Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gönczi Zsolt

243 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KKV-k innovációs képességének támogatása pályázat célja a mikro- és kisvállalkozások, különösen az innovációt eddig nem végző vállalatok versenyképesebbé tétele a KFI kapacitásaik és technológiai színvonaluk javításával, technológiatranszfer valamint innovációs szolgáltatások…..
Pályázat célja: A felhívás célja a munkabalesetek és foglakozási megbetegedések megelőzése, a munkafeltételek korszerűsítése valamint a pandémia elleni jövőbeni védekezés, illetve megelőzés elősegítése, ezáltal a versenyképesség növelése. Elsődleges cél a munkával összefüggő balesetek és…..
Megjelent az állattartó telepek számára is a pályázati lehetőség. Az Állattartó telepek fejlesztésének támogatása (KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-1-24) pályázat keretösszege 150 milliárd Ft. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege200 millió Ft –  5 milliárd Ft. A támogatási…..
Megjelent a „Díszkertészeti ágazat kisvállalkozásainak támogatása” pályázati felhívás  A felhívás a beavatkozásban megfogalmazott alábbi célok megvalósulását kívánja elősegíteni: A zöldterület kezeléssel foglalkozó vállalkozások, valamint a díszkertész ágazat termékei és szolgáltatásai az…..
Megjelent a  Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása (KAP-RD04A-RD04B-1-24) a nagyobb vállalkozásoknak, illetve a Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása (KAP-RD04a-RD04b-2-24) a kisebb cégek részére pályázat, amelyben kevesebb kötelező vállalással, és könnyített feltételekkel…..
KKV Technológia Plusz Hitelprogram Kamatmentes beruházási hitel. (100 millió forintos árbevétel feletti cégeknek, és minimum 10 millió forint feletti beruházási igénnyel) Támogatható projektek – kritérium: Budapesten kívüli telephelyen vagy székhelyen megvalósuló beruházás: Termelési kapacitás…..
Várhatóan 2024 márciusában jelenik meg a díszkertészeti ágazat kivállalkozásait támogató felhívás, melynek keretében akár 100 ezer eurós 50%-os támogatás lesz igényelhető az ágazatban tevékenykedő vállalkozások beruházásainak segítésére. A pályázat célja a díszkertészeti ágazat kivállalkozásainak…..
Pályázok köre Olyan mezőgazdasági termelők, akik: Rendelkeznek legalább 6000 STÉ üzemmérettel a támogatási kérelem benyújtását megelőző lezárt teljes üzleti éveben (fiatal gazdák esetén csak lezárt üzleti év szükséges) A támogatási kérelem benyújtását megelőző évben az árbevételük legalább…..
A pályázat célja a kertészeti ágazatok versenyképességének és hozzáadott érték termelésének fokozása új, innovatív tenyésztési és termelési technológiák fejlesztése révén. Emellett fontos cél a digitális technológiák bevezetése és erősítése a gazdálkodásban. A hatékonyabb termelési technológiák…..
Pályázat célja: A MUNKAVÁLLALÓK ÉS VÁLLALATOK ALKALMAZKODÓKÉPESSÉGÉNEK ÉS TERMELÉKENYSÉGÉNEK JAVÍTÁSA A MUNKAERŐ FEJLESZTÉSÉN KERESZTÜL  Pályázók köre: Mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt üzleti évvel. Nagyvállalatok, amelyek rendelkeznek legalább 2…..
Az Élelmiszeripari üzemek fejlesztésének támogatása című pályázat célja támogatni a mezőgazdasági termékek értéknövelését, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést, továbbá a környezeti erőforrás-hatékonyságot célzó beruházásokat. További cél az ágazati szereplők versenyképességének…..
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében összesen mintegy 910 milliárd forint EU-forrás meghirdetése várható a következő hónapokban, amelyből két pályázati keretösszeget már jövő héten közzétesz a kormány, A miniszter jelezte: a GINOP Plusz programban mintegy 910…..
