Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Titimataifaaaro

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Polgármester úr! Stimate Domnule Primar! Köszönöm, hogy megismertetett minket Erdélyország szokásaival, a havas utak és járdák feledhetetlen látványával. Ám kötelességemnek érzem, hogy felhívjam a figyelmét, hogy a magyar nemzetisége, erdélyi származása és miskolci polgármestersége nem…..
Amíg elfogadjuk a kivételes helyzetekre hivatkozó magyarázkodást, addig marad az, ami van: a feudális uram-bátyám ország. A miniszterelnök megszólalásaiban nagyítóval kell keresni – már ha egyáltalán – mondjuk az ország öt-tíz éves távlatával kapcsolatos elképzeléseket. Miközben egyik vazallusa…..
Titimataifaaaro 2017.11.17 22:31:42
@Kabai Domokos Lajos: "Nyilvánvaló"
Igen, nyilvánvaló, a marxista történetírás és propaganda feudalizmus kifejezése ez. Mikszáth, Móricz nem használta ezt a szót, ne kenjük rájuk. Ennek a szónak a használata ebben értelemben egyszerűen kínos. Bármit is gondolunk a magyar földesúri rendszerről, vagy az Orbán kormányról.
Nálunk gondosan megtervezett show-műsorokra hasonlítanak a jobbára fizetett civilek által rendezett tüntetések. A liberális, a baloldali, a konzervatív – vagy a jó ég tudja milyen jelzővel illethető – magyar ellenzéki értelmiség, a jól fűtött szobákban, a Facebookon ünnepli a lengyelek tömeges,…..
Titimataifaaaro 2016.12.20 00:18:52
@Kabai Domokos Lajos:
A marxista történelemszemlélet aztán tényleg rendkívül progresszív és sokat segít, hogy "tárgyszerűen nézzünk szembe helyzetünkkel." Felesleges volt a hosszúra nyúlt kifejtés, csak felütök egy 60-as évekbeli tankönyvet, és szó szerint elolvashatom ugyanezeket a gondolatokat:

„A Bocskai–Rákóczi-korszak felkelései csak annyiban voltak “szabadságharcok”, amennyiben a nemesi szabadságharcok fenntartásáért folytak, amelyek közül a jobbágyok kizsákmányolásának szabadsága volt a legfontosabb. Kifejlődött formájukban rendi és nem népi szabadságharcok ezek, szabadságharcok a nemesek szempontjából, mert céljuk nem a jobbágyok szabadságának kivívása, hanem a jobbágyok szolgaságának fenntartása volt.”
Molnár Erik: Történelemszemléletünk nacionalista maradványairól (1962)
Van itt ez a csúnya sztori: az LMP úgy döntött, hogy lepaktál Orbánnal és közösen megszavazzák a fideszes Alkotmánybíróság tagjait. Az LMP most kipótolja azt a parlamenti kétharmadot, amit egyszer már sikerült kicsavarni a Fidesz kezéből az időközi választásokon. Szél Bettiék húzása teljesen…..
Titimataifaaaro 2016.11.21 17:08:52
@Francois77: nyugi, a DK szavazók tudják mire adják a voksukat, olyanok, mint a fideszesek, örülnek mindennek, amit a főnöktől kapnak, ha éppen lóf*szt a seggükbe, azt is megbecsülik, nincsenek nagy elvárásaik.
Titimataifaaaro 2016.11.16 18:58:17
@dr. mesterséges színezék: A chemtrail hívő, pránanadis, a francia Bourbon-házat a whiskyvel keverő Sebestyén Balázs? Az aki a Morning showban a másik két fogyatékos társával arról beszélgetett egyszer, hogy mekkora hülyeség már matekot tanítani az iskolában a gyerekeknek, hiszen a matek semmire nem jó? Arról a Balázsról van szó?
Az is egy szint. Nektek jó lesz.
F5 A Hajdú-kálvária margójára 2016.07.29 09:58:01
- Lineth - Szembejött velem a hír, hogy Sarka Kata elköltözött Hajdú Péterrel közös otthonukból. Ahogy telnek a percek és az órák, mindenféle részletek látnak napvilágot a történésekről. Kamionnal ment, vitt mindent, céget és gyerekeket. A bulvár mocska mostantól rájuk ömlik. Azokra az emberekre,…..
Az idei tusnádfürdői illiberális dzsemborin fellépett a Quimby együttes, és ezzel beállt az ottani szellemi ámokfutást jelenlétükkel legitimáló muzsikusok közé - akár tetszik ez a zenekarnak, akár nem. Habár a gázsi és a fellépési lehetőség jól jött, az utólagos rajongói felhördülésekre kellőképpen…..
Titimataifaaaro 2016.07.27 13:07:02
@pamut: Az hogy a zenekar nem olyan egyszerű, egybites emberekből áll, mint te, azért ne a zenekarra legyél dühös, sokkal inkább magadra. Azért mert azt hitted mindenki az elvtársad, aki nem ért egyet Orbán politikájával, az a te igen súlyos tévedésed, semmi köze hozzá szerencsétlen zenekarnak.
Titimataifaaaro 2016.07.27 13:25:24
@dakotasámán: Egybit.
Titimataifaaaro 2016.07.27 13:28:37
@pamut: Micsoda riposzt. Grat.
Szabó Tibor, a TV2 Tények című műsorának munkatársa volt - egészen ma reggelig, amikor is azonnali hatállyal felmondott, és ha jól tudjuk, a büdös életbe' nem akar tévézéssel foglalkozni. Szabó Tiborról eddig nem sokat lