Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gringo

0 bejegyzést írt és 367 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényleg vírus okozza a halpusztulást az RSD-n, vagy a szennyezett víz az oka? Először egy kicsit tamáskodtak a horgász szövetségben, de mára kiderült valóban komoly problémára utalhat a nagy testű pontyok elhullása. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Facebook oldalán megjelent közlemény szerint…..
Tetőzött a Fehér-, a Fekete- és a Kettős-Körös, ám a Hármas-Körös még árad. Íme néhány remek kép.   ..
gringo 2018.10.01 09:33:24
@Don Calo': Köszönöm a kérdésedet, én még itt rontom a levegőt... A vicc az, hogy pont ma posztoltam pár mondatot a fokgazdálkodásról: rdhsz.hu/index.php/horgaszoknak/forum#comment-442
Szálka A Nagy Túlélési Verseny 2009.11.23 19:25:00
Kubai Kommunista Párt - MOHOSZ 1:2 Kezdhetnénk a beszámolót a November 13.-i MOHOSZ tisztújító közgyűlés után, bár a két csapat nem egymás ellen mérkőzik ugyan, mindegyik a saját térfelén küzd, de van közös nevező; - ezidáig mindketten a kor, haladás, az ésszerűség és…..
A menyhal a rendszerváltás igazi hala. A Legvidámabb Barakkidők utáni horgásztavi pénzmosodák elműanyagtavasosdott horgászkultúrájából kiszakadni vágyú szűk réteg zsákmánya. Olyanoké, akik 3-4-5 halász KFT által birtokolt természetes vízi szakaszra sem átallanak megvenni a…..
Eddig ismeretlen, bizarr külsejű halfajtára bukkantak kutatók Brazília partjainál - adták hírül ausztrál és újzélandi hírforrások vasárnap. A 40 kilós, 183 centiméteres élőlény Praia do Forte közelében lebegett a víz felszínén, amikor észrevették.Az apró fogú, pikkely…..
SONLINE.HU : Varga László, a Balatoni Halászati Zrt. cégvezetője azt mondta: a tógazdaságok értékesítése a Balatoni Halászati Zrt.-ből kiváló Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. indulásához szükséges a tulajdonosi döntés értelmében. A cégvezető csodálkozott az…..
A Népszabadság hosszú cikkben mutatja be a gödöllői Szent István Egyetem halszaporítási eredményeit, elsősorban a védett illetve ritka őshonos halfajok megmentésére irányuló kísérleteket. Szaporítanak már lápi pócot, réti csíkot (a kokainista pákászok kedvenc halát), de…..
A fanatikus természetvédők egyik rémisztő tulajdonsága a humortalansággal párosuló sokkolási hajlam. Ez azonban, egészen kivételes esetben, szórakoztató eredménnyel is járhat. Az mindenképpen egész kivételes esetnek számít, ha egy jó dudájú sztriptíztáncosnő jelentkezik…..
Rejtélyes, az őskori leletekre emlékeztető élőlényt fogtak ki egy Donyeck megyei tóból. A helyi halászok még sosem láttak ilyen állatot. A furcsa élőlényről egyikük felvételeket is készített mobiltelefonjával.Az állat hátát kemény, nyújtott és lekerekített, rombusz…..
gringo 2009.07.08 18:25:56
@gábornok:
Ahhham.
Ismét megcsillogtattam legendás műveletlenségemet.
Szálka Tiltott módszerek III. 2009.06.30 10:00:00
 Gereblyézés  Tyű. Kedvencem a "gereblyézés, kapálás" kifejezésekkel illetett rablómódszer. Az eljárás lényege: rövid, erős üvegbotra nagy áttételű orsót erősíteni, ötvenes damilra tízdekás végólmot szerelni.A végólomba öntik a gigantikus…..
Szálka Tiltott módszerek I. 2009.05.20 11:30:00
FenékhorogHerman Ottó így írt róla: A halászbokor neve „Lag”; a kormányosé vagy nagygazdáé „Hövidsmand”; a bokor száma átlag négy vagy hat ember, mely szabadon alakúl s a kormányost választja.A halászás gyakorlata háromféle, ú. m. az…..
Olyan ez, mint a tusolás hideg-meleg, váltott vízzel: felüdülés a testnek és léleknek. Salvador Dali által tervezett halak után most fotók giccsesen szép víz alatti jelenetekről itt.De ha valaki tényleg meg akarja nézni őket (és miért ne akarná, hiszen ezért kattintott ide,…..
Szálka Brutál 2009.04.28 12:04:00
Az energofish egy egészen durva "horgász" végszereléket forgalmaz. A felirat alapján arra tipplehetünk, hogy más országokban is forgalmazzák. Egy biztos, Magyarországon tiltott eszköz, mivel többször annyi horog van rajta, mint a megengedett.A neve: Extra Six Mini…..
Szálka Teszt - horgászkajakok 2009.04.26 20:46:00
Horgászkajak kipróbáló vasárnapot tartott a Szálka. Tudjuk, hogy van, tudjuk, hogy fasza csak még nem próbáltuk. Világhírű tesztmesterünk három típust ízlelgetett, de a tapasztalatok megosztásával megvárjuk Őt. Addig is képriport, meg a végén varázslatos…..
