Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bajsz Brigitta

59 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A gyümölcssalátában azt szeretem a legjobban, hogy megunhatatlan és ezerféleképpen variálható. Mindenki azt a gyümölcsöt szeli a salátájába, amit személy szerint kedvel, és az extra ízt adó öntet szintén ízlés kérdése és számtalanféle módon elkészíthető. Én legjobban a joghurt, azon belül is a…..
A kapor mellett a bazsalikom a nagy kedvenc nálam! Most egy multifunkcionális öntetet hoztam nektek, amely nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Én elsősorban salátaöntetként használom, de tökéletes extra adalék tészta ételekhez (főleg a paradicsomszósszal készültekhez), illetve 1 vagy 2…..
tök jó konyha Így jó enni 2016.02.06 14:24:58
Amikor elkezdtem a Tök Jó Konyhát, szentül hittem, hogy ki fogok tartani az általam kiválasztott diéta mellett és nem fogok csalni, mert az nem jó, és nem egészséges. Tévedtem...Vallomással tartozom Nektek. Az egészséges táplálkozás híve vagyok, ez tény. Minél inkább idősödöm (pont tegnap töltöttem…..
A Scones (ejtsd: "szkonsz") nagyon népszerű Angliában. Igen egyszerű az elkészítése, sokféleképpen variálható. Lehet sima, gyümölcsös, sajtos stb. stb. Szinte minden kávézóban, étteremben megtalálható, a szokásos adag tea vagy kávé mellé egy kis lekvárral, vajjal igen gyakori. Ahogy ígértem Nektek,…..
A bemutatkozás rovatban már leírtam, hogy miért is indítottam el ezt a blogot. Az egészséges táplálkozás támogatása a fő célom, mégis úgy, hogy ne a tiltásoké, az éhezésé legyen a központi szerep. Lehet nassolni, sokat és jókat enni diétázva is - csak tudni kell, mit mivel helyettesítsen az ember…..
tök jó konyha Árpagyöngy Leves 2016.01.27 18:34:13
Kezdjük egy kis bemutatkozással. Az árpagyöngy (azaz gersli) Magyarországon - sajnos - nem annyira elterjedt, nem igen hétköznapi étel. Holott rengeteg pozitív tulajdonsága van és levesként, köretként, kenyérként stb. is felhasználható. Lássuk mik a legfontosabb tudnivalók az árpáról: Hosszú…..
tök jó konyha Eredményhírdetés 2015.12.25 18:49:12
Kisorsoltam a Baglyos só és bors szóró szett szerencsés nyertesét, aki - amint azt a videó is mutatja - nem más, mint Balázs Zsuzsanna. Szívből Gratulálok Neked!!   Mindenkinek szeretném megköszönni a játékban való részvételt és azok se csüggedjenek, akik most nem nyertek,…..
Karácsony nem telhet el édesség nélkül. Azt hiszem ebben egyet érthetünk. Idén sem szeretném kihagyni a menü ezen pontját, így hát gondoskodom róla, hogy legyen Tök Jó Konyhás süti is asztalon. Emlékeztek még a Protein Tortára? Nos, én ezt alakítottam át karácsonyossá.…..
tök jó konyha Ünnepi Receptek 2015.12.10 15:54:22
Nagyon izgatott vagyok, hiszen végre otthon tölthetem a Karácsonyt! Vasárnap repülünk Stuart-al haza és ismét olyan lázasan várom az ünnepeket, mint egy kisgyerek. A különbség csak annyi, hogy nem az ajándékok miatt vagyok bezsongva, hanem azért, mert ismét együtt lesz a…..
A Tök Jó Konyhában most Baglyos só- és borsszórót nyerhettek!   Szeretném minden kedves konyhatagnak megköszönni a támogatást, ezért szerveztem Nektek egy kis játékot a Tök Jó Konyha Facebook oldalán!   A képen látható baglyos sò és bors szòrò szettet fogom…..
Itt Angliában - is - nagy keletje van az indiai konyhának. Az indiai éttermek curry kínálata hatalmas és roppant népszerű, mind a vegetáriánusok, mind a húsevők körében. Én magam is nagy rajongó vagyok, hol az enyhébb, hol pedig a fűszeresebb, csípősebb ételeket veszem fel a…..
Hivatalosan is itt a tél. Hiába süt a Nap szépen, bizony didergető hideg van már. Ilyenkor a legjobb az otthon melegében, egy pihe-puha köntösbe bugyolálni magunkat, egy tál finom, forró zöldség levessel. Így még a tanulás is könnyebben megy. (Az életmód-tanácsadói tanfolyam nem piskóta, de…..
