Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pankotai Balázs

95 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt nyolc-tíz évben egyre többet lehetett hallani ezt a kifejezést: VUCA világban élünk. Rögtön oldjuk is fel a rövidítést azok kedvéért, akik nem vagy csak felületesen hallottak erről eddig: Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous. De mit is jelent ez napjainkra nézve?..
Dunát lehetne rekeszteni a különféle generációkkal foglalkozó írásokkal, könyvekkel, betéve tudja is mindenki, hogy Baby Boomer, X, Y, Z generáció, stb. Addig nem is mond sokat ez az egész kutatási terület, amíg marad leíró: ettől eddig X, onnantól Y, egyik ilyen, másik olyan. Dolák-Saly Róbert…..
Pankotai Balázs 2020.02.05 19:50:37
@Túl sok felhasználó:
Bekiabált?? Te jó ég, ez merőben szokatlan egy parlamenti ülésteremben! :D
Az elmúlt egy év során vissza-visszatérően hallhattunk a híradásokban a Renault-Nissan szövetség, a világ harmadik legnagyobb autógyártója vezetőjéről, illetve leginkább az eltávolításáról. Mi sül ki a japán és a francia szervezeti és politikai kultúra különbözőségeiből, avagy miért ne húzzunk ujjat…..
Minapi hír, hogy a McDonald’s globális vezérigazgatóját menesztették, mert kapcsolata volt egy beosztottjával – pontosabban egy nála juniorabb pozícióban dolgozóval (ez, ugye, nem nehéz, ha CEO az ember). A cikk amúgy nem pontosítja, hogy közvetlen beosztottja volt-e a partnere. Miért baj ez, miért…..
Szépség és a Szörnyeteg címmel tartottak egy kerekasztal-beszélgetést az idei HR Festen. Mielőtt belemerülnénk, mik hangoztak el, szögezzük le: ha Magyarországon egy HR-es találkozni szeretne szakmabeliekkel, nincs mese, a HR Festre kell mennie!..
A Flow Magyarország szakmai reggelijén jártam múlt pénteken. Beszédes címet adtak neki, és nem csak amiatt, mert délelőtt tartották: „Megeszi-e az agilitást is a kultúra reggelire?”. Agilis coach-ként és szervezeti kultúrafejlesztéssel foglalkozóként úgy éreztem, ott a helyem!..
Human 2 Human Kelj fel és járj 2019.07.31 22:51:44
A szavak építő vagy romboló erejét újra és újra lenyűgöző vagy elborzasztó megtapasztalni. Persze az a leginkább inspiráló, amikor egy romboló üzenetet sikerül felülírni egy építő jellegűvel...
Talán még repülésért rajongónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki mostanában sokat halljon-olvasson az amerikai Boeing repülőgép-gyártóról, a 737 MAX tavalyi indonéz és idei etióp balesete kapcsán. Nem túl gyakori az olyan, repülést érintő katasztrófa, amely ennyire egyértelműen a típus hibájára…..
Hol vannak már az élethosszig tartó pályaívek? A gyakornokként, tanoncként kezdett, majd 40-50 év múlva ugyanattól a cégtől nyugdíjba ment emberek? Helyettük jobhopperek vannak, és folyamatos fluktuáció, employer branding, sourcing és onboarding. Ha besokalltál az idegen szavaktól, jöjj, nézzünk…..
Volt a családban egy látszólag jelentéktelen biztosítási eseményünk. Nem számítottam rá, hogy ilyen vesszőfutás lesz az ügyintézésből. De ha már az lett, megfogadtam, hogy miután lezárul az ügy, nyilvánosság elé tárom az esetet. Hát akkor olvassátok, ámuljatok!..
A változások kezeléséről tengernyi cikket lehet találni, magam is írtam már róla, most mégis megteszem ismét, egy aktuális életesemény kapcsán. Feleségemmel első gyermekünket várjuk, aki hamarosan megszületik. Akinél kalapács van, mindent szögnek lát - vélhetik most sokan. Hogy lehet még a születés…..
