Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ormótlan

14 bejegyzést írt és 375 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az emberek megkérdezik, mióta nem eszem húst, és meghallják a választ, mindig elkerekedik a szemük. Csak néznek és csodálkoznak, hogy hogyan, ugyanis nemrég léptem át a második X-et, azaz 20 éve kb. 7 évesen döntöttem el, hogy köszönöm, de én nem akarok húst enni.…..
Összedőlés előtt áll a világ első és legnagyobb űrrepülőtere. Bár hivatalosan Moszkva 2050-ig pumpálja még a pénzt Bajkonurba, de már 3 másik kozmodrom építésébe belefogott. Bajkonur városa és egy korabeli szovjet űrhajózást népszerűsítő propaganda plakát montázsa (Grafika: Falanszter.blog.hu)..
Bár nem teljesen tartozik a blog profiljába az élelmiszerekkel kapcsolatos tévhitek boncolgatása, van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Újabban egyre többet hallani, hogy a tehéntej ártalmas: allergiát okoz, autizmushoz, cukorbetegséghez vezet fogyasztása - és még…..
"Sziasztok!   Ferjem anyukaja fotozta ezt a pavat tegnap elott Parizsban a Jardin de Climatisation- ban, egy gyonyoru parkban. Nem neztem utana, hogy letezik-e ilyen feher pava, vagy o egy albino egyed. De hatha erdekes az olvasoitok szamara is.    Udvicsek: Aniko" ..
Ormótlan 2012.07.01 18:19:18
A lenyűgöző szépségű Bath Anglia dél-nyugati részében fekszik  Bristoltól nem messze . Az egyik legszebb angol város az Avon folyó partján a szigetország egyetlen természetes melegvíz-forrására épült. Több mint 2000 éve várja az utazókat, nyaralni, gyógyulni vágyókat.…..
"Kedves Cukiság! A Balatonnál fényképeztem le ezt a hattyúmamát csemetéi szállítmányozása közben.Szerintem nagyon cukik, ahogy vitetik magukat és közben nézelődnek" – írta nekünk Viki. Köszönjük! Valóban nagyon cukik, és ritkán kapunk…..
Ormótlan 2011.08.29 04:41:55
@keeroy: A pasik is mindig igazgatják a nyakkendőjüket. OK, zavarja őket valamelyest, főleg, ha frissen kapták. Én még nem láttam olyan hattyút, aki piszkálta volna a nyakgyűrűjét, pedig Balaton-közeli lévén gyakran járok le. Olyat viszont sokat láttam, akinek a csőrébe akadt fémholmik erősen megnehezítették az életét. :-(
Hiába mondja Orbán Viktor a kereszténydemokratákról, hogy sorsuk a „szövetség vagy felmorzsolódás”, pláne hiába vádolja őket Kövér a siófoki kormányülésen kipattant abortusz vita után kispárti létből fakadó túlérzékenységgel, azért lassan kiderül, hogy…..
Mit tehetünk, ha tetten érünk egy állatkínzót? Megtilthatja-e valaki, hogy közterületen gazdátlan cicákat etessünk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a macskapcsolat.blog.hu cicáknak és cicabarátoknak szóló ingyenes jogsegély szolgálata. Mindez Dr. Sebesi Csaba…..
Modorosblog A kreatív blogger 2011.02.17 06:00:00
-Édesapám, mekkora ötletem van, csináljuk már meg. Figyelj ide. Sőt, rengeteg ötletem van, a Platinablogon lerámoljuk a polcot, megmondom én neked előre.Az első: a Kitántorgott. Óriási ötlet. A vendégmunkás magyar mindennapjai. Álláskeresés, albérlet, hivatali ügyintézés,…..
Ormótlan 2011.02.18 00:34:45
@Brother Love: Ilyen már van: www.twanight.org
De nem fekete :) Érdmes megnézni.
Modorosblog Ha én fiú lehetnék 2011.02.13 08:00:00
  -Soha nem szerettem lányokkal barátkozni, inkább mentem focizni-bunyózni a fiúkkal, soha nem kötöttek le a Barbie-babák - inkább legóztam meg medzsóztam. A fiúk teljesen befogadtak, soha nem kezeltek lányként, igazából elő se jött soha ez a probléma, hogy én nem egy…..
Ormótlan 2011.02.14 18:28:19
@Ernoke: érdekes körökben foroghatsz, nekem pont az ellenkezője a tapasztalatom. Ha valami TÉMÁRÓL van szó, akkor fognak figyelni a pasik, ha érdekes a téma, jó előadó az illető nő, és nem akkor, ha riszál. Legfeljebb a magabiztosságodat erősíti az ilyen színészkedő viselkedés, amitől lehetsz valóban jobb előadó, de nem hiszem, hogy a nőiségedre felhívott figyelemmel a pasik a segged helyett azt figyelik majd, amiről előadsz.
Ha viszont totál unalmas, érdektelen dolog a felhozott előadás, akkor tényleg elkel a nőmutogatás, hogy ne mással foglalkozzanak. Persze nem tudom, miket adsz elő, ha pl. marketing kimutatásokat, akkor számít. De az nem TÉMA. :-)
