Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr Chablis

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GastroGuide Miért GastroGuide? 2016.05.08 11:45:14
  Fotó: Valuska Gábor Mert ez a szóösszetétel fejezi ki a legjobban azt, amiért létrehoztuk ezt az oldalt. Gasztronómia és amit az jelenthet: ételek, nyersanyagok, piacok, séfek, fűszerek, konyhai titkok, ételkritikusok, mi van a receptek mögött, miért olyan kurrens minden, ami a főzéssel…..
Akik számára a fine dining csak rongyrázás, most kapcsoljanak el gyorsan más csatornára, vagy épp élvezzék ki a sznobizmus legsötétebb bugyrait, ugyanis ennél lejjebb/feljebb nem nagyon van!    ..
Hetek óta tudtuk, hogy Zánkán készül valami. Egy olyan új büféről terjedtek a pletykák, ahol nem a szokásos strandkajákat, hanem valami egészen mást lehet majd kapni - valamit, aminek köze van a street food-hoz és a helyi alapanyagokhoz. És ami nagyon kellett már a…..
csopaki blog-csomag TÖPRENGŐ 2013.01.14 17:12:01
    TÖPRENGŐ Irta: Tamás Jenő Salvador Dali, a híres spanyol festő azt mondta egyszer: “Már nem bort iszik, aki élvezni tudja azt, hanem titkokat.” Tudta, hogy miről beszél. A bort a vegyészek minden komplikáció nélkül felbonthatják alkotóelemeire, egyszerű…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Mr Chablis 2014.02.17 14:08:29
Ma ez a politikai direktíva: (by Chomsky)
1. Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2. A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3. A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4. A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”).

5. Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6. Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7. Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8. A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9. A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10. Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Titkos nyilvántartásokat kell létrehozni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani.
A Világevő blogon alapvetően kizárólag pozitív jelenségekkel foglalkozom, az egész blog arra szolgál, hogy meghozza a kedvet a gasztronómiához, az evéshez, a főzéshez, az étterembe járáshoz. Ez most egy kivételes poszt lesz ilyen szempontból is, ugyanis egy étterem…..
TComment Matricákkal táncoló 2012.02.27 12:45:00
Egyelőre Európa-szerte nehéz megfogni a személyautóval díjköteles utakon trükközőket, idehaza azonban még egy plusz csavar is van a dologban. Egy a lényeg: idegen rendszámmal és kis szerencsével megúszhatja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mr Chablis 2012.02.27 22:53:59
@szarkafarka: Nem kellett volna reagálnod rá. Én 10-et is kaptam, aztán elfelejtettek.
Halandó emberként gyakorlatilag lehetetlen asztalt foglalni a világ legjobb éttermeibe - vonható le a következtetés az eater.com összefoglalója alapján. A gasztroszájt legutóbb azokat az éttermeket szedte csokorba, melyekbe egy asztalfoglalás nehezebb ügy, mint egy vasárnap…..
Tamás bélszint rendelt az oktogoni Friday's-ben, de a második kísérletet is visszaküldette, annyira ehetetlen állaga volt. Ennek ellenére egy rövid veszekedés és rendőrséggel fenyegetőzés után kifizettették vele, amit nem fogyasztott el:Körülbelül két héttel ezelőtt, egy…..
Mr Chablis 2011.12.09 13:41:54
@hagyma: igen. légy kedves. mindenkivel, de leginkább azokkal, akiktól vársz, vagy elvársz valamit.A kedvesség, barátságosság, nem megalázkodás vagy gyengeség. Éppen ellenkezőleg." Én még azt is megengedhetem magamnak", hogy szerény és barátságos legyek. Indításként. Ha nem megfelelő a reakció, akkor persze én is más hangnemet tudok választani...
Nem tudom Neked mi a szakmád, de ha Hozzád valaki barátságosan közeledik, azzal Te is szívesebben kommunikálsz, nem ?
Miközben néhány sikeres hazai éttermet még az álmából felriasztott óvodás is fel tud sorolni, szerencsés esetben a séf nevével kiegészítve, vannak azért még rejtette kincseink, amiket elkerült a hírnév. Egy ilyenre sikerült rábukkannom a hétvégén, szombaton a belvárosban…..
A Művelt Alkoholista Vakáció 2011.06.09 15:45:00
A következő két hétben szeszélyesen, mikor-hogy frissülünk majd nyaralás, pihenés és egyéb okok miatt. Zökkenünk azonban vissza a rendes kerékvágásba hamarosan, addig is töltsék jól az időt és a poharakat.A képet innen szereztük...
