Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sylion

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Változnak az idők, ezért egy már-már elfeledett dokumentummal bizonyítjuk, hogy a Fidesz 2006 őszének forró napjaiban még a rendőrség mellett állt, sőt, Nyítray András, fideszes képviselő azt kérte számon egy országgyűlési bizottsági ülésen, hogy a rendőrök miért nem használtak éles lőszert!   Már…..
Sylion 2018.10.29 18:45:35
@maxval balcán bircaman: Legalább használnád a Google-t, mielőtt ekkora fájdalmasan kategorikus kognitív disszonanciával égeted magad; www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/HOB/0609191t.pdf 38. oldal 2. bekezdés
Sylion 2018.10.29 18:46:20
@jajdehülyevagyok: Google a barátod; www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/HOB/0609191t.pdf 38. oldal 2. bekezdés
A hamis nemzettudatot nem csak az etnikai fölénnyel (rasszizmus) vagy a vallásos demagógiával (politikai kereszténység) lehet megtölteni. A harmadik leggyakoribb töltelék annak a hamis pátosza, hogy a mi nemzetünknek különleges küldetése van a felsőbb erőktől. Választott nemzet vagyunk. Ez a pátosz…..
  Úgy gondoltam, hogy ennek az Y-kromoszóma markernek egy külön posztot kell szentelnem, nem csak azért mert egy elterjedt, nálunk a leggyakoribb és változatos csoport, hanem azért is mert ez az a haplocsoport, ami a magyarok körében leginkább ismert és a legtöbb téveszme kering…..
Interjúztam egyet Dirk Gerkensszel, a TV2 jelenlegi vezérigazgatójával többek között arról, hogy mégis, mi a jó istent akarnak kezdeni a TV2 látványos lejtmenetével. Azt válaszolta, hogy mindegy, hogy a csatorna hogy szerepel, ha csoportszinten megverik az RTL-t. Hát, ettől azért még messze vannak,…..
A szuperhősös sorozatok fénykorukat élik, a CW pedig különösen keményen belemarkolt a témába: az Arrow és a Flash után 2015 őszén sikeresen képernyőre vitték a Superman képregények egyik fontos szereplője, Kara Zor-El, vagyis Supergirl történetét. Melissa Benoist pedig tökéletes választás volt a…..
Sylion 2017.02.22 20:17:40
Egy hetet kihagyott A Dal, a hazai eurovíziós válogatóműsor, amire istenigazából kevesebb szükség van, mint pék faszán a staniclire, de mindegy már, az unokáim is látni fogják sajnos. Egyébként mint műsor, semmivel sem rosszabb, mint egy kertévés tehetségkutató, az előadók nagy része eleve onnan…..
Folytassuk egy kicsit a lapos Föld elképzelésével kapcsolatos gondolkodást! Merthogy már magyar Lapos Föld Társaság is létesült, méghozzá Székely Sándor feltaláló által alapítva, ami hát ebben a formában valahogy oximoronnak tűnik a számomra. Egy előző írás már szólt a témáról – ha azt még nem…..
Sylion 2016.12.21 12:50:14
@spartakusz2: De hogy jön ide a hitelesség/hiteltelenség? 2+2 nem egyenlő 4-gyel, ha aki mondja, számunkra hiteltelen?!

Az számít, hogy érti-e amit olvas. Egyáltalán elolvasta-e, vagy csak menekült az olvasás elől. Ha meg nem érti, ne tegyen úgy mintha értené, ez ennyire egyszerű.

Az égbolt nem fordul el egy földkorongról nézve (egyazon időben, különböző földrajzi helyekről), kizárólag akkor, ha egy golyó alakú bolygó felszínén utazgatunk. Sikerül ezt felfogni? Nem sikerül? Sikerül? Nem sikerül? Nem mindegy.
Sylion 2016.12.21 19:23:06
@spartakusz2: Na mégegy ezoterikus elszállt…

A forgó lapos Föld ötlete nem új, csak épp elvetették, ugyanis a holdfogyatkozásoknál mindig kerek a Föld árnyéka, pedig az csak akkor lehetne kerek, ha a Hold a zeniten van, a Nap pedig pont ellenoldalról, a talpunk irányából világít, tehát mindkettő merőleges a korongra. Csak épp ez nagyon ritka, ezért aztán minden holdfogyatkozásnál oválisnak kellene lennie az árnyéknak.

De nem ovális. Többezer éves késésben vagy.