Ormótlan 2011.02.14 18:29:57
@noname.blogger: Ezzel maximálisan egyetértek. :-)
Ormótlan 2011.02.14 18:39:30
@noname.blogger: Ezt a típusú (nem ugyanezt) tesztet egyszer rég én is megcsináltam, egészen hasonló eredménnyel. :-))) Ha a vércsoportunk is egyezik, szólok faternak, hogy mesélje el, hogy is volt ez. :-)))
Természettudományi téren "utazom", a racionalitás a legjobb dolog a világon, nekem is van női szabású pólóm, de farmer-bakancs az alap. Női csevegéstől rosszul vagyok, sajnos sok pasi is kezd már ilyen lenni... Inkább nem beszélgetek senkivel, csak ne kelljen megjátszani magam.
Modorosblog Minden nő kurva 2011.02.04 06:00:00
- Odassál, Jancsi bácsi!- Ne örüljél ezen Zolikám, inkább elég szomorú. Ha Klári néni így lett volna régen, akkor az olyan tisztességes ember, mint én, feléje se néz. Az a baj, hogy ti már ezt láttátok fiatalon mindenütt. Ránk szakadt ez a fene nagy szabadság, azt mire…..
Ormótlan 2011.02.06 11:06:33
@Ernoke: Az kb. 3 cm, nem lesz nagy meló vele :-)
Tisztelt tomcsi nevű olvasónk éppen azon agyalt, ezt a blogot milyen arcok írhatják. Olvasott, kombinált, és egy elég szép jellemzést hozott össze. Hogy ebből mi igaz, azt inkább nem mondom meg, de ettől még kedves tőle.Mostanában több "poszt a blogról"-szerű…..
Szia Tibi!Sokat olvasom a blogotokat és nagyon tetszik. Jómagam is szoktam néha írni. Ezt a munkámat csak azért küldöm el, mert egy csomó ismerősöm mondta, hogy ezeket a gondolatokat nektek kéne publikálni. Úgyhogy teszek egy próbát.Olvassátok el, és ha gondoljátok, tegyétek fel.…..
Kutya pótmamákkal már találkoztunk a nagymacskáknál, az azonban ritkaságszámba megy, hogy egy gibbon neveljen tigriskölyköket. Ha a csemeték rosszul viselkednek, a nörsz halált megvető bátorsággal cibálja meg a fülüket. Forrás: indavideo..
Praxis Elkaptam valamit a wc-n 2010.12.15 06:00:00
Idén a terhességem 33 hetében vittek be Ózdról a mentők Miskolcra a szülészetre.A Szülőszobára vittek azonnal-ott voltam 1 napig,mert nem indult meg a szülés,majd ki tettek az osztályra.Na ami ott működik azt a legutolsó ellenségemnek se kívánom.   Nagyon mocskos volt a…..
Ormótlan 2010.12.15 23:02:39
@Krumpli Bogart: Azért kell kezet mosni ELŐTTE is. Nyilvános helyen eszembe se jutna úgy használni a slozit, hogy előzőleg nem mosok kezet. De ennyi erővel buszon, vagy erdőben is elkaphatod...
Amúgy se puszta kézzel törlöm az alfelem, hanem papírral. :-)
Szent szar, az a protuberancia nem viccel! A protuberanciák egyébként hideg(ebb) anyagfelhők a napkoronában, melyet a mágneses tér tart ott valamilyen formában. Erre több elmélet is született, de még nem ismerjük tökéletesen a mechanizmusokat, melyek létrehozzák és akár…..
Jól a délután végére csúszott a mai poszt megjelenése, de ha minden jól megy, akkor megéri, hogy most várnotok kellett egy kicsit, többet egyelőre nem árulok el... De akkor jöjjön is a lényeg: Lionking olyat élt meg, ami itt a blogon is visszatérő probléma és sajnos számos…..
Mmmm, milyen ínycsiklandó ebéd röpül erre! Hé, hé, hé, nem erről volt szó!!! Segítség!!! Forrás: Youtube..
Ormótlan 2010.11.13 13:46:41
@oliva: A legnagyobb csapás, ami az embert érheti, hogy humortalan lényekkel van körülvéve. Szörnyű lehet a családodnak...
"Binx nevű macskánk gyakran "dolgozik" férjem irodájában. Ilyenkor ő mindig felkapcsolja neki a lámpát, hogy szolizni is tudjon, azokkal a papírokkal pedig, amelyeken a cica fekszik, nem foglalkozik" – írta cillancs.Köszönjük! Forrás: cillancs..
-Jól megadták végre Kaposváron ezeknek a vadállatoknak, szegény Öcsi bácsi meg a Bozsik Cucu is csak forog a sírjában, amit ezek itt szurkolás címén művelnek. Igazi szégyent hoznak a Honvéd névre. Láttad a Hiradóba', Ferikém?-Hógyne láttam volna, Jancsi bácsi. Nem mondom, aki…..
Ormótlan 2010.10.26 05:54:56
Ha már mindenki okos fociügyben, én is az lennék kicsit. A szar foci egyetlen ellenszere az, ha betiltják. A tiltott dolgok ugyanis MINDIG izgalamsabbak. :-)
Valahogy így:
2014 május - az új kormány első intézkedése az MLSz és a labdarúgóklubok, egyesületek feloszlatása, a labdarúgás betiltása, a labdarúgó létesítmények újrahasznosítása