Harmadszor volt HR Fest Budapesten, harmadjára vettem rajta részt. Melyek voltak a tanulságai ennek a sokszínű, sodró szakmai rendezvénynek?..
Nemrégiben a Profession szakmai rendezvényén jártam, amelyet toborzóknak tartottak, jórészt a velük kapcsolatban álló cégek munkatársainak. Főszerepben a recruiter - így szólt az alcím, amelyet többször is láthattunk a nap során. Az előadók pedig szinte egytől egyig azt hangsúlyozták, hogy az marad…..
Ritka az olyan kezdeményezés a tréningpiacon, amely nem módszertani értelemben vagy témáját tekintve hoz újat. Most egy ilyet mutatok...
Rengeteg hír foglalkozott az utóbbi egy hétben azzal, hogy Zimbardo híres-hírhedt stanfordi börtönkísérlete nem állja meg a helyét. OK, nem így fogalmaztak, hanem azt írták: kamu volt, hatalmas a botrány, stb. Tényleg felkötheti a gatyát korunk legnagyobb hatású szociálpszichológusa?..
Volt egy emlékezetes kutatás 2003-ban, melyet Bokor Attila és Radácsi László végeztek, akkori fiatal vezetőkkel. Tanulságos eredményeket kaptak, és vissza is mérték a résztvevőket tíz év elteltével. Most viszont egy újabb kutatást vezettek Attila és munkatársai: arra voltak kíváncsiak, vajon az…..
Human 2 Human Az ellenállásról 2018.02.28 23:59:23
Nem, nem a fizikaórán tanultakat ismételjük át. A változásokkal szembeni ellenállásról lesz szó...
Human 2 Human Amiben segítek neked 2018.02.15 00:30:00
Lehet, hogy végigolvastad már egy vagy néhány blogbejegyzésemet, talán a bemutatkozásomat is megnézted, és még mindig nem állt össze a fejedben, mit is akar itt ez fickó. Blogger, vagy annál több? Tarts velem, tudj meg mindent arról, milyen témákban fordulhatsz hozzám!..
Ahány "csatorna" csak létezik, mindegyiken azt halljuk, nincs elegendő IT-szakember. Se külföldön, se Magyarországon. Toborzó ismerőseim tudnának sztorizni ennek komolyságáról: mostanra lényegében már csak alaposan ráígérve a csomagra, egymástól tudják átcsábítani a cégek a jó szakembereket,…..
Megnéztem a minap a 12 év rabszolgaság című filmet. Lassú folyású alkotás, amely szolgált néhány tanulsággal. De kezdjük az elején! Spoiler alert! - óhatatlanul kiderül pár dolog a cselekményről, ha végigolvasod a bejegyzést...
Egy hónapja jártam a HR Festen, amely a szakma egyik friss és jó előre várt rendezvényévé nőtte ki magát, mindössze két év alatt. Pezsgő társalgás, örömteli találkozások egy mindezt nagyszerűen szolgáló helyszínen, a budapesti Akváriumban. Elszomorítóan sok volt ugyanakkor a PR-szagú előadás, amely…..
Rengeteg féle és főképp mennyiségű adatot tárolnak rólunk, ez talán már közhely. Nem ám a személyes adatainkra kell itt gondolni, hanem az ingyenesen igénybe vett szolgáltatások által naplózott adatokra, ha úgy tetszik, log file-okra. Jogos kérdés, hogyan kapcsolódik ez a téma a munka…..
Human 2 Human Rendet kérek! 2017.09.14 17:06:09
Vannak, akik azt mondják, átlátnak a káoszon. Ez hangzatos szöveg, és akár el is tudom képzelni, hogy valóban vannak ilyen embertársaink. Többségünk azonban, kisebb vagy nagyobb mértékben, akkor érzi jól magát, ha valamiféle rend veszi körül. Amelyet nem is olyan könnyű megteremteni vagy éppen…..