Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyfodor

56 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő A multikulti városa 2018.09.27 06:30:00
Luxembourg igazán sokszínű hely, mind kultúrában mind nyelv tekintetében. Ebből persze negatív és pozitív dolgok egyaránt következnek a mindennapi életben és persze a munkavállalás terén is, amiben a magyaroknak a poszt szerzője, Vera szerint egyre nehezebb a helyzetük.…..
gyfodor 2018.09.27 16:57:09
@maxval balcán bircaman: csak előbb kivette a lakhatási jogot az alkotmányból, jelentősen megkönnyitve a kilakoltatásokat.
A Tradicióról:    A Tradició útja nem nehéz. Nem kell hozzá más, mint teljes önátadás, gyakorlás. Élni lehet csak, átélni, nem lehet tanitani. Tanitani csak a hozzá vezető utat, praxisokat lehet. S be kell járni az utat: Test, Lélek, Szellem megtisztitása. A testé, az érzelmeké, s a gondolatoké…..
Folyton a 2008-as utunk igen kellemetlen emlékei jelentek meg mostani utunk előtt három héttel kb, mig rá nem jöttem, miért...   1, Érkezett a hir,  Országos Reiki Találkozóra hivták a magyar reiki tanitókat, szervezeteket egy Facebook üzenettel....  pont a japán utunk előtt nem sokkal. Szervezője…..
    Korán ébredek, még el tudok búcsúzni Evelyntől - ismét nem vagyok túl jól, s már nem tudok utána visszaaludni. Mi is összerámolunk, majd elmegyünk az őzikékhez, veszek nekik etető-kekszet előbb a Narai vasútállomásnál, s ismét adok adományt egy szerzetesnek, most egy fiatal van a szökökútnál s…..
Két évvel ezelőtt egy szentélyben fogadalmat tettem. Egyedül voltam a tradició teljes ismeretével, senkivel nem beszélhettem róla mert azt akartam, tanitványaimmal együtt kezdjük majd el. De mi van, ha baleset ér, stb, s a japán kapcsolatokat is csak én ismerem? Megkértem a szentély kamijait,…..
Korán kelünk, hosszú az út. Már nem vagyok túl jól, tudom Kuramán hideg lesz, de ezt az utat ki nem hagynám... Most eljutunk Kuramán ahhoz a helyhez pontosan, ahol Usui mester meditált. Izgulok nagyon, 2014-ben követtem az energia nyomot egy forrásig, ami viszont meredeken esett a hegyről, s a sok…..
Reggel korán ébredek, tegnap megkaptam mindenkitől a mosnivalókat, igy nagymosást tartok. Utána kiteregetünk, már a többiek is fent vannak. 11 óráig pihizünk, fáradtak vagyunk. Megjön házigazdánk, s először Eve repjegyének a későbbi nyomtatását próbáljuk megoldani, de szállásadónk se érti mit kell…..
10 óráig alszom, lassan indulunk el, egyből ebédelünk a vasutállomás mellett, miután a kolduló buddhista rend egyik szerzetesének mindhárman adományt adunk. Utána bevásárolni megyünk, sokáig tart, az őzikéket már lekéssük, elmentek aludni, illetve a polgármesteri hivatal előtt kettő még legelt. De…..
Reggel kelünk, tisztálkodás, Miki szan értünk jön autóval s elvisz a vasúthoz. Elérjük könnyen a Sinkanzent is, a vonaton reggelizünk. Addig egy-egy szelet csokival voltunk el. Kb. 40 perc az út, a lányok most először ülnek Sinkanzenen, tetszik nekik, nagyon kényelmes. Innen busszal utazunk tovább,…..
Az Egyesült Államok elnököt választ, és talán nem túlzás azt mondani, régen volt ilyen érdekes és izgalmas a verseny a két jelölt között. A voksolást a Határátkelőn két poszttal gondoltam felvezetni, ezek közül az elsőt tegnap olvashattátok Mónitól, aki sokáig élt az…..
Korán kelés, este már összerámoltunk, indulunk is Kyotoba vonattal. A bőröndök csomagmegörzőbe kerülnek. A pályaudvarról busszal irány az Aranypavilon templom. A buszról leszállva egy aranyos idős házaspár kis kuckójában eszünk, iszunk. Én aranytemplom kávét, Eve teát iszik, Nóri eszik Toastot,…..
Hajnalban felébredek, csak 500 mg C vitamint vettem be 1000 helyett, Amúgy egy nap 6 000 amit szedtem a tüdőgyulladás alatt átlag. Csak ezt voltam hajlandó, hogy a folyamat végbemenjen, ami kell, tényleg kitisztuljon a por a tüdőmből. Jön is ki rendesen. A lányok is ébren vannak, Eve nehezen kap…..
Mármint nekem, mert Eve s Nóri gyakorlásra mennek, biztos nagy élmény lesz nekik. Én itthon pihenek, bepótolom a blogirást. Amikor hazajönnek, utána Evelynt kezeljük majd, most már ő van a legrosszabb állapotban. Holnap szabad délelőtt, de mosni kell majd azért. Mikor megjönnek, mesélik a…..
