Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hold az Oroszlánban

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Recept innen Időbeosztással írom, így tervezhető. Viszonylag kevés munkával előkészülettől számítva 24-26 óra múlva friss kenyerem lesz. Az eredeti recepthez képest változtattam: a só mennyiségén a pihentetési időkön a sütési hőmérsékleten Hozzávalók: Előtészta: 5…..
Inspiráció innen Nem akarok idegen tollakkal ékeskedni! A fenti receptet egészítettem ki még néhány hozzávalóval. Isteni lett. 2kg csirke alsó comb lett vele bepácolva. 5 felnőttnek és 3 kis óvodásnak épp elég volt. Kovászos fehér kenyérrel és coleslaw (káposzta) salátával került az asztalra. Pác…..
Tészta hozzávalók: 25 dkg finomliszt 25 dkg tk tönkölybúza liszt 10 dkg rétesliszt 7 dkg nádcukor 1 tk só 1 tasak instant élesztő (7 g) 3 dl langyos tej 1 felvert tojás 7 dkg olvasztott vaj Töltelék hozzávalók: 4 púpos evőkanál hagyományos házi szilvalekvár késhegynyi őrölt…..
26% rozmaring 26% oregánó (szurokfű) 26% borsika (csombor) 19% kakukkfű   3% bazsalikom Mondja ezt a wikipédia mellett még néhány oldal. A Larousse nem említi. Legalábbis a magyar kiadás. Vagy én vagyok nagyon felületes... A Provence szócikk alatt viszont meghatározó hozzávalóként sorolja az…..
Frissítés! És miután véresen komolyan vettem a fenti táblázatot, de baromira nem azt a végeredményt hozta, mint amit vártam, elolvastam ezt a bejegyzést Bodrogi Esztertől, majd megvettem ezt a sütőhőmérőt és rájöttem, hogy az én sütőm alsó felső 210 °C-ra állítva süt 180 °C-on. Szóval a sütési idő…..
  Főzés közben ha érezni lehet a friss zsályalevél illatát ki kell venni. Nem tudtam. Benne hagytam. Keserű lett az étel. Saját kárán tanul az ember. A lecke ára: két pici cukkini, egy paradicsom, fél fej vöröshagyma, némi olivaolaj, pár szál friss kakukkfű, meg a szabadidőm. Ez utóbbi fáj a…..
Ide klikkelve az alábbi oldal jön be: Ha a kép bal felső részén, kékkel látható Ízőrzők feliratra klikkelve található az epizódlista, amik alatt a receptek lapulnak...
Hold az Oroszlánban Kreol csirke 2015.04.18 12:58:51
Mikor rátaláltam a cajun fűszerkeverék receptjére itt és itt rögtön nekiálltam kikeverni a magamét. Azonban volt olyan hozzávaló, ami éppen akkor nem volt itthon, de annyira lelkes voltam, hogy úgy gondoltam, nem lesz abból gond, ha ez-az kimarad. A felületességnek köszönhetően, jelentem van egy…..
Hozzávalók: 1 evőkanál kacsazsír közepes méretű (kb. 10 dkg) vöröshagyma apróra vágva 20 dkg békéscsabai enyhén csípős vastagkolbász szűk 1 cm-es kockákra vágva 50 dkg krumpli bő 1 cm-es kockákra vágva 15 dkg sárgarépa akkorára vágva, hogy hasonló méretű legyen…..
Valami igazán finomat szerettem volna főzni a fagyasztóból kibányászott fél kiló (pontosan 45 deka :)) szeletelt pulykamellből. Ez - szerintem - elég nagy kihívás, mert - szerintem - a bolti pulyka mellehúsának nincs íze. Szóval, mivel ebből kellett finomat varázsolnom, ezért valami karakteres ízt,…..
Már két éve, hogy rátaláltam erre a kis csodára, azóta tervezem, hogy megcsinálom. Ma sor került rá. Pizsamában. Vasárnap délelőtt. A tv előtt, a földön ülve. Szükséges hozzávalók: szalag 140 cm toboz 12 db rajzszög 12 db olló öngyújtó gyűszű, amit esetemben egy…..
A tökfaragással, vagy inkább díszítéssel, már csúnyán elkéstem, de az őszről még nem maradtam le. November eleje van, és bár már mindenhonnan mikulások integetnek és csokorban lógnak az aranyozott csillagok, én mégis ragaszkodom a töklámpáshoz. Annyira bájos, ahogy minden…..
A csontig hatoló hidegben nincs kedve az ember lányának kimozdulni a jó meleg lakásból esténként, főképp azért nem, mert az este már délután 5-kor elkezdődik a korai sötétedésnek köszönhetően. De azért ennek is meg van a maga előnye: összebújós mozi estét lehet tartani,…..
A különbözőségek egyformasága. Zene: Tony Anderson Further up, further in A videó eredetileg itt található meg. ..
  Hozzávalók: egy kisebb fej kelkáposzta 3 szem burgonya 30 cm póréhagyma, inkább a zöld szárrészéből 2 gerezd fokhagyma egy csokor petrezselyem egy pár bécsi virsli egy teáskanál kacsazsír füstölt disznócomb zsíros (apróra kockázva) és bőrös (széles csíkokra vágva) része. Mivel nem…..
Nem gondoltam volna, hogy valaha is még utcára fogok menni melegítő nadrágban. Nagyjából 10 évvel ezelőtt még leszaladtam a kisboltba egy tejfölért a "szebbik"-ben (ez csak egészen kicsit volt kitérdelve... áááá), amit ma már nem tennék csak akkor ha piros hó esik - hát úgy…..
5 hónap, 19 megye, 15.000 km, 2 canon gép és time-lapse. Írtak róla még itt és itt. Bár túl sokat senki sem tudott. Miután megnéztem a videót, rájöttem, hogy nem is lehet. Tényleg csak két szó jutott eszembe: Norvégia gyönyörű! ..
Hold az Oroszlánban Rakott krumpli 2014.09.28 10:27:17
Gyűlölöm, ha száraz, szerintem az a halála ennek az ételnek. Ezért nálam az első számú követelmény, hogy szottyos legyen, nem kicsit, nagyon! De ez is csak frissen az, ugyanis krumpli szépen felszívja a szaftot, ami sütés közben keletkezik, annyira, hogy másnap, már szép,…..
Lassan egy éve, hogy összeházasodtunk, és ebből visszaszámolva, kb. másfél éve vannak meg az izzóim. Az esküvőnkre vettem, hogy majd jó lesz a dekorációhoz, amit ÉN fogok csinálni (he-he). Nem is értem, hogy akkor miért is születhetett meg ez a gondolat a fejemben - minden…..
Tartalom: A film főhőse két fiatal pár. Anikó (Hámori Gabriella) Mikivel (Csányi Sándor), Móni (Kovács Martina) Krisztiánnal (Lengyel Tamás) talál összhangot. Hogyan boldogulnak a mai világban, a mai Budapesten? Útkeresésükről, jó vagy rossz döntéseikről, azok…..
Hozzávalók púpozott teáskanál sertészsír 5 dkg szeletelt bacon szalonna 1 kis fej vöröshagyma 60 dkg fagyasztott vajbab 10 dkg apró (3-4 cm-es) csiperke gomba 2 evőkanál olívaolaj kis csokor petrezselyem levelei rusztikusan összevágva 2 dl tejföl 1 púpozott evőkanál…..