Na jó, egye kukac nem várakoztatlak benneteket tovább. Íme itt a sütirecept, amit ígértem.   Hozzávalók: kókuszkrém - 6 evőkanál kókusz tej - 10 evőkanál 100%-os kakaópor - 5 evőkanál méz - 5 evőkanál fahéj - 1 kávéskanál rizspuffancs (értelem szerűen…..
A humusszal (houmous) vigyázni kell, mert nagyon könnyen függővé tehet. Aminek persze semmi mellékhatása nem lesz, pusztán csak állandó termékként fog szerepelni a bevásárlólistádon. Én szinte majdnem minden nap eszem, mert nem túlzok, egyszerűen imádom. Sokféle ízesítésben…..
Abszolút új kedvenc! Ma reggel próbáltam ki ezt a juice-t és bizton állíthatom, hogy felkerült a "favorit-listámra"! Nem csak finom, de nagyon sok jó hatása is van. Többek között: Csökkenti a koleszterin szintet Energetizáló Magas az antioxidáns tartalma, ezáltal öregedésgátló (jó a korai…..
tök jó konyha Tahini 2015.11.19 13:19:13
A tahini nem más, mint őrölt szezámmagból készített krémes állagú paszta. Remek kalciumforrás mindazok számára, akik nem fogyasztanak tejtermékeket. Ha naponta két evőkanálnyival eszel belőle, máris hozzájuttatod szervezetedet a szükséges kalcium 15%-ához. Aki viszont…..
Lazac Mustáros-Kókusz szósszal, lencsesaláta körettel   Igen tudom, nagyon is flancosan hangzik a cím, és tisztában vagyok vele, hogy a lazac nem tartozik az olcsó kategóriájú élelmiszerek közé - sem otthon, sem itt Angliában. Ugyanakkor tartom magam ahhoz is, hogy néha-néha bizony mindenkinek…..
tök jó konyha Téli Zöldségragu 2015.11.17 12:27:58
Szerintem a fenti kép magáért beszél, úgyhogy térjünk is mindjárt a lényegre! Hozzávalók: (4-6 személyre) 2 kisebb édesburgonya 200g gomba(Hagyjuk egészen nagy darabokban a gombát, a kisebb fejűeket elég csak félbe, a nagyobbakat negyedekre vágni.) 2 vöröshagyma 1 szép nagy zöld kaliforniai…..
Ahogy az a címből is sejthető, ismét kettő az egyben receptet hoztam Nektek. Csakúgy, mint a múltkori Karácsonyi tallérok és Almahajók esetében, most is ugyanazon alapanyagokból két különböző stílusú nyalánkságot készíthettek el - nagyon egyszerűen és gyorsan. Az egyetlen gondom ezzel a két…..
A holnapi nap tiszteletére úgy gondoltam, hogy elő kellene állnom valami véresen jó, Halloween-i kreációval. Így született meg a csípős, fokhagymás paradicsomleves - tökéletes ellenszer vámpírok ellen!   Hozzávalók: 2 evőkanál olivaolaj 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma 2 répa 350g sűrített…..
Előre dolgozom, mert szeretem kipróbálni az új receptjeimet az úgynevezett nagy előadás előtt. Főleg, ha karácsonyról van szó! Ma két vendégváró, igen egyszerű finomságot kísérleteztem ki, és a lemeozás után bizton állíthatom, hogy mind a kettő ínyencség szerepelhet a karácsonyi menüben. A legjobb…..
Tegnapi nap folyamán párom nagybátyjának kutyusaira vigyáztunk. Két édes kis shih tzu leányzó - akik extra figyelmet követelnek. Nem igen volt hát szabadidőm a rengeteg játék, séta és pocisimi közepette, így az ebédet úgy akartam megoldani, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen a konyhában…..
Először is Mindenkitől elnézést kell kérnem, amiért elmaradtam a posztolgatással!! Szóval BOCSÁNAT! :) A tény az, hogy Keresztapum és párja jöttek ide hozzánk Angliába látogatóba, közel  hétre. Ez idő alatt rengeteget kirándultunk, hajnalig dumcsiztunk, mellette természetesen dolgoztam is, és nem…..
tök jó konyha Házi BonBon 2015.10.06 19:45:28
Nem sok olyan nap van a héten, amikor ne kívánnám az édességet. Jó hír, hogy diéta ide vagy oda, nagyon is sok variáció van, amit könnyen és aránylag gyorsan elkészíthetünk,  ha ránk jön a nassolhatnék. Íme az egyik abszolút kedvencem! Hozzávalók: Ez legalább 40db csokibonbon elkészítéséhez…..
Nem tudom, otthon milyen a helyzet, de itt Angliában már napok óta szürkés, télies idő van, rendesen lehűlt a levegő. Ilyenkor mindig vágyakozom valami melengető étel után, vagy csak egy nagy bögre forró teára. A héten ebből adódóan két nagyon finom levest készítettem el, a Kókusztejes Gombalevest…..