Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BaliBa

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyurcsány titokban oltásellenes? Illusztráció: MTI/Kiss Dániel Korunk egyik nagy problémája, hogy ha egy eredendően súllyal bíró jelzőt ráhúzunk mindenre, akkor elveszíti a súlyát. Így ha minden sértő és bántó, akkor semmi sem az, ha minden rasszista és kirekesztő, akkor semmi sem az és még…..
Hogy elfogadhatatlannak tartom-e azt, hogy szinte lehetetlen vitát nyernem 50-70 éves pöffeszkedők ellen, mert nekik nem kell a kinyilatkoztatásukat érvekkel alátámasztaniuk – nem vitás: igen; s rendkívül zavar, hogy sokáig magamban kerestem a hibát, mert nem értettem meg, hogy oké, kislány. Ha…..
BaliBa 2019.11.25 22:46:08
ReAd-blog Én és az okoseszközök 2019.11.02 14:19:21
A mai világban megkerülhetetlen, nehéz a mindennapi létezés az okoseszközök nélkül. Mindent gépiesítünk, az életünk minden területén segítő társaink a szórakozásban, a kapcsolattartásban, a tudakozódásban, a tanulásban és még ki tudja miben. Elérhető pillanatok alatt a világ túlfelén élő ember,…..
Bár a Borkai-ügy nem ejtett végzetes sebet a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, arra mindenképpen jó volt, hogy rávilágítson az Orbán-rendszer leggyengébb pontjaira. Egyértelművé vált például, hogy az egyszemélyi vezetés komoly hátrány olyan helyzetekben, amikor gyors, ugyanakkor megfontolt döntést…..
A pride napján egyre több ember érzi úgy, hogy itt az idő. Tömegek kámingautolnak ilyenkor. Van, aki hirtelen előáll a farbával, és sok-sok év szorongató hallgatása után beleüvölti a mit sem sejtő családja, baráti köre és kollégái fülébe: "Meleg vagyok!" Ők a kisebbség. Ám a többség sem marad…..
Vérengzés a Csillag börtönben - 1984   1984 október: A szegedi Csillag börtön előtti piac népe csak annyit látott, hogy szirénázó mentők érkeznek a börtönhöz és véres testeket hoznak ki. A várost elárasztották a rémhírek. „A Szegedi Dózsa—Makó futballmérkőzésen... a szurkolók... a városban bujkáló…..
Az étterem gyorsan alkalmazkodott a NER-hez, és megszüntette az értékelés lehetőségét. ..
BaliBa 2019.01.08 20:33:18
November végén érkezett a hír kicsiny hazánkban kalandvágyból itthon maradó munkavállalóknak, hogy az évi eddig elrendelhető túlórakeret 200 óráról 400 órára változna, és ezt a túlórakeretet elég lenne 3 éven belül kifizetni.Na, ki mit szól hozzá?Mert a kormányt, és a szakszervezeteket tudjuk,…..
Ma sem a sarki önkiszolgálóban ebédelt az ország kedvenc, saját lábon álló ifjú párja. Orbán Ráhelt és férjét  ma délben a budapesti VI. kerület egyik Andrássy úti éttermében kapták lencsevégre. A fénykép készítője a Facebook-oldalán meg  is osztotta a képet a két, saját tehetségéből és szorgalmából…..
Dagad a botrány a piacvezető közösségi média platform körül. Bizony, a Facebook kapcsán nemrég kiderült, egy jókora adatelemző, politikai tanácsadó cég egy butácska játékon keresztül több millió felhasználó adataihoz jutott hozzá, majd használt fel a munkája során. Ez elég kellemetlen, bár józan…..
BaliBa 2018.03.28 18:49:19
@Fazakas László: Én éppen, hogy (csak) azt törölném a világ orrába, hogy milyen színűt szartam. Aztán csak röhögjenek, ha tudnak! Remélem, hogy legfeljebb egy évtizeden belül már ott lesz a technológia, hogy a szagát is feltehetem.
    "Jézus feltámadása a kereszténység hitének olyan tartóoszlopa, melyet, ha megingatunk, az egész felépítmény dőlne össze." - írja Zsengellér József református teológus a Test és lélek című írásában. Valóban így van, a kereszténység mindent egy lapra, a húsvéti ünnepkörre tett fel. Jómagam nem…..
„Hogyan viszonyul(na) Jézus az iszlamizációhoz? Érdekes kérdés. Nyilván a kérdés érdekességét nem az adja, hogy elutasítja-e vagy sem, mert az nem kérdés, hanem hogy milyen stratégiát választana.” Vetettem fel tegnap. Tegnap arról értekeztem, hogy a Szentírásból ehhez a kérdéshez kapunk-e fogódzót,…..
BaliBa 2018.03.12 20:36:25
"... az erőszakkal szemben „sajnos” elég egyértelmű Jézus: tartsd oda a másik orcádat is."
Sajnos éppen, hogy nem elég egyértelmű, hogy ez a velünk szemben elkövetett erőszakos cselekedetre adandó megfelelő válasz. Ugyanis Mt5.39 így szól: "Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem annak aki arcul üt JOBB felől, tartsd oda a másik arcodat is."
Ha eltekintünk attól, hogy a jóval kisebb számarányban lévő balkezesek erre képesek lennének, a jobb arcodat egy veled szemben álló csak kézfejével és nem tenyerével tudná "természetes" mozdulattal megütni, ami abban az időben az emberi méltóság semmibe vételét jelentette, és amelyre jellemzően a rómaiak, mint elnyomó hatalom részéről lehetett példa. Ne adja Isten, hogy bármilyen vallású, legyen akár keresztyénségét feledett európai, akár muszlim vallású, hozhasson minket ilyen helyetbe. Amíg ilyen hatalom nem állít hasonló választás elé, addig felelősségünk, úgy cselekedni, hogy ez soha ne is fordulhasson elő.