És tanulj meg magyarul.
Sylion 2016.12.20 20:13:28
@spartakusz2: Kedves László, mint azt a fenti szerző is írja, az égbolt csillagai nem lehetnek eltérő irányokban egy korong-Föld lapjáról nézve ugyanabban az időpontban, tehát nem láthatja valaki mondjuk az Orion csillagképet alacsonyabban/magasabban New Yorkból nézve, mint másvalaki Budapesten, ugyanabban az időpontban.
Nem beszélve arról hogy egy lapos Földön az odafönt körbekóválygó Nap soha nem megy le, ezt is levezette a Howard. A Hold se megy le soha, nem kerül a horizont mögé, csak megközelíti.

Ez az egész laposföldbaromság nem egy tudományos kérdés kérdés. Csak annyi a kérdés: valaki képes-e felfogni ezt az egyszerű tényt, vagy nem képes. Képes-e átgondolni, vagy nem képes. Ha nem képes, akkor inkább üljön vissza az iskolapadba, és ne akarjon véleményt alkotni, mert nincs meg hozzá a műveltsége. Meg tanul-e, vagy nem tanul. Utazik-e, vagy nem utazik. Skype-ol-e vagy nem Skype-ol. Néz-e élőadásokat a Periscope-on vagy nem néz. Ha hülye hozzá, akkor nem néz. Otthon a fotelből ülve, teljesen műveletlenül és gondolkodási készségek nélkül ne akarja megérteni a világot, mert nem fog ám menni, ezt már a sötét középkorban is próbálták, és akkor sem jött össze.

Már a puszta tény is hogy van, aki képtelen felfogni azt, hogy az égbolt el van fordulva attól függően, hogy honnan nézzük, jól mutatja az oktatás minőségét. Ez szörnyű...
Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes  akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a „minden ember egyenlő” elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a…..
Sylion 2016.09.27 18:17:10
@Vipera01: A probléma csak az, hogy soha senki nem akarta helyettünk megmondani, kit telepíthetnek be. (Mindazonáltal 18 ezer kötvényes letelepedéséről nem lettünk megkérdezve, csak mondanám.) A kvóta arról szólt, hogy 1294 menedékkérvényt KÖTELEZŐEN EL KELL BÍRÁLNI.

Kötelezően ELBÍRÁLNI. Tehát a döntés mindig a miénk maradt volna, csak a populista kommunikáció hagyta ezt ki. Persze már ez is a múlté.
Tudom, kedves hölgyeim, hogy ez a poszt kiveri a biztosítékot, de egyezzünk meg valamiben. Ha a gyermekeinknek ecsetfejű apukákat szeretnénk, hamarabb találunk egy normálisat a hobby-boltok polcain. Az bele sem szól semmibe és nem is kritizál. Hosszú ideje nincsen gondom a…..
Sylion 2015.04.21 22:27:11
Nos, amellett, hogy ez azért egy már-már demagóg általánosítás, megértem a dolgot, mert tényleg elég szánalmas a felhozatal, ezt férfiként is látom.

De van egy rossz hírem. Vagyis van egy rakás jó hírem és egy rossz hírem. Kezdem a jókkal:
1. Én nem a nagy mellre bukom.
2. Értelmes vagyok, okos, művelt, képzett, emberileg tapasztalt, a másik érdekeit nézem, nem a sajátomét. Erről mesélhetnék (igazából sokat beszélek róla, csak nem itt, nem ezen a néven).
3. Hűséges vagyok. Nagyon. Még ahhoz is, akibe viszonzatlanul szerelmes vagyok, vagy akár csak vonzódom hozzá és csak vágyom rá, hogy kerülhessek hozzá, de tegyük fel foglalt, távol él vagy fog élni, stb. (Most épp nem vagyok szerelmes senkibe, de abban az esetben így van.) Párkapcsolatban pedig annyira vagyok hűséges, hogy egyszer hirtelen, váratlanul, szerelem-első-látásra beleszerettem valakibe, de kb. 30 (harminc) óra alatt kiszerettem belőle és visszaépítettem magamban a meglévő/korábbi szerelmet a párom iránt – mert tudtam, mit akarok. Természetesen ez az online lehetőségekre is igaz.
4. Nálam a párkapcsolatot mindig a barátság előzi meg. MINDIG. A párom tehát a legjobb barátom. (Amíg el nem árul, és ez eddig mindig a másik részről történt meg. Néha elég gerinctelen módon. Csak hogy némi statisztikát is említsek.)
5. Nem vagyok perverz. Nincsen semmilyen fétisizmusom (ha az érzelemfétisizmust és a kényeztetésfétisizmust nem vesszük figyelembe, utóbbi a lány kényeztetését jelenti persze, nem fordítva).
6. Soha nem ütöttem meg nőt. Engem ütött egy (próbált), akkor is csak védekeztem, de úgy, hogy az neki a lehető legkevésbé fájjon. Hosszú történet... Az első kapcsolatom, szinte még kamasz voltam. Elhagytam. Mint később kiderült, egy pszichopata volt, csak akkor még nem volt meg ehhez a szakismeretem.

