Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gggarai

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután Joseph Franklin Rutherford Jehova Tanúit 1931-ben „az üdvösség új népének" kiáltotta ki, egyre fontosabb lett számukra, hogy minél több ponton megkülönböztessék magukat az egyházaktól, így távolították el a keresztyénség fő szimbólumát, a keresztet az…..
gggarai 2023.01.12 17:57:49
@JacobbenAvraham:
Nézd meg ezt:
https://ujszov.hu/text?corpus=2&book=204&chapter=21&verse=18#!204021018000170
" Jehova Tanúi nem oltásellenesek. Személyes döntésnek tekintjük azt, hogy valaki beoltatja-e magát, vagy sem." írja a jw.org. Ez akkor azt jelenti, hogy a Watchtowerinc berkein belül tényleg tolerálják a személyes döntéseket, és nincs minden a legapróbb részletekig leszabályozva…..
"A felépültek vérével mentenék meg a koronavírusos betegek életét"   https://hvg.hu/tudomany/20200325_koronavirus_jarvany_megfekezes_ellenszer_gyogyitas?fbclid=IwAR3D2bkwJPisGqxzaKJPPm9gTke7KecYXT0gM9Z0mC8PJN44IqsYwvkog14..
    A Watchtower Inc. ranglétráján a gyermektelenek gyorsabban előrre jutnak, sőt, már vannak olyan képzések, amit csak gyermektelen egyedülállók vehetnek részt. Így a  Nemzetvédelmi Akciótervet Jehova Tanúi nem igazán támogatják. S hogy miért?  Azért, hogy a Watchtower Inc.-et…..
  "a jól ismert whiskey márkához, amelyet a sarki közértben árulnak" g96 3/22 8–10. o. - Ébredjetek! – 1996   Nos, Anthony Morris valóban jól ismeri a sarki közértben azt a whiskey márkát, amelyből nemrég egy tételben majd' 300 000 forint értékben vásárolt a Te adományaidból. A fenti…..
Jehova Tanúi mindig is szerettek büszkélkedni a soraikban történő létszámbeli gyarapodással kapcsolatban, amit egyértelműen Jehova "kezének" munkájaként és áldásának jeleként tulajdonítottak. A legutóbbi ilyen hősködő kijelentést (számadatokkal együtt) a 2014-ben megjelent Isten Királysága uralkodik…..
gggarai 2019.01.23 12:53:38
@M.Noémi: Számomra a vörös posztó az: "Isten nem hagyná" kiindulású, eszmefuttatások, melyek minden történelmi alapot, és ismeretet nélkülöznek, ugyanakkor tekéntélynek vannak beállítva. Szerintem a történelem nem ismétli önmagát, csak az emberi butaság (és ezt is biztos hogy megengedi :-) . Úgy gondolom, szenvedni is fogunk, amíg láthatóan valótlan dolgokból indulunk ki, terjesztünk el, és köréjük szervezzük az életünket.
Jehova Tanúi adott időben minimum ketten, de egy  településre vetítve általában több helyszínen párosával végeznek olyan tevékenységet, amelyet nem jelentettek be előre, és amely tevékenységek véleményem szerint  sérti az új gyülekezési törvényt!   Nézzük, miért: "Október 1-jével…..
gggarai 2018.10.11 14:17:01
@D.mara: "Ott van a többi ország, pl. Oroszország esete, ahol betiltásra kerültek, és így a még legálisan működő országokban példának vannak állítva, erősítve ezáltal a hitüket, hogy üldöztetésben van részük.
Itthon is állandó "üldözési mániában" szenvednek már most is"
Igazad van.
