Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megacrash

82 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alex Murphy nyomozó (Joel Kinnaman) ujjat húz a maffiával, minek az lesz a vége, hogy felrobbantják. De ez a jövő. Bármely testrész pótolható, bármilyen roncs helyrehozható, és ugyan a robotika még nem teljesen rezonál az emberekkel, de napról napra vékonyabb a határ. Ráadásul a…..
A THR éves rendezői kerekasztal-beszélgetésén Tarantino arról beszélt, hogy erősen fontolgatja a visszavonulást. Borúlátásának okai nem valamiféle alkotói válság körül keresendők - szépen volnánk, ha QT ilyesmivel szembesülne -, egyszerűen a film médiumának…..
megacrash 2012.11.29 10:57:14
magazine.creativecow.net/article/the-truth-about-2k-4k-the-future-of-pixels

ez a cikk tok jol elmagyarazza ezt a 2k/4k/projektor/kamera biszbaszt:

A number of years ago some IMAX engineers - and I don't think IMAX ever let these guys out of their lab again -- did this wonderfully elegant experiment at the Large Film Format Seminar at Universal Studios Imax theatre. They showed this film they made that began with 2 rows of 2 squares: black white, white black, as if you had 4 pixels on the screen.

Then they started to double and double and double the squares. Before they got to 4K the screen was gray. Do you know what the means? There was no longer any difference between black and white, which is what allows you to see sharpness. It's the contrast that we see, not the actual information. Technically, the MTF (Modulation Transfer Function) was zero at 4K!

Let's just pretend for a moment that IMAX truly is 4K. You watch IMAX at between one and one and a half picture heights from the screen. But in order to get to appreciate 4K on a regular movie screen, you would have to sit much closer than normal. In other words, when you go to a movie theater, and most of the modern theaters with stadium seating are designed so that the middle of the theater is 2 ½ to 3 picture heights from the screen, for most of us who watch movies, that's pretty where we want to be sitting. Maybe just a little bit closer from some of us who do this for a living, because we're maybe looking for artifacts or issues. If you sit much closer than 2 ½ picture heights, that's what you're seeing, artifacts, not movies!

So if you had true 4K resolution in your local theater, everybody would have to sitting in the first 6 rows. Otherwise they wouldn't see any extra detail. Their eyes wouldn't LET them see it. You know this intuitively from passing by these beautiful new monitors at trade shows. You find yourself getting absolutely as close as possible to see the detail, and to see if there are any visible artifacts. At normal viewing distances, you can't.

So the whole 2K 4K thing is a little bit of a red herring.
 Két gond van azzal, amikor az ügyfél lerajzolja, hogy hogyan nézzen ki az óriásplakát, aztán beszkenneli, és elküldi a H&BA-ba, hogy na, ilyet akar. Az egyik egyértelmű: az alkotás bekerül a Sienai Szent Bernardin Ügyfélmúzeumba, és a sok vidám perc alatt, amit a…..
megacrash 2010.08.04 06:21:01
Az eladások száma is igazolja a MikroNégyHarmad szabvány sikerét. Az Egyesült Királyságban (UK) 2009 decemberében a cserélhető objektíves gépek több mint 10%-a m43-os gép volt! Részletek az angol nyelvű sajtóközleményben, melyet a dpreview-ról…..
A Snow Leoparddal ismerkedők elmondták, hogy az operációs rendszerben a CoreLocation framework nyomaira bukkantak, vagyis a Macünk is képes lesz megosztani a földgolyón elfoglalt helyzetünket. Mivel a Macekben nincs GPS, a szoftvernek a hálózati kereséssel kell megoldania a…..
Invaders Must Die - ez a Prodigy új számának címe, és még néhány napig ingyen le lehet szedni a zenekar weblapjáról. Adni kell viszont érte egy email-címet...
Sokunkban felmerül a kérdés: vajon a net világában hihetetlen gyorsan terjedő antiszemita informatikai vírusok, mint Tomcat vagy a kurucinfó valóban a titkosszolgálatok tudatosan generált programjai? Nem csak azért érdekes ez, mert arra keressük a választ, a társadalmi szolidaritást…..
megacrash 2008.11.06 02:32:28
erdekes cikk, en se tartom lehetetlennek a felvetest. az interneten erdeklodve figyelem tomcat munkassagat mar jo regen, valoszinuleg egy szebb vilagban (meg ha szorult volna bele nemi humorerzek) o hasznos tagja lenne a tarsadalomnak mint gonzo rendszerellenes provokato"r (akar ujsagiro). o most is annak tartja magat.