Egyébként nem a plázacicákra bukom. És imádom a szeplős arcot.

Ennyi a jó hír, bár biztos kihagytam valamit (nem játszom számítógépen órákat, nem WoW-ozom stb., nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom, egészségesen élek, mert van hozzá műveltségem, hogy tudjam milyen az és miért kell az). Szóval létezik ilyen kombináció.

A lényeg az, hogy létezem, mégsem láttok, sőt, elnéztek rólam, hölgyek. ;) És cikkeket írtok arról, hogy de hát hol vagyunk már. (Oké, ez övönaluli volt.)

Itt. Csak előszeretettel mossátok fel a szívünkkel a hajópadlót.
Mindenesetre ez a másik oldal, a valóság meg nyilván a kettő között van.

A rossz hír az, hogy senki nem keresi ám a tekintetemet. Ezt elhiheted. Lehet, hogy romantikus elképzelni a dolgot, de most visszajelzem, hogy én nem tapasztalok ilyet, pedig meglehetősen jó a szemem és gyorsan fel is fogom, amit látok, az sem kerüli el a figyelmemet az utcán, amiről mások azt gondolnák, elkerülte (legfeljebb jól titkolom), de tényleg senki sem keresi. Sőt, ha hétköznapi ruházatban vagyok, a lányok tekintete, ahogy rájuk mosolygok olykor, undort tükröz vissza, és azt, hogy "ki ez a lúzer?". Akkor vannak pozitív visszajelzések, ha öltönyben vagyok. (És nyilván ha nagyon rosszul néznék ki, azon az öltöny sem segítene.)

Nem az én tekintetemet keresitek, hanem azokét, akiktől aztán csak a bántást, az árulást kapjátok.

Szóval a rossz hír az, hogy valami gond van a látásotokkal. :) (Bár ez nem látszik a blog dizájnján, nagyon érdekes koncepció! :D ) Vajon ez miért lehet? Az evolúciós, genetikai, meg az ösztönös témakört, maszlagokat ne merje senki említeni.
Ha valami közös Amerikában és Magyarországban, az az, hogy egyik sem lesz jobb hely a kiszolgáltatottjai számára, amíg a feleségverő, vagy nyugdíjasokat hasbarúgó politikusainkat, asszonyzúzó, gyereket abuzáló popsztárjainkat és közéleti személyiségeinket megtűrjük a…..
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
Jómagam mindig is Windows-os gépeket használtam. Mind asztali, mind hordozható gépek esetén csak ilyenekkel kerültem kapcsolatba. A jelenleg használt Toshiba laptopom még 2008-ban lett beszerezve, eredetileg Vista operációs rendszerrel. Azóta történt egy s más, és mostanra eljutottam…..
Sylion 2014.08.25 11:25:55
@Jazo: Egy tipp a melegedésre: Évente egyszer érdemes elvinni a gépet az iDeaBudába, ott 7-8 ezer körül kipucolják, "megolajozzák", és ha nem vártál túl sokáig vele, újra a régi. De mindenképpen hasznos, növeli az élettartamát, egy ideig kevésbé fog melegedni (a portól melegszik, kezdetben, aztán idővel károsodik a melegedés miatt, és már amiatt melegszik).
Sylion 2014.08.25 11:28:31
@Thoreau: Én 2006-tól vagyok Mac-es, három nap után már nem tudtam Windows elé ülni, és azóta is ezt a gondtalan életet élem. :) Most egy 2009-es Mac Minit használok Cinema Displayjel, a gépben SSD, 8 GB RAM, és szárnyal, iszonyú gyors, teljesen meg van kergülve. Ezt bármelyik HDD-s Mac-kel meg lehet tenni, és már turbó, az iDeaBudában csinálták nekem. Oda egyébként érdemes elmenni, mert ott bevizsgált használt gépeket is kapni, tehát nem is zsákbamacskát veszel.