Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovács gabi

126 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B32 | Karinthy Szalon Egeicon 2022.04.05 15:05:50
A kiállítást megnyitotta Kopeczky Róna művészettörténészKurátor: Sulyok Miklós művészettörténész...
Gyulai Líviusz (1937-2021) a 20. századi magyar könyvillusztrációs művészet egyik legnagyobb alakja. Fél évszázados pályája klasszikusok és kortársak, felnőtt és gyermekirodalmi művek sorát kísérte rajzaival. Grafikái hajlékonyan követik az irodalmi mű hangulatát, hol középkori, hol rokokó vagy…..
A kiállítást megnyitotta: Feledy Balázs művészeti író. A Karinthy Szalonban is pörögnek az események, ugyanis október 19-én nyit Péterfy Ábel festőművész kiállítása, mely képzőművészeti utazásra invitál minket a Balaton körül. Péterfy Ábel gyerekkora óta a Balaton partján él, számára a…..
Nem tudod kimondani, hogy elmebonbon? A társas érintkezés aknamezején sem éjjel, sem nappal nem bírsz átkelni?Időnként kiszalad egy bazdmeg vagy ami még rosszabb, az őszinte véleményed? Netán kalapnak vagy baseball sapkának nézed a szeretteidet? Vagy hallottál már ilyesmiről, és ez aggaszt?Semmi…..
B32 | Karinthy Szalon Átmenet 2022.03.16 12:40:41
A kiállítást Grászli Bernadett művészettörténész nyitotta meg. A szakralitás tématikáját boncolgató kortárs művész, Schmal Károly alkotásaiból rendezett kiállítást nyitott meg Antall Nikolett, a KözPont Kft. kulturális igazgatója és Sulyok Miklós művészettörténész a B32 Galériában, december …..
B32 | Karinthy Szalon Egeicon 2022.03.16 12:21:33
A tárlat Siflis az utóbbi években, krétai tartózkodása alatt festett képeiből mutat be válogatást. A művész korábbi korszakaiban már ismert impulzív, absztrakt gesztusfestészetét fejleszti tovább egyrészt a tragikus hangvétel irányában, drámai hatású csorgatásos technikájával az absztrakt…..
B32 | Karinthy Szalon RAL 2022.03.06 15:02:01
Attalai Zita Ferenczy Noémi-díjas cipőtervező ésBráda Judit Ferenczy Noémi-díjas öltözékkiegészítő tervező kiállítása a B32 Trezor Galériában A kiállítást Szalai András építész, művészettörténész nyitotta meg...
Góra Orsolya és Halmi-Horváth István festőművészek, valamint Somogyi Emese szobrászművész közös kiállítása, mely az utóbbi egy évben megváltozott viszonyunkat vizsgálja az idővel. A kiterjesztett jelen azt az idősávot jelöli, amelyben a kiállított munkák készültek. Három alkotó három különböző…..
A kiállítást  Vékony Délia művészettörténész nyitotta meg. Pál Katja 2010-ben szerzett diplomát a ljubljanai Képzőművészeti és Dizájn Akadémia festő szakán. Jelenleg Zalaegerszegen él és dolgozik.Számos csoportos kiállításon vett részt Szlovéniában, Magyarországon és Európa-szerte, egyéni…..
B32 | Karinthy Szalon Erupció 2022.02.20 15:20:38
A kiállítást megnyitotta Feledy Balázs művészeti író Erupció jelentése-vulkáni kitörés, hangos kifakadás Segesdi Bori porcelánból készíti dísz- illetve használati tárgyait, minden alkalommal elvarázsolja az anyag finomsága, érzékenysége, és szereti a végletekig formálni, szinezni az anyagot.…..
B32 | Karinthy Szalon Tengely 2022.02.20 14:42:06
A kiállítást dr.KáLmán Pelegrin OFM nyitotta meg. Mátyássy László szobrászata a csend művészete, a sokatmondó, termékeny, elmélkedő csendé. Művei arról győznek meg bennünket, hogy éppúgy szükségünk van erre a belső csendre, akár a mindennapi kenyérre. Műveihez kapcsolódó szakrális textíliák…..
Karinthy műve minden idők egyik legjobb betegségmemoárja, és világirodalmi szempontból is egyedülálló alkotás. Szívszorító nyomozás a „nagy diagnózis” után. Egészségből a betegségbe- ez minden ember rémálma, és élete második felének szinte elkerülhetetlen nagy változása. A mű máig jelentős irodalmi…..
