Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csak Irogatok

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A liberális demokráciának hála mára nagy fejlődésen ment keresztül az elmekórtan. Az ápoltakat immár nemcsak villanyozással, hidegvízzel, gyógyszerekkel szedálják, hanem megengedik nekik azt is, hogy könyvet írjanak. Természetesen ezzel a lehetőséggel kevesen élnek, és az…..
Csak Irogatok 2015.09.21 11:59:55
"... az embertársak válogatott kivégzését aprólékosan leíró vagy szexuális aberrációkon merengő opusokat - társadalomvédelmi okból - nem adják ki. "

Nemhogy kiadják őket, a világirodalom nagybecsű darabjai: pl. Antonia Arslan: Pacsirtavár, Mario Vargas Llosa: A Kecske ünnepe (többek között ezért kapott irodalmi Nobel-díjat), vagy Bret Easton Ellis Amerikai Psycho-ja esetleg Truman Capote Hidegvérrel, de lehetne még sorolni (holocaust irodalmat szándékosan nem említek itt).

A nagyobb baj az, hogy felnőtt emberek elhiszik, hogy a jelenleg Európába özönlő, muszlim vallású menekültek (bevándorlók, migránsok, ahogy tetszik), egyrészt fanatikus iszlamisták lennének, nem a jobb élet reményében útra kelt szerencsétlenek, másrészt képviselnek olyan kritikus tömeget, amely bármilyen szempontból veszélyeztetné a keresztény Európát vagy azt az elképzelést, amit mostanság "európai gondolatnak" hívunk. Ebben a szép gondolatban dagonyázik Michel Houellebecq számos könyve, főleg a legutolsó Behódolás (Submission), javasolt minden iszlám-fóbiás habókosnak.

Még nagyobb tévedés, hogy ez a veszély ezért áll fent, mert a kétszarvú-villásfarkú-rőtfaszú Liberalizmus eszmeisége hatná át Európát. Erre élő cáfolat Svédország, ahol k-európai szemmel nézve végzetes liberális elképzeléseket formálnak a bevándorlásról (oh, és ez milyen jó volt akkor amikor a kommunizmus elöl mi menekültünk oda), de ezt leginkább keresztényi alapon teszi egy olyan ország, ami a keresztet nem csak a zászlójában viseli, és ahol a Svédország Evangélikus Egyház (Svenska kyrkan) 2001-ig államvallás is volt.

Gyanítom ezt az "Európa az európaiaké" elvet a "Amerikai az amerikaiaké" féle Monroe Doktrinához hasonlóan gondolod, de sajnos ez a történelem egy csúfos kudarca, nézz csak végig Közép- és Dél-Amerikán, és a hidegháborút követően a világon.

A következtetéseiddel ellentétben két dolgot nem tehet Európa: nem zárhatja be a kapuit és nem adhatja fel az egység gondolatát. A problémákat egységesen kell kezelnie, sajnos ez az a pont ahol a legnagyobb gondok vannak, mivel a "bevándorló kérdés" minden tagállamban a napi politikai játszmák szintjére süllyedt. Ezek az úton lévő emberek nem hódító hordák, hanem geopolitikai játszmák vesztesei, akik élni-túlélni jönnek ide, nem pedig a iszlám zöld zászlóját a Brandenburgi kapura tűzni.

Végezetül: tévedés ezt gondolni, hogy Európában bárki is a "történelem végét" vizionálná, hanem azt, hogy a történelemmel és annak kihívásaival egy egységes elvek alapján szerveződött Európának kell szembenéznie és ezek között az elvek között pedig a keresztény és liberális gondolatoknak, valamint a gyakorlati, pragmatikus megfontolásoknak egyaránt helyet kell kapniuk. Ez nem idealizmus, ez a jövő, legalább is olyan jövő, amit nem szögesdrótok és aknamezők fognak közre.
Sokunk egyik kedvenc, általában rossz-fiúkat játszó színészét olyan filmekben szerettük meg, mint a Halálos fegyver(1987), az Úszó erőd(1992), a Holtpont(1991) vagy a Ragadozó 2(1990), hogy aztán számtalan B-kategóriás akciófilmben szórakoztasson minket tovább. Attól vált…..
Nem vagyunk egyedül a világegyetemben. Túl nagy az univerzum, mi pedig túl kicsik vagyunk hozzá képest, a nagy számok törvénye alapján biztosan van még intelligens élet a Földön kívül is. Jó ideje kutatjuk a földönkívüliek nyomát, pedig nem biztos, hogy igazából találkozni…..
A 10 legjobb akciófilm a 80-as évekből A 10 legjobb akciófilm a 90-es évekből A 2000-es évekre egyértelműen a látvány uralta el az akciófilmek világát. A klasszikus hősök kora lejárt, felvirradt a képregényfilmek ideje. Vasember, Thor, Amerika kapitánya, a Bosszúállók…..
Csak Irogatok 2014.09.06 11:19:32
@Dr_utcai_arcos: Tény, hogy a Halálos iramban filmes szinvonalával egyik sem vetekedhet. Örülük, hogy nem innen kell megtudnom, hogy mik voltak a jó filmek a 2000-es években. ;)
Csak Irogatok 2014.09.06 16:09:46
@Dr_utcai_arcos: :))))) Egyszer talán mindegyiket megnéztem, unalmas óráimban.

Igazság az, nem vagyok nagy "akciófilmes", de ez a lista annyira nem sikerült, csak ezért folytam bele a társalgásba. Néhány film, amit írtam ilyen aspektusból tényleg nem üti meg az "akciófilm" mércét, azonban nekem jobban tetszenek bármilyen üldözéses-ölös filmnél.
Smoking Barrels The Den (2013) 2014.08.27 20:00:00
Ugye mindenki tudja, mi az a Chatroulette? Akik esetleg nem találkoztak volna ezzel, azoknak egy mondatban a dolog lényege: ezzel a programmal webkamerás kapcsolatba lehet lépni véletlenszerűen kisorsolt, vadidegen emberekkel a világ minden tájáról. Ez a videós „villámrandi” sokszor…..