van egy jo regi sztori a csavorol, elso kezbol. amikor meg a scene partykon nyomult, szervezett egy 'graffiti versenyt', azt mondta a resztvevoknek, hogy szerzett engedelyt egy korhaz melletti fal graffitizesere. ejszaka kivezetett mindenkit a korhazhoz, a naiv sracok elkezdtek fujni, kozben tomcat eltunt, par perccel kesobb pedig befordult egy rendorauto.

tomcat a poloboltjabol el, raadasul az akcioival kozvetve allandoan azt reklamozza. minel nagyobb a balhe korulotte annal jobban megy a bolt. amugy ha emlekeztek, kb negy honapig bortonben volt valami mondvacsinalt okkal (terrorvadak,valszinuleg nbh lehallgatta, kommandosok tartoztattak le, hosszu elozetes). a bortonblogot irt, amiben hosszasan ecsetelte az ot ert meltanytalansagokat, torvenytelen eljarast, elfogult szakertoi jelenteseket es nehany tenyleg vad dolgot. majd hirtelen elhallgatott, ugyvedi tanacsra (nemtom futo barnabas neve kinek mond valamit, erdekes adalek ez is). kicsit kesobb kiengedtek, belekezdett a bombagyarba, es azota sokkal aktivabban szervezkedik, konkretan az elere allt az addigi olvasoinak es megbizhatoan szallitja a hoborgoket az aktualis ellentuntetes ellen.

kozos ismerosoktol jopar sztorit hallottam tomcat regi huzasairol, nekem ezekbol ugy tunik, egy nagyon intelligens, de roppant sunyi es jellemtelen alak, leteleme a balhe es nagy gyakorlata van abban hogy vezesse meg a naiv/nem tul okos embereket. nehez ellene barmilyen szinten felvenni a harcot, ha osszetuzesbe kerulsz vele, mert a legtobb emberrel szemben o nem riad vissza nagyon aljas huzasoktol sem (teszemazt feljelent a rendorsegen hogy drogdiler vagy mert beszoltal neki) ha megfigyelitek, mindig a frontvonalban van, de kameraval, okosan ugy helyezkedve, hogy a piszkos munkat mindig valaki mas csinalja helyette. siman kinezem belole hogy a tokere leptek, bezartak par honapra es annak fejeben engedtek ki hogy mostantol oda szallitja a hoborgoket ahova mondjak neki.

az biztos, hogy a regi akcioival (ha emlekeztek meg a demszky tortadobalasra, az evekkel ezelotti besult tojaskatapultra a melegfelvonulas ellen, mukalasnyikovval rohangalas a rendorpalota elott stb), biztos hogy jopar hivatalos szemelynek a bogyeben volt, de mindig volt olyan okos hogy semmi konkrettal ne lehessen vadolni. az nbh egesz biztos hogy raallt, es ugye tudjuk hogy ott meg a regi arcok a regi modszerekkel dolgoznak.

a kurucinfot az nbh irja c. osszeeskuveselmelet sztem tulzas, nem kell azt tamogatni, eleg hagyni oket alkotni, es allandoan sipitozni ellenuk hogy napirenden maradjanak. ok az itthoni, ev(tized)ek ota tarto szisztematikus politikai butitas mellektermekei.
Mandiner blog Nyakó István hívei 2008.09.19 14:39:00
 Csenyétéről, az ország legszegényebb (pontosabban legkisebb vásárlóerejű) falujáról szóló bejegyzésünk kapcsán hívta fel figyelmünket ergé kolléga a falu 2006-os választási eredményeire. Az országgyűlési választások első fordulójában a településen 221-en voltak…..
w Villalakók 2008.09.16 07:20:00
Hálás és nem túl megerőltető elfoglaltsága a magyar középosztálynak, hogy a kereskedelmi tévék műsorain sápítozik. Tudom, mert évekig ezt tettem. Hogy az egy annyira tré. Hogy annál primitívebb nyilvános produkciót eladdig az ország nem szenvedett. Hogy milyen gagyi a Barátok…..
megacrash 2008.09.17 06:28:10
hollowment en is mindenkinek ajanlom figyelmebe, zsenialisan megirt sorozat

