Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borgen

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég írtam új blogbejegyzést, szociális fóbia szempontjából egy nyugodt évet tudhatok magam mögött. Ez furcsa kijelentés tőlem, tudván hogy mennyi stressz és szorongás ért az év során, de mivel a munkahelyem ugyanaz már három éve és a szociális fejlődésem terén sem tettem túl sokat ebben az évben,…..
borgen 2017.09.18 00:34:59
@EddieCivic5g: Milyen igazad van, tokeletes hozzaallas. Mondjuk vannak akik nem erzik jol magukat a valasztott maganyban, bizonyos szituaciok elkeruleseben. Ugy erzik hogy a korulmenyek kenyszeritik ra oket es ugy erzik hogy sodrodnak valamivel, amit nem akarnak. Te viszont megtanultal egyutt elni a problemaddal es minimalizaltad a negativ hatasait rad nezve. Jo strategianak tunik. A "szabalyok" es "elvarasok" sokszor extrovertalt emberek altal hatarozodnak meg. De az introvertalt embereknek lehetnek sajat szabalyaik es elvarasaik. Az egy dolog hogy a tarsadalom nem ertekeli a csendesebb, introvertalt, felenkebb embereket. Ez meg nem jelenti azt, hogy a tarsadalomnak igaza van. (Pl. az extrovertseg unnepelt, mikozben ez tobbszor felszinesseget, belso nihilt takar.) A kommented azert nagyon jo, mert ramutat, nem kell feltetlenul masok jatekszabalyai szerint elni - merjuk felvallalni magunkat, es erezzuk magunkat jol a lehetosegeinken belul. Ha a maganyos setam ugy telik el hogy kozben nem sajat magam ekezem, hanem eszreveszem a szepet es jot a vilagban, mikozben a jovotol aggodas helyett tervezgetem a jovot, akkor bizony ez joval tartalmasabb elfoglaltsag mint pl. egy bulira menni, ahol sekelyes emberekkel es ertelmetlen, unalmas, valamint felszines beszelgetesekkel kellene toltenem az idom.
A modern elnökválasztások történetében soha nem jött még vissza jelölt olyan mélyről, ahol a republikánus jelölt most találja magát. Bár a jobboldalon sokan bíztak abban, hogy az előválasztási időszak után professzionalizálni fogja kampányát és stílusát, a remélt váltás nem következett be – és ez a…..
Teljesen mindegy, hogy mit mond a migránsok kezeléséről Orbán Viktor és mit mond Angela Merkel, mindkét politikus egyaránt általános megoldást keres, amit utána bármely migránsra rá lehet húzni. És elhangzanak olyan általánosító hazugságok, hogy ezek a migránsok az Iszlám Állam elől menekülnek. Akik…..
borgen 2016.07.27 03:02:20
@fehérfarkas: De sok baromsagot hordtal ossze, iszlamista vagy tan?
Jellemzően valami pronyóság sül ki abból, ha valaki határozottnak szeretne látszani, de a magabiztos fellépés helye üres a kelléktárban. Ezek a szituk rém kellemetlenek a vásárlóknak, és ami rossz nekik, az bizony előbb-utóbb egy üzletnek is az lesz. Kedves Tékozló…..
A Brexit furcsa helyzetet teremtett. Nem tudni mikor lesz kilépés. Sok folyamat elindult persze, hiszen kiválasztották ki legyen az új miniszterelnök, csak az ő programját nem ismerjük még, a kormányalapítás folyamata sem 2 perc. Bizonytalanság van. Nem tudni, hogy lesz-e parlamenti felhatalmazás a…..
Nézhettük ezt a török szerencsétlenkedést, és csóválhatjuk a fejecskénket: már a puccsisták sem a régiek. A modern kor puccskoreográfiáját egy Uljanov nevű pacák írta meg, azóta is kézikönyvként forgathatja az erre a szabadidős foglalkozásra nyitott közeg. (Persze azóta modernizálták, de a lényeget…..
Az államszervezet átalakításának, központosításának fideszes terve lassan teljesen beteljesedik. A járások hálózatának kiépülését, s politikailag elfogult fideszes vezetők ejtőernyőztetését követte a szervezetek megszilárdítása, a folyamatos hatáskörbővítés, miközben az önkormányzatok súlyát…..
borgen 2016.07.08 06:19:06
@Jolka40: Majd ha kihalt Kadar nepe, olyan 40-50 ev mulva.
