Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rudi Kató

0 bejegyzést írt és 500 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eltűnt pénz nem számít. Az ellopott idő fáj igazán. Pontosan negyed évszázaddal a rendszerváltás után oda jutottunk, hogy ma már bizony nem a cigányok felzárkózására szánt ellopott eltűnt pénzt kell sajnálni. A pénz (legyen mondjuk 120-130 milliárd forint) sosem lesz…..
Szerző: Gellért Ádám Az elmúlt hónapokban fellángolt a Hóman Bálintnak állítandó szobor körüli emlékezetpolitikai és történészi vita. Kiemelkednek Ujváry Gábor (július 27, szept. 22) és Kovács M. Mária (aug. 15.) valamint Ujváry és Ungváry Krisztián egymással folytatott vitái (Heti Válasz,…..
Egy amerikai tanulmány legalábbis azt állítja, hogy a zöldségekből és gyümölcsökből áll étrend jobban károsíthatja a környezetet, mint a húsfogyasztás. Nem értünk hozzá, de érdekes érveket hoznak fel. A saláta termesztése például háromszor akkora üvegházhatással…..
„Uram, Seregek Istene, újíts meg bennünket! Ragyogtasd ránk orcádat, hogy megszabaduljunk!” (Zsolt 80)   Egy templomba járok Orbánnal. Vagyis én többnyire járok, ő többnyire nem. Sok a munka, Fidesz kongresszus, ilyenek. Pedig jó lett volna, ha ott lett volna, talán…..
Vasárnap tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz. Nagy meglepetések nem születtek: Orbán elnök maradt, és kiderült, hogy kik azok a megbízható tisztek az Orbán-klánban, akik vezetői szinten vihetik tovább a jól jövedelmező, de egész Magyarországot csontig leélő és…..
Rudi Kató 2015.12.15 07:19:37
@room_101:
Az igazságot! Te ezt képtelen vagy felfogni mert állandóan be vagy lőve!
Rudi Kató 2015.12.15 07:21:41
@Melee:
Nem csak a "vezető" 3 pártot hanem kivétel nélkül az összeset meg kell szüntetni! Királyság kell MAGYAR királlyal aki kizárólag a MAGYAR népet és érdekeket tartja szem előtt és ennek megfelelően dolgozik!
Szerző: Kalmár Miklós   Adolf Hitler, aki Németországból Harmadik Birodalmat szándékozott teremteni, úgy vélte, hogy országának nagyobb városai nem méltóak arra, hogy a tervezett világbirodalom gazdasági, kulturális vagy hatalmi központjai legyenek: ezért készíttetett már a kezdetektől fogva…..
Rudi Kató 2015.12.12 04:45:57
Rudi Kató 2015.12.12 04:46:49
Bevett és bevált gyakorlat, hogy a munkáltató az állásinterjúval egy időben megnézi a pályázó közösségi profiljait. Ennek haszna és értelme világos, sok információ leszűrhető abból a tartalomból, amit valaki az online térben magáról láttat. Ez azonban informális,…..
Dr. Tálas Péter biztonságpolitikai szakértővel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar Stratégiai Védelmi Kutató Központjának igazgatójával beszélgettünk a Párizsban történt terrorcselekmények Európát érintő hatásairól:…..
Internetadó, migránsok Nagyon messze vannak még a 2018-as választások, így nehéz erre válaszolni, de két ciklus egymás után hosszú idő, ráadásul úgy tűnik, a Fidesz még mindig nem mutatja a kifáradás jeleit. Ha úgy tűnik, valamit túlhúztak, például az internetadót, akkor…..
Putyin. Ha egy baloldalinak meg kell neveznie egy nem kívánatos külföldi politikust, alighanem Putyin fog először eszébe jutni. Indoklásként hozza Ukrajnát, a melegeket és talán még Paks 2-t is. Persze ez nem csak a baloldaliakra igaz, hanem az Európai Unióra is. Putyin egy olyan…..
A miniszterelnök ma ismét egy erőset jelentett ki, egész pontosan azt mondta, hogy: "nem tudjuk elfogadni, hogy valahol máshol - nem Felcsúton, nem Budapesten, nem Magyarországon - döntsék el, hogy nekünk kikkel kell együtt élnünk". A helyzet az, hogy ebben tökéletesen igaza van. Csak…..