1990-ben szerzett diplomát a MIF Mesterképző Intézetében öltözék és öltözékkiegészítő szakpáron. Mesterei: Abaházy Katalin, Balogh Rozi, Csiba Éva, Jankovics Zsuzsa és Sárváry Katalin. Munkái létrehozásakor szívesen kísérletezik a hagyományos kézműves technikák újraértelmezésével, azok beemelésével…..
Attalai Zita egy olyan különleges művészeti terület mellett köteleződött el a '80-as évek végén, aminek sokan talán a létezéséről sem tudnak – a cipőszobrász kreációi múzeumban és lábon is jól mutatnak, és számos nemzetközi elismerést hoztak már haza...
Június utolsó szombatja a meséké, legyen ez a délután, ez az éjszaka a Mesék Éjszakája. A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület tagjai elkötelezettek a mesék iránt, céljuk, hogy minél több emberhez eljussanak a világ mesekincsei.Személyesen, a B32 színháztermében és ezzel párhuzamosan online…..
A mindenben a színt és formát kereső művész gyakran inspirálódik a természet kifogyhatatlan gazdagságából, képei gesztusszerűen megalkotott képzeletbeli tájak vizuális metaforái...
Kiállító művészek: Baráth Fábián, Boros Miklós János, Dorogi János, Gálhidy Péter, Gergely Réka, Gilly Tamás, Kotormán Ábel, Meszlényi-Molnár János, Pogány Gábor Benő, Révi Norbert, Szabó Áron, Szabó György, Székó Gábor..
Megkerülhetetlen a jelenség. Megkerülhetetlen a helyzet. Már azt gondoltuk, ez nem eshet meg a 21. századi Európában - és főleg: nem eshet meg velünk! A járványok ideje lejárt, csak a történelemben és a thrillerekben léteznek, de ha fel is ütik a fejüket, az valahol a világ más tájain, tőlünk…..
A Nézőművészeti Kft. Dániel András írásai alapján készült előadása kintről és bentről, együttről és különről, gombócevésről és a helyes kanyarodásról – nem csak felnőtteknek...
A gyermekként hiperaktívnak diagnosztizált Eric - édesapja halála után - egyre vadabbá és kezelhetetlenebbé válik. Veszélyes viselkedése miatt édesanyja speciális iskolába küldi, ahol ADHD-val kezelik. Három évvel később, botrány okozása miatt eltanácsolják az intézetből, így az anya kénytelen…..
Az Egy százalék indián a nagy sikereket elért Ernelláék Farkaséknál és a Kálmán-nap című előadások folytatása. Az egymással csak a formanyelv és témameghatározás szintjén rokonítható sorozat következő darabja újabb továbblépés a jelenkori középosztály aktuális problémáit feldolgozó univerzumban...
Egy öngyilkos szekta egyetlen életben maradt tagja száguld egy repülőgépen bele a semmibe. Az utolsó órákban még meggyónja a feketedoboznak életét. Chuck Palahniuk, a Harcosok klubja írójának eddig színházban még soha látott művét dolgozta fel és állította színpadra Varga Ádám. A kamikaze monodráma…..
A 7 nap című kortárs angol regényadaptáció tűpontosan írja le az iskolai zaklatás folyamatát, váltogatva a támadó és az áldozat nézőpontját. 7 nap minden szépítés nélkül! A Nézőművészeti Kft., a Manna és a Pagony Kiadó közös ifjúsági előadása Scherer Péter rendezésében, Jankovics Anna és Kőszegi…..
A Másik Oldal színházi társulat első produkciója, William Wharton Madárka című regénye alapján készült, a B32 Kultúrtérhez tartozó lepusztult, romos, egykor galériának és üzlethelyiségnek is használt térben. A különleges helyszín lehetővé teszi, hogy a néző egy maga által választott szemszögből,…..
A debreceni bemutató után Budapesten a B32 Galéria és Kultúrtér színpadán látható először Hajdu Szabolcs legújabb rendezése a Kálmán-nap. Hajdu Szabolcs film- és színházi rendező, színész a Látókép Ensemble nevű formáció keretei között hozza létre filmjeit és színpadi előadásait. Most látható új…..