Ami a nagycsütörtöki lábmosást illeti, amióta hallottam e gesztusról a "migránsok" irányába, nagy várakozással fordultam vízkereszt ünnepe felé. Legnagyobb csalódásomra azonban semmi nem utalt arra, hogy a megkeresztelt 34 csecsemő közül hányan voltak csak "migráns" családi hátterűek, nemhogy muszim gyökerűek.

Amivel egyetértek, kedves Katalin, hogy keresztyénségünk gyengesége Európában, magunkban keresendő. Az erre adott válasszal, hogy a keresztyéni szeretet jegyében fogadjunk be bárkit, olyanokat is, akik ellenünk törhetnek, már semmiképpen. Nem gondolom, hogy ez a keresztyénség, pontosabban Jézus tanításának diadalát hozná, sokkal inkább kísértésnek tűnik. Ha már Máté evangéliumából indultunk, olvassuk mit ír a hegyi beszéd előtti fejezet: Mt4.5-7
„Annyira mérges voltam, hogy a temetőből egyenest a parkolóba siettem, mert féltem, ha tovább maradok, megütöm a lelkészt. Beültem a kocsiba, és sírtam, ez volt életem legrosszabb napja” – így fogalmazta meg gondolatait Matt Zoller Seitz amerikai film- és TV-kritikus, író a nagyapja temetése után a…..
A Kárpátok Géniuszának országában volt utoljára katonai kiképzés és hazafias nevelés az iskolákban...
fáymiklós Valamit mondani kell 2017.10.25 07:26:00
Nyilván kínos és értelmetlen bármit hozzátenni a Marton László-ügyhöz, meg ha az ember róla beszél, akkor magáról is beszél, vegyetek példát rólam, mennyivel jobb fej vagyok mint a rendező úr. Nem is róla szólnék, hanem a Vígszínház tegnap kiadott közleményéről, ami ötször is megérkezett a…..
Az új nemzeti konzultáció kérdéseihez A Magyar Idők (ugyan, ki más?) "megismerte" az összesen hét pontból álló konzultációs ív kérdéseit (bocsánat: pontjait); elolvashatjátok ti is. Az újság(?) az alábbi felvezetőt vélte alkalmasnak ehhez a fontos hírhez: "A korábbi nemzeti konzultációktól eltérően…..
BaliBa 2017.10.08 21:08:11
@Gandosz:
A kettő sajnos nagyon szorosan összefügg. Ha a migráció nem lenne terhelve az iszlám problémával, talán még kezelhető is lehetne a társadalom egyébként is elkerülhetetlen anyagi áldozatvállalásával. Amiért mégsem tekinthetünk a migrációra pusztán anyagi kérdésként, az az iszlám kultúra keresztyén kultúrával szemben tanúsított zsigeri ellenállása. És itt szándékosan fogalmaztam finoman, az "ellenállás" szóhasználattal, mert sokan csak az extrém iszlamistákat tekintik az integráció gátjának. A koránt ismerve meggyőződésem, hogy aki nem utasítja el az iszlámot, az soha nem teszi magáévá nemhogy a zsidó-keresztyén kultúrát, de még azt sem ami abból az utóbbi évtizedek rombolása után még megmaradt.
Egy idézet a Koránból, amit nem szabad lebecsülnünk: "Ne fogadják a hívők a hitetleneket szö-
vetségesnek, a hívők helyett! Aki ezt
megteszi, azt Allah magára hagyja.
[Csak akkor tehetitek ezt meg,] ha féltek
tőlük. Allah óva int benneteket haragjá-
tól! Allahhoz jut el végül [minden]."
Mi ez ha nem az álnokságra való nyílt felhívás, az iszlám trójai falova békés mohamedánok tömegével jól kibélelve!?
  Legfeljebb szavakban Számos olyan ok van, amiért a kormányzatunk megszállott támogatóit nem tudnám kereszténynek nevezni. Szavakban ugyan kereszténynek mondják magukat, sőt mi több a keresztény Európa élharcosainak, a tetteik mégis alapvetően sértenek olyan értékeket, amelyek Jézus tanításainak…..
Hónapok óta izmozik a magyar kormány egyik kiemelt stratégiai partnerével, a holland Heinekennel. A téma a román Csíki sör és annak megsegítése, de a kérdés az, hogy meddig lehet elmenni ebben a kérdésben. A Magyar Kormány miért szállt el ennyire? Mint tudjuk, az Igazi Csíki Sör a Lixid Project…..
BaliBa 2017.03.18 08:40:19
@$pi$: "fennhangon"? bicskanyitogató kivagyiság, rosszul értelmezett büszkeség, fennhordott orr. Normális emberi hangon kell bármilyen nyelven sört kérni!