Csak azt nem tudom, elfelejtették, hogy ez a lemez már lejárt?
wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2012681
ÖT JÖVŐBELI ESEMÉNY:
1) A „Béke és biztonság!” kijelentése
2) A nemzetek megtámadják és megsemmisítik Nagy Babilont
3) Megtámadják Jehova népét
4) Armageddon háborúja
5) Sátánt és a démonait a mélységbe vetik

Az öt jövőbeli eseménynek ez a harmadik pontja! Vagy a másodiknál tartunk és a szervezet a Nagy Babilon része? Inkább ez lehet. :)
Az alábbiakban összevetem az  „Értelmi képességetekkel végzett szent szolgálat” című Őrtorony-cikket, és az augusztusi Jw-tw-ben látható Lett testvér-féle gyorstalpaló farizeus szobafestő-kurzust.     Az Őrtorony cikk elérhetősége: w95 6/15 18–23. o. „Értelmi képességetekkel…..
A kritikus gondolkodásmód kiterjedhet-e a Bibliára? Ezzel talán sokan vitatkoznának, de nekem nem célom az, hogy bárkit is meggyőzzek arról, hogy miben higgyen vagy miben nem. Ha valóban szabad akaratunk van (nos, legalábbis ebben a dologban), akkor igenis megtehetjük, hogy a kritikus…..
„Kedves Egonymus! Nem tudom, hogy miért pont neked írtam le ezt, ami velünk történt. Talán a személytelen mivoltod, ami miatt terád esett a választásom. Csak az írásaidon alapján ismerlek de érződik az együttérző hozzáállásod az emberi lelkekhez. Bízom a tisztánlátásodban (meg Jehova Tanúja is…..
gggarai 2017.11.21 20:50:03
Csak 3 évig tartott A öröm:
Őrtorony 1980/2 (angolul 1978. február 15.) 35-45. old.
„Ennek a kérdésnek további gondos megfontolása után azonban, világos bibliai utalások hiányában, arra a meggyőződésre jutottunk, hogy ennél a dolognál olyasmiről van szó, amelyért a házaspárnak magának kell viselnie a felelősséget Isten előtt, és hogy nem a gyülekezeti vének feladata, hogy az ilyen intim házassági kapcsolatokban a magatartást meghatározzák, vagy valakit lényegében az ilyen cselekedetei alapján a közösségből kizárják. Ezzel lényegében annak a kötelezettségnek a tudata jut kifejezésre, hogy hagyjuk, hogy a Biblia döntsön, és hogy ne foglaljunk el dogmatikus álláspontot olyan esetekben, amikor bibliai bizonyítékok hiányában nincs elégséges alap erre.”

Az Őrtorony 1983. március 15-ei angol száma (30., 31. o.), bár azt mondja, hogy a véneknek nem kell
„rendőrként ellenőrizniük” a gyülekezet tagjainak személyes, házassági ügyeit, úgy rendelkezett, hogy a
„természetellenes szexuális eljárások” körbe sorolt szokások védelmezése vagy gyakorlása házas személyek
között nem csupán azt eredményezheti, hogy a személy alkalmatlan véni vagy más Társulat által kijelölt
tisztségre, hanem „akár a gyülekezetből való kizáráshoz is vezethet”

Ez a gyakorlatuk, ill. az ünnepek eltörlése, igazán tönkre vágja a tanú-nem tanú házasságokat, mert ezekben nyilvánul meg külsőleg ha valaki "igazság követő"!
A vezetőség egy szélhámos, hazudozó, álszent banda!
gggarai 2017.11.21 20:51:47
Magyarországon korlátozhatják a fogyatékos emberek választójogát. Ma Jehova Tanúi korlátozott választójogáról lesz szó.   Aki nem tudná: Jehova Tanúinak TILOS szavazni.     Nem hiszitek? Helyes: Cseh Köztársaság (‎1 találat) Mivel a törvény megkövetelte az emberektől, hogy…..
gggarai 2017.11.05 01:08:23
@sibbolet47:
Jó, belemegyek még egyszer a játékba. Nézzük:
- A Bibliai szóhasználatot és fogalmat tekintve, a sokféle azonos Jehova névvel jelzett dolog (ház, város, láda, pogányok, személy, nép), most tehát a szó szoros értelmében így neveztetik, vagy az csak SZIMBOLIKUS utalásként tekintendő? Én ez utóbbit látom egyértelműen megjelenni, pontosan azért, mert nincs, és nem is volt konkrétan Jehova nevű nép, ház, város, láda, pogányok (Apcsel15:17), emberi személy!!! (Jer15:16), ezt jelzi szerintem az Ézs43:7 kiváltképp.
