Regisztráció Blogot indítok
Adatok
némileg szkeptikus

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Részlet Murray N. Rothbard Az Állam anatómiája c. művéből. Az ember meztelenül születik a világba, és az elméjét kell használnia ahhoz, hogy megtanulja, hogyan fogja a természet adta javakat, és (például “tőkébe” való befektetéssel) változtassa azokat alakokká,…..
némileg szkeptikus 2019.05.15 23:03:40
Attól tartok, eljött az idő, mikor a legcsekélyebb irónia nélkül, meg kell köszönnöm, a profitorientált, körülményekhez képest tisztességes, normális többségnek, kitüntető figyelmét, illetve, hogy éberségemet nem engedte teljesen lankadni. Közönségünk nélkül nem lett volna belőlem az ország második legeredményesebb online scrabble játékosa, illetve leghírhedtebb kritikusa mindannak, ami az intellektuális tisztességet reprezentálja, piacosan versengő társadalmunkban. Kutyából nem lesz szalonna, tudóst nem sikerült eme kalandokkal fűszerezett szabadegyetemen faragni belőlem, lusta voltam mindig is mások publikációit bújni, és nem reagáltam megfelelően azokra a ritka esetekre, mikor nálam nyilvánvalóan okosabb Homo sapiens sapiens egyedek társaságába kerültem. Későn jöttem rá, egyedül e bolygón, valószínűleg, hogy mégiscsak érdemes lett volna elviselni e megaláztatást. Viszont a divat szerencsés fordulata révén, a nálam nyilvánvalóan okosabb, felnőtt, szaporodóképes Homo sapiens sapiens egyedek, megfigyelésem szerint egyre rövidebb időt töltenek piacosan versengő közösségünkben, és viszonylag nagy pontossággal lokalizálhatók a Gellért tér, Lágymányosi híd, Móricz Zsigmond körtér által határolt területre. Ezt a jelenséget is meg kéne köszönnöm tehát, de, mivel eme nálam okosabb egyedek, előfordulásuk lokalizációját méltóságteljes udvariassággal, nem a piacos, normális, fiatalosan versengő közösség iránti tartózkodásukkal magyarázzák, hanem velem kapcsolatos megalapozott félelmeikkel, esetleg undorukkal: e köszönetnyilvánítás a tisztességes, normális fizikaprofesszorok és matematikusok iránt elmarad, elkerülendő várható undorukat. Köszönetet kell nyilvánítanom minden tisztességes, normális, versengő lénynek, aki velem kapcsolatos kételyeinek tisztességes, normális és szakszerű, kárörvendő kofakacaj, illetve vitális házmesterfütty formájában adott kifejezést. Azért is hálás vagyok, hogy szaporodóképes korú asszonyaik és lányaik rátaláltak végre a piacos szellemhez illő viseletre, a latexnacira és fehér talpú Nike cipőkre. Így meg sem próbálok nyomukba eredni. Végül köszönöm mindenkinek, beleértve a piac fáradhatatlan fizikaprofesszor és matematikus védelmezőit, hogy megértsem: semmi keresnivalóm fiatalos, egészségesen versengő bolygójukon. Ez talán a leghasznosabb információ, helyzetemben, legalábbis, amit matematikai analfabétaként felfoghatok. Fizikai elkülönítés, karantén így nem volt szükséges, környezetem intellektuális sikereiből elég volt csak az a posteriorit látnom, az is meggyőzött, képességeim kőkori piacképtelenségéről.

A kapitalizmus.blog.hu szerzőinek viszont meg kell köszönnöm, hogy inspirációval szolgáltak, bátor, és szellemes karcolatokkal, a piacos társadalom és éjjeliőr állam védelmében. Külön köszönet illeti politikafilozófia és társadalomfilozófia tanáraimat, amiért ékesszólóan érveltek a szabadság és egyenlőség közt feszülő feloldhatatlan ellentmondásról, különösen bátran védelmezték a jövő nemzedékek egészséges versenyszellemét, elsősorban J. J. Rousseau piacképtelen, naiv, ezáltal veszedelmes kollektivizmusával és K. Marx erőszakos, kárörvendő felforgatásával szemben. Olyan közegben, mikor a konzervatív, etatista lobbi az éjjeliőr állam híveit éjjeliőrökkel fenyegethette, mikor a piacos individualizmus eszméje a nepotista középszer szorongatásában sínylődik, mikor a kutatói szabadságot létében fenyegeti a tudatlan, értetlen vesztesek elbitorló szándéka. Oly korban, mikor az egyenlőség formájában beköszöntő zsarnokság megint aktuálissá vált, legalábbis a bolygó kevésbé civilizált területein. Önöket joggal tartják hősöknek értő olvasóik: óva intettek a tudatlan, irigy többség "elbitorló hajlamaitól", a demokrácia legnagyobb veszélyétől. Így maradhattam, matematikai analfabéta létemre: individualista, holtomig.