2015 március - Illegális labdabirtoklásárt 4 év letöltenő börtönbüntetést kapott K. Zoltán budapesti lakos. A parlementből kiszorult fideszesek szimpátiatüntetést tartanak az egykori Puskás Ferenc Stadion területén épített új ruhagyár főbejáratánál. A szélsőséges tüntetést a rendőrség feloszlatta, a tüntetők által cipelt focilabda-alakú nyalókákat elkobozták.

2016 január - Az emigráns magyar labdarúgók titkos szövetséget alapítanak NEMLESz (Nemzeti Magyar Emigráns Labdarúgók Egyesületeinek Szövetsége) néven, a szövetség tagjainak névsora csak a FIFA előtt ismeretes. A szövetség tagjainak számát többezerre becsülik a külföldi szakújságírók.

2016 április - megkezdődnek a 2018-as VB selejtezőmérkőzései. A dél-amerikai székhelyű NEMLESz által összeállított emigráns magyar válogatott első mérkőzését Equador ellen 8:0-ra nyerte.

2017 augusztus - az emigráns magyar válogatott mérkőzéseinek idején Magyarországról tilos kiutazni, az illegális határátlépőket az újra megnyitott recski munkatárborban helyezik el.

2018 február - elkészültek az oroszországi VB létesítményei, amelyeket a FIFA átvett és a példás gyorsaságú munkálatokért dicséretben részesítette az orosz szövetséget. A nyitómérkőzést a gyönyörű fekvésű Petropavlovsz-Kamcsatszijban épült impozáns, 250 000 fő befogadására alkalmas stadionban szervezik. A mérkőzés idején a stadiont 4 rétegű ultrabiztos szúnyoghálóval fedik majd le. Az előzetes internetes jegyrendelések során 40 perc alatt elfogytak a belépők a nyitómeccsre.

