Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kenyérdobáló

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több jel mutat arra, hogy az őszi önkormányzati választások után új fokozatba kapcsol a Fidesz 2010-ben indított fülkeforradalma. Orbán Viktor felül akarja írni a gránitszilárdságú alaptörvényt, végképp le akar számolni a kulturális és tudományos élet még ellenálló csoportjaival, valamint meg…..
Eddigi tapasztalataim alapján nagy biztonsággal kijelenthetem, hogy az elemzésekhez szükséges adatok összegyűjtése és feldolgozható állapotba rendezése, illetve az adatok torzulásának minimálisra csökkentése sokkal nagyobb erőfeszítéseket igényel, mint maguknak a statisztikai elemzéseknek az…..
Kapanyél Kis tejhatározó 2019.04.03 05:00:00
A sajtkészítés izgalmas mezőgazdasági ágazat, melyet otthon is sikerrel űzhetünk. Nem kell vidékien élni és tehenet birtokolni, számos tejfajtát vásárolhatunk boltokban. Sajnos őstermelőtől - ha egyáltalán találunk a közelben - nehézkes beszerezni. Fogyasztásra és…..
A napokban két részeg férfi vert meg nőket, férfiakat vegyesen egy fővárosi szórakozóhely előtt. Mondhatnánk, hogy ok nélkül – de erre amúgy sem létezik indok. Azért bunyóztak, mert ahhoz volt kedvük és megtehették. Épp, mint a Fidesz – de az állampárt még azt sem mondhatja: bocs, részeg voltam...
Konzervatív szempontból a demokrácia beletörődés egyfelől a politikai részvétellel szembeni születési, vagyoni, jövedelmi, műveltségi, nota bene nemi cenzus irrelevanciájába, másfelől az így létrejött választói tömeg többségi akaratának érvényesülésébe. Ez nem ok arra azonban, hogy ne lássuk a…..
kenyérdobáló 2019.03.03 17:05:38
Ezt a funkciót éppenséggel az alkotmánybíróság is betölthetné (ld. még normakontroll), csak épp nem teszi, mert nem valamely intézmény a működőképesség letéteményese, hanem azok, akik csinálják. A briteket sem mentette meg a felsőház a Brexittől...
A dolog nyitja a felelősség és a következmények összekapcsolása a választók fejében. Rinyálnak az anyukák, hogy nem alhatnak a gyerek mellett a kórházban, és elfelejtik, hogy egy olyan pártra szavaztak, amely jónak látja így menedzselni az egészségügyi rendszert. Vagy pl. ld. azokat a szülőket, akik pár évvel ezelőtt hittanra íratták a gyereküket, aztán csodálkoztak, hogy a gyerek azzal jött haza, hogy a pokolra fognak kerülni - pedig ha előtte megnézték volna, milyen kurzusra küldik a gyereket (mondjuk, pl. elolvassák a katekizmust), nem érte volna őket meglepetés. De amíg az van, hogy a választópolgárok a nem működő dolgokért a politikai elitet hibáztatják, és nem azokat a szavazókat, akik ezt az elitet hatalomra juttatták (akár félelemből, akár két zsák krumpliért, akár CSOK-ért, akár szimpla butaságból), addig semmilyen intézmény nem fogja megmenteni az országot a populizmustól.
A felelősséghárítást kell megszüntetni a működésképes demokrácia érdekében, ehhez pedig minél jobban össze kell kötni a döntést a felelősséggel. Pl. azzal, hogy svájci módra a megoldási javaslatokról projektekről népszavazást írunk ki (a kidolgozott projektleírást terjesztve a nép elé), és akkor nincs miért a kormányt hibáztatni mondjuk az iskolák KLIK-be vonásáért, az EU-s pénzek meg nem térülő projektre pazarlásáért, világkiállításra küldött dobok újrahasznosításába ölt milliókért. És akkor már nem lehet politikai elitre, kormányra vagy az ellenzék töketlenségére kenni a dolgot, hanem az a szavazópolgár felelős, aki ebben a kérdésben így döntött.