Lázár (Kilépő) János nyilatkozata után egyértelmű, hogy a magyar kormány hajlandó a legvégsőkig elmenni a kvótaellenes népszavazás sikere érdekében.  A Miniszterelnökség első emberét az sem zavarta különösebben, hogy a brit népszavazás eredménye és a menekültválság között nincs lényegi összefüggés,…..
Tejóisten, huxit lázban ég az ország. Olvasom, hűűűűű mi lenne gazdaságilag, tyűűű édesfaszom, Orbán Atyuska asztervezi kivezet minket a Zúnióból, maragyátávol a népszarvazástól drága nép, mert kirekedsz itt a Balkán sarkára Orbánnal kettesben. De leginkább rettegjél, mert ha nincs mitől akkor…..
Június 23-án népszavazás lesz az ország EU-tagságáról. A Brexit kézzelfogható közelségbe került. De mi lesz akkor, ha a NEM-ek győznek és kilépnek az angolok az EU-ból? Nézzük meg együtt!..
borgen 2016.07.01 17:41:05
@Voyager10: Te lehet hogy egy barlangban elsz es meg nem vetted eszre hogy kikbol all a magyar bevandorlok tobbsege. Nem mernokokbol. Jellemzo hogy azt gondolod hogy amiert te jo helyzetben vagy a munkaero piacon, majd a mekis, a takino, a raktaros, stb. szinten jol fog ebbol kijonni. Az meg erthetetlen hogy egyaltalan miert vetted a prolit magadra, mibol gondolod hogy a mernok proli? Bocs de az underclass-t kurvara nem fogja boldogitani hogy te jol keresel. Es ha nem tudnak megelni akkor bizony haza fognak huzni. Az orrodnal tovabb, Nagy Magyar Mernok letedre, te sem latsz, haver. :D
borgen 2016.07.03 22:43:11
@Voyager10: Bocs, tevedtem, mernok letedre tenyleg egy buta proli vagy! My mistake! Brexit utan majd nem lesz olyan nagy az arcod, meglasd! Mire lennek irigy, okostojas? Ahol en elek ott nem vagyunk irigyek a pudingevokre, inkabb sajnaljuk oket. A "nemzethy" nagyon nem jott be, ebbol is latszik hogy milyen elvakult ember vagy. Gondolod hogy mas orszagokban nem utaljak az angolokat? De. Utaljak. Pontosan a hozzad hasonlo arrogans barmok miatt. Akkor most mar tudod, pa!
A Nagy-Britannia Unióból történő kilépéséért kampányolók célkeresztjében a „lengyel vízvezetékszerelők” és az „olasz baristák” álltak, vagyis azok a főként kelet- és dél-európai bevándorlók – köztük szép számmal magyarok - , akik a jobb megélhetés reményében választották a szigetországot. A Brexit…..
borgen 2016.07.01 17:34:16
@Ad Dio: Egyetertek, a britek meg liberalisabba akarnak valni, gazdasagi ertelemben. USA, Ausztralia, Kanada, stb. akarnak lenni, nem tetszik nekik a Merkel fele megszoritasos gazdasagpolitika. Az atteres mondjuk siman fel fog orolni egy nemzedeket, fajni fog.

Azt is jol latod hogy Franciaorszagban elegge nepszeru az euszkepticizmus, Le Pen-tol fuggetlenul is. Viszont ok hedonistak, igy nem vagyok benne biztos hogy a hozongesen kivul tamogatnak-e a kilepest. Mint a briteknel is, a mostani aktivak erosen megszivhatnak anyagilag, es a franciak szeretnek kenyelmesen elni.

Butasag a szavazokat lebutazni, eszre kell venni hogy mindenkinek vannak erdekei es hogy neha ezek az erdekek utkoznek. A kepviseleti demokraciaban az elit dont a szavazok helyett, de az elit, barmely oldalon, mar regota nem kepviseli az alsobb osztalyok erdekeit, hanem a politikai tulelesre hajaz (populizmus).
Focus On A nyúlon túl 2016.06.24 13:46:40
  Lehet a Brexitet jó vagy rossz döntésnek gondolni, lehet ezt a véleményt nyomós érvekkel alátámasztani. Lehet jósolni, lehet várakozni, lehet demográfiai, gazdasági, szociológiai, bármilyen oldalról vizsgálni a dolgot, egyet nem lehet: az embereket minősíteni. Elmondom, miért. Mert ilyen ez a…..
borgen 2016.06.26 14:13:03
@gyongyi70: Ez pontosan igy van. A muszlimokhoz mar hozzaszoktak a gyarmatbirodalom es a nemzetkozosseg miatt, pl. rengeteg brit egyben muszlim. A migransokat meg nem engedtek be. A kelet-europai invaziobol lett eleguk, es paradox modon a kelet-europaiak nem akarjak eszrevenni.