Nép az elméletileg van, de csak önmagukat nevezték kérkedve, hazudozva és „nem találtatnak igaznak, ha vádolják”őket.
Megalapozott véleményem tehát a Biblia ezen megnyilvánulásaiból: Az Én (Jehova) teremtményeim, törvényeim alá tartoznak, az Én nevem alatt „futnak”, én vagyok a „felelős” értük. Plussz egy bizodalmat jelent „viselőjének”, hogy az Isten védelme van rajta, Ő figyel rá, mert ezt a szimbolikus szófordulatot CSAK Ő adományozhatja valakinek, vagy valaminek.
Tehát nem az alkoholista Rutherford aki, - és itt most erősen prózai rész fog következni- azért keresztelte át a „komoly” Bibliatanulmányozókat, mert az ő „uralkodása” alatt még mindig többnyire Russell-istáknak hívták a kívülállók őket, és ezt megunta.
- Az Ószövetségben egyértelműen leírják a zsidóságot, mint a név „akkori neveztetetjét”, tudták ezt, mégsem vették magukra, hívatták magukat így ÉVEZREDEKEN keresztül, azért, mert ez soha semmire nézve nem volt konkrét csak szimbolikus ezért nem kellett. Az Isten sem orrolt rájuk ez miatt sohasem!!!
A vezetőség persze azt plántálja a hívőkbe, hogy e név alatt már eleve győzelemre van ítélve, és így azok valós összemérés helyett mindent megengednek nekik, és védelmezik, megmagyarázzák nyilvánvaló hazugságaikat. Szomorú.
- A „komoly” Bibliatanulmányozok 46 (Russell) +15 (Rutherford) = 61 éven keresztül nem használták a Jehova nevet önmagukra és megjegyzem az addigi publikációikban is ritkán tűnik fel, helyette az Istent, vagy Urat gyakrabban használják 1931-től hirtelen fontos lett a név. - Itt kijavítalak „…1911-ben adtak ki és még 10 év volt hátra, hogy a nevet felvegyük” 20 év kellett.-
Tehát a társulat 1914-től számítva 17 éven keresztül, alapításától nézve 61 éven keresztül nem volt Jehova népe, csak egy valamilyen közösség a sokból?
Biztos nem olvasták, „fordították” 1931-ig a Szentírást és a 2Kron7:14-et…nem vették észre...Mi újság akkor ezzel?
- És akkor ne feledkezzünk meg a 2Móz20:7-ról: Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, aki az ő nevét hiába felveszi.
És fájó, de a tanúk ezt sokszor felvették ezt a múltban olyan ígérgetésekkel társítva, amik sorra hamisnak bizonyultak.
-Ézs63:19 Olyanok lettünk, mint akiken eleitől fogva nem uralkodtál, akik felett nem neveztetett neved. Itt a FELETT szón kellene elgondolkozni.
-Péter apostol mikor alapította a később „elfajzott” egyházát, miért nem ezt a nevet használta és adta a hívőknek?
- Nézzünk még egy érdekességet, amely rávilágít arra, hogy ez sosem volt szószerinti ez a Héber szólás, mely: uralmat, vezetést, az én tetteimhez íródik stb.-t jelent (pl. a farok csóválja a kutyát, sem szószerinti). A 28-asra kellene tehát figyelni, eztán elolvasni az éleslátásból a lent nevezett részt, vagy a katolikusból, vagy akárhonnan is. Sosem keresztelték a Rabbát Dávidlandnak vagy Joábcitynek.

