Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kardos.g

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jobbik tapolcai eredményvárója Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása.   Jó reggelt, Magyarország! A Jobbikkal kapcsolatos illúziók korának vége: immár gyűjtőpártként nyertek időközi választást. Ezt a pártot mintha egyre kevésbé értenék az elemzők és a…..
kardos.g 2015.04.17 09:12:41
@Mihint: nem érted: eszem ágába sem volt sztárolni a Jobbikot, csak leírtam, amit tapasztaltam. Olyan nehéz felfogni? Ez egy riport.
kardos.g 2015.04.17 09:16:05
@Balu7979: Nem sztárolom. Ez egy riport. Nem írhattam mást, mint amit láttam-hallottam. Nem vagyok "profi" újságíró, akit azért fizetnek, hogy valamit valahogy írjon, ezért megengedhetem magamnak a luxust, hogy ne torzítson a tükör.
kardos.g 2015.04.17 18:28:06
@Google: lécci ne gondolkodj az én fejemmel vagy helyettem, azt bízd rám! utálom, ha a nevemben beszélnek. Pont azért nem szoktam pártokra szavazni, mert bullshit a képviseleti demokrácia (esetleg Svájcban , vazelinnal elmegy). A Jobbikra amúgy sem szavaznék, mert pakspártiak. Úgyhogy totál mellélőttél:)
Elolvasván Kardos Gábor válaszcikkét, meg kell állapítanom, hogy a vita valóban elmarad; hogy sajnos vagy sem, azt nem nagyon tudom eldönteni. Ennek az elmaradásnak meglátásom szerint két oka is van. Az egyik nyilván valóan az én hibám. Bizonyára túlságosan is maliciózusra…..
kardos.g 2015.02.20 18:54:52
Bíztam benne, hogy (ha szellemi önbecsülése nem is) legalább lélekjenléte megkíméli Aristo-t attól, hogy válaszoljon. Nem sikerült neki, pedig elég határozottan arról írtam, hogy elmaradt ez a vita és részletesen megírtam, miért. Téved, véletlenül sem róla írtam, hanem a cikkében mint szövegben megmutatkozó félreértésekről mint szövegértési problémákról. Azokról is mint szimptómákról. De ha ennyire követeli, egy kommentben írhatok róla is, amit cikkben biztosan nem tennék, mivel vannak sokkal fontosabb témák is egy cikk számára. Aristo sajnos a hermeneutika és a logika alapvető fogalmaival sincs tisztában, de -hogy csak a legdurvább tárgyi tévedéseknél maradjunk- szerinte nem ismerem a kérdőjelet sem, csak kijelentő mondatokban írtam (nyilván elkerülte a figyelmét, hogy még a címben is van egy elég nagy kérdőjel). Kérdésnek egyébként nemcsak a kérdő módú mondatot szokás nevezni, hanem pl egy problémát is. Arról írtam, hogy számomra nem azok a lényeges kérdések, amiben kérdőre von, hanem az ő konzervatív elménckedéseinél és álmodozásainál sokkal valósabb probléma pl. amit ökofasizmusnak nevezek (hogy globális koncentrációs táborban tartjuk az élővilágot ezen a bolygón).
Továbbra sem érti, mi a különbség, hogy valakit becsmérlünk, vagy viselkedésmódját minősítjük (azt hitte, a "habonyok, lázárok" többesszámra utaltam, ami alapján elég reménytelen eset, hogy valaha megértse ezeket a jelentésárnyalatokat). Nem őket neveztem meztelencsigának, hanem arról írtam, hogy olyan érzés ezek állandó tenyérbe és képernyőbemászását szemlélni mintha meztelencsigához érne az ember.
Ennél a hasonlatnál maradva Aristo szövegemet kizárólag saját céljaira, projekciói dekorálására használó "elemzését" olvasni olyan mint ha egy kézzel írott levelet a napon felejtettem volna a kertben és most azt kellene látnom, hogy valaki belenyálazott, végighúzta magát rajta, néhol elmaszatolva a betűket, de azért attól a szöveg még olvasható maradt.