A kormány a második negyedévtől kezdődően 450 milliárd forintot biztosít fokozatosan a vállalkozások számára a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz programon keresztül. A GINOP Plusz vállalkozásfejlesztést szolgáló prioritása keretében az NGM a lehető legrövidebb időn belül ki…..
Megjelent a Napenergia Plusz Program melynek keretében a kivitelezői regisztráció megkezdése 2023. december 4. napjától lehetséges a „Kivitelezői belépés” gomb lenyomását és az ügyfélkapus azonosítást követően.   A Pályázók 2024. január 15. napjától a pályázati oldalon, a „Pályázói belépés” gomb…..
Megjelent a Napenergia Plusz Program melynek keretében a kivitelezői regisztráció megkezdése 2023. december 4. napjától lehetséges a „Kivitelezői belépés” gomb lenyomását és az ügyfélkapus azonosítást követően.   A Pályázók 2024. január 15. napjától a pályázati oldalon, a „Pályázói belépés” gomb…..
2014 első negyedévétől a REPowerEU pályázatok keretében vissza nem térítendő és kedvezményes hitellel támogatott Lakossági energetikai felújítási program indul.  A pályázat segítségével akár 20 ezer otthon is korszerűsítésre kerülhet, illetve akár évi 171 GWh-val csökkenhet az ország primer…..
Új pályázati kiírás jelent meg a Magyar falu programban, tízmilliárd forint keretösszeggel – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. Ez a mostani komplex pályázati felhívás, minden olyan célterületet érint, amely az elmúlt években népszerű volt –…..
A Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent a „Hálózati energiatárolók telepítése energiapiaci szereplőknél " című (RRF -6.5.1-23 kódszámú) felhívás, ha aktuális akkor mihamarabb egyeztetni kellene.  A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 62 000 000 000 forint.  A felhívásra…..
Elkészült a menetrend, a jövő év elején indulnak az új agrár- és vidékfejlesztési pályázatok, csaknem 2900 milliárd forintnyi forrás áll a gazdálkodók rendelkezésére. A 600 milliárd forintos uniós vidékfejlesztési támogatást a magyar kormány további 2300 milliárd forinttal egészít ki, a mezőgazdaság…..
A kormány olyan modern háztartási erőművek létesítéséről döntött, ami nemcsak a napelemek telepítését, hanem az energiatárolást is magában foglalja, ezért a kormány olyan pályázatot írt ki, amely támogatja a családok által megtermelt zöldenergia felhasználását és tárolását. A 75 milliárd forintos…..
Megjelent a Fókuszterületi innovációs projektek támogatása című pályázat, melynek keretében akár 800 millió forintos támogatás igénylehető a KKV-k kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeinek támogatására. A pályázat keretében „A” és „B” alprogram kerül meghatározásra. „A” alprogram: A…..
Jelentős könnyítéseket vezettek be a beruházási támogatások rendszerében mivel a beruházás ösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló 210/2014 (VIII.27.) Korm. rendelet, az ún. „EKD rendelet” módosításával a Kormány egyebek mellett jelentősen tágította a kapacitásbővítő beruházásokhoz…..
A Magyar Falu Program keretében 7 millió forintra is pályázhatnak az 5000 fő alatti településeken működő civil szervezetek. A pályázat beadásának határideje 2023 augusztus 31 14.00 óra. Pályázatot nyújthat be az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és…..
Megnyílt a hentesüzletek támogatására kiírt pályázat, amelyen akár 3,5 millió forintra is pályázhatnak a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek. A pályázó egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság lehet. A támogatással olyan mikrovállalkozások élhetnek, amelyeknek fő tevékenységi köre…..
A Vidékfejlesztési program keretében megvalósítandó beruházásokkal kapcsolatban az alábbi változásokra érdemes figyelni: A korábbi 6000 STÉ-ről 10.000 STÉ-re növekszik a pályázatokban való részvételhez szükséges elvárt minimum üzemméret (Ez azonban nem jelent tényleges üzemméret növekedést,…..