Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megelek

98 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
megelek Boldog nőket minden napra! 2019.03.08 15:17:47
Először is: boldog nőnapot minden nőnek, és boldog nőket mindenkinek! Márai Sándor: A nőkről általában„Köszönet a nőknek. Köszönet neked, aki megszültél. És neked, aki a feleségem voltál. És neked, te harmadik, tízedik, ezredik, aki adtál egy mosolyt, gyöngédséget, egy meleg pillantást, az utcán,…..
Két hete a csodálatos, fantasztikus, imádnivaló Budapesten töltöttem pár napot.  Sietősen utaztam fel, rohanós volt az egész (céges évzáró, barátos karácsonyi buli és utolsó pillanatos ajándékvásárlás volt a program). Éppen indultunk a belvárosba a barátnőmmel, és ahogy szálltunk be az autóba,…..
megelek Mikulás a világ körül 2018.12.06 09:24:07
 "Télapó itt van, hó a subája, jég a cipője, leng a szakálla..." Tiszta-e a cipőtök, csizmátok? Jók voltatok egész évben? Akkor reggelre van esély, hogy virgács helyett tele lett minden finomsággal, kicsi csokival, almával, dióval, édességgel. Ha most nincs is, aki megtöltse a lábbelinket,…..
"Ne higgyenek a fanatikus természetvédőknek, akik azt állítják, hogy őseink harmóniában éltek a természettel. Már jóval az ipari forradalom előtt a Homo sapiens tartotta a legtöbb növény- és állatfaj kiirtásának rekordját. Miénk a kétes dicsőség, hogy a biológia történetének leghalálosabb faja…..
Mint minden évben, így idén is feljön október vége felé az az örök kérdés, hogy mennyire illik vagy nem illik Halloweent ünnepelni itt Kelet-Európában és/vagy a Balkánon. Sokan ördögtől való pogány ünnepként tekintenek rá, amit csak a "hanyatló nyugat" erőltet az emberekre. Mások szerint pedig a…..
Lehet, hogy kicsit túlzásnak tűnik ez a cím, de valóban úgy gondolom, hogy nem a facebook meg az insta az, ami VALÓBAN összehozza az embereket ma az internet, hanem a couchsurfing. Amikor egy világ fér be egy szobába. Párszor említettem már a bejegyzéseimben, hogy szoktam couchsurfingelni a…..
Ha valaki azt mondja, "nyaralás ázsiában", akkor biztos, hogy nem Mianmar (vagy régi nevén Burma) ugrik be elsőre senkinek. Pedig nézzétek milyen strandjai vannak! Ez pl a Ngapali strand, a képet, sajnos, nem én készítettem, ugyanis én az esős évszak miatt kihagytam a strandokat. Hogy Mianmar…..
megelek A nomád élet nehézségei 2018.07.28 08:59:31
Nagyon sokan írtak/írtok a solo utazással kapcsolatban. Sőt, még az általános beszélgetéseim is így kezdődnek, akár élőben, akár chaten: "Szia. Hol vagy? Hogy vagy?" És nem fogok hazudni, jó érzéssel tölt el, hogy szinte minden egyes alkalommal mást kell mondanom, mint mikor előzőleg kérdezték. Jó…..
megelek Legalább nem malária! 2018.07.24 17:10:27
Kicsit felfüggesztem most az Incredible India sorozatot, hiszen egyszerűen muszáj megírnom azt az élményt, amit először tapasztaltam meg több hónapos solo utazásaim során, mégpedig azt hogy... lebetegedtem. De nem csak szimpla hasmenős-hányós vírust szedtem össze, de nem ám! Belázasodtam és azt…..
Mielőtt elkezdenék írni a jógáról, le kell tisztáznunk, hogy mi is valójában a jóga. Az ászanák - tehát a gyakorlatsorok valójában azok, amit  a neve is mond: gyakorlatsorok, edzésforma, hogy az éppen aktuális testünk a lehető legjobb állapotában legyen. Főleg a net-korban amiben élünk, a jóga egyet…..
Sokszor elmondtam már, és szerintem még sokszor el fogom ismételni - imádok utazni, de a hippik Mekkája valahogy mindig hidegen hagyott, sosem terveztem Indiába menni. Ha választanom kellett bármilyen más ázsiai (pl. kínai, japán, thai, stb.) és az indiai ételek közül, ritkán győzött az utóbbi, nem…..