www.abc.net.au/tv/hollowmen/#/home

a cel, hogy epiteni kell valami nagyot, ami draga, emlekeztet az elnokre, es idegesiti a kovetkezo kormanyt. egy kunsthallet!
Mielőtt rátérnénk a hét témájára, hadd fussak még egy gyors tiszteletkört, és köszönjem meg mindenkinek az előző kérdésre leadott szavazát, amiből ezen a héten is meglehetősen sok volt, hiszen 1000 fölé ment a számláló. Ebből a felmérésből röviden az derült ki, hogy a…..
megacrash 2008.08.26 18:02:52
regen azt mondogattam, hogy mindenki olyan megrendelot kap amilyet megerdemel, azota is tartom.

a legtobb ugynokseghez jar a shots nevu videomagazin ahol a legjobb reklamokat osszegyujtik

az en tapasztalatom az, hogy ezek a sokat hangoztatott megrendelon at nem ment zsenialis otletek is legtobbszor kimerulnek abban hogy a 'kreativ' megprobalta atultetni az aktualis kedvenc reklamjat a shotsrol vagy valami angol magazinbol.

a megrendelok tenyleg rettenetesek tudnak lenni, de sztem ez a zsak a foltjat tipikus esete.

igazabol ez az allando harc a marketingesek es az ugymond kreativok kozott, a gyaszos otlettelenseg, kiegett agyak, egymasra mutogatas, miert szar amit csinalunk, persze mi tudjuk de a gecik nem hagyjak, ami a legjobban jellemzi a szcenat. sajnos ez alol nincs kivetel, barki belekerul, igy vegzi, a 'szakma' ezt termeli ki magabol.

holott:

-a reklam nem muveszet, ha a kreativ a kreativitasat akarja kielni a szakmaban, alaposan mellelott. tanulja meg hogy a kek vagy a piros ruhas no ad el tobb jegkremet es azt irja bele a konyvbe.

-a marketinges, aki allandoan kreativ akar lenni meg nyugodtan menjen at kreativnak ne a sajat terfelerol ugasson bele olyan dolgokba amihez nem ert meg foleg nem az o dolga. a legtobben itt azt hiszik azert fizetik az ugynokseget hogy hetente haromszor leirjak a konyvbe amit ok mondanak nekik, ilyen erovel megirhatnak ok is.

ettol fuggetlenul, meg mindig ugy gondolom hogy a inkabb a vilag osszes marketingesetol kene megszabadulni akar eroszakkal, komoly emberaldozatok aran. a kreativok majd talalnak mas melot, a marketingesek menthetetlenek.

azt vettem eszre, hogy valojaban senki nem ert ahhoz amihez ertenie kene. ha meg a taplaleklanc aljan vagy (ergo kivitelezo, neadjisten meg egy szakmad is van amihez ertesz), akkor ezt az egesz fost mindket oldal a nyakadba boritja.

ha valaki valaha dolgozott pl. a danonenak, tudja mirol beszelek. ha nem, olvassatok el beidbegertol az 1999ft. cimu konyvet, tanulsagos.