És nem feltétlenül Csíki (Tiltott) sört, már ha valaki nem akarja támogatni a székely góbét az indokolatlanul magas ár megfizetésével. Azt ugyan nem tudom, hogy mennyibe kerül csapolva, de a palackozott ára ráver a Pilsner Urquell -ére, magáért a palackért pedig éppen kétszer annyit számítanak fel, 50 Ft-ot.

Arra viszont én is kíváncsi lennék, hogyan támogatják a Csíki sörön keresztül a székely autonómiát. Lenne nekem is néhány ötletem.
Tizenhat ember, legtöbbjük diák. Ennyien haltak meg a veronai busztragédiában. Még nem tudni, ki, vagy mi volt a felelős, de a magyar kormány elintézte, hogy még egy ideig a tragédián csámcsogjon mindenki az egyéb, neki kellemetlen ügyek helyett. A gátlástalan, érzéketlen pofátlanság szókapcsolat…..
Köztudott hogy a hagyományos kutatás, ebben (és más) tárgyban, a véletlenszerűen kiválasztott kérdőívekre adott válaszokra és telefon interjúkra alapul. Gyakran, és különösen, amikor a szexről van szó, az emberek nem mindig az igazat mondják. Ez bizonyítható. Példaképen, amikor a szex gyakoriságát…..
BaliBa 2017.02.11 14:39:52
@Kincse-: Mindannyian tévedtek! A "Valentin" nap (Bálint nap) a virágárusok és virágkötők ünnepe. Üzleti érdekből ők honosították meg ezt az angolszász "ünnepet" is csakúgy mint a Halloween-t a zöldségesek (és töktermesztők). Baromfitenyésztőknek hasonló perspektíva lehet a a Hálaadás ünnepe (v.ö. pulyka).
Van egy barátom, aki "hobbiból" elkezdett lakásokat gyűjteni. Megveszi, gatyába rázza, aztán bérbe adja. Jelenleg 14 lakása van már, amit így kiad. Igen, most hagyok egy kis időt, hogy kellően átérezzük nehéz életét 14 budapesti lakással, amit még ki is kell adnia. Irónián túl, amúgy nulla…..
BaliBa 2016.12.25 17:12:03
@Boka1:
Visszakérdezni, hogy Ő melyik kerületből jön! :-)