Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rhonin

0 bejegyzést írt és 699 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
Rhonin 2021.04.20 00:11:23
@jotunder: "a Fudan egy nagyon jó egyetem" Nyilván. Csakhát: 444.hu/2021/04/19/hszi-csin-ping-szerint-a-kinai-egyetemeknek-a-kommunista-parthoz-teljes-mertekben-hu-diakokat-kell-nevelniuk

megaztán érdekes lenne tudni a nem-leszünk-gyarmat feltételeket.

A Humbold Egyetem is egy remek intézmény, csak 1938-től némelyek ezt okkal másnak láthatták: perspectives.ushmm.org/collection/higher-education-in-nazi-germany

szóval azért álljon meg a fáklyásmenet egy pillanatra
Rhonin 2021.04.20 09:10:19
@HaKohen: "Érdemes lenne megállítani ezt az elmeháborodottat." nyugi, ez csak a mesterséges intelligencia. Itt tart még, de majd jobb lesz egyszer, ha felnő.
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
Rhonin 2021.04.09 14:44:14
@kemény keleti kommentelő: elolvasva a Telex cikkét, akár még azt is mondanám, hogy mint oktató jó gyerek ez a Gulyás a sajátos oktatási hozzáállásával. Ha a szabad véleménynyilvánítás értemezhető dolgokról szólna az esetében. De hasonlóan nem lenne jópofa, ha mondjuk a BME-n a geodézia szakon a laposföld elmélettel kapcsolatban jópofiznának iylesmiről. Ez egy dologhoz vezet (hogy egy kicsit visszakanyarodjunk néhány poszttal korábbra tömjénzsóti felé is): egy ilyen nyájat (és hát ez a cél): www.youtube.com/watch?v=0fuNf44REV4&list=RDCMUCWALLPCVkSyKLuZLg5bc3QQ&index=6
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
Rhonin 2021.04.02 14:28:15
@Kettes: "A KDNP se nem keresztény, se nem demokrata,...". A mittommilyenhazám fiai meg nem hazafiak és főleg nem következetesek. Ha azok lennének, akkor szobor alapon az alkotmányt is meg kellene hogy tapossák és a város összes ereszcsatornáját le kellene könyökölje a videón látható helyi kemény csávó, dehát....
Rhonin 2021.04.02 18:39:19
@velőtanya: Ilyenkor nézek meg a Becstelen Brigantykból egy bizonyos részt. Levezeti a feszkót :)
Rhonin 2021.04.02 18:47:44
@ijontichy: Szerintem ennek a szobrásznak még sokan fizetnénk is, ha újra felállítaná valahol. Aztán újra és újra és újra és újra...egészen addig, amíg a HEKECS (helyi kemény csávó :) ) az ortopéd sebészeten nem üldögél könyékműtétre várva.
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
Rhonin 2021.02.10 10:34:18
alapblog.hu/no-internet-no-cry/ :DDD

A Harvard Közgazdaság professzora, David Yang :"Mert, amiről eddig kérdezett, abból annyira értelmetlen összeesküvés elméletre következtettem, amilyet a legdurvább diktátoroktól sem hallani...Egész országot érintő folyamatos blokkolás csak Észak-Koreában létezik."
(alapblog)