egyik, amugy muveszileg sztem tenyleg jol sikerult es kreativ reklam (legalabbis en buszke voltam ra) utan a nagyon jofej account csajszi azt mondta, hogy ha ennyire utalom ezt a szcenat miert nem hagyom abba. majd kovetkezo heten felmondott. par honapra ra en is kiszalltam belole es azota annyival nyugodtabban alszom.
king of the shit 2.2 :) 2008.07.27 17:21:03
..
king of the shit 2.2 szingapúr 2008.07.24 19:34:12
annak ellenére, hogy rengeteget ültem (feküdtem) a napokban a gép előtt, nem tudtam rávenni magam, hogy írjak. az ok, hogy a másfél hónap rockandrolltól és az ázsiai csípős kajától nagyjából megadta magát a gyomrom, rettenetesen szarul voltam az elmúlt napokban. kicsit tele is…..
Többször beszámoltam már ezeken az oldalakon arról, mennyire utálom a hosszú repülőutakat. Mint a legtöbb dolgot, amit utálok az életben,(közvetve vagy közvetlenül) ezt is a köcsög angolok utáltatták meg velem. Annak az írtóztató gondolata, hogy nyolc-tíz-tizenkét órán…..
king of the shit 2.2 landön 2008.07.16 03:28:21
nehéz szívvel, de felszálltam a kurva repülőre. a filmekben, persze egy ilyen nagy búcsúzkodás után egy snitten belül felszáll a gép, a valóságban viszont még fél óráig rostokolsz mert a reptéri személyzet nem akart esőben tankolni. ez kicsit enyhít a dolog drámáján, mert a…..
Még májusban történt, hogy a Napkeltében Verebes, akiről mostanában szívesen emlékszik meg a Comment.com is, interjút készített Gergényi Péterrel. Verebes valami hihetetlenül brutális dolgot művel, alig hiszem, hogy járt már ilyen mélyen valaha is. Teljesen összemossák a…..
A Konzervatórium liberális, dekriminalizáció-és legalizációpárti kommentelői örvendeztek a dekriminalizációt támogató – és ezen érveket konzervatívnak beállító – cikkek olvasása után (I., II.). Talán kicsit hamar örültek. A Konzervatórium tiltás-párti…..
megacrash 2008.06.18 16:02:41
bocsanat, nem olvastam vegig a kommenteket, nem volt meg idom

szerintem sokkal csunyabban csusztat a cikk mint a legalizacioparti sorozat, jopar temaban:

"a drogfogyasztás önmagában oka a bűnözői magatartásnak" - ez a mondat csak ugy oda van szurva mindenfele magyarazat nelkul mint evidencia.

nem szeretnek vitatkozni az allitassal, szerintem ez igy oriasi nagy csusztatas, de tegyuk fel, hogy igaz, mint ahogy az alkoholfogyasztas onmagaban oka a kocsmai verekedesnek. (
www.alcoholinfo.nsw.gov.au/archive/crime_and_antisocial_behaviour?p=744 )

ausztraliaban a kocsmai verekedeseket ugy szoritjak vissza, hogy korlatozzak, szigoritjak a kocsmak nyitvatartasat es a kocsmak, kocsmarosok felelosseget, es a statisztika utolag igazolja oket, minel nagyobb a szigor, annal kevesebb a kocsmai eroszak.

ha az allamnak ilyen lehetosege van arra, hogy megelozze vagy enyhitse a bunozest, az eroszakot, miert nem el vele?

en magam nem vagyok teljes legalizacioparti, olyan hihetetlenul addiktiv anyagokat mint a freebase kokain, a meth vagy a heroin boltban arulva raszabaditani a tarsadalomra, szerintem is nagyon veszelyes lepes. a meth (szerencsere magyarorszagon szinte egyaltalan nem letezik, addig oruljunk) azert is jo pelda, mert az tipikusan az a drog, amit pl a lanyod kivancsisagbol kiprobal parszor bulikban, es jo esellyel (30% a statisztika szerint) rekordsebesseggel, visszafordithatatlanul leepulve, lopni, csalni es kurvalkodni fog a napi adagjaert.

ilyen veszelyes anyagokat legalizalni nyilvan a jozan esz teljes hianyara vall, valahol meg kell huzni a hatart, ciankalit sem vehetsz csak ugy sajat fogyasztasra.

viszont az is elgondolkodtato, hogy mennyire nehez hozzajutni az egyes kabitoszerekhez.

szerintem, ha valamihez minden tiltas es uldozes ellenere pont olyan nehez hozzajutni, mintha lesetalnal erte a boltba, akkor igenis erdemes boltban arulni, hiszen onnantol az allamnak vannak pontos adatai, statisztikai, rahatasa az a'rra (az alkohol es a dohanyzas visszaszoritasaban sokat segit az ar emelese), es a boltban elkerik a szemelyit. a feketegazdasag nem fog tudni versenyt tartani a legalisan behozott es kemenyen megadoztatott drogokkal, mas elfoglaltsag utan
_kell_ nezniuk.

megvan a lehetoseg arra, hogy bizonyos anyagokat szabalyozottan legalizaljunk es az igazan veszelyes anyagokat pedig kontrollaltan, ingyen adjuk azoknak, akiknek mar keso.