A hinduizmus az egyik legrégebbi vallás, ami a kezdetektől fogva folyamatosan változik. A kereszténység és az iszlám után a harmadik legnagyobb vallás, kb. 1 milliárd ember vallja magát hindunak. Mivel több évezredes hitrendszerről van szó és kb. 330 millió istent tisztelnek…..
megelek Incredible India - 2. rész 2018.06.16 20:00:00
Indiát csak imádni vagy utálni lehet, az, hogy valaki a kettő között érezzen valamit, igencsak ritka. Én soha nem vágytam Indiába, soha nem éreztem a késztetést, hogy megismerjem ezt a varázslatos, őrült, misztikus, koszos, lenyűgöző, ellentétekkel teli országot. Nem volt…..
megelek Incredible India - 1. rész 2018.06.12 20:00:00
Oké, lehet nem fair, de egy csomó adatot a netről néztem és varázsoltam elétek, csak hogy tudjátok, mivel álltok szemben. Szóval pár fun-fact meg csak sima fact Indiáról. - Területileg a 7. legnagyobb ország a világon a maga 3,287,263 km2-vel, 29 állama és 7 területe van.  - Elvileg nincs…..
"Mi vész el, amikor átlépünk egy országhatárt? Mintha minden pillanat kettéválna: búsulunk a hátrahagyott dolgokért, de izgatottan lessük, milyen újdonságok várnak ránk odaát." Che Guevara: A motoros naplója c. film Pár évvel ezelőtt kezdtem ezt a blogot, ami akkor teljesen másnak indult:…..
Ha érdekelne az előző két rész, katt ide és ide. 6. Ételek és italok Csapvizet ne igyunk, csak palackozottat, viszont fogmosáshoz nem muszáj. Én jeges italokat is ittam, mindenféle következmény nélkül. Ételekből mindent ettem, leginkább helyi kifőzdékben ettünk, arra készítsük fel magunkat…..
megelek 2017.09.13 16:26:24
@dez01: de, egyedul utaztam eredetileg. Vegul sosem voltam egyedul, mert mindig akadt utitarsam (altalaban szinten egyedul utazo leanyzok)
megelek 2017.09.13 16:27:23
@Bálint Kocsis: Szia, persze, irj az agnes.benak@gmail.com email cimre nyugodtan. :)
Ha érdekelne az előző rész, katt ide.  3. Szükséges védőoltások, gyógyszerek Pár országba csak és kizárólag akkor léphetük be, ha megkaptunk bizonyos védőoltásokat és ezeket papírral is tudjuk igazolni. Szerencsére eddig egyetlen helyen sem ahol eddig jártam, nem követeltek ilyesmit, viszont van…..
Már két hónapja van annak, hogy felszállt a gépem Hanoiban, hogy szintén 2 hónapos utazás után hazarepüljek Szerbiába. Út közben is sokan kérdezték, hogy milyen szervezésen keresztül megyek, kikkel, mennyibe került, hogyan jött össze, mik a terveim, stb, hazajövetel után pedig megemelkedett a…..
Őszintén, igazából fogalmam sincs, hogy halogathattam ennyit a blogolást! Teljesen le vagyok maradva - de ilyen sűrű pár hónapom is ritkán volt.November 5-e van, és még csak most körmölöm a szeptemberi mulatságokat és történéseket. Röviden és tömören szeretném összefoglalni, hogy mi is volt ez…..
megelek Paaaaaris, here we come! 2015.10.29 09:40:36
A hetfo egesz jol indult, Hamid is vegre megerkezett, bar aznap nem lehetett meg latni az irodaban, ami jo jelnek volt tekintheto. Nade mikor bejott, es leesett neki, hogy a ceg nem termelt annyit, amennyit o elkepzeld.. volt itt minden. Kulon megbeszeles velem es Sylviaval, ram nezett mikozben…..
megelek Londonban, megfázva 2015.09.22 11:03:30
Hat mit mondjak.. visszaerni a nyaralasbol nem volt jo kicsit sem. Masnap dolgozni es eszrevenni, hogy semmi nem olyan, mint ahogy hagytad, elegge lehangolo. Foleg, hogy senki nem probal meg valaszolni a kerdeseidre - es a senki alatt foleg az office managert ertem, akinek pedig tajekoztatnia…..
Par szoban osszefoglalva:Gyonyoru es felejthetetlen nyaralas volt, fantasztikus emberekkel, inycsiklandozo etelekkel es meses tajakkal. A beszamolot eppen az irodabol irom, ebedszunetben, ugyanis a laptopom elegge a halalan van, es tudom, hogyha most nem sikerul utolernem magam, akkor megint le…..
megelek Három hét dióhéjban 2015.08.17 17:16:25
Na, ez a bejegyzés már nagyon időszerű volt. Le vagyok maradva - és ha nem csinálok egy gyorstalpalót, leginkább az érdekes eseményekre koncentrálva, akkor soha nem fogom tudni behozni magam, főleg, hogy (szerencsére) az Augusztus eléggé programokkal telinek érkezik. Szóval:…..
megelek Borough Market 2015.08.03 23:38:10
Már el sem hiszem, hogy július második hete van! Csak úgy repül az idő - én meg kések a beszámolóimmal rendre. Pedig ez nekem kell, hogy emlékezhessek minden jóra-rosszra, apróságra, amikor majd elmegyek innen - ami, remélem, valami újnak, és sokkal-sokkal az én személyiségemhez…..