Nagy a fosás, hogy a wall-streeti reddites "viccet" esetleg el lehetne sütni egy választási kampány során is :)
     "És ha utunk arra vezet, tisztelettel emeljük meg a kalapunkat a normális társadalmi berendezkedést még valamelyest őrző, a liberalizmusnak és az LMBTQ-ideológiának ellenálló Oroszország nagykövetségének épülete előtt, az amerikai követség és az amerikai zászló láttán pedig ökölbe szorul a…..
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Rhonin 2021.01.16 12:06:50
@Igéző: "Az ereszcsatornás történet kemény bűnöket tartalmaz". No, pont erről van szó. Ha eltekintünk egy picit a dolog jogi oldalától (drog birtoklás és kijárási tilalom megszegése), és kizárólag az irányultságot tekintjük, semmilyen bűnt önmagában nem tartalmaz. Szájert éppúgy nem lehet ezért önmagában megítélni, mint OG-t bármilyen vélt, vagy valós dolgáért. Az ereszcsatornás történet akkor lesz bűn, amikor az illető alaptörvényben rendelkezik mások élete fölött ugyanezekért az irányultságokért. Itt is ez a bibi egy picit. A képmutatás. Széplelkű, embereket megtérítő "my gentle son" (na ezzel nem lenne önmagában baj) vagyok, de hirtelen keménytökű harcos hadvezér jelölté leszek. De annyira, hogy mindjárt a legelitebb több tízmilliós vonatkozó képzésre jelölnek mindenki más felett. Nyilván. Ez fér bele az összevont szemöldökű, harcos-karcos hangú, otthon a gatyát viselő férfi imázsába és persze jó eséllyel (de itt jön a tiltakozombíróúrezfeltételezés) egy újabb iparág lenyúlásához a személyi megágyazás. Ettől ereszkedik le ez a sztori is az "ereszcsatornán".
Rhonin 2021.01.17 07:59:53
@aronsatie: "De felmenteni akkor sem tudom." Nem is lehet. Sok hozzá hasonlónak sokkal rosszabb helyzetben is volt töke választani. Mindig van választása az embernek, habár az is igaz lehet, amit Sztálin lányának unokaöccse írt Szvetlana Allilujevával kapcsolatban (nyilván apák fiaira is vonatkoztatva):

„hercegnők vagy bizonyos vezetők lányainak minden erőfeszítése, hogy emberibbek legyenek, hogy egyszerűen nők legyenek, hogy egyszerűen anyák, egyszerűen állampolgárok legyenek – mind kudarcra van ítélve. Az ő sorsa nagyon érdekes, ahogy valami spirituális menedéket keresett, ami soha nem adatott meg neki. Egyike a legtragikusabb embernek, akiket ismerek. És a sors nagyon kegyetlenül bánt vele. És igazságtalanul.”

De mégis változtatott: hvg.hu/elet/20170306_sztalin_lanya_szvetlana_allilujeva_lana_peters_elete_rosemary_sullivan_konyv
Rhonin 2021.01.17 08:36:37
@kemény keleti kommentelő: "Két válságév után lehet, hogy nem fut neki a fidesz a választásoknak." Jó eséllyel így lesz. Pláne, ha a social media haccacárét is figyelembe vesszük. A lengyelek már be is szartak ettől a szólásszabadság kérdéskörtől, mert sokat alapoznak erre. Mostanra azonban már az ellenzék is tanulhatott bőven. Pláne, ha ilyen eszközöket vetnének be kampányszerűen (lásd alább a linket). Egészen új értelmezést kezd nyerni az ellenzéki küzdelem. Lehet, hogy a választások még egy darabig a szavazóurnáknál dőlnek el, de a LinkedIN féle tanfolyamokon kezdődnek mostantól és a social networkön múlnak ;):

www.linkedin.com/learning/understanding-the-impact-of-deepfake-videos/the-strange-reality-of-deepfake-media
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
Rhonin 2021.01.14 09:19:44
@kemény keleti kommentelő: Igen, jól látod (ez a gamblinig, ami folyik). És erre mondtam, hogy ezt a trendet a fintech és a social media erősíti. És legalább olyan veszélyes helyzeteket teremt, mint a Capitoleum lerohanása.
Rhonin 2021.01.14 09:44:24
@kemény keleti kommentelő: Nem vagyok makroközgazdász nem értek ehhez a részéhez. Menedzser vagyok egy részvénytársaságnál és kisbefektető a tőzsdén. Én innen tudom csak megközelíteni. Innen megközelítve azt látom, hogy önmagában a pénznyomtatás nem kellene, hogy baj legyen. Klasszikusan igen, mert tankönyv szerint inflációt okoz, de ez eddig elmaradt (legalább is abban a mértékben, amennyire féltek tőle), tehát igaza lehet azoknak, akik új közgazdaságot kiáltanak (ez a makro része a dolognak, mondom nem értek hozzá). A befektetői része a dolognak, hogy:

1. megfelelő oktatással arra nevelni az embereket, hogy értsék a különbséget a tőzsdei kereskedés (árfolyammal játék) és a tőzsdei befektetés (value investing) között.

