Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maxizunk

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is tudtad, mennyivel előnyösebb és biztonságosabb az LPG a többi üzemanyaghoz képest! Az autógáz számos előnnyel és olyan járulékos haszonnal bír, mint a kisebb működtetési és fenntartási költség, ráadásul még a környezetet sem károsítja. Egyértelmű előnyt jelent a többi üzemanyaghoz képest,…..
Maxizunk 2019.04.23 10:19:38
@BigPi: Napi 150km megtérülés??? Ezt hogy sikerült kiszámolni? Napi 150 kilóméterrel akár fél év alatt megtérülhet a beszerelés költsége (a fogyasztástól függően) Utána pedig negatívba megy a kiadás (másképp mondva spórolunk).
De amúgy sem lehet kilómétert mondani, se napit, se összkilómétert, mert egy 9 litert fogyasztó autó lassabban spórol, mint egy 15 litert fogyasztó egyterű pl, vagy egy 23 litert fogyasztó v8as (igen, abban is remekül elmuzsikál a gáz).
A motoralkatrészek kopására utal a cikk is, a motor lassabban kopik gázüzemben, de ez a legenda járja, hogy a gázzal jobban kopik a motor. A gáz nem ken úgy, mint a benzin, ez igaz. Csakhogy nem is kell neki kennie. A motort a motorolaj keni (amit, ahogy a cikk is írja, a benzin higít, illetve leold a hengerfalról, míg a gáz nem). Az ac pumpát, és az injektorokat keni a benzin, de gázüzemben ezeket nem használjuk. Szóval.... Kicsit magasabb a motorhőmérséklet, bár ha cseppfolyós befecskendezésű a rendszer, akkor még ez se igaz. Szóval, megint csak az alaptalan legendák, meg az elavult rendszerekre vonatkozó kifogások...
Maxizunk 2019.04.23 10:19:01
@LordAlyr: Kresz szerint be lehet hajtani biztonsági szelepes rendszerrel. Mára majd' minden rendszer ilyen. Kiteszik a tiltótáblát, hibásan.