Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Be A Ghoulist

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy biztos, a 444 rész, valamint a sok movie alatt sikerült Toriyamáéknak összehozniuk egy igencsak hosszú névsort a gonoszokról, ám nem mindenki kapta meg azt a játékidőt, amit megérdemelt volna. Ki több, ki kevesebb játékperc alatt mutathatta meg, hogy mennyire gonosz, de…..
Be A Ghoulist 2015.07.25 11:43:03
@REMY: Igen, láttam, viszont Tao bácsi meg sose volt rossz:D Szóval ennyi erővel...

Igazából az a baj, hogy a túloldalra se sorolnám azért Vegitát. Picconál nincs baj, mert őt szét lehet szedni a két Sátánra, de Vegitát ilyenformán külön kezelni mondjuk saiyan saga Vegitától, de még majin Vegitától is több mint problémás... ő tényleg tipikus rosszfiú:D

Viszont ha már gonosz, akkor Dermesztőért naaagy piros pooont! :3
Alig néhány óra van vissza az új Dragon Ball sorozat, a Dragon Ball Super első epizódjáig, így úgy gondoltam, hogy érdemes lenne feleleveníteni azokat a karaktereket, amelyek meghatározták az eddig eltelt 444 részt + moviekat (GT-t kivéve) és sokunk kedvencévé váltak ez idő…..
Kihirdették a 2015-ös Spiel des Jahres döntőseit. A legrangosabb társasjátékoknak kijáró elismerést idén is három kategóriában osztják majd ki. Az év játéka-, év gyerekjátéka- és év összetett játéka kategóriákban rendre kilenc-, tíz-, és hat jelöltet neveztek,…..
Megvan a Djatlov-incidens? Akinek esetleg nincs, egy gyorstalpaló: 1959 elején egy fiatal szovjet egyetemista, Igor Alekszejevics Djatlov kilenc társával elindult, hogy megmásszon egy bazi nagy hegyet az Urál északi részén. Egyikük visszafordult, mert beteg lett, kilencen továbbmentek,…..
Be A Ghoulist 2014.11.01 09:06:30
@Felsmukk: Senki nem volt meztelen, ezt honnan vetted???:O Sőt. Valószínűleg egymásról vették le a ruhákat, mmint a még élők a halottakról, hogy ne fagyjanak meg. A hiányos öltözet főleg cipő, második (harmadik, negyedik) kabát hiányát jelenti.
Be A Ghoulist 2014.11.01 09:08:54
@Ambiorix: Ez az egy, amit majdnem biztosan ki lehet zárni. :) Hogy miért, az itt így hosszú lenne, de az első link kommentviharában megtalálod azt is. Csak legyen türelmed ahhoz a négyezer hsz-hez...:D
Be A Ghoulist 2015.02.20 08:53:49
@Stöki: Én nem tudok manysiul (:D), de aki tud, aszerint nem ezt jelenti, félrefordítás eredménye a Halálhegy elnevezés, ahogy a kilenc vadász legendája is kamu. A valószínűbb verzió a "nyírfák ligete", vagy valami hasonló, csak a két szó orosz átirata baromira hasonlít, és ilyen... khmm, incidens után naná, hogy a "halálhegyet" választotta a nép...
Oroszosoknak ajánlom figyelmébe ezt a cikket, mármint a nyelvészeti részét, most ezt találtam meg így hamarjában.
www.nyest.hu/renhirek/idegleles-nyelvrokonainknal

