Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mayer Tamás

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   "Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a…..
    És mikor közeledtek Jeruzsálemhez, és elérének az Biloás folyóhoz, megpihentek és mondá nékik Jézus - van közöttetek egy pásztor ki nem cselekszik hatalommal, de az sokasághoz szóla.    És hallgatá rá az sokaság. És  ő nem akará elsőnek lenni, de mondják elsőkből lesznek az utolsók és…..
       A Pálinkás-féle Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kihírdette a hárommilliárd forintos Élvonal kiválósági program tizenkét győztesét.      Nusser Zoltánék világhírű kutatók. Így néz ki egy komoly ország tudományos teljesítménye és a meritokratikus alapú…..
Y-GEN Ki győzi le Vonát? 2016.02.01 10:14:10
Vona Gábor tartott egy évadnyitó beszédet. Török Gábor elemző Facebook-oldalán két pontban kommentálta: 1. Ilyen ideológiamentes, centrista, egyországos, hídépítős beszédet legutóbb talán az MDF-től hallottunk. Ha valóban ez lesz a Jobbik politikája, akkor nem csupán a szélsőjobboldali, de akár a…..
Azt olvastam, hogy a Dalai Láma egyelőre bizonytalan abban, hogy újjá fog-e születni. A dolog nyilván attól függ, hogy sokadik reinkarnációja végére elérte-e végső célját. A bizonytalanság önmagában mutatja, hogy D.L. nincs képben. Milyen olyan, hozzá méltó magasztos célt tudunk elképzelni, aminek…..
A magyar liberális demokrácia története 2010-ben újra megrekedt -- a polgárság (az egyszerűség kedvéért a középosztály) túl gyengének bizonyult ahhoz, hogy megvédje a politikai rendszerét, és az sem véletlen, hogy az oligarchia kormánya azóta mindent megtesz a…..
Mayer Tamás 2015.09.14 16:32:34
Kedves Péter!

Az írás tartalmával nagyjából-egészében egyetértek, a következõ fenntartásokkal:

1. Az Orbán-kormány nem az oligarchia kormánya (hanem politikai maffiózóké), viszont egyik legszembetûnõbb ténykedése valóban az, hogy a kedvenceit oligarchákká teszi. A kormány távolról sem minden (prominens) tagja/híve oligarcha, és távolról sem minden magyar oligarcha tartozik a kormány (prominens) hívei (még kevésbé: tagjai) közé.

2. A liberális demokrácia bevezetésének magyarországi formáját radikálisnak talán még joggal nevezhetnénk, de "radikális-erőszakos"-nak milyen alapon? Hol volt ott erőszak? (A "radikális-sumákoló" kifejezés szvsz. sokkal jobban illene rá...)

3. Az a megfogalmazás, hogy "a rendszer vezetői korrupcióban éltek" (egyáltalán: kikre kell itt gondolnunk?) igen könnyen érthetõ úgy is, hogy valamennyien, kivétel nélkül - ami viszont már csak akkor nem tekinthetõ becsületsértés számba menõ demagóg általánosításnak, ha a rendszer valóban valamennyi vezetõjére egyértelmûen bizonyítható. Sokkal korrektebb lenne vagy kizárni ezt az értelmezést - vagy elõjönni azokkal a bizonyos egyértelmû bizonyítékokkal!

4. Miben látod a liberális demokrácia és a polgári demokrácia közötti lényegi különbséget?

5. Miben áll és honnan származik az a biztos tudásunk, hogy a liberális demokráciához való esetleges visszatérés nem fog radikális projektként végbe menni?

6. Ha a magyarországi liberális demokráciának valóban kötelezõ elõfeltétele a polgári demokrácia, akkor az nem kerülőút, hanem kihagyhatatlan útszakasz. Lehet, hogy valami olyasmire akartál a szóválasztással utalni, hogy a jövõbeli liberális demokráciára leselkedõ veszélyeket a polgári demokrácia közbeiktatásával lehet csak majd elkerülni?

7. Sem egy jövõbeli politikai rendszer, sem annak jövõbeli implementációs kerete nem tud hatalomra jutni. Hatalomra jutni legfeljebb mindezek hívei tudnak, akik aztán megpróbálhatják kialakítani azt a bizonyos politikai rendszert, azzal a bizonyos implementációs keretével együtt. Csak utólag mondhatjuk, mikor a korábban hatalomra jutottak már kialakították azt a bizonyos rendszert ill. azt a bizonyos implementációs keretet, hogy (általuk) a rendszer ill. implementációs kerete jutott hatalomba.
           A történelem újra kezdődött. Felkelt, fogat mosott, megnézte a reggeli lapokat és még gondolkozik, hogy visszafeküdjön-e aludni. Ez a poszt azonban nem a történelemről szól, a Magyarországon kialakult krízisről, félek, fogok én még arról írni, de nem most.  …..
A Szekszárdi Vasárnap tudósított meg Horváth István szekszárdi polgármester sajtótájékoztatójáról.A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a polgármester fél. Mással nem magyarázható az az alacsony színvonal, amivel a lejáratni próbál. A "bűnlistám" jórészt…..