Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Redneck Zone

24 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az étel maga a nagybetűs Dél, a megtestesült hagyomány, a Southern konyha No. 1-ja. Ha jól készítjük el, verhetetlen! Jár hozzá egy pofonegyszerű, házi készítésű ranch szósz is, így lesz teljes az élmény. Gasztro töri:  Ez az étel valószínűsíthetően a skót…..
Egy-kettőre eltelt ez a hónap, de amilyen rövid volt, olyan sűrű is, már ami a zenei palettát illeti. A Southern Rock-tól a hagyományos country zenén át a Hick-Hop-ig bezárólag majd minden műfajban születtek új dalok, új lemezek vagy éppen új videoklipek. A hajtás után jönnek a…..
Ami Angliának Robin Hood, nekünk Rózsa Sándor, az Ausztráliának minden bizonnyal Ned Kelly. Anglia egészen a brit birodalom felbomlásáig nem hagyott fel a gyarmatain élők sanyargatásával. A koronához csatolt világ távoli szegleteiben a rezsim elnyomó-kizsákmányoló politikája…..
Mostanában nincs olyan hétvége a tengerentúlon, amikor valamelyik patinás futballstadion féltve gondozott gyepe át ne alakulna hepehupás salakpályává. A levegőben két méter átmérőjű gumikkal és 1500 lóerős motorral felszerelt öt tonnás szörnyek repkednek. Zajlik a Monster Jam…..
Február 17-én tartják a zárónapját Észak-Amerika legnagyobb karneváljának New Orleans-ban. A XVII. századi hagyományokkal rendelkező Mardi Gras felvonulásokkal, koncertekkel, önfeledt tánccal és némi polgárpukkasztással fűszerezett rendezvényire tízezrek látogatnak el minden…..
"A csúnya fiúknak is van szíve" - énekelte Presser és hogy ez mennyire így van, számtalan gyönyörű  szerelmes dal bizonyítja marcona külsejű előadóktól, gondoljunk csak a Metallica Nothing Else Matters, az Extreme More Than Words vagy a Texas Hippie Coalition Think of Me című…..
Egy prédikátor fia. Rendőrgyilkos. Ügyvéd. Pisztolyhős. Legenda, akinek személyes tárgyai több tízezer dollárért cserélnek gazdát az aukciókon. Ő John Wesley Hardin, a törvényen kívüli, akinek sorsa messze túlszárnyal minden vadnyugattal kapcsolatos fantáziát. 1853-ban…..
Hétről-hétre számos dolog történik a country zene világában, hiszen óriási iparágról van szó. Lehetetlen küldetés minden hírt eljuttatni a hazai közönség részére, de azért hónapról-hónapra szeretnék egy rövid összefoglalót készíteni az aktuális eseményekből.…..
Redneck Zone Sweetwater (2013) 2015.01.31 02:07:04
Egy remek példa arra, amikor a táj mesélő ereje sem menti meg a filmet a készítők baklövéseitől. Bevallom, azért láttam neki ennek a mozinak, mert a szereplőgárdát tanulmányozva megakadt a szemem Jason Aldean nevén, aki mesterségét tekintve zenész, nem mellékesen ő Nashville…..
Új albummal jelentkeztek a Red Dirt rock fenegyerekei!   Cody Canada új zenekara a 2010-ben feloszlott Cross Canadian Ragweed romjain alakult. Ez utóbbi csapat több mint egy évtizeden át örvendett nagy népszerűségnek Amerikában (több mint egymillió eladott lemez és évente…..
3M Redneck rap? Az meg mi? 2015.01.26 10:27:44
A rock, és annak, rokonműfajainak hip-hop-al való vegyítése összeolvasztása sok évtizeddel ezelőtt még merész vállalkozásnak számított (elég, ha csak az Aerosmith és a RUN DMC 1986-os Walk This Way verziójára gondolnunk), de kevés- mondjuk kettő-évtizeddel ezelőtt viszont már…..
A férfias terepjáróiról ismert RAM 2015-ben a női szívek meghódítására indul.   Persze nem arról van szó, hogy ezentúl kizárólag pink színű kisteherautókat forgalmaznak majd beépített sminktáskával. Sokkal inkább arról, hogy úgy tűnik felismerték: a családi…..