kenyérdobáló 2019.03.03 17:09:42
@kenyérdobáló: Közben megtaláltam a cikket, amit be akartam még linkelni: glossza.blog.hu/2019/01/25/tuntetesbol_nem_lesz_demokracia
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
Egységben a nyerő, Orbán lett a viktor: a felcsúti gyors zsinórban harmadszor is berobogott a budapesti Kossuth térre. Kétharmados többséggel uralkodhat még négy évig a rendszerváltó nemzedék utolsó túlélőpártja, a Fidesz. Sokat fogja még a közbeszéd közbeszélni ennek a borzalmas/gyönyörű vasárnap…..
kenyérdobáló 2018.04.11 10:38:50
- A 2. ponthoz: a "náci" és a kommunista nem áll távol egymástól; a magántulajdon lenyúlása mind a kettőre jellemző (Orbánnál konkrétan pl. manyup, trafik, földbérletek, kilakoltatási tilalom [ha a te gyerekd garzonjában élő albérlő a ki nem fizetett albérleti díj mellett több, mint félmilliós rezsiköltséget halmoz fel, mire ki tudot lakoltatni - hiába írattad át az órákat, a közművek a lakásra terhelik, nem az adósra - akkor nem örülsz annak, hogy leszarják a magántulajdon védelmét...]).
- Kimaradt a "feudalizmus", az uram-bátyám-rendszer visszaállítása: Az önkormányzatoknak már semmit nem osztanak vissza az SzJA-ból, így a kisebbek minimális összegekből "gazdálkodnak", és ha valamire szükség van, kunyerálni kell a kormáynál - és a Fidesznél ellenzéki választókerületi képviselővel nulla az esély a sikerre. Ugyanezt a rendszert érvényesítik egyébként a társadalompolitikával: a társadalombiztosítási rendszerek leépítésével egszisztenciálisan ki vagy szolgáltatva a családnak (ami azért baj, mert történelmi okokból borzasztóan sok a diszfunkciós család). E tekintetben l. még azokat a terveket, miszerint nyugdíj nem a befizetések alapján, hanem a gyerekszám alapján jár majd. De a feudális társadalom kiépítésének az egyik eszköze az oktatási rendszer leépítése (ezen belül Balog Zoltán "szeretetteljes szegregációja"), amivel az oktatás megszűnik a társadalmi mobilitás eszköze lenni: ott maradsz, ahova születtél, még véletlenül sincs esélyed felemelkedni.
A mélyreható elemzések már megszülettek a választással kapcsolatban, viszont van pár kevésbé hangsúlyos tényező, amik bizony befolyásolhatják a választás eredményét. Nehéz megmondani, hogy valóban hatással lesznek-e a választás kimenetelére, de egy végtelenségig kiélezett versenyben bármi lehet a…..
Talán a legnehezebb témáról veselkedek neki ma cikket írni, amely Damoklész kardjaként végig a fejem fölött lebegett, mióta bele kezdtem a cikksorozatba. Péntek van, szigorú böjt. Nagypéntek előtt már az utolsó. Hogy repül az idő. Ma az abortuszról, és természetesen nem az abortuszról, hanem a…..
Egyetértek azzal, hogy a civil szervezetek - sőt a pártok - számoljanak el minden fillérrel. Még akkor is egyetértek, ha ma a kormányzati bosszútól való megalapozott félelem légkörében a civil szervezetek és a pártok nagyon nehezen kapnak támogatást az egyes állampolgároktól. Az áttekinthetőség és a…..
Magyarázatok, feleletek, szabadkozások. A gyerektelenek készültek. Minden alkalomra, helyzetre, évszakra és napszakra megvan a kompakt válaszuk. Nem így a gyerekesek! Nekik nincsenek előre jól megfogalmazott, tüchtig kis indoklásuk arra, hogy voltaképpen miért is kellett nekik gyerek. Mert hogy…..
A párt véletlenül a miniszterelnök-helyettes seggét küldte el nyilatkozni a Hírt TV-be, nagyon sajnálják a félreértést. „Szörnyen szégyelljük magunkat, amikor a Hír TV szólt, hogy szükségük van valakire, aki a KDNP-től beszél, egyből Zsoltira (Semjén, a szerk.)…..