Rejtély, hogy Aristo miért hivatkozik a filozófiára, ha ennyire nem ért hozzá, de ez legyen az ő problémája. Kedves Aristo, egy vitához nem árt megtanulni elolvasni és értelmezni egy szöveget. Nem minden filozófiai kurzus alkalmas erre, mégis őszintén ajánlom, próbáljon szerencsét. Hátha úgy jobb lesz.
„Álmodtam én és az álom, az álom én magam voltam.Kertben bolygtam, és magam voltam a kert, ahol bolygtam,a kert, ahol bolygtam és bolygok, botlódva bozóttól bozótig,mint ki éjjel jár tapogatva és az árnyaktól húzódik.”(Babits Mihály: Álmok kusza kertjeiből) Cyrano de…..
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. * Ha eddig nem lett volna világos, most szépen kiderült, kik gyakorolják itt Európában a politikai hatalmat és milyen médiaháttérrel – igényszintjük pontos kifejezése, ahogy Charlie-ként határozzák meg magukat. Érdemes…..
kardos.g 2015.01.21 23:35:51
Hogy kinek mi a szent vagy a tabu az érdekes kérdés. Kevés szó esik pl. arról, hogy az USA-ban külön törvény védi az ország zászlaját a "megszentségtelenítésről",akár komolyabb börtönbünetetéssel (en.wikipedia.org/wiki/Flag_Protection_Act), bár nehéz lenne komolyan érvelni amellett, hogy egy ország zászlaja szentebb lehet mint mondjuk egy világvallás prófétája, vagy, hogy inkább tekintettel kéne lenni egy zászlóra... leszámítva, ha valaki olyan primér nacionalista mint pl az amerikaiak jelentős része. Azért megér egy összevetést és alaposabb tovább gondolást.
kardos.g 2015.01.26 11:26:33
@mavo: ezt is olvasd hozzá és utána folytasd az érvelésedet: 444.hu/2015/01/22/orizetbe-vettek-egy-16-eves-gimnazistat-mert-atrajzolta-a-charlie-hebdo-cimlapjat/ Még a 444 liberálfundamentáinak is feltűnt, hogy itt baromi nagy ellentmondás van. A konkrét Eichman ügy amúgy nem garancia általában, hogy nem szereznek érvényt az USA zászló "szentségét" védő törvénynek más esetekben - de ezt csak éles példaként említettem a szintén törvényben szankcionált holokauszttagadásra, hogy a magukat általában cenzúra nélkülinek és abszolút véleményszabadnak promózó nyugati országokban jogilag kodifikáltan is létezik cenzúra és véleménykorlátozás. Egyébként érvelésed alapján több iszlám országban is megállapíthatnád, hogy nem mindig alkalmazzák szigorúan a sharíát (pl Iránban sem!) és nyilván elfogadható lenne számodra pl a megkövezés törvénybe iktatása, ha egy ilyen szigorú szankciót elnézően alkalmaznának. A Talmud szerint pl. egy szanhedrint, mely akár csak 7 (más szerint 70!) évente halálra ítél valakit, véreskezűnek minősítendő (Makot 7 a) Erről talán ennyit:)
„Bízzál, s virágzóbb századokat remélj, / Elődeidnek szép kora visszatér...” (Berzsenyi Dániel: A tizennyolcadik század) Van-e jobb környék Berzsenyi Dániel sorainak, szellemének felidézésére, mint a Balaton nyugati hátországa? Van-e környék Magyarországon, ami jobban…..
kardos.g 2015.01.25 14:18:37
Igen, leégett a tető, nagyon fura módon: veol.hu/hirek/kigyulladt-egy-pince-tetoszerkezete-hegymagason-1654961 Egyesek szerint az sem véletlen, hogy a választások után (korábban egy humán ökológus volt a polgármester, akit talán jobban érdekelt volna, mi is történik ott). Tényfeltárás sehol, de a környékbeliek szerint eléggé hasonlóan vélelmezhető szándékosan gondatlan "ingatlankezelés" a szintén régiós jelképpé vált (mára megskalpolt) Ranolder Ház vagy a Malatinszky Kúria esetében Badacsonyban. Sic transit gloria Hungariae.