Álmodoztál már életedben legalább egyszer arról, hogy kövér, pirosra sült, omlós húsokkal kényezteted a szeretteidet, vendégeidet? Vajon hányan vagyunk, akiknél a temérdek teendő miatt ez csak álom maradt? A déli konyhát tanulmányozva azonban rábukkantam egy Crock-Pot nevű…..
Redneck Zone Gombaleves-krém 2015.01.22 00:13:30
Egy sűrű, rendkívül laktató krém, amit a tengerentúlon frissen, melegen, önmagában is fogyasztanak nyúlós-ködös téli estéken. Ami számomra izgalmassá teszi az az, hogy többféleképpen is felhasználható. Mártásként húsok mellé vagy éppenséggel a sütéshez,…..
 A 2015-ös Év autója közel 70 éves múlttal rendelkezik és 13 generációt tudhat maga mögött. Fotó: I Luv Cameras A napokban hirdették ki az Év autója cím győzteseit az egyik legrangosabb autóipari rendezvényen, a detroit-i Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon. Olyan…..
A 2015-ös Grammy Gálát február 8-án, azaz éppen 3 hét múlva tartják Los Angeles-ben. Íme a  Legjobb Country Dal címért induló szerzemények, egy csokorban.  1. Kenny Chesney: American Kids Ezzel a dallal Kenny azt az általánosítást igyekszik megkérdőjelezni, mely szerint…..
A déli államok kultúrájában mindig is erősen élt a törvényen kívüliek kultusza. Hozzáértők szerint ennek egyrészt az ott élők sajátos gondolkodásmódjában keresendő az oka, másrészt a banditák közül sokan valóban a déli államokból származtak, ezek oldalán harcoltak a…..
Eric Church negyedik, The Outsiders című stúdióalbuma a Billboard nagylemez eladási listán a 10. helyen végzett 2014-ben, ami még az USA-ban is szép teljesítmény egy „country” cimkét viselő előadótól. Nem véletlen azonban, hogy ilyen széles tömegeket sikerült megszólítania,…..
  Milyen az ideális nő? Nos, erről megoszlanak a vélemények, de a férfiak egyvalamiben biztosan egyetértenek: az ideális nő imádja a kocsikat! Igen, bütykölni is! Bambulni való az évkezdéshez:  művészi fotók gömbölyű lányokról a '40-es, '50-es éveket idéző…..
Kevés helyen van akkora hagyománya az alkoholizálós daloknak, mint délen, legyen szó klasszikusról vagy modernről, akusztikusról vagy gitárszaggatósról. Nálunk pedig mikor is lenne aktuálisabb ez a téma, ha nem az év végén, amikor az is belekóstol a tüzes vízbe, aki egyébként…..
Redneck Zone Redneck Xmas 2014.12.23 21:51:36
Mi kell a redneck karácsonyhoz? Egy jó adag trash, mert amíg tudunk magunkon nevetni, addig nincs nagy baj! Első a kecó feldíszítése. Ne restelljük lerabolni a legközelebbi multi komplett izzókészletét! Igen, a jövő évit is!!! A kocsit szintén aggassuk tele…..
A Karácsony a húsételekről szól. Pulyka, sertés, hal, vad, töltve, tűzdelve, sütőben sütve vagy rántva: számtalan variáció egy-egy témára. Ezek kísérőjeként készítettem el egy rendhagyó zöldségköretet, mely a hagyományos déli konyha része: Virginiától Texasig sok…..
Redneck Zone Bűbájos Karácsony 2014.12.20 02:40:00
Se szeri se száma a karácsonyi design trendeknek. A minimáltól az indusztriálig, a pop-art-tól az extrémig, mindenki megtalálhatja a vérmérsékletéhez illőt. Az én szívem a hagyományos stílus felé húz, skót kockás szövetekkel, natúr tömbgyertyákkal, piros szalagokkal,…..
Talán hihetetlenül hangzik a mai globalizált világban, de vannak olyan zenészek, akik a tengerentúlon stadionokat töltenek meg koncertjeiken, az Öreg Kontinens lakói viszont sohasem láthatják őket élőben. Nagy ritkán az Egyesült Királyságba még csak-csak átruccannak egy kósza…..
Szeretem a Southern Movie-t. Olyan filmeket sorolnak ide, amelyek az USA déli államaiban játszódnak, bemutatva azok sajátos hangulatát, kultúráját, egyedülálló karaktereit. Ízelítőt adnak az ott élők küzdelmes mindennapjaiból, legyen szó a történelmi időkről, a XX. század…..