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye június 17-én: A csodák logikája Mérő László matematikus, egyetemi tanár előadása Új könyvének (A csodák logikája – A kiszámíthatatlan tudománya) ismertetője szerint "Mérő László szerint is vannak csodák: pozitívak és negatívak egyaránt. Ezek a csodák a…..
némileg szkeptikus 2014.11.05 16:29:18
Kedves magyar anyanyelvűek! Ezúton gratulálok, megint sikerült elcseszniük egy napomat. Törvénybe kéne iktatni, hogy a Való Világ, a BigBrother, és a Yolo világ egyszerre nem szünetelhet. Ilyenkor a valóságshow-k törzsközönsége ellenőrizetlen, illegális tartalmakkal kerül kapcsolatba, melyeket Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság nem hagyott jóvá. Bár igen népszerű oldalakról van szó, melyek jelentős bevételt hozhatnak, üzemeltetőik vélhetően nem fizetnek adót. Előfordul, hogy a szereplők beleegyezése, és a hatóságok engedélye nélkül készülnek. Ez történhetett a "nyugdíjas pénztárosnők budoire-ja" illetve a "bölcsészek a klozeton" című tartalmak esetében. A professzor tarthatna egy előadást a "Valóságshow-k logikája" címmel. Nagyon várom többes szám első személyben megfogalmazott gondolatait, hozzáértésében nem kételkedem. A többi szociáldarwinistához hasonlóan preferálja ezt a beszédmódot, a menedzsereknek tartott tréningeken nyilván jól bevált. Pár éve nevettem a királyi többesen, gondolván hogy nem találkozott senkivel, aki megcáfolta volna az emberek uniform, egoista pénzsóvárságába vetett hitét. Ma már én sem találkozom ilyesmivel. Könyvei, melyekben rendre más tollával ékeskedik, és ömlesztve közli a forrásokat, teljes sikert értek el. Klánjának, magánéletem iránti kitartó érdeklődését a közösségi érzés mámorító erejének tudom be. Szeretnék már végre élvezni a pillanatot, mikor mindenki "ökölszabályaik" szerint gondolkozik.
Gratulálok konzervatív liberális olvasómnak, szervezett zaklatása, melyet a betyárbecsület jegyében, 12 éve folytat, egyre népszerűbb. Rövidesen felkerül a hungarikumok listájára. Még egy jó hírem van: az Élő pénz lelkes olvasói vezetik kis országunkat, és szívesen segítenek a másként gondolkodók üldözésében.
némileg szkeptikus 2014.11.06 12:21:40
Kedves Bogyó! Ezt az "elgurult a gyógyszer" szöveget általában konvencionális ízlésű kommentelők szokták használni. Így jelzik ideges beszélgetőtársuknak, hogy náluk minden rendben van: a világgal és önmagukkal elégedettek. A régi szép időket juttatja eszembe, mikor csalódott ellenfeleim írtak ilyesmiket. Nosztalgia fog el, ha visszagondolok a Mensa Hungarica, és a Szkeptikus Klub tagjaival folytatott játszmákra. Köszönöm nekik, hogy megtartóztatták magukat, és nem használtak programot! Az utóbbi másfél év mérgezései után nem reménykedhetek hasonló sikerekben. Társaságotokban, feltételezem, bocsánatos bűnnek számít, hogy egy betyár patkányméreggel, rovar- és gyomirtóval szennyezi kellemetlen ismerősei cigarettáit. Lehet, hogy alaptalanul, de ez ügyben azokat gyanúsítom felbujtással, akik többször megfenyegettek, akiket testőrök kísérnek, és rendszeresen tájékoztatnak hollétemről, a kellemetlen találkozást elkerülendő. Utóbbihoz való jogukat senki nem vitatja, szerencse, hogy az én méltatlankodásomat elnézték eddig. Az a benyomásom, hogy a mérgezést is megengedhető csínynek tekintik. Konzervatív liberálisoknak pikáns szórakozás, ha lázadó kortársaik elbutulásában gyönyörködhetnek. A Nemzeti Együttműködés Rendszere ezzel pótolja a kivégzéseket. Sajnálom, hogy eddig csak személyeskedésre futotta, remélem, ha jobban el leszek látva, célba vehetem legújabb könyveidet.
némileg szkeptikus 2014.09.07 23:08:47