12 ezer évesnél…..
A kennelköhögés erősen fertőző száraz, szaggató köhögés. A közönséges emberi náthához hasonlóan könnyen terjed egyik állatról a másikra, főleg az egymás közelében- például egyazon kennelben- élők között. Innen az elnevezés. A kennelköhögést a levegőben terjedő…..
A kínai asztrológia szerint minden ember a 12 állatövi jegy valamelyikének hatása alatt áll attól függően, hogy a kínai holnaptár szerint melyik hónapban született. A kutya jegy szülöttei például azok akik 2018-ban, 2006-ban, 1994-ben, 1982-ben, 1970-ben, 1958-ban, 1946-ban,…..
Nem vihetjük mindig magunkkal a kutyát, ha külföldre utazunk, vagy máshol szállunk meg, ahol nem engedélyezik ezt. A gazdik többsége barátra, rokonra vagy kutyaszitterre bízza az ebeket. Ha kutyapanziót választunk számára, vegyük figyelembe ezeket a szempontokat. Barátoktól,…..
Sok kutya nagy hűhót csapva ugatja a postást (az én kutyáim is "megvadulnak" tőle). Ez nem jelenti azt, hogy személyes ellenszenvet érez iránta: csak a területét védi. A kutyák többségében megvan az őrző-védő hajlam. Őseiktől örökölték, akik a vetélytársaiktól védték…..
A vizelet gazdag kémiai szagokban, ezért információforrás a kutyák számára: árulkodik nemükről, rangsorbeli helyéről, a legutóbb elfogyasztott ételekről. Amikor vizeléshez felemelik a lábukat, otthagyják szagnyomukat, amit a többi kutya megszagol majd, A lehető legmagasabbra…..
A kölyköket szobatisztaságra kell szoktatni (ha lakásban tartják), ami sok türelmet igényel a gazditól.Ha 7 hetesnél idősebb kutya kerül hozzánk, olyat válasszunk, amelyiknél már elkezdte ezt a tanulási folyamatot a tenyésztő. A felnőtt kutyák esetében is ugyanezt a módszert…..
Mielőtt hazaviszünk egy kutyát, biztonságossá és kényelmessé kell tennünk otthonunkat és udvarunkat számára. A felnőttek is, de a kölyökkutyák különösen kíváncsiak, ha új környezetbe kerülnek. Ez természetes, ám nekünk óvintézkedéseket kell tennünk, hogy biztonságos…..
A kutyatréning (idomítás vagy kiképzés) célja a kutya és a család többi tagja közötti kötődés megalapozása, és az, hogy örömét lelje a tanulásban. A kutyakiképzés módszerei hosszú idő alatt alakultak ki. Néhány adat: 1885-ben S.P.Hammond Practicial Training (Gyakorlati…..
Ez kicsit személyesebb bejegyzés lesz, de muszáj erről írnom, mert nagyon dühít. Mint sokan mások én is szeretek a kutyáimmal kutyafuttatóba járni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy remek kutya társasághoz tartozunk. Minden hétvégén összejárunk bandázni a…..
Olyankor szokta, ha irritálja valami. Ezt a kellemetlenséget okozhatják például bélférgek. Keressük az élő szalagféreg izgő-mozgó szelvényeit, vagy a rizsszemre emlékeztető összeszáradt maradványaikat. ha gyanús, hogy férges a kutyánk, vigyük állatorvoshoz. A "farokhúzás"…..
Én ezt megúsztam, mivel van egy kan kutyám és nem akartam kölyköket (így is elég van menhelyen, meg féltestvérek is a kutyáim), ezért a szukámat 9 hónaposan ivartalanítottuk, szóval megúsztam a tüzelést. Viszont nem árt a tüzelésről kicsit bővebben tudni. Mi is az a…..
A kutyák mindenféle ürüléket érdekesnek találnak, mert sok mindent elárulnak az állatról, amelyiktől származnak: például a faját és a nemét. A kutyát ezért nem zavarja az ürülék, és nem tekinti mocskosnak ( nem úgy, mint mi emberek). Belehempergőzéssel reagál a szagra, ami…..
Black_dog 2014.09.12 11:33:35
@gázóra ellenőr:
Én is láttam már így vizslát :D
A kutyák ősei dögöt ettek, vagy vadásztak maguknak. Ha több élelemhez jutottak, mint amit képesek voltak egyszerre megenni, akkor meg kellett találniuk a módját a fölösleg elraktározásának az ínséges időkre. A maradékot úgy próbálták megóvni, hogy földdel temették be. A…..
Lássunk néhány kékvérű ebet: Id. Plinius a Kr. u. 77-ben közreadott Naturalis Historiae-ben (Természethistória) azt írja, a ptoemphani nevű afrikai nép királya egy kutya volt, s parancsait mozdulataiból olvasták ki. A kínai Shang-dinasztiabeli Fu Hao császárnét lakkozott…..
Nem tudni, miért csinálják, de a kutyák többsége eszik füvet, egyesek többet. Ízlelőbimbóik simulékonyak, ezért mindent megkóstolnak, amit csak találnak. Nem véletlenül változatos az ízlésük. A faj túlélését eleinte a dögevés biztosította: mindent megettek, amihez…..
Black_dog 2014.09.08 10:06:11
@gázóra ellenőr:
Ez igaz. Nálunk van, hogy kihányják, ha túl gyorsan eszik.
Black_dog 2014.09.08 16:33:43
@Túrós: Biztos, hogy a macskáknak is jót tesz :)
Bár nem létezik 100%-ig hipoallergén vagy egyáltalán nem vedlő kutya, egyes fajták kevésbé veszélyesek; az allergiát valójában a fejbőrtől elvált apró, elhalt hámsejtek (korpa) váltják ki. Allergiásoknak ezeket a fajtákat ajánlom: Bedlington terrier Bichon frisé Kínai…..
Black_dog 2014.09.08 13:17:27
@Kerge Macska:
Nem az összeset soroltam fel. Természetesen ennél sokkal több kutyafajta is van. Köszönöm a listabővítést!
Mérettől és fajtától függetlenül a kutyák többsége imád futni. Ha szeretünk kerékpározni, vigyük magunkkal kutyánkat ( kutyáinkat, ha nagyon elvetemültek akarunk lenni), ha bírja a tempót. A legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja az, ha a kutya pórázon van közben.…..
Mindent a kutyákról Úti tippek. 2014.09.06 14:30:00
Amikor először utaztak velem a kutyáim autóban...hát kész rémálom volt. A lány belga juhászom széthányta és szó szerint szétfosta az utat...A fiú az istenért se volt hajlandó leülni. Ráadásul feltett szándékuk volt, hogy ők most minden kutyát megugatnak akit csak meglátnak.…..
Black_dog 2014.09.08 10:02:41
@mufflinca:
Én ezzel nem értek egyet. A szukám egyszer eltűnt és a chip alapján értesítettek, én azóta abszolút a chip mellett állok.
Black_dog 2014.09.08 10:03:51
@Bánatos Exkavátor:
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Köszönöm nektek a plusz tippeket! :)