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Ismerjük a technokrata szöveget, hogy majd a szakemberek és a szakértői kormány megoldják a problémákat... és aztán valahogy mégse az lesz belőle, amit ígértek. Sőt. Különösen itt a kontinens keleti felében dívik a…..
kardos.g 2014.12.10 08:29:53
@lavór: nézz már körül, hogy akkor mi épült, kézi erővel és most mi van - géppel se.
kardos.g 2014.12.10 08:48:21
@midnight coder: tök másról beszélsz mint a cikk szerzője. Az informatikai opensource általad emlegetett technokrata olvasata pont nem fedi azt, amit itt az organikus szerveződés értelmében nyílt forrásúnak, open source-nak nevezek, pontosan azzal a céllal, hogy végre ott is alkalmazzuk, ahol több értelme lenne, társadalom-, illetve közösségszervezési modellként. Jelzem: igazi értelmét és szervezeti (nem piaci!) sikertörténetét ezáltal produkálta: a programozók szinergiáit mobilizálva, vagyis kreatív és "önprogramozó" közösségeket teremtve, elsők közt informatikus körökben, de tök hasonló ment végbe az ökofalvakban is világszerte. Meg azt is elfelejted, hogy a nyílt forrású fejlesztés rövid távon mindig gyengébbnek tűnik a koncentrált, központosított erőforrású (katonai szerveződésű) hatalmaknál, a gugliknál, NATO-knál, de hosszútávon mindig ő győz, ahogy most a Föld a globális kapitalizmus fölött. Figyelj csak, hogy a javascript meg a guglik, amit te most elég naivul "öröknek" vélsz, pár év múlva sehol se lesznek. Mert pl áram se lesz. Nem nagy ügy, egy globálissá generalizálódó nagyobb , mondjuk egy-két hetes rendszerleállás elég lenne, hogy ne tudják már újraindítani. Egy erősebb terrorszervezet olyan simán elinztézhetné mint a World Trade Centert. Vagy Gaia, de ő lassabban dolgozik. Hova sietne?
kardos.g 2014.12.10 09:04:14
@lavór: ne bújj a "magyar lopni akar" projekciód mögé, mondd inkább azt, hogy te szeretsz lopni, szereted a korrupciót, de nem szereted ezt nyíltan vállalni, ezért a magyarokra kened. Ugyanezt csinálja a kereszténység az eredendő bűnnel, szóval nem vagy egyedül, meg a magyarok se. Azért szokás mondogatni-mantrázni: itt mindenki lop-csal-hazudik, hogy te nyugodtabb lelkiismerettel csinálhasd. Ennyi.
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Akik kelet-európai termékek exportjával foglalkoznak, jól tudhatják, hogy a berlini fal ma sem lufi, mert naponta keményen beleütköznek mai szellemi utódaiba. Annyiban viszont találó az idei berlini megemlékezés jelképévé tett…..
Fotó: Sebestyén Blanka / We Love Balaton Falus Ferenc döbbenetes, ice bucket challenge-et minden értelemben kimerítő videója után nehéz elképzelni, hogy bármi jó kisülhet a vödörborogatásból. Éppen ezért a Balatoni Kör inkább a nyári „jó a víz” kampány folytatásának…..
kardos.g 2014.08.28 12:05:01
@maxval a bircaman: mondjuk egy jó kikötőnél és ilyen szép hajónál nehéz civilizáltabb körülményeket elképzelni:)
kardos.g 2014.08.30 14:47:58
@Sebi.: Mindenkinek a lelkiismeretére bízzuk, hogy mennyit ad, illetve pénzben vagy más formában (a vízimentőkkel egyeztetve, hogy mire lenne szükségük).