Csütörtökön zártkörű szakmai nappal, pénteken viszont már mindenki számára megnyílik a megújult Budai Gourmet. Ismét a Millenáris Parkban lesz a fesztivál, ideiglenesen az egyik tavat is lefedik, hogy több ülőhely legyen a vendégek számára. A szakmai napon tartják meg a Pannon…..
A cseresznyepálinka projekt mellett spontán véghezvittem egy bodzásat is, lévén, hogy a 7végén a Balatonon eszméletlen sok bodzával találkoztam. Olyan nagy és illatos bokrok voltak, hogy teljesen elbódultam.. A drink egészen jól sikerült, és legalább tudom, mi van benne:  5 l…..
Mr Chablis 2011.05.24 15:55:27
@lucullus: én nem teszek bele tertósírót, hanem jégkockákat csinálok belőluk, illetve 3 dl-ni jégtömböket, aztán kellő időben elővéve a pezsgőbe rakom a kockát, vagy szörpként iszom. csak annyit veszek elő a mélyhűtőből, amennyit felhasználok. Egyébként citromfű helyett gyömbérrel próbálkozz, istenien egészíti ki...:)
Mr Chablis 2011.05.24 15:56:06
Felkelt a napunk. Első bemutatkozásunk ideje eljött, mától megtaláltok minket a Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol kizárólagos borforgalmazóként veszünk részt, így a fesztivál területén csak nálunk ihattok bort. A zászlót sikeresen kitűztük, a területfoglalás a…..
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
Minden valamirevaló síelés egyik legfontosabb része a hüttébe bevonulás és a szükséges(nél több) energiamennyiség pótlása. Ilyenkor az ember az addig csúszásteljesítménytől függetlenül tökéletesen jó lelkiismerettel tolja a finomságokat, hiszen az életben maradás a tét,…..
Appleblog Imádják az iPad 2-t 2011.03.10 17:39:00
Megjelentek az első, pontosabban, haha, a második tesztek az Apple új tabletjéről, és nem különösebben meglepő módon az újságíróknak bejön az eszköz. A 9to5Mac összeállításából kiderül, hogy csak néhány támadható pontot találtak, de alapvetően nagyon elégedettek az új…..
Mr Chablis 2011.03.13 09:20:21
@akira2: Ha meguntad a 7d-t, azért ki ne dobd, megvenném....
Én gyanakodva méregetem a magyar bor-sovinisztákat, de tény, hogy ilyen bort külföldön még nem ittam (persze külföldön nem is tudok ilyen mélyre meríteni). Van benne valami olyan bátorság, kompromisszummentes „magamnakcsinálom” mentalitás, mint a konyhaasztalon…..
Caviarius Baristatej 2011.02.20 17:19:00
Az egyik múlt heti Turizmus Panoráma Bulletin hozta azt a szenzációs hírt, amit aznap az összes többi hírportál is átvett, nevezetesen, hogy egy osztrák cég előállította minden baristák leghőbb álmát, a cappuccinotejet. A cikk szerint "ünnepel a szakma". A profi…..
Mr Chablis 2011.02.20 22:19:28
@printabarista: Akkor légy olyan kedves és nevezz meg néhányat azokból a tejekből, (beszerzési forrással együtt) amelyeket alkalmasnak tartasz egy Cimbali géppel történő használatra. Én már próbáltam a frissen fejt tehéntejjel is, de nem lett belőle kemény hab. Amit Olaszorszából hoztam friss tejet, az meg jó volt. Szóval?
Rengeteg embert ismerek, aki váltig állítja: nem azért jár négykerékhajtású, emelt hasmagasságú autóval vagy kifejezetten terepjáróval, mert - egyéb erények híján - ezzel akar macsóbb, feltűnőbb, férfiasabb és menőbb lenni, hanem kifejezetten praktikus okokból. Például,…..
A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság december 13-én levelet küldött a Tilos Rádiónak, mivel (uramisten) a rádió korhatárra való figyelmeztetés nélkül játszott egy Ice-T számot. A kurva életbe, a köcsög amcsi rappernek nem mocskos a szája?! "A zeneszámokban angol…..
A Művelt Alkoholista Levegőt! 2010.11.22 06:00:00
Nyilván azt hiszi a kedves olvasó, most majd mindenféle jegyzetek jönnek, afféle megszokott fesztiválos rezümé. Az igazság azonban az, hogy magam előtt is hiteltelenné válnék, ha ilyesmivel próbálkoznék. Az idei Borjour Gáláról lehetetlen volna összefoglalót készíteni,…..