Regisztráció Blogot indítok
Adatok
taphegyseg

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cool List 2012 1. Mondik Noémi 2012.12.14 19:00:00
A veleszületett, ösztönös, őserővel feltörő coolság nem igényel magyarázatot. Noémi alig néhány hónapja robbant be a köztudatba, de ennyi idő is elég volt neki ahhoz, hogy meghódítsa a teljes magyar internetet. Olyasmivel rendelkezik, amivel nagyon kevesen. Utánozhatatlan,…..
Paranoid Android Schmitt Pál lelke 2012.03.31 09:37:52
  Beteges hajlamaim ellenére most nem gúnyolódni szeretnék, hanem megérteni, illetve megértetni valamit. Ritkán fordul elő ugyanis, hogy alkalmunk van felfogni, (egy szituáció áttekintő megismerése kapcsán) egy másik ember cselekedeteinek valós mozgatórugóit. A tegnap esti…..
taphegyseg 2012.03.31 14:09:32
@G Hardy: Teljesen igazad van, és az egyetem felelősségét is vizsgálni kellene. Olvastam olyasmit, hogy most újságírók járnak be a könyvtárba, és nézik mások doktori disszertációját is. Ez így van rendjén, és ha vannak még, derítsenek fényt a többi hasonló esetre is, legyen szó bármilyen politikailag elkötelezett, vagy teljesen kívülálló szereplője.

Igen, én tiltakoznék, sőt, eleve nem kerülnék ilyen helyzetbe, de tényleg hülye elveim vannak.
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
taphegyseg 2009.11.04 04:15:36
"Kurvázás kizárólag arra kijelölt helyen" jeligére.Minden tökéletes volt a kapcsolatunkban egészen addig a percig, amíg bekérdeztem valamit, amit nem kellett volna. Nem számítottam rá, hogy ezt váltja ki belőlem. Kíváncsi voltam, hogy fizetett-e már nőért.Szóval…..
BBC minőségű történelmi ismeretterjesztést ígért pár hónappal ezelőtt az MTV a Magyarország története című műsor beharangozójában, amit kétkedve fogadtunk, nem is a kreativitás hiánya, hanem a zseton hiánya miatt. BBC minőséghez sok zsák pénz kell sajna, vagy egy olyan…..
Végre megjelent DVD-n Vera Chytilová Százszorszépek című alapfilmje, a MOKÉP kiadásában. Cseh új hullám, szürreális vidámság, filmnyelvi üdeség, hurrá! Van rajta magyar szinkron, meg az eredeti nyelv. Semmi felirat. Mivel a magyar filmrajongók elenyésző hányada beszéli a…..
taphegyseg 2009.02.17 23:55:57
@csiri bá: ezt ugye nem írod komolyan? (:
szerinted a konverziónál az történik, hogy gyorsítanak/lassítanak a filmeken? (:
taphegyseg 2009.02.17 23:59:46
@csiri bá: mondjuk azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a filmek nem ntsc-ben készülnek.
taphegyseg 2009.02.18 03:40:06
@Paleee:
Ez a külföldi és magyar nem egészen állja meg a helyét. Az NTSC Észak-Amerikában, Dél-Amerika és Ázsia egyes részen terjedt el, a PAL és a SECAM a többi területen. Nem 23,976 képkocka másodpercenként, hanem közel 30 (29,97). A filmeket készítik 24 képkockával. És igen, itt tényleg gyorsítanak, ha PAL-ra megy (mert csekély a különbség), csakhogy a reakcióm az NTSC és a PAL viszonylatra vonatkozott, mert erről szólt a komment (valószínűleg szintén keveredés miatt).
Ilyen lenne, ha a hírműsorok nem píáranyagokat futtatnának. A felülmúlhatatlan Onionnek áldassék a neve ezért a infotainment-szegmensért, amiben egy fikcionális túlsokadik értelmetlen Sony készülék bemutatkozását parodizálják pornolizeren átfuttatva. Síkegyszerű ötlet,…..
Szálka A kínzott hal finomabb? 2009.02.10 21:17:00
Matula bácsi a Zalába vitte, hogy kifürödje iszapízét, Kovács néni nylonszatyorba rakja, hogy sokat szenvedjen, mi az? Teszkópaczni, hát persze. Le szeretném szögezni egy nagy vaskos százassal, hogy nem vagyok állatvédő, sőt, mint rendes Szálka-polgár határozottan állatevő…..
taphegyseg 2009.02.11 05:13:38
@endike: szerintem egy kicsit különbözik, amikor gyógyszerre van szükséged, és amikor eldöntheted, hogy kínzod-e azt a szerencsétlent.
"illatszerekre meg ilyesmikre" vannak listák, ahol meg tudod nézni, az adott gyártó végez-e állatkísérleteket:
www.fauna.hu/m/teszt/ntta.htm
A legforgalmasabb sinkanzenvonal meghosszabbítását, új vonatok (E5-ös sorozat) beállítását és új csúcssebességet jelentett be a japán vasút. Új dizájnnal is kiemelik a sinkanzenek (a japán igen nagy sebességű vonatok) legújabb, E5-ös sorozatát. A hosszú orrú motorvonatokat…..
taphegyseg 2009.02.09 01:55:41
@Luigi: Azért legyünk igazságosak: a leggyorsabb Nozomival. (: Ami igazán kemény, hogy a menetrendet átlagosan másodperceken belüli pontossággal teljesítik. Örülnénk mi az 5 percnek is. (:
comment:com Demcsák Zsuzsa odacsap 2009.02.01 15:29:00
Havas Henrik volt a műfaj igazi nagyágyúja: ő sértegetett egyszerű embereket élő egyenes adásban, bátran és büszkén mintha csak egy pénzügyminiszternek szólna be. Pedig ha már tévéműsorunk van, akkor nem csak kamera előtt fikát pöccinteni nem illik, de tanárnők…..
taphegyseg 2009.02.02 03:27:28
@FreeTibet:

Rendben. És miért akarod te eldönteni, hogy ki meleg, és ki nem? Talán ez a dolog arról (is) szól, hogy a srác nem mondta ezt nyíltan magáról.
Mondjuk van egy szokásod, amit akkor művelsz, amikor tök egyedül vagy. Magánügyed. Ha felvállalod, mindenki tud róla, nevezzük a nevén. De ha nem, és mégis rákérdeznek akár nagy nyilvánosság előtt, lehet, hogy kellemetlenül érzed magad. Ha még terjesztik is rólad, különösen rosszul érint. Érted-e?
Hozzátartozik, hogy ez nem az az ország, ahol csak úgy felvállalsz ezt-azt. Sajnos. Pont a fentebbi kommentek magyarázzák meg, hogy miért.
A személyeskedésért természetesen elnézést kérek, amennyiben annak vélted, bár abszolút nem a személyed ellen, hanem általában a buzizós hozzászólások miatt írtam. Sajnos pont nálad volt egy mondat, amire reagálni tudtam, de ez csak a hiányosságaimat tükrözi.
taphegyseg 2009.02.02 03:32:40
@FreeTibet:
Ja igen, ami kimaradt. Ez nem pc kérdése. Ha az volna, azon vitatkoznánk, hogy a "buzi", vagy a "meleg" szót használjuk-e, de itt tök másról van szó. Meglátásom szerint.
Februárban elindul hát a régóta előkészülő Médiaunió 2009-es kampánya – annak, aki lemaradt: egy rakás egy újság és tévé összedobott egy nagyon nagy rakás hirdetési felületet, amin évente egy darab Nemes Ügyért lehet harcolni szakadatlan. (Azaz: civil kampány, nem…..
taphegyseg 2009.01.29 18:10:53
A legdurvább sztori, amit tavaly olvastam, de mintha sosem posztoltam volna be, Rachel Hoffmané. A 23 éves, barátainak dílelgető csajt beépített ügynökké zsarolták floridai rendőrök, miután második alkalommal is füvet és ecstasyt találtak a lakásán. Ráállították két…..
Milyen a magyar humor? Olyan kolbászszagú, sírva vigadós, sasjózsefes? Vagy milyen az amerikai? Ugyanilyen csak pirított baconaromával és stephencolbertes beütéssel? Egyáltalán miért nevetünk egy olyan viccen, amit kifejezetten az amerikai célcsoportok rekeszizom-teljesítményéhez…..
Akinek izzadni kezd a tenyere a film másfél perce alatt, annak szerintem nincs esélye, hogy valami hasonló kunsztot kivitelezzen az életben. Vigasztaljon mindenkit, hogy a Margit híd korlátja úgy sem bírná, ha valaki teljes súlyával és ráadásnak egy 10 kilós biciklivel…..
Kikerült a netre az első hivatalos promó a Lost januárban kezdődő új évadáról. Csak azok klikkoljanak, akik a negyedikkel már végeztek, de ők AZONNAL. Hubazmeg, teszem hozzá. A tippért köszönet gabeszka24-nek! ..
A mozikban nemrég ment a Bakancslista című Jack Nicholson-Morgan Freeman film, amiben Hollywood két nagy öregje olyan csávókat alakított, akiknek a napjai meg vannak számlálva, de mielőtt kicsekkolnának közülünk, egy utolsó kívánságos, "eddig nem mertem megcsinálni, mert…..
comment:com Hírek kávé mellé 2008.10.21 09:05:00
Az NBC berendelte a Knight Ridert teljes évadra, megáll az ész. Chevy Chase kivételével mindenhol azt olvasni, hogy Sarah Palinnek nagyon jót tett az SNL-hakni, nekünk is bejött, különösen a Weekend Update-ben az Amy Poehler-rapre való mozgása. Hoppácsak, úgy tűnik, hogy a…..
Az egykori televíziós műsorvezető nemsokára betölti 72 életévét. A televízióval másfél évtizede szakított. Másik szenvedélye, a jégkorongozás öröknek tűnik. Hetente kétszer edz a mai napig. Hosszú szünet után nálunk képernyőre kerül Egri János.Egri Jánost a…..
Még most is a zokogás és a hisztérikus kacaj között ingadozom, olyan fogyasztói élményem volt az előbb. Minden azzal kezdődött, hogy ma kivételesen Homárné Imola vitte magával Homár Kiflit, az 5 hónapos szálkás szőrű tacskót. Homárnénak egy számla ügyében 5 percre be…..
Mi ez a London-őrület? Mér megy mindenki oda? Ha lenne már szakítós térkép, akkor ki lehetne mutatni, hogy London a szakítósok városa. Grátisz reptéri jelenet könnyekkel.London egyszer. London kétszer. Anglia harmincnégyóránál. Én életem egyik…..
A "Super Power" egy szcientológia auditálássorozat neve, ami elvileg szupererőhöz juttatja azokat, akik elvégzik. Még nem elérhető a nagyközönség számára, ugyanis kell hozzá egy épület valamilyen rejtélyes oknál fogva. A Super Power épület mellesleg a szcientológia…..
2008. március végén a Gallup végzett egy felmérést az USA-ban az egyes vallási csoportok népszerűségéről (eredetileg abból a célból, hogy a pápalátogatás előtt felmérjék a katolikusok elfogadottságát). Itt az eredmény:…..