Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tonyika

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sok képes múlt hét után visszatérünk a „klasszikusokhoz”, ma rögtön egy németországi poszttal indítunk. Tonyika lassan három éve él ott családjával, lassan már az összes közoktatási formát kipróbálták, kipróbálják a bölcsitől (ami valójában a magyar értelemben…..
Tonyika 2015.03.24 20:02:11
@blackhair-lady: nagyon fontos, hogy én ugye egyelőre nem dolgozom, a gyerekek 2-kor általaban itthon vannak, tehát egyrészt sokat vannak velem és itthon - kivéve a sportok, különórák-, másrészt van némi idejük is. Nehezebb lesz, lenne, ha dolgoznék, vagy az általanos iskola után, amikor heti legalabb háromszor négyig suliban lennének/lesznek.
Tonyika 2015.03.24 20:10:04
@Mirjam2: Én nem tudom elválasztani az anyát és az anyanyelvet. Az anyanyelvnek érzelmi töltete van, pont amiről korábban már írtunk. Az első néhány év nagy részét, ideális esetben az anyukával tölti a gyerek, és ebben az időszakban dominálnak az érzelmi megnyilvánulások a kapcsolatban. Ezért nehéz nekem elképzelni, hogy valaki ezt az időszakot a gyerek felé nem az anyanyelvén kommunikálja végig. És akkor ez lesz a gyerek anyanyelve. Az, hogy utána vagy pl. papatól, környezettől még két-harom nyelvet anyanyelvi szinten elsajatít, szerintem más kérdés. Nyilván annak oka lesz, ha ő mégsem a sajt anyanyelvet használja majd a gyereke felé.