A Magyar Tudományos Akadémia 11 elemzést, háttértanulmányt tett közzé  a 2015-ös menekültválsággal kapcsolatban. Az MTA vizsgálatai néhol alátámasztották a Fidesz eddigi állításait (például, hogy többségben egyedülálló fiatal férfiak érkeznek Európába), sok helyen…..
Az elmúlt fél év legkurrensebb politikai pletykája Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltsége. Beszélik ezt fideszesek, beszélik ezt ellenzékiek, és mindenki csak forgatja-forgatja a gondolatot. Érdemes végiggondolni a saját Facebook-aktivitását egyre politikusabbá alakító leendő…..
Cristina Fernández de Kirchner azon kevesek közé tartozik, akik közös fotót készítettek Fidel Castroval, Ferenc pápával és Madonnával is. Egyesek korunk Evitáját látják benne, míg mások csak egy korrupt politikust. Százezrek tüntettek ellene, mégis mindkét alkalommal már az…..
Nyakunkon az idei díjszezon, szóval eljött az esélylatolgatások ideje. Én húznék is egy merészet: a Saul fia hazahozza a legjobb film díjat, ami annyira nem is abszurd elképzelés, mint amilyennek elsőre tűnik! A Saul fia fű alatt érkezett Cannes-ba és már a filmfesztivál első…..
Nem tudjuk pontosan, miről alkudozott október 15-én Orbán Viktor Brüsszelben, ám az biztos, hogy a német kancellárral nem jutott dűlőre. Ennek eredményeként másnap be is jelentette a magyar miniszterelnök, hogy kormánya lezárja a magyar-horvát határt, melyen addig egy hónapon…..
Az Index birtokába jutott miniszterelnökségi anyag tanúsága szerint a kormány további, közel ezermilliárd forint közpénzt készül elkölteni az energiaszektor államosítására. Szinte az arcizmunk sem rándul egy ilyen hírre, hiszen jól tudjuk, hogy az Orbán-kormány bevett…..
Már hozzászoktunk, ahhoz, hogy Boross Péter, egykori miniszterelnök hajmeresztő kijelentésekre ragadtatja magát, de amit a Heti Válasznak adott mostani interjújában mondott, már túl van a fejszőrzet borzolásán. Boross természetesen a kormány mostani slágertémájára, a…..
Rudi Kató 2015.10.25 07:50:17
@legeslegujabbkor:
Látszik, hogy fogalmad sincs róla hogy készülnek ezek a közvélemény erőszakoló felmérések! A kérdező felolvassa a kérdéseket amik eleve úgy vannak össze állítva, hogy bármit is válaszol a páciens minden esetben a kérdés feltevő szándéka szerinti választ tudja csak adni, a kérdező illetve a kérdéssort össze állító ikszel!
Kettőt pislogunk és kezdődik a téli időszámítás, szombatról vasárnapra virradó hajnalban állítjuk vissza az órákat 3-ról 2 órára. Az óraátállítás haszna kettős: villamos energiát takarítunk meg, egyúttal kíméljük a környezetünket. Vagy mégsem? Elsőként az…..
Rudi Kató 2015.10.24 17:04:35
@Girhes Joe:
Az emberi szervezet számára káros az előre állítás! Nem véletlenül a van a sokkal több ingerült, szétszórt, hullámzó teljesítmény Az anyagiakról meg nem is érdemes beszélni mert sokkal több energiát fogyaszt a sok klíma berendezés mint amennyit megtakarítunk a világítással ha egyáltalán takarítunk vele!!
Rudi Kató 2015.10.25 07:38:53
@Girhes Joe:
Jól értettem a hülyeségesedet mert nem a nyári időszámítás kell hanem a "téli"! Sokkal több kárt okoz az emberi szervezetnek a korai kelés mint a valós időbeli! Csak figyeld meg az embereket mennyivel összeszedettebbek lesznek az óra vissza állítás után, ezáltal sokkal jobb lesz a teljesítményük is a hangulatukról már nem is beszélve!
Rudi Kató 2015.10.25 07:41:13
@sly_p:
Nyáron azaz júliusban 8 fél kilenckor sötétedik rendes (hagyományos) időszámításkor, augusztus végén áll be a 7 fél nyolcas sötétedés!
A migráns-ügy kapcsán írt egy hiánypótló cikket Bede Márton, melyben a szerző azt pedzegeti, hogy kár örömködni a tranzitország-státuszunkon, épp az a baj, hogy a migránsok nem akarnak ide jönni. Magyarország nem elég vonzó a dolgozni akarók szemében, pedig ez kellene a 26 év…..