Reggelre a tüdöm megint nagyon kivan, ma van a krizis ideje, s mivel ismétlés számomra, itthon maradok. Kell már pihenni, nagyon nagyon régen nem volt benne részem. Óránként szundikálok, felébredek s kezelem magam, lesem az órát, mert ott a helyem, mikor tanitványaim célba érnek, fotókat kivánok…..
A képzés 2. napján már reggel meglepetések várnak: Doi szenszei felesége mindenkit meghivott a vacsorára saját pénzén, nagy hálával elfogadjuk. S a másik meglepetés: Jövő héten ellátogathatunk Usui mester szülőfalujába, s vár ránk ott egy meglepetés, és az eredeti szervezet egyik mestere fog minket…..
Végre alszom jól éjfél után, előtte a lányok kezelnek, estére már nagyon kijött a megfázás. Illetve, már tüdőgyulladás lehet, ismerem a tüneteket. Esélyes volt, mert az volt az intuició, még ebben az évben jön a második tüdőgyuszi. Kurama rengeteg energiát adott, nem is éreztük mennyire hideg van. 7…..
Éjjel sokat kell magam kezelni, a megfázás egyre erősebb, most elég hideg van japánban. 05 órára Eve is, én is ébren vagyunk már...  Nem sok alvás jut. Reggelizem mint a farkas, s indulunk vonattal Kyotoba, majd metroval s busszal Kuramára. Itt vár rájuk a próba. Elmondom a feladatot, lemaradok,…..
Hát újabb japán várost ismerek meg, Osakában még sosem voltam. Használható állapotban keltem fel, mosakosás után elmentem Kv-ért, s már jönnek is értünk autóval, kivisznek az állomásra. elbúcsúzunk szállásadónktól, aki még elkéri mail cimünket, küldenek majd fotókat, s mi is nekik. Egyenlőre Osakáig…..
Helyszin: Bangkok. Monszunesővel várt minket, s a Sky Trainen pedig a kinti 32 fok után 18 fok van... mi meg nyáriasan öltözve. 30 perc az út, elég hozzá, hogy innentől az éjszakák ne legyenek könnyűek. S még vár rám egy tüdőgyulladás valamikor, meditációban kaptam a figyelmeztetést. A tüdőmbe…..
  Hamarosan ismét Japánban! Ó, milyen kellemes erre gondolni!  S most már hárman megyünk: Evelyn, Nóri és én. Végre sikerül, amit szerettem volna - másokkal együtt célbaérni, egymást kézen fogva. A hosszú út, amire 1997.-ben tettem fogadalmat s 2007-ben belevágtunk tanitványaimmal a gyakorlati…..
Bevallom őszintén, mindig csodálattal adózom azok előtt, akik bőven 50 éves koruk felett, inkább már a nyugdíjhoz közelítve képesek változtatni, és külföldre menni dolgozni. Itt, a blogon is volt már több ilyen történet, ma is ilyen következik. Susanne írásában bőven akadnak elgondolkodtató…..
gyfodor 2016.09.07 07:01:38
@$pi$: regisztráció, ellenörzés nélkül, köztük valóban terroristákat, s valóban tömegesen szállitották őket. Az ellenörzés, nyilvántartás hiánya volt a baj. Most meg, valóban nem engedik be a menekülteket sem. Orbán a dacos szociopata kölyök, aki szétmarcangolja a játékmackóját s ha kérdik ez mire kó, dacosan annyit mond: én ogy játszom. Mindez azért, mrrt nyugaton nem működik a papagájkommandója. S nem a kis szélkakas töpörtyűt, hanem a lengyel Tuskot választották meg ET elnöknek. S nem hivják sehova, egy kávét se akarnak vele meginni.
Úgy tűnik, a magyarok külföldre költözési kedve lassan beáll egy állandó szintre, legalábbis a Tárki legújabb kutatása azt bizonyítja, hogy a lakosság 15 százaléka (azaz durván minden hetedik ember) foglalkozik a (hosszabb-rövidebb) határátkelés gondolatával. Ami viszont…..
gyfodor 2016.01.17 10:44:44
@kardio1:utána kellett nézzek értelmező dzótárban, ezt találtam:

lózung jelentése
1, jelszó, jelmondat;
2, eredmény, megoldás

Ok.
gyfodor 2016.01.17 12:17:15
@nyuszigonosz: thanks!
Tudatosan döntöttem el, hogy testem, életem a magas erők szolgálatára ajánlom fel, bármit hozzon is. Hamarosan egy Népfőiskolát szerveztem másokkal közösen 1996-ban, hogy spirituális tanokat az általunk akkor nagyon tisztelt tanítók taníthassanak, egyszerre sok embernek. Az ő…..
Noha szabad országba távoztam "önkéntes" száműzetésbe - az alternativa a számomra mindig vállalhatatlan lelki korrupció volt, a diktátornak behódolás vagy éhenhalás - s bár elérhetőségeim változtak, páran megtalálnak, írnak arról, mik mennek a reiki név alatt Magyarországon. Ismét.   Nos, itt…..
Nagy örömmel adom hìrül, hogy Simon Enikő Usui Shiki Ryoho Reiki Mester és még három Romániai reiki mester célba ért Japánban 2015 augusztusában, együtt, s ezzel korábban érték el a közös célbaérést, mint mi Magyarországról. Ők is megismerhették a tradícionális japán…..