2Sámuel 12:27És követeket külde Dávidhoz Joáb ilyen követséggel: Hadakoztam Rabba ellen, és meg is vettem a városnak egyik részét, ahol a víz van.
28Most azért gyűjtsd egybe a népnek maradékát, és szállj táborba a város ellen, foglald el azt, nehogy valamiképpen, ha én foglalnám el, róla neveztessék az én nevem.
29Egybegyűjté azért Dávid mind az egész népet, és aláméne Rabba ellen, és harcola ellene, és elfoglalá azt.
30És elvevé az ő királyuknak koronáját annak fejéről, melynek súlya egy tálentum arany volt, és drága kövekkel vala rakva, és lőn a Dávid fején, és a városból felette sok zsákmányt hozott el.
31A népet pedig, mely benne vala, kihozatá; és némelyét fűrész, némelyét vasborona alá, némelyét fejsze alá vetteté; némelyeket mészkemencén vitt által, és így cselekedék az Ammon fiainak minden városával. Haza méne azután Dávid és az egész nép Jeruzsálembe.
Rabba: Éleslátás. 2. kötet 717. o. ( wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200003612#h=1:0-8:400 )
de elolvasható a katolikus lexikonból is ( lexikon.katolikus.hu/R/Rabba.html )
Az egész egy szövegkörnyezetből való kiragadás tehát, amihez gyakran nyúl a Brooklyni vezetőség, viszont ezzel vádol másokat.
Sajnos ismertem már a tanúk paklijából a „nevemről neveztetik” adu, piros ászt? Fájó, de nem az!
Köszönet.
gggarai 2017.11.11 10:13:40
@sibbolet47: Én pedig SOHASEM voltam tanú. Kezdettől átláttam családtagjaim dogmáin, félrevezettetésükön. Az irodalmat a nekik való segítségnyújtás végett forgattam, hogy megébresszem őket. Ezért tudom azt is, hogy a HITEHAGYOTT csak a szervezet bélyege, a Biblia valóságban a Jézust elutasítókról, és nem pedig a szervezet bírálóiról ír. Ez tehát csak a szektákra jellemző félreállítása a felébredt kiugrottaknak.
gggarai 2017.11.11 10:22:49
@keresemazutam: Kiegészítem
4.
Heribert Illig, lehet, hogy érdemes odafigyelni erre a kutatóra (egyre népesebb a követőtábora), Az ő sztorija is gáncsolja a nagy mutatványt:
www.urbanlegends.hu/2011/09/kitalalt-kozepkor-mi-nem-stimmel-2/
rejtelyekszigete.com/kitalalt-kozepkor-az-eltunt-300-ev-nyomaban/
Ki tudja lehet, hogy majd bebizonyosodik, és egyszer hivatalos lesz, sok más megtévesztés feltárása mellett.
A karácsonyra való hivatkozás csak annak szól, hogy december 24-re van ütemezve ennek az Őrtoronycikknek a tanulmányozása. Egyébként semmi köze az ünnephez. Nem mindenki az Őrtorony bekezdései és kérdései szerint kíván tanulmányozni, amit az alábbi dokumentum is szemléltet (pdf a poszt végén). Ha…..
"EMLÉKEZZETEK LÓT FELESÉGÉRE" (Lukács 17:32) Ez volt a címe annak a videósorozatnak, melyet a 2017-es nyári kongresszuson vetítettek az egybegyűlteknek. A hivatalos, szervezeti weboldalon az alábbi miniképekkel illusztrálják az egyes epizódokat. A filmben szereplő színész (testvérnő) egy modern…..
A hír a Jw.org-on olvasható:   https://www.jw.org/hu/hirek/friss-hirek/regiok/oroszorszag/nemzetkozi-delegacio-batoritotta-tanukat-fellebviteli-targyalason/ " 2017. JÚLIUS 21.OROSZORSZÁG Nemzetközi delegáció bátorította az oroszországi Tanúkat a fellebbviteli tárgyaláson   NEW…..
