Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tesztelö

48 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sony eddigi legnagyobb felbontású full-frame-es gépéből, árát tekintve a direkt 5DS-R kompetitorból, az A7R Mark II-ből kaptunk a napokban egyet a Sonytól. A 42 Megapixeles felbontás még APS-C-be levágva is 18 Mp. Bár valamivel kisebb, mint az 5DS-R-é, viszont ISO-ban sokkal tovább engedi a gépet.…..
A konzumer kamerák a digitális fényképezőgépek előretörése miatt már nem a legnépszerűbb képrögzítős termékcsoport a piacon, de egy-egy gyöngyszembe belefuthat az ember. A Canon G40-es kamerája jelenleg a legdrágább Legria-kamera modelljük, kíváncsi voltam, hogy miért. Ezekről a kicsi, kihajtható -…..
Jópár hónappal ezelőtt teszteltem egy sor Rode mikrofont, közvetlenül az 5D-hez csatlakoztatva őket. Akkor szigorúan le is szögeztem, hogy a gép zajos előerősítője miatt jópár - egyébként drága és jó minőségű - mikrofon esett ki azért, mert kicsi az erősítése az 5D…..
A nyár egyik nagy slágerét, a Nikon 83-szoros óriászoomos gépét teszteltük mi is, egy kicsit talán megkésve, de azt hiszem bővebb terjedelemben, mint egyébként szoktuk. A meglehetősen orrnehéz gép nem csak szó szerint lett az, de átvitt értelemben is. Az igazi dobása a zoomja, de…..
Most kaptuk meg a Canon kép- és videó archiválásra, tárolásra, megosztásra használható, beépített merevlemezes kis kütyüjét, a CS100 Connect Stationt. Első látásra minőségi összeszerelésű dologról van szó, még a kártyaolvasó is minőségi rugós kivitelű (mint a Canon…..
Bontottunk tévét, két 32-es alapkiszerelésű modellt. Egy LG és egy (J-szériás, idei) Samsung lesz a következő tévés tesztalanyunk. Képek a tovább után. Először az egyiket, egy LG-t...  ...majd egy másikat, egy Samsungot: ..
Bár nem két hete, hanem most, de élesítettük az új STM-es obitesztünket. Szép rajzolat és kompakt méret mellett jó áron lehet hozzájutni, érdemes ránézni egy kicsit. Katt a képre a teszthez.  ..
Úgy néz ki a "billentyűzetipar" egyfajta kiszélesedésével van dolgunk az ún. AirMouse-ok és tanítható játékvezérlők (tényleg, használják még a joystick szót?) egyre nagyobb teret kaphatnak, függően attól, hogy a távirányító méretű házukba mit tudnak belezsúfolni a…..
Végre az 1.8-as 50-es Canon is megjelent STM-es (Stepper Motor - léptetőmotoros) fókuszmotoros változatban! Fel is dobtam gyorsan egy 5D-re, hogy kipróbáljam, mégis milyen lett. A régi-jó közvetlen állítási lehetőség az STM-mel elveszett ugyan, de érdekes módon mégsem lett…..
Nem bírtam ki, úgy éreztem még egy kört kell menni a telefon-fényképezőgép felállással. Ezúttal az állatkertbe próbáltunk az állatokat lefotózni, minél szebben. Mind a négy géppel, egyszerre. Najó, nem teljesen egyszerre, egymás után lőttünk, kézből mindegyikkel és egy…..
Hogy mivel fényképezzünk, telefonnal vagy fényképezőgéppel? Egyre jobbak a telefonok kamerái, úgyhogy ez a kérdés talán sosem kerül le a napirendről, viszont ezzel párhuzamosan a fényképezőgépek képminősége is folyamatosan javul. A két változó folyamatos egymás mellett…..
A hosszú tesztelés után egy hosszú tesztben ismertetek meg két APS-C-s Pentax versenyzőt, egy, inkább a belépőkategóriához tartozó K-S1-et és egy kicsivel drágább, szolgáltatással és időjárás álló házzal bíró K-S2-őt. Attól függően, hogy elsősorban mire szeretnénk…..