2018 április - a NEMLESz nyilvánosságra hozta a VB-re kijutott válogatott keret tagjainak listáját. Magyarország megszakította diplomáciai kapcsolatait Oroszországgal. A hazai szamizdat sajtó külön sportrovatot indított.

2018 augusztus eleje - megkezdődtek a VB mérkőzései. Az emigráns magyar válogatott győzelmeinek híre csak nehézkesen jut el az országba. Kimerültek a recski érckészletek, a foglyokat áttelepítették az Alföldre, ahol a Tisza és a Duna medrének egyesítésén dolgoznak. Tervek szerint augusztus közepén adják át az új folyamszakaszt Szolnok és Baja között. A Baja-Szeged szakasz elkészültét szeptember elejére datálják. Az újjáépült vasfüggöny keleti határainknál százezernyi határőrnek ad munkát, így a magyarországi munkanélküliség aránya augusztusra 0,00001% alá csökkent, elemzők szerint a mezőgazdasági szezonmunkák befejeztével azonban újra megugorhat a szám s ismét elérheti a 450 főt a munkanélküliek száma hazánkban.

2018 augusztus 20 - megbukott a kormány!!! Az emigráns magyar válogatott VB győzelmének reggelén országszerte mozgolódások kezdődtek, a határőrség és a rendőrség mind az utolsó szálig a felkelők oldalára állt, együttes erővel lebontották az új vasfüggönyt. A hatalomátvétel vértelenül zajlott, mivel a megbuktatott kormány tagjai nem voltak az országban. özvegy Kovács Mihályné (Aranka néni) csepeli kisnyugdíjast felkérték kormányalapításra.
A győztes emigráns magyar válogatott sportolói hazatérhettek. A válogatottat hatszázezer ujjongó ember várta a kecskeméti katonai repülőtéren, ahová ejtőernyővel ugrottak az augusztus 24-én rendezett repülőnap fénypontjaként.
Bigyóblog Fikusz Kukisz bornyitó 2010.10.25 15:45:56
Ugye nem nevetsz? A Monty Pythonból jól ismert római katona, Pilátus jóbarátja dugóhúzó formájában tér vissza. Szerencsére otthon hagyta feleségét, Fortisszima Finguszt. Na, dobjátok a padlóla, de nagyon dulván! A Monty Python negyvenedik születésnapjára sok vicces…..
Ormótlan 2010.10.26 04:45:38
@agyvihar: szerintem zseniális a magyar fordítás és ezt nem csak én gondolom így.
(Az írás és a nick alapján azt hittem először, hogy lány írta, de ezek szerint talán mégsem. Ez egy "Ketten a világ ellen"-szerzőpáros inkább :)) A kört talán túlságosan leszűkíti, de éppen ezért vannak benne találó megállapítások. - Tibi) Szia…..
Ormótlan 2010.10.24 17:14:34
@-er-: Génfrissítés? :-)