A szabadkőműves-mítoszban hívők gyakran hozzák fel érvnek Russell piramis-ügyeit annak bizonyítékaként, hogy Russell szabadkőműves volt. Amint látható lesz, ismét egy óriási nagy tévedés áll ezen vélt bizonyíték hátterében. Russell és a piramis Az Őrtorony Társulat…..
Előszó Kedves egykori hittársaim! Miután évtizedeket töltöttem köztetek, meg vagyok győződve arról, hogy Jehova Tanúi többsége jó szándékú, igazságszerető ember! Tudom, hogy rengeteg áldozatot hoztok azért, hogy mindig a teremtő akarata szerint járjatok. Átérzem, mennyi…..
  Sokak szerint nincs élet az exjt blogokon. Talán nem ismerik Leslie 07 "blogját", ahová már évtizede ír. Érdekes kérdések, érdekes válaszok tárhelye ez az oldal, de L.Gabi NEM LÁTOGATJA!!!   úgyhogy tudom, hogy minden magára valamit is adó extanú számára ez már nem is látogatható innentől…..
Közösségmegvonás. A vérátömlesztés elutasítása. A gyermekbántalmazók feljelentésének szándékos megtagadása. Ez a három valószínűleg az Őrtorony Társulat legkárosabb eljárásmódja, amelyekben bűnös. Ha úgy tetszik, a Szentségtelen Háromság. Nem vitatom, hogy sok egyéb probléma is van az…..
gggarai 2017.04.24 17:13:46
@Columba: Szervusz Columba!
Köszönöm megkeresésedet. Reagálnék. Anyagilag meggyengíteni a szervezetet azzal, hogy adózniuk kell? Nem rossz (jogi) lépés, de ez a „behatárolt lehetőség” szerintem. Az idő haladna, és azt vennénk észre, hogy lényegében nem történik semmi. A tanúk mártíromsága, fanatizálódása az agyagi problémákat is áthidalná, mert hiszen „kis időt kell már csak kibírni”. Kicsit kevesebb kiadvány 4 oldallal szűkebben. (Attól abban még ugyanazok a lekövethető hazugságok terjesztődnek MEGENGEDETTEN!). Bármi van, jön az Őrtorony ideológia, hogy most ép a fellendülés van Jehovának köszönhetően, vagy ínségesebb időszakot mér ránk, és megrostálás következik. Ez elég a bent levőknek és aszerint végezhessék ezt az „életmentő” munkát. Kicsit Bandi jut eszembe az Állatfarmból: „Majd még keményebben dolgozok”.
Azért eszköz a betiltás, mert a tevékenységükről nem lehet leválasztani a toborzást. Ha lehetne, semmi probléma nem lenne, hát had csinálják, csak észhez térnek/kikopnak.
Leírom még egyszer, a szervezet röhögve fizeti ki a napi 4000 dollárt. Továbbá egyre több dolog kerül ki a konspiráció témaköréből, és lesz világunkban kézzel fogható bizonyosság. Nem is ragozom tovább a jó öreg szabadkőműves és egyéb csoportokról van szó, akik az egész szervezetnek is a gazdái -szerintem-. Nem hatja meg őket a dolog, a pénz nem tétel, ha fent akarnak tartani valamit. Amit nem, azt viszont bedöntik.
A lényeg még egyszer, amire én a hangsúlyt helyezném a TÉNYEK, és a TÁJÉKOZTATÁS, hogy tudják a tanúk és a világ, hogy miért vannak -jelen esetben fél lábbal- betiltva. Mert a tárgyalásról is már megint csak az él a tanúk fejekben, amit a szervezet mond.
