Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frankie1671

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pragpur és Garli két kis falu Himachal Pradeshben, Kangra megyében. A Himalája lábánál, dombok között fekszenek egymástól nagyjából 2 km-re, és arról nevezetesek, hogy elsőként kapták meg Indiában az örökségfalu (heritage village) státuszt. A turisták körében még nem igazán ismertek, de…..
  Az utóbbi években a tömegturizmus hatalmas lendületet kapott, egyre több ember jut el egyre több helyre. A pozitívumok mellett azonban ennek megvan a negatív oldala is: a népszerű úticélok túlzsúfolttá válnak, és pont azt az atmoszférát veszítik el, ami miatt megszerették őket. Ez alól India…..
Aki Indiában jár, előbb, vagy utóbb egész biztosan  megkóstolja az indiaiak „nemzeti italát”, a tejes, fűszeres fekete teát, ami ott egyszerűen chai néven fut. Ez a forró ital nálunk is egyre népszerűbb, hiszen tökéletes téli ital, ha már unjuk a forró csoki, forralt bor és tea Bermuda-háromszögét…..
Indiába menni bármikor megéri, de most, hogy az egyre sötétebb, esős, késő-novemberi  napok előtt állunk, összeszedtem, hogy miért érdemes ilyenkor kiszakadni a télből, és elutazni néhány hétre a csodák földjére. A téli időszak ebben az összefüggésben azt az időszakot jelenti, amikor kénytelenek…..