Van egy olyan dolog, hogy párválasztás és rokonsági fok viszonya. Egy bizonyos mértékig (unokatestvér szintig) mindenütt - állatoknál is - tabu. Pont, mert ugyan sok közös dolgot lehet találni egy ilyen párban, de az utódok esetében a halmozódó génhibák már jelentős mennyiségben kiütköznek. Ennek ellenére, ha társat keresünk, igyekszünk olyat fogni, aki egyes dolgokban emlékeztet a közeli rokonokra, gyerekkori játszótársra, szülőre, stb. Nőknél kimutatták, hogy a férj, ill. gyermek apja sok esetben hasonló illatú, mint a nő saját apja. (Az illatokat is gének határozzák meg, ezzel egy hasonló illat azt jelzi, hogy vannak hasonló gének is.) Férfiakról régi szöveg, hogy olyan nőt választanak társul, aki a saját anyjukra hasonlít - de ez se minden esetben igaz, pont, mert a férfiak arra programozottak, hogy minél több nőnek minél több utódot nemzzenek, ám ehhez nem feltétlenül kell ugye az illető nőnek házastárssá válnia. Az viszont már rájuk is igaz, hogy akit választanak, az valamennyire rájuk, magukra hasonlítson. Szemüveges pasi szemüveges nőt, szőke pasi szőke nőt, sovány pasi sovány nőt, stb. Ez persze csak egy rész. De bárki, aki kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, talál sok olyan vonást, külsőt vagy belsőt, amiben hasonlít a társára.
A thai lányok elsősorban kislányos küllemük miatt (ami ugye a férfi számára azt jelenti, hogy a lány szűz, így, ha gyereket csinál neki, akkor az tuti az ő gyereke lesz) másodsorban "reklámtermék" voltuknál fogva érdekesek, hisz a róluk szóló legendák még izgalmasabbá teszik őket. Ők meg, mivel ebből élnek, meg is tesznek mindent a legendák fenntartásáért.
Normális esetben az ember a saját csoportjából (nemzetiség, nép, rassz, stb.) választ magának párt, egyszerűen azért, mert ahhoz a típusú külsőhöz szocializálódott. Manapság persze ezt nehezebb fenntartani, hisz a világ bármely pontjáról származó embereket láthatunk bármikor. A vegyesházasságok régen uralkodói kiváltságok voltak, mivel muszáj volt megfelelően magas rangú házastársat találni egy leendő királynak, vagy magasabb rangú nemesnek. A köznép bizony nem keveredett. Anyai nagyanyám a sváb nagyapámhoz ment feleségül, és bizony amíg az anyósnál laktak, addig ő csak egy idegen volt a családban és csak akkor evett, ha már mindenki más jóllakott, csak akkor szóltak hozzá, ha valami munkát bíztak rá, s mindezt azért, mert ő nem sváb volt, hanem magyar. Holott egy faluban élt teljes békében a két népcsoport, de házasságban nem volt divat keveredni. Emiatt is lehet, hogy sok évtizede elszakadt nemzetiségrészek a mai napig meg tudták őrizni eredeti identitásukat. Aki idegent vitt oda, azt megszólták rendesen a nem rokon emberek is.
Szóval a "similis simili gaudet" érvényes volt és nagyrészt még ma is az. Ami ebből kilóg az kaland, vagy tudatos ellentmondás a közakaratnak.
Ormótlan 2010.10.24 19:07:45
@-er-: Nálunk a városban mindig volt pár néger srác az egyetemen, kubaiak, afrikaiak, de azon kívül, hogy mindenki féltette a szép szőke lányát a fekete srácoktól (némelyik kimondottan csinos gyerek volt), semmi baj se volt velük, így nem volt igazán ellenkezés se. (A szép szőke lányok persze aztán csak azért is feleségül mentek hozzájuk, így ma se ritka a szőke nő +fekete srác + tejeskávé gyerek a városunkban.)

@cd-r: Hm, ezeket honnan tudná az alapértelmezetten Thaiföldre és sehova messzire nem vágyó férfiember, ha nem a mások elbeszéléseiből, filmekből?
Ormótlan 2010.10.24 20:55:48
@lárvalányhaj: Ez így igaz. Imádom a férjemet, de ahogy a nagylábujjamról se beszélek túlzón és negédesen, úgy miért kéne a férjemről így szólnom? Vagy milyen hülyén jönne le, hogy "Annyira odaadó a nagylábujjam, sose hagy cserben ha igazán szükségem van rá, és ráadásnak még csinos is, megfelel mindennek, amiről csak egy nagylábujj-tulajdonos álmodhat, tökéletesen megérti, ha rossz napom van, nincsenek kis külön útjai, hanem mindenhova velem együtt jön, amikor meg nyáron kilóg a szandálból, isten bizony szexi is!"

Szóval a család, a társ része az életnek, nem kell ügyet csinálni belőle és kész! Ezen kívül a munka, a hobbi, az élet mindennapi küzdései, amiket siker koronáz és elégedettséget ad, egy tátott szájú bálna alakú felhő vagy egy régi ismerőssel összefutás is része, s ezek együtt kell kiadják azt az egészet, amitől igazán ember tud lenni az ember. Nem pedig egy levéltetű, aki egymás után szüli a kis levéltetveket és aztán ezzel vége az életének.