De nagy szám lenne most tájékoztatni a tisztelt oroszországi levelező hűségeseket, a tárgyaláson elhangzottakról, ha meg van a címük. Ez sajna nem komoly, de bármikor, ha verik az asztalt TÉNYEK-et nekik. Küzdhetnek a legalizálásért a bíróságon, hozzák az „igazukat”, végre ássuk elő azt a nagy fedhetetlen és büszke múltat.
Tökéletes megoldás soha sem lehet, esetleg legjobb. Köszi.
Információim szerint a tanúk ügyét tárgyaló bíróság bejelentette, hogy 2017. április 12-ig, az emlékünnep utáni napig elnapolják a további meghallgatást,  jövő hét szerdán 10:00 órakor folytatják a tárgyalást, addig tuti nem tiltják be a tanúkat.   Az Orosz testvérek ezt hatalmas áldásnak…..
Szubjektív – Az Őrtorony Társulat 10 legsúlyosabb bűne   Vállalkozást teszek arra, hogy az Őrtorony Vallásszervezetet vizsgálva néhány tízes listában összefoglaljam, szerintem milyen okok húzódnak meg egyes történések mögött, vagyis, mi van a felszín alatt. Elemzéseim…..
gggarai 2017.04.05 11:23:26
@Rudolf.jw: Köszönet az írásért, nagyon jó, és lényegre törő.
Láttam sokaknak van ötlete mivel lehetne még kiegészíteni, van nekem is.
Bibliai utasításokat tekintve:
1. Császár törvényének felülírása (Gyerekbántalmazók, kivizsgálás, hallgatás- bűnrészesség, Kiadványterjesztés stb.)
2. A név használata, lejáratása (Az emberek csak legyintve mennek el mellettük, Jehovák...)
3. Kedvelt foglalatosságuk a számolgatás. Egy értelműen tiltva van. Jézus sem tudta, de ők igen, már többször is. Ez persze nem tartja vissza őket, ha kell egy generációból két emberöltőt csinálnak.
4. Az ünnepek Bibliátlan elvétele; pl.:Karácsony, Pünkösd, nemzeti ünnepek, névnapok, de a többi is szerintem. 1Kor11:24-ben NINCS "ezentúl"< T. Hamisító Hivatal.
5. SEMMIRE sem alapozható kevélységük, pl. más vallásokkal szemben. Lényegében soha semmiben nem volt igazuk, de holnap, esetleg holnapután biztos nagggggyon igazuk lesz.
Mindenkit arra kérek, aki csatlakozna egy, a Jehova Tanúi Magyarországi Egyházat működtető szervezet elleni perhez, kérem, jelentkezzen itt!   1Móz 26:24: "És megjelenék neki az Úr azon éjszaka, és monda: Én vagyok Ábrahámnak a te atyádnak Istene: Ne félj, mert te veled vagyok, és megáldalak…..
Először is, akit érdekel a korábban említett könyv, az itt elolvashatja: R. T. Miller: Jehova tanúi - Félrevezetés áldozatai, link: http://users.atw.hu/xjt/mindex.html Mint tapasztalhatjátok majd, igen szét lett húzva írásom, ám nem azért, hogy többnek tűnjön, hanem átláthatóbbnak. Én nem…..
gggarai 2016.04.01 11:46:56
@leslie07: Üdvözlet!
Köszönöm a figyelmeztettél az utánjárásra. Fontos is. Ezért kérlek, elemezd a pápaság viselt ügyeit, illetve a 4.SZÁZADBAN megtartott NICEAI zsinat jótéteményeit. Tipp: rejtelyekszigete.com/a-niceai-zsinat-es-utohatasai/
És akkor még a Holt-tengeri tekercsekről egy szó: Rockefeller. Tipp: boldognapot.hu/blog/a-gazdagok-altal-szabalyozott-kutatas/
+ Felteszem a kérdést miért nincs meg SEMMI eredeti?
