Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hoffman József

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korrupt, erkölcstelen kormányzat etikai kódexben szabályozná a magyar pedagógusok lélegzetvételét is. A korrupt, erkölcstelen kormányzat ilyeneket akar aláíratni a magyar gyerekeket oktató-nevelő értelmiséggel: -- Elkötelezetten végzik a munkájukat, "azonosulva a magyar…..
Hoffman József 2015.09.28 21:28:10
Kedves budaörsi Illyés Gimnázium tanári kara!

Ha jól értem, önök nem szeretnék elkötelezetten végezni a munkájukat, nem akarnak azonosulni a magyar társadalom előmozdításának céljával.
Nem kívánják cselekedeteik meghatározó erkölcsi mércéjének tartani a hivatásunk iránti belső tiszteletet.
Közösséget kívánnak vállalni a jogi és morális szabályok, illetve követelmények megsértőivel, tudatosan keresni kívánnak minden olyan helyzetet, amely tisztességtelen és jogellenes befolyás alá kerülésükhöz vezethet.
Nem kívánnak őszinte és komoly, sőt semmiféle önbírálatot sem gyakorolni. Mert a tanárnak mindig igaza van. Pont.
Munkájuk térbeli és időbeli keretein túl, tehát az iskolán kívül nem érdekli önöket, hogy megnyilvánulásaikkal hogyan minősítik kollégáik közösségét. Értsem úgy, hogy önök szabadok akarnak maradni a trágár beszédre, erkölcstelen életvitelre, és nem kívánnak azzal foglalkozni, hogy ez a többi tanárra milyen fényt vet?
Nem kívánják kerülni a szenvedélybetegségek kialakulását. Miért éppen önöknek ne legyen joguk dohányozni és lerészegedni? Hadd lássák a csak diákjaik önöket is így, hiszen ebből tanulják meg az élet valóságát! Nem akarnak küzdeni az elszürkülés ellen. Ha unják is az egész tanítást már, és óráik unalmasak, mi köze ehhez bárkinek? Önöknek alanyi joguk unalmasnak lenni?
Fenn kívánják tartani maguknak a jogot, hogy diszkriminatív különbséget tegyenek a szülők között. Ebben sem kívánják, hogy korlátozzák önöket.
Ha az erkölcsi ítélőképességüket a megszokások és külső kényszerek eltompítják, kinek mi köze hozzá?

Ezekre gondoltak a tiltakozásukkal, amikor azt írták, hogy "Az Etikai Kódex tartalmát és szellemiségét elutasítjuk"? Úgy értik, önöknek jogaik vannak (magasabb anyagi megbecsülés, elismerés stb.), de kötelezettségeik nincsenek?

Ha nem így gondolják, mire fel ez a tiltakozás? Miért nem merik vállalni aláírásukkal az elkötelezettségüket?
Talán azt mondják, hogy önök írásba foglalt kötelezettségvállalás nélkül is tudják, mi a kötelességük. Erre enged következtetni a nyilatkozat szövege. Ekkor azonban úgy gondolkodnak, mint az élettársak, akik nem akarják vállalni a házassági köteléket, mert úgymond „papír nélkül is szeretjük egymást”.
„Nem akarok megházasodni, mert akkor felelősséggel kellene tartoznom a házastársamnak még a lélegzetvételemért is!”
Mit tanítanak ezzel a diákjaiknak a kötelezettségvállalásról?

Az önök iskolájában van házirend. Le is tölthető az iskola honlapjáról. Mégis, hogy veszik hozzá a bátorságot egy ilyen dokumentum kiadásához? Mondhatnók, hogy egy ilyen Házirend "végtelenül ostoba, prosztó, megalázó, kontraproduktív, szakmaellenes -- és erkölcstelen"!
Remélem e nyilatkozat után sürgősen összetépik, eltávolítják ezt iskolájukból! Hogyan is volna lehetséges deklarált szabályokat kényszeríteni bárkire is?

Hol a többi iskola? Talán nekik több józan ítélőképességük van! ...és talán a kormány iránti gyűlöletük nem zavarta össze a gondolkodásukat annyira, mint e blog szerzőjének.
Hoffman József 2015.09.28 21:39:51
@stoic79:
Ön is elmehet, alapíthat magániskolát, ahol a tanárok akár fürdőruhában is tarthatnak órákat.
Amelyik szülő ilyen iskolába akarja járatni a gyerekét tegye meg. (Szegény gyerekek!)
De az állami iskolákban helyes, ha van központilag megkövetelt mérce. A szabadelvűség mérhetetlen károkat okozott már nekünk. Minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy az iskolákban a már most is meglévő szintnél tovább burjánozzon.
Sefatias Keresztény Európa? 2014.06.10 08:23:12
Az elmúlt néhány évben egyre erősödnek azok a hangok, melyek kiáltanak a keresztény Európa visszaállításáért. Sokan temetik a keresztény értékrendet, amely már az Uniós alaptörvények közé sem került be. A liberalizmus térhódítása, amely együtt jár a szakállas nők,…..
Hoffman József 2014.08.20 11:59:06
@Vértes László:

"Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon a tövisről szednek-e szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket." (Máté 7:16-20)