Pénteken került hozzám két APS-C-s Pentax. A múltkori teszt után igyekeztem az olyan külsőségeken, mint a retró menüszerkezet és arculat és a kicsit szögletes és bumfordi vázforma, túllépni, hiszen a K50 is jól szerepelt mindezek az apróbb hibák ellenére, mint fotózásra…..
Úgy tűnik egy kicsit megszaporodtak a Nikonok a kis szerkesztőségünkben, most épp egy D7200-at kaptam tesztelésre, aminek elődjét, a D7100-at sajnos még nem vettem kézbe, de a D750 és a D5500 egyaránt volt nálam hetekig. A jövő héten megjelenő tesztjében ezekhez a gépekhez tudom…..
Bár még nincs kifejezetten szezonja, de most jött ki vele a gyártó, úgyhogy megkaptuk a cég víz- és ütésálló kompakt-újdonságát, az Nikon S33-at. Ezt most igyekeszem kicsit más szempontok alapján tesztelni, lévén, hogy 1/3-os CMOS-ával a gép csodákra nem képes, de…..
A januárban megjelent D5500 a Nikon első 1080/60p-ben rögzíteni képes D5300-jának a közvetlen, kevés változtatással frissített utódja. Az elődbe épített GPS kikerült a D5500-ból, bekerült viszont a Flat képprofil - a videósok nagy örömére - és az érintőképernyő. A…..
A rövidesen megjelenő D5500 teszthez készítettem pár LUT-konverziót, videó módban vágtam ki képeket, egyiken Kodak-LUT-tal, másikon az eredeti Flat-profil képét (minimálisra levettem a kontrasztot) hagytam meg A bal oldalon a Flat Profil képe látható, a jobbon pedig a Kodak…..
Kedden elkezdtem tesztelni a Nikon januári újdonságát a D5500-et. Már az előd, D5300 is ígéretesnek mutatkozott, de abban épp a videós funkciókban és Profilokban láttam hiányosságot. Remélem ezt - ahogy a D750-ben is már meglévő Flat profilt is - sikerült ezúttal pótolni,…..
Íme a tavaly szeptemberi Canon újdonság, az igazi mindenes, az új 24-105-ös objektív tesztje. Videósoknak erősen megfontolandó választás, főleg ha jó minőségű, sokzónás szervós AF van azon a vázon, amin használják, autófókusza ugyanis gyakorlatilag néma. Még közel hajolva…..
A hét elején élesedett a Pentax K50-es, talán az eddigi leghosszabb tesztünk. És valóban, ilyen áron ennyi mindent kevés DSLR gép kínál, ráadásul a minőség sem rossz. Érdemes gondolni vele. A teszt a képre kattintva nyílik:   ..
Szkeptikusan vágtam bele a kis színes Pentax K50 tesztelésébe, de kellemesen csalódtam. A furcsa menü és kezelési rendszer mögött egy sokoldalú, a versenytársakénál kisebb felbontású, de jó minőségű (kategóriájához képest kiváló) gépet kaptam a kezembe. Ja, és RAW-ban…..
Igen, hangteszt. Már évek óta dolgozom a fenti videóban az új STM-es obival összehasonlított L-szériás Canon-obival. Így gondoltam jó ötlet lehet megnézni, mire képes a nemrég megjelent 24-105-ös. Ami a finoman állítódó AF-gyűrűn túl feltűnt, az az AF sebessége és a…..
Ha már egyszer megnéztük a legolcsóbb szűrőket, hogy mégis melyik jobb és miért, megnéztünk három drágábbat is, azok mit tudnak. Kevesebb meglepetés, egyenletesebb színvonal. A teszt a képre kattintva nyílik:   ..
A pár korábbi ízelítővideó után még pár érdekességet leírtam a teljes tesztben, ami a képre kattintva érhető el a - szerintem az idény egyik legjobb - sportkamerájáról. ..
Ha valaki esetleg nem szeretné a halszem-effektet a nagyon nagy látószögű GoPro-n, ajánlom figyelmébe az ingyenesen letölthető GoPro Stuido-t, amivel nemcsak vissza lehet kontrasztosítani a Flates Protune-beállítással felvett videóinkat és állíthatunk egy kicsit a fehéregyensúlyon…..