(egyébként a "halálhegy szent hely" vonalat is megcáfolták már vagy ötször, nincs rá igazából utalás korábbi forrásokból, hogy kiemelt szerepe lett volna a hegynek. Szóval ez az egész cécó a helyszín körül részemről a hype részének lett titulálva. Jól hangzik, és kész. Ettől persze még lehet igaz - elvégre is itt minden lehetséges -, csak hát nem túl... valószínű. :D)
Kickstarteren már sok szemetet láthattunk, de még ha sikeresek is voltak (sajnos) valamilyen szinten, azért nem voltak annyira népszerűek, hogy a kampány lejártával féltékenyen tekintsünk az ötletgazdára, hogy mennyire pofátlanul ócska ötletből sikerült meggazdagodnia. Most itt…..
Drága Naplóm! Ma nagyon rossz napom volt. Pisti azt mondta, hogy undorító vagyok. Nem vagyok szép, mert tele vagyok látványos szépséghibával. Kérdeztem tőle, hogy mi a baja velem, erre azt mondta, hogy szőrös az alkarom. Nyakig vörösödtem, lehülyéztem, erre megmutatta a biológia…..
Nívó Engem ne védjen meg a KDNP! 2014.11.01 13:12:21
Végre elmúlt a netadó, de máris jön a következő ökörség: a KDNP javaslata szerint vasárnap kötelezően zárva kellene tartani a kiskereskedelmi egységeknek (persze vannak kivételek, mint pl. dohánybolt, 400 négyzetméternél kisebb üzletek, stb.). A témával kapcsolatban sok érv…..
Be A Ghoulist 2014.11.02 12:14:31
Csöndben jegyzem meg, hogy nevetséges baromság az egész vasárnapi zárvatartás, nem csak a fentebbiek miatt, hanem egész egyszerűen azért, mert egy nap 24 óra. Egy hét pedig hét nap. Márpedig nagyon sok ember dolgozik hétfőtől péntekig, szombat-vasárnap otthon van, milyen alapon tiltják meg nekik, hogy szombat helyett vasárnap menjen kirándulni, he? És ha vasárnap esik, szombaton meg nem? Akkor mi van? Valamikor be kell vásárolni! Ezt a minimális rugalmasságot is elvegyék?
Aki meg folyamatos munkarendben dolgozik, annak a szabadnapjai is sokszor esnek hétköznapra. Akkor meg nem mindegy? (megsúgom - de. HA meghapja a heti 2 napot, akkor DE!)
Egész egyszerűen semmi nem indokolja ezt a korlátozást, csak megnehezíti az emberek életét, a mindennapi teendőket, pedig egy hét akkoris 168 óra, ha a fejed tetejére állsz. Bőven elég meló tud lenni ezt beosztani, nemhogy megvágni még 24 órával!
Szóval dolgozz öt napot egy héten (és akkor mázlista vagy!), és kettő helyett csak egyet szánhass arra, hogy körbejárd pl. a tesco-auchan-penny-háromszöget, összevadászva a jövőheti családi menüt? MILYEN ALAPON IS POFÁZIK BE BÁRKI, PLÁNE AZ ÁLLAM ABBA, HOGY TE MIT CSINÁLSZ A SZABADIDŐDBEN???!!!!!!!!!!!!!!
Ráadásul innen már tényleg csak egy lépés, hogy kitalálják, hogy este hatig lehetnek csak nyitva a boltok, mert az este a családé.
Ki nem szarja le, hogy te tizenkétórázol, és xarni nem tudsz elmenni hatig, nemhogy kenyeret venni?
Ki gondolta volna, hogy a húgylangyos önkormányzati választási kampány után nem sokkal már is robbannak a közéleti bombák szépen sorjában? Ráadásul elég gyilkos kombóban. Egynek ugye itt van az egész amerikás kitiltásos botrány (ez mint kiderült az év elején meglengetett áfacsalási ügy egyik…..
Be A Ghoulist 2014.10.27 01:37:00
@endike: Mi itt nem dolgozunk, mi itt ügyintézünk! A lefelső szinten!
Ne ítélj meg egy könyvet a borítójáról. - tartja a mondás. Igaz ez a társasjátékokra is, főleg akkor, ha azok év játéka címet nyernek mondjuk Németországban. Amikor a neten kutattam a Camel Up után, még bőven Concept lázban égtem és képtelen voltam elhinni, hogy valakinek egy ilyen gyerekes-színes…..
Szegasztok! Elnézést, hogy még nem készült el az új anime bemutató videó, de ugye lassan kezdődik az új szemeszter s így kicsit bizonytalan vagyok az időmmel. Mindenesetre visszaolvastam "kicsit" a toplisták terén, s rá kellett jönnöm, hogy bizony kellene végre frissítenem a…..
Be A Ghoulist 2014.09.10 12:31:33
@Mangekyo22: Igen, DN a Death Note, de hogy 12-18? A shonen lehet, de a DN biztosan nem. Én szívem szerint simán rávágnám a 16-os karikát is, sőt... de ahogy elnézem én a népet a nagyvilágban,felnőtt embereknek lehetetlennek bizonyuló feladat dekódolni már magát a történetet is, nemhogy a... "mondanivalót". Ez persze őket minősíti, nem az animét, ami azért - legnagyobb bánatomra - tényleg nem nélkülözi néha a kínosan klisés húzásokat, de... Hát, szreintem az égvilágos semmiféle határokat nem feszeget. Egyszerűen csak egy ijesztően hiteles és részletes globális metszetet ad a nyugati típusú társadalmak működéséről (főleg a médiamanipulációra fektetve a hangsúlyt) és a benne élő emberek életfelfogásáról, motivációiről és mérhetetlen butaságáról. Nem foglal állást semmiben, még csak fel sem veti igazán, hogy szükség volna állásfoglalásra, mert jól nem jössz ki belőle se így, se úgy, szóval lényegében tökmindegy. Az egyetlen, amit csinál, hogy a képedbe nyomja, mennyire fogalmad sincs róla, mi mozgat, mi irányítja a te életed is, amiről azt hiszed, te vagy, és milyen elképesztő gonoszságot rejtesz magadban, gondosan nem tudomást véve róla, amíg csak lehet.

Amúgy a Kuroshitsuji 2 hol maradt a listáról? Mikor Alois aaannyira de ANNNYIRA CUKI, hát azt nem lehet kihagyni!!!:D
Az év játékaiban az a jó, hogy valamilyen módon mindig megtalálják az embert. Vagy azért, mert tényleg jók és a játékosok fölfedezik maguknak, vagy mert a nagy példányszámnak köszönhetően azért meg-megjelenik egy az emberek polcain. A Hanabival is előbb találkoztam, mint hogy tudtam volna, hogy az…..
Be A Ghoulist 2014.09.01 14:45:44