Szálka P-Stick 2009.04.22 10:00:00
A horgászat mellett két dolgot csinálok gyakran, a másik régi műszaki holmik gyűjtése, restaurálása. Már gyerekkoromban imádtam a kormos, füstös mozdonyokat, a vezérállásban megfogdosni számtalan sárgaréz kallantyút, megütögettem a párás manométereket, töröltem…..
Szálka Pecázás Bugyiban eladó 2009.04.02 07:42:00
Elképesztő lehetőség kínálkozik Bugyiban: aki a világválság alatt is el tudott különíteni diszkrecionális jövedelméből 70 milliót (bár szerintem tuti, hogy lehet alkudni), és elhivatott horgászparadicsom-fejlesztő, annak tényleg vissza nem térő alkalom: 12,5 hektárnyi, 24…..
gringo 2009.04.07 14:19:12
@gábornok: Az autóroncsok, hűtőszekrények és egyéb tartások szerintem benne vannak az árban, de attól még nem nőnek ki a növények.
gringo 2009.04.10 07:32:01
@gábornok: Ebben a sorrendben :-)
A barátaink alkotta Pannon Kenguru Team hirdetett szemétszedő akciót Szegeden, az eseményen részt vevőknek szeretnének minél több fórumon köszönetet mondani. Természetesen a Szálkának küldték el először az anyagot és persze, hogy a Szálka azonnal helyet biztosít…..
Stílusosan a Népszabadság nevű, ökológiai kérdésekben mindig is mérvadónak számító lap reklámozza a Betonozzunk Egy Kurvajót Mozgalom újabb, illetve harminc év után újramelegített akciótervét, amelynek célja a csongrádi vízlépcső megépítése.A legviccesebb, hogy a…..
gringo 2009.02.20 20:14:24
@Aladar: Igazad van, de ne feledjük, hogy ebben a konkrét esetben nem az energia végett betonoznának öreg barátaink. A vízlépcső melletti érvek közül tehát nyugodtan kihúzhatjuk azokat, amelyek a "hatalmas" megtermelhető energiamennyiségről szólnak. A maradék még vérszegényebb.
gringo 2009.02.22 20:59:46
@Adrian Mole: Nem horgászok, csak idetévedtek az Index címlapról... :-)
gringo 2009.03.24 07:30:04
@Adrian Mole: Gondolj bele, hány lélegeztetőgépet lehetne venni abból a pénzből, amit horgászcuccra költünk! -> Én ezt olvastam ki a sorokból. Alig demagóg... És persze jokerként előhúzza az agyonkoptatott osztrák-német kártyát.
Szálka Mit esznek a halak 2009.03.12 23:08:00
Pontosabban: mit meg nem esznek a halak. Nem újdonság, de kevés helyen esik szó a piros szívogató márnáról. Ez a kis aranyos elég speciális étrenden van, bőrbetegségeket eszik, szó szerint. Eredetileg Irak és Irán termálvizeiben élt, és a helyi lakosok bőrbetegségeit eszegette…..
gringo 2009.03.16 09:59:42
@csiró géza: Lehet hogy körül kéne néznem a lábamon a szőr alatt???
gringo 2009.03.16 10:00:18
@Adrian Mole: Általában nem sokat látok belőlük, de azt igen, hogy kisebbek, mint egy ivarérett naphal.
Szálka Kikötő 2009.03.05 14:54:00
Ha összehasonlítjuk a Tisza-tavat és a folyót Köre alatt, látjuk, hogy kikötő szempontjából óriásiak a különbségek. Míg a tavon egymást érik a kikötők, kempingek, addig a folyón lefelé alig találunk horgászcsónakunk tárolására alkalmas kikötőt. Így azért nem kell…..
Szálka Sellők, filmek, gondolatok 2009.03.03 16:30:00
Mikor nemrég lenyomott a takonykór, sokat tévéztem. Olvashattam volna persze, de már nem is nagyon láttam a láztól, összefolytak a betűk. A laptopot meg féltettem a vírustól, folyton tüsszögtem, nincs rajta ablaktörlő, szar kínai gagyi. Szóval tévéztem, ezzel gyógyítottam ki…..
gringo 2009.03.06 07:01:16
gringo 2009.03.06 10:03:20
@efes: Az utolsó képen lévő nénit azért el tudnám képzelni.
II. rész: Első reakcióStirlitz hosszan tűnődött a Központ üzenetén. Kétszer is dekódolta, hátha csak véletlenül írtak az elvtársak fasságokat, de minden érvényes kódkönyvből ugyanazt silabizálta ki. A kommunista értékek védelmében, Sztálin elvtárs parancsára mielőbb…..
Nehézkesen indult, majd zökkenőkkel folytatódott a bloghu pecaügyi blogjával, a Szálkával, illetve kedves Géza bloggerével a levelezés, de végül csak összehoztuk. Az általános kérdések után Géza elárulja még azt is, hogy ez az egész dolog nem is a halról szól.Tudja-e rólad…..