Magic 8 ball Don't panic! 2016.06.24 19:35:00
Akkor szemezgessünk csak kicsit az elmúlt durván 12 óra híreiből. Szóval, aki nem tudná (vagyis aki egy kő alatt él), tegnap volt Nagy-Britanniában a Brexit-népszavazás, mely során a brit állampolgárok eldönthették, hogy az Európai Unióban kívánnak-e maradni. Mára virradóra arra a jó hírre…..
borgen 2016.06.25 20:19:27
@Cnere: Zsugorodik a piac, zsugorodik a gazdasag, kevesebb lesz a munkalehetoseg. Ha Skocia meg mas kivalik akkor meg fokozodik.
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely, a Pénzriport szerzőjének írása   A kilépés valójában nem kétkimenetelű (igen-nem) folyamat. A szavazás hatására tárgyalások kezdődnek az EU-val. A tárgyalások azonban sokáig eltarthatnak, emellett pedig elképzelhető, hogy végül olyan megállapodás jön létre, amely a…..
Olyan rémhírek keltek szárnyra a napokban, hogy az országunk az uniós gazdasági növekedés sereghajtója. Hát szerintem meg pont fordítva van. Mire alapozom?..
Ez nem túl bonyolult sütemény - jegyezte meg Krmpl, miután végignézte, hogy kinyújtottam a tésztát, megkentem lekvárral, megszórtam a töltelékkel és visszahajtogattam a tészta széleit...
borgen 2016.05.28 00:01:03
iszlám és politika GCC-határozat 2016.03.05 05:41:00
  Tulajdonképpen az a furcsa, hogy csak most született meg. A Rijád és Teherán közötti több évtizedes küzdelem és öt éves kvázi-háború alapján már sokkal régebben kiadhatták volna. A héten megtörtént: az Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC/مجلس التعاون لدول الخليج العربية) határozata terrorista…..
borgen 2016.03.06 03:25:46
Egy friss kutatásban azt vizsgálták, hogy melyik országban a legjobb nőként dolgozni. Ehhez kilenc mutatót néztek meg, többek között a férfiak és nők közötti bérkülönbséget, a női felsővezetők arányát, a gyermeknevelési költségeket, a fizetett szülési szabadság…..
A 444.hu nevű portál pontokba szedte, hogy a továbbiakban miként lehet hozzászólni. Ha kommentelő volnék, nemcsak a hozzászólástól, hanem az élettől is elmenne a kedvem. Miután azonban leginkább elszenvedem az otromba, trágár kommenteket, indokoltnak vélem a szigort. A főszerkesztő meg is…..
Távol a fikától Gáncs 2015.09.09 17:00:00
(Ejj, pedig de büszke voltam rá magam előtt, hogy mindeddig egy blogbejegyzést sem írtam erről a témáról... Eddig tartott. És persze tudom, hogy a mostani megírásának sincs semmi értelme, mivel egy olyan tömör zajba fogom belehümmögni a magam kis véleményét, amelyben még az is elveszti a józan…..
borgen 2015.09.20 16:49:01
@Quercus a favágó: Az a helyzet, hogy a debil idiota pont te vagy. Kurvara nem vagy kepben a vilagrol, de azert nagy pofaval frocsogsz mindenrol amihez nem ertesz. Az informaciodat a kurucrol hozod, mert te egy lator szelsojobbos luzer vagy. Az altalad felhozott haziorvos meg nemcsak tanultabb, sikeresebb nalad, hanem egy kivalo ember, mig te egy lator vagy.
borgen 2015.09.20 16:51:28
@pirimogyoró: Ne kerd szamon rajta a stilust, mert ez a luzer nem kepes emberi hangot megutni. Az a szorakozasa hogy idonkent fikablogot indit, ahol megtamad mas kommenteloket. Most tanaton van sor (o a haziorvos). Ide trollkodni jott.
Mit lehet mondani egy közpénzből eltartott cég kommunikációs osztályára, ha az abból űz sportot, hogy a nekik írt leveleket vagy minősíthetetlen hangnemben válaszolja meg, kioktatja a kérdező újságírót és/vagy bloggert, félvállról veszi a kérdéseket és tulajdonképpen…..