ket hete halt meg egy ismerosom herointuladagolasban. klasszikus helyzet, evekkel ezelott abbahagyta, egyszer megingott, de a szervezete nem birta a regi szokasos adagot.

evek ota probalta visszakapni az eletet, olyan kuzdelmet folytatott a heroinnal, amit megnyerni egyedul vajmi keves eselyed van, es amihez senkitol nem kapsz tul sok segitseget. ha svajcban elt volna, ahol mindez kontrollaltan folyik, es ezert valoszinuleg a feketepiacon nem is olyan elterjedt a heroin (miert lenne, ha a fuggok ingyen kapjak az allamtol), lehet, meg elne. bocs a demagogiaert, de tenyleg igy gondolom.

legalizacio pro es kontra rengeteg erv van, ez egy roppant komplex problema (olvassatok vegig az oldalt amit belinkeltem, es az meg kizarolag az alkoholrol szol ami mar legalis, es borzaszto sok bajt okoz),

ami viszont igazan nagy baj, hogy hit- es politikai kerdes a legalizacio, nem pedig jozan merlegeles es komoly adatgyujtes utan felelossegteljesen meghozott dontes, aminek az eredemenye az, hogy a legkevesebb bajt okozza a tarsadalomnak (hiszen ez lenne a cel mindenkinek, nem?)

bocs a hosszu kommentert
megacrash 2008.06.18 16:58:48
don shimoda: koszonom, en is sajnalom ot, fel eve dolgoztunk egyutt es kiveteles szemelyiseg es tehetseg volt. ami igazan meglepett, az a csalad es a baratok a tragediahoz kepest is megdobbentoen indulatmentes, oszinte hozzaallasa.

nem mellesleg, komikus volt, aki youtubeon dokumentalta tobbek kozott leszokasat es az eletet, nagyon eredeti humorral:

www.youtube.com/thebreakdownking

nem biztos, de lehet kevered a metamfetamint a "sima" amfetaminnal, ami ilyen szempontbol kevesbe durva (bar nem kevesbe pronyo kabitoszer). a kulonbseg korulbelul olyan lehet mint a crack es a sima kokain kozott, marmint sokkal intenzivebb es addiktivabb. a meth ismertebb neve crystal meth vagy ice, ugy tudom, angolszasz orszagokban elterjedt drog, talalkoztam nehany fuggovel, iszonyu mertekben leepit.

en.wikipedia.org/wiki/Crystal_meth

hwang: ezuttal en csusztattam, de alapvetoen egyetertunk

mellesleg szeretnek gratulalni a bloghoz, meg a hozzaszolasok szinvonalahoz is, jo, hogy van, ahol normalis vita folyik, pro es kontra intelligens cikkekkel, ebbol tanulunk.
legalábbis egy hónapra, merthogy nyaralok, az egzotikus kelet-európában. képekkel fogom frissíteni a blogot, de nyilván semmi értelme nem lenne leírni hogy tegnap (pl) polonyi andrissal kávéztunk és horrorpornóról társalogtunk, hogy aztán másnap polonyi andris elolvashassa a blogon,…..
king of the shit 2.2 moonwalk 2008.05.27 17:40:13
nem kevés energiámba került, hogy rábírjam namyot, hogy felrakhassam ezt a videót róla. sajnos azt, amikor ostorral csapkod egy transzvesztita franciát, továbbra sem engedik. [wpvideo gZTcD8Ry] ..
king of the shit 2.2 képek 2008.05.27 17:17:56
mostantól néha felrakok néhány képet ide is, ezzel aktivitást színlelve a blogon: blue mountains (spanyol akcentussal montájnz) (tovább klikk) telihold bondi felett tipikusan az az eset, hogy 'basszus, mit láttam, és pont nem volt nálam a kamera!' na most nálam volt és egy…..
king of the shit 2.2 pamm pamm pamm 2008.05.27 17:04:21
annyira nem történik semmi érdekes velem, hogy nem írok semmit. időről időre elakadok a bloggal. amíg folyamatosan újdonságok vannak körülötted, könnyen megy az írás, viszont az átlagos hétköznapokról nem szeretnék roppant unalmas énblogot vezetni, pl arról, ma éppen hány…..