Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajdagaspar

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
hajdagaspar 2017.05.28 20:12:19
@tomcsicsi: már bocs, nem feltétlenül a blogíróval pendülök egy húron, de a hegymászás nem a hétköznapi értelemben vett munka. Választott kihívás. Ha így tetszik, hobbi. Így az indokok nem állnak meg...
Mára néhány képet hoztam a lakókocsik, lakóautók és amúgy általában a kempingezés témaköréből, annak is a hőskorából, a huszadik század elejéről-közepéről. A gépesített kempingezés, mint amolyan úri hóbort a húszas-harmincas években kezdett terjedni a polgárosodó rétegekben, az európai kontinensen…..
1900. Szőnyegbolt Tifliszben (ma Tbiliszi, Grúzia)  ..
hajdagaspar 2016.11.14 12:19:51
@BüdösBohóc: a megfogalmazás teljesen helyes. Az egy motoros kerékpár aka "dongó", ami alapvetően kerékpár, elöl egy dörzshajtású segédmotorral... szóval nem motorkerékpár és nem is motorbicikli. Ennyit a 21. századi "újság"olvasóról... ;)
A Zsolnay kékvázák vagy más néven "Die Wiener Vase". Nem olyan régen történt, hogy az alábbi szenzációhajhász cikkekkel terjesztették városunk "jó hírét" különböző internetes és nyomtatott médiák: "Szemétre dobták a milliókat érő Zsolnay-vázát" "Zsolnay-váza hevert a szemétben" "A szemétben…..
Gondolom nem árulok el újdonságot, ha azt mondom, hogy az ötvenes években teljesen más volt a nőideál. Hol voltunk még a Twiggy-vel kezdődött és máig tartó, a szupermodellek által szuggerált - kissé anorexiás - "ideális" női testtől? Ahogyan az alábbi újsághirdetésekben láthatjuk, akár komoly…..
hajdagaspar 2015.05.29 08:33:09
1910-es évek. Duluth, Minnesota. Egy T-modell gazdája fogadott, hogy kocsija felmegy a lépcsőkön. Megnyerte...
hajdagaspar 2015.04.13 08:51:51
A múlt héten kezdett sorozat folytatásaként újabb két "jövőbelátó" rajzai következnek. Elsőként Erik Theodor Lössig illusztrációit láthatjátok Werner Büdeler 1954-es, Flug zum Mond című holdra szállással foglalkozó tudományos-fantasztikus könyvéből. Ebben a többfokozatú rakéta repülését, a föld…..
Néhány hónapja találtam ezeket a fotókat fantasztikus márványba faragott fátyolról és csipkéről. Kérem, ha valaki tudja bármelyik szobor alkotójának nevét, ossza meg velem...
Hányszor hangozhatott már el ez a mondat üzletekben, amikor bedöcögött a Coca-Colát szállító teherautó. Nézzük meg, hogy néztek ki egykor a világ minden táján ezek a kólaszállítók. 1970 körül. A cikk megjelenése után Komlós Béla olvasónk küldte ezt a képet a Facebookon egy magyar kólás…..
Kevéssé ismert tények híres emberekről, történelmi személyiségekről, és Brekiről a békáról. Akit mi Kleopátraként említünk, valójában a hetedik volt a sorban. VII. Kleopátraként uralkodott és apja a saját nagybátyja is volt egyben. Apja XII Ptolemaiosz, saját nővérét vette feleségül és tőle négy…..
Magyar fürdők plakátjai 1923-tól a háború utánig. 1923...
hajdagaspar 2014.10.18 20:13:56
@Harrison Bergeron: ajánlhatok brigádot! :) Csak kérdés, hogy merre laksz?
Néhány találmány, amelyet mi itt, Kelet-Európában csak a 70-es, 80-as években ismerhettünk meg, jóval régebbi, mint gondolnátok. Ezek közül mutatok be most egy csokorra valót...
A raklapok – legyen szó használt vagy új darabokról – felhasználása a lakberendezésben hatalmas divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 3000 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), rendkívül jól…..