És még 1 személyes vélemény: Az Ószövetség ámokfutója (még ha hatalma is volt misztikus dolgokra) nem azonos az Első Teremtővel. Ha mégis igen, akkor kösz, de nem. Szép napot!
(Őrtorony, 1997. június 1., 5-6. old.) Jehova Tanúi jól ismertek arról, hogy egyedi bibliafordítást használnak, amit egy TITKOS bizottság készített. Jehova Tanúi nemrég adtak ki egy átdolgozott Bibliát, ami teljes TITOKBAN készült. Jehova Tanúinak szervezete elutasítja, hogy nyilvánosságra hozza…..
Kedves még bent lévő testvérek!Mivel már régóta nem tartom a kapcsolatot a gyülekezettel közvetlenül, így nem vagyok tisztában a jelenlegi szokásokkal. Arra lennék kíváncsi, hogy ha most elkezd valaki egy bibliatanulmányozást a Tanúkkal, akkor mennyire próbálják meg elszakítani a családtagjaitól?…..
A képen látható angol szöveg vastagon kiemelve: „Tehát, mielőtt lehetővé tennénk, hogy kérdéseket tegyél fel. Meg kell kérdeznünk, hiszed-e, hogy a Vezető Testület Isten csatornája az emberiség számára?” „Nade ők maguk jelentették ki, hogy nem tudják valóban azok-e.…..
gggarai 2015.08.14 14:55:22
Az imént találtam, és szerintem ezen témához kívánkozik ez a három Őrtorony idézet:
"VALÓBAN, 1919-ben úgy történt, ahogy Jézus Krisztus BEJELENTETTE: „Boldog az a rabszolga, akit az ura, amikor megjön, ilyen munkában talál. Bizony mondom nektek, összes javai fölé kinevezi őt” (Máté 24:46, 47). Ezek a hű keresztények beléptek az Uruk örömébe. Hűségesnek bizonyultak a „kevésen”, Uruk kinevezte hát őket „sok dolog” fölé."
Őt 1990.03.15.
"19 A keresztény gyülekezet „egy test”, és Jézus a „feje” (Efezus 1:22, 23). Az egységes gyülekezet egyéni felkent tagjai mindannyian ugyan azt a szellemi eledelt kapják. Ebből a célból a „Gazdájuk” egy kollektív vagy összetett „hű sáfár” osztályt nevezett ki itt a földön i. sz. 33 pünkösdjén: a felkent keresztények testületét. Mivel a „gazda” — amikor 1919-ben visszatért — a testület maradék tagjait hűnek és értelmesnek találta abban a munkában, amelyet rájuk bízott, tudniillik hogy „táplálékkal” lássák el az övéit, „összes javai fölé” kinevezte őket (Lukács 12:42–44). A TÉNYEK azt mutatják, hogy 1919 óta ez a „sáfár” hűséggel gondját viselte a gazda „javainak”."
Őt 1984.04.01.

"Törvényt nem tisztelő emberek még az igazi keresztény gyülekezetbe is megpróbálnak befurakodni azzal érvelve, hogy a mi Urunk „megígért jelenléte” nem ebben az időben van. Kigúnyolják a véneket és vitatják azt, hogy a Mester kinevezte a „hű és értelmes rabszolgát” a Királyság földi érdekeinek gondozására. (2Pét 3:3, 4; Máté 24:45–47) Az ilyenfajta személyekre vonatkozik Jézusnak a Máté 7:15–23-ban feljegyzett figyelmeztetése: „Őrizkedjetek a hamis prófétáktól, akik juhoknak bőrében jönnek tihozzátok, de belül ragadozó farkasok . . . [Azon a napon] kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket! Távozzatok előlem törvénytelenség cselekvői!”" Őt1980.02.01.
Nekem ez az utolsó tetszik legjobban. Azok a csúnya, csúnya törvénytelenek, hitehagyottak. Ejnye, ejnye, mire ragadtatják magukat.