2. Az öngondoskodás nagyszerű dolog, fontos lenne erre megtanítani az embereket. De itt jön a fintech és a social media szerepe. Mire kapacitálja az embereket? A gamblingre, azaz a lufi továbbfújására. Ezen a ponton lesz veszélyes a nyomtatott pénz. Akármennyi pénz is áll ugyanis a rendelkezésedre, ha érted a részvényértékelés alapjait nem fogsz minden pénzeddel a tőzsdére menni, mert nem tudsz. Így a nyomtatott pénznek sem érvényesülne a lufi fújó ereje.

Tehát én nem a pénznyomtatáshoz nyúlnék, hanem az oktatáshoz. Egyszerűen hiányoznak a pénzügyi tudatosság alapjai az oktatásból. Ezen felül (itt kapcsolódunk a blog témájához) felmerül a solcial media és a fintech szabályozása ezen a téren is. Akármekkora baromságra nem lehessen már rávenni a tömegeket pénzügyi szempontból sem. Itt pl. simán letiltatnék olyan bejegyzéseket, mint amit valamelyik kommentemben beillesztettem arról, hog ymekkora királyság milliókat keresni "gombnyomogatással".
Rhonin 2021.01.14 19:31:12
@Grrr...: Ez megint egy másik univerzum, A kriptovaluták az új pénzügyi rendszer alapjai, egyértelműen ez a jövő. De jelenlegi állapotában befektetési szempontból nem minősül befektetésnek, hanem gambling. Ennélfogva én távol tartom ettől magam, nem az én világom. De csakúgy, mint a ruletten, pókeren, biztosan van, aki ezen is nyer. Óvattal bánnék ezzel.
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
Rhonin 2021.01.05 16:27:35
@S=k*logW: Egyrészt onnan a távoli USAnkából, Karikó Katalin perspektívájából nézve (miközben hálás köszönet és tisztelet a -félve írom le ilyen formán- munkÁSSÁGáért :) ), de még a komondoron való átesés is hihető történet és nyilván a baráti gázszerelő Zuckerber fölé emelkedése is ünnepelendő magyar teljesítmény. A távolság sok mindent megszépít.

Másfelől, ugye vegyük észre, hogy JT írása távolról sem csak OV kiszólására lett kihegyezve. Azért az is beszédes, ami a biokémikus szakmai életútjával történt és az úgy tűnik globális jelenség. Odaát legfeljebb csak szalonképesen parasztok, de legalább a stílusra adnak.

És igen, a nap végén a lényeg az egyéni teljesítmény, ahogy ezekre a kihívásokra válaszolt. Ez többet jelenthet sokunknak példaként, mint maga a vakcina. Madame Curie díjat (is) érdemelne.
Rhonin 2021.01.05 20:57:18
@kisa: ...és akkor még lehetett kommentelni is oda. Ma már azt sem, ott sem, eh...
Rhonin 2021.01.05 21:02:30
@kemény keleti kommentelő: "Talán hallott valamit valakitől ? Orbán tata elejtett valami megjegyzést a telefonban ?" Szerintem ez nem az a kategória. Igazi tudós, aki szerencséjére elég messze van innen, ahhoz, hogy mindent átpolitizálva lásson.
        Ez lenne az.         Nem hiszem, hogy Leonard Cohen rajongana érte, de ki kellett próbálnom. MP4 formátumban van fent, MP3-ban túl nagy volt a fájl. Tessék fülhallgatón fullra nyomva hallgatni, sajnos én vezényeltem a szimfonikus zenekart, miközben a gombocskákat nyomogattam, szóval nem…..
Rhonin 2020.12.27 08:24:48
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
Rhonin 2020.12.26 08:21:29
@ámbátor: Igazándiból az van, hogy már az oktatás is masszívan átalakulóban ezen a téren. Mivel a valamire való egyetemek online free behallgatást kínálnak azzal az opcióval, hogy kérés esetén az adott kurzusról állítanak csak ki papírt és ennek megfelelően részárakat fizetsz csak ki, egyre többen választják azt az utat, hogy saját maguk állítják össze a teljes a tananyagukat. Többszörösen is jól járnak, mert így a C.V.-jükben csak úgy hemzseg a jobbnál jobb egyetemi névre hivatkozás, és tényleg a legjobbaktól tanulhatnak, másfelől pontosan azt tanulják, amire a piacnak szüksége van. A piac pedig -legalább is a high tech szektorban egyelőre- egyre inkább a street smartot keresi. Tanulságos ennek a kanadai srácnak a története (ez a jövő, a "brick and mortar" oktatásnak lassan vége): www.freecodecamp.org/news/the-best-data-science-courses-on-the-internet-ranked-by-your-reviews-6dc5b910ea40/
    Négy cseh, három lengyel, egy horvát, egy román és egy ukrán kutatóhely lett díjazva az ERC Consolidator Grant pályázatán. Lehet, hogy magyar állampolgárságú díjazott van valahol külföldi intézetben, de egyetlen egy magyar kutatóintézet vagy egyetem sem kapott díjat, pedig korábban általában…..
Rhonin 2020.12.11 17:55:42
és ezt mindadig lehet, amíg: www.project-syndicate.org/commentary/merkel-surrenders-europe-to-hungary-poland-extortion-by-george-soros-2020-12

hát lóf@sz minden européer seggébe, már elnézést. Mi kell ide, Lengyelország lerohanása, mire kapcsolnak? Eszemf@szom megáll...
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
Rhonin 2020.12.03 20:02:47
@Muad\\\'Dib: a polóniumot sem ő dúsítja, mégis jut belőle bőven London közepén...
Rhonin 2020.12.03 20:06:03
@combo: a cucc itt van ez nem kérdés. A lényeg az egészségügyi rendszer megterhelése. Ez a halálos, nem a vírus önmagában. Az én szüleim virológusok. Tőlük tudom, hogy önmagában nem kellene gáz legyen a dolog. Nem a vírus erős, hanem az egészségügyi rendszer gyenge.
Rhonin 2020.12.03 20:25:02
@Muad\\\'Dib: az orosz irodalom meg zseniális és mélységes tisztelet a tudományos teljesítményeik előtt. Az egyik legjobb ügyfeleim. De van valami hajlamuk, hogy időről időre bűnözőket válasszanak maguknak vezetőnek. Az idei év legjobb olvasmányaim egyike volt a Romanovok utolsó napjai - A jekatyerinburgi tragédia (Helen Rappaport), és az Orosz napló (Anna Politkovszkaja (putyin agyonlövette)). Mélységes tisztelet az orosz nép iránt a részemről, hogy nehogy félreértsük egymást. De azt hiszem ez is a kultúrájuk -és így a vakcináljuk- része is: www.youtube.com/watch?v=ZBpDTkkfaMc
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
Rhonin 2020.12.01 16:41:29
@Kettes: "És ha a sajtó rákérdez.." Hát akkor megfigyelőként volt ott. Első kézből tanulmányozni, hogy mit nem szabad. Nem ám mint a libsi képviselők csak elméletben, könyvtárakból. Terepen bakker, terepen.

Ezek olyan cinikusak, hogy a sztoriról Dömötör Szilu maga fogja legyártani a hitler bukása mémet.
Rhonin 2020.12.01 17:00:17
@combo: hát, valahol csak le kell csúszni.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
Rhonin 2020.11.29 15:27:16
@Érvsebész: Értelek és akkor sajnálom. Pontosítok: nem, nem az a baj, hogy Román, vagy bármilyen más nemzet. A baj az, hogy ha románként, magyarként, zsidóként, stb. országot váltok és élvezem a másságom elfogadását, akkor nem pengetek a másság el nem fogadásáról szóló húrokat. Innentől elfogadhatatlan a dolog, a többi csak ráadás. Ez olyan, mint amikor a mélymagyar fröcsög a nyugati civilizációra és teszi ezt az Interneten keresztül, jó eséllyel egy Apple eszközről Vodafone vonalon...De, visszafogom magam, megértettelek.
Rhonin 2020.11.29 16:09:46
@ATCG: "civil öntudat, ellenállás". Nézz oda, minden tiszteletel, de egy Bödőcstől született Putyin paródiát ideidézve az emberi jogokról, ez is egy "lefordíthatatlan szójáték"... Most komolyan, nézzünk már rá az elmúlt tíz évünkre, a jelenünkre és a várható jövőnkre. Milyen civil ellenállás, hol?

a pocsék alakkal kapcsolatos észrevételeitek eredményeként pedig a pocsék alakot ideidézve: "A közeljövőben ehhez tartom magam."
Rhonin 2020.11.29 19:31:52
@ATCG: "a kaszán és kapán és a szélesedő civil ellenálláson kívül tudsz mást javasolni?" Ha lenne épeszű javaslatom, nem kommentelgetnék, hanem pártot alapítanék. De azt tartom, hogy nemhogy nekünk, de már a Nyugatnak is szüksége lenne egy Churchillre, aki képes is és hajlandó is szájon vágni a surranós csürhét, úgy mint anno. Háborút nem lehet nyerni feliratos maszkokkal és József Attila idézetekkel.
     2020 november 8.    Az alábbiakat az egykori keményvonalas antiszemita, ma "zsidó " Veszprémy Mandiner Bubu írta le. " Lehet, hogy a jóslatok helyesek, de attól még nem a média hirdet ítéletet és végeredményt az elnökválasztáson."   "Nyilván érdemes rögzíteni néhány tényt: az Egyesült…..
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
Rhonin 2020.11.07 09:30:29
Itt és egyébként az egész választási haccacáré alatt (lenyűgöző esettanulmány volt az egész) Philip Tetlock (Theory-driven reasoning about plausible pasts and probable futures in world politics: link lejjebb) törvényszerűségei jönnek vissza. Ő egy évtizedes periódusban átvizsgálta a "szakértők" várakozásait majd vette össze a valósággal és szembesítette az experteket. Röviden: akik 80% bizonyossággal álltak ki a forcastjuk mellett, azokról kiderült, hogy legfeljebb 45%-ban volt igazuk. Ám a reasoning a legérdekesebb, mert egyértelműen 5 csoportba lehetett őket sorolni:

1.: If only defense: ha követték volna az ő tanácsaikat, akkor :D:D
2.: Ceteris paribus defense: valami nem várt, nem kalkulálható esemény következett be, ami elvitte a modelt - mi más, persze
3. I was almost right - khmm, én mindig azt mondom a kollégáimnak, hogy ha figyelik a belső monológjaikat és gyakori a mintha, a majdnem, meg a volna, akkor tudják, hogy már vesztettek is...
4: It just hasn't happened yet: no comment
5. Single prediction defense: egy fecske nem csinál nyarat, nem ítélhetsz meg egy személyt, vgy módszert, mert elkúrt egy forcastot.

hát ez a Benford izé is valami ilyesmi. Készülnek a 22-es választások egyik lehetséges kimenetelének kezelésére. Előre.

Link itt:
faculty.haas.berkeley.edu/tetlock/Vita/Philip%20Tetlock/Phil%20Tetlock/1999-2000/1999%20Theory-Driven%20Reasoning%20About%20Plausible%20Pasts....pdf
Rhonin 2020.11.08 11:07:16
@Virág et.: "Egészen biztos vagyok benne, hogy akkor most már a vadhajtások matematika professzorai is megnyugodnak végre." Szerintem is. És gondolom ünnepelnek, mint anno tették: www.youtube.com/watch?v=RvGN4NsaEqc
Rhonin 2020.11.08 13:03:07
@Tamáspatrik: Nincs új a nap alatt: "maga Orbán idézte fel a gyűlölködéssel kapcsolatban a kommunista taktikai alaptételt, miszerint „vádold meg az ellenfeled azzal, amit te csinálsz” (168ora.hu/itthon/orban-viktor-tusnadfurdo-beszed-elemzes-lakner-zoltan-171765)

de, hogy igazságosak legyünk ugye láttunk már reichstagot is égni kommunista gyújtogatás eredményeként.

csak a nevek változnak...
     Jelentem: aludtam.  Persze egyszer felébredtem és megnéztem mindent (538, NYT, fogadóirodák).  Lujzával szólva, azt írja az újság: " Trump and Biden are now separated by about 164,000 votes, with Trump leading. But the more than 460,000 outstanding mail ballots left to be counted are likely…..
Rhonin 2020.11.06 06:58:33
@Kurt S. Earp: "...az biztos, hogy nem fetrengenek a földön a röhögéstől egy-egy posztod után."

De mi igen :), és ez a lényeg. Én például cukor helyett ezt használom a reggeli kávémhoz.

Amúgy meg nagyon nem csodálkoznék, ha egy nap, egy valódi fordulat után JT valamilyen szakpolitikai pozíciót kapna egy új formációban. Szerintem az oktatásügyre ráférne valami ilyesmi.
Rhonin 2020.11.06 07:36:29
@Késes Szent Alia: gyanítom, hogy ezek nem Trump szavazók. Amúgy nálunk is lesz ilyen a '22-es választásokkor nincs ebben semmi "ámerikás" :) : www.youtube.com/watch?v=OwmrE0PcZT8
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..
Rhonin 2020.11.03 18:25:17
@josef_1: most vagy csináld komolyan és hadd jöjjön össze végre az 1000 komment/poszt a Vincenten, vagy nézd meg ezt (segíteni fog): www.youtube.com/watch?v=xFi6g7SqXE8

de ne semmiskedj félmegoldásokkal.
Rhonin 2020.11.03 18:38:42
@AdvocatusDiaboli: "Maybe if Trump wins that will be the spark that makes people angry enough to start protesting and really demanding things " nekem erről jutott eszembe a wishful thinking. Legalábbis a hazai dolgokból kiindulva nem tudok már elképzelni olyan sparkot, amivel komoly protesting kezdődne bárhol is. Az sem lenne elég, ha tucatjával feküdnének a covid halottak temetetlenül az utcán. Asszem meg kell értenünk, hogy nem így működünk. A zsák krumpli és az olcsó sör, vagy ahogy a tizenhét ves fiam elmagyarázta a generációját a napokban: a recognition, na az igen. Az számítana.
Rhonin 2020.11.04 04:41:00
@J.W. Booth: Barabási Albert-László két lábbal ugrálhat a Villanások - A jövő kiszámítható címú könyvén :DDD. Újra csak azoknak lesz igaza, akik szerint: prepare - don't predict. Közvéleménykutatás, mi? Kb, mint a tőzsdei technikai elemzők: még az irányt sem találják nemhogy az értéket...
        Szilvay Gergely vezércikkben tudatta a pártállam támogatóival Pennsylvaniában 2.9 százalékkal vezet Donald Trump.      A valóság az, hogy az Insider Advantage nevű B- os cégnek volt tegnap egy mérése, 400 valószínűsíthető szavazóval. Következtetéseket vontak le ebből a fekete szavazók…..
Rhonin 2020.10.28 22:58:30
@szuperzsidok5: attól még futhatsz vele egy kört keletre
Rhonin 2020.10.28 23:04:13
@szuperzsidok5: és ki az állam?
Rhonin 2020.10.28 23:07:12
@ámbátor: tudodm, tudom :), de egyszerűen ilyen kedvem van, na. Biztos nem sikerült a matek ZH-ja :D. Bocs. Befejeztem.
       Ascher és Zsámbéki megy, Zalán János jön.  Az egyik oldalon Ragályi, Cserhalmi és Csákányi, a másikon Dózsa László, Novák Emil és Gregor Bernadett.  Neumann, Szilárd, Teller, Wigner és Gábor Dénes sem kellett, itt Takaró Mihály Imre Kertészezhet, a Nyugat meg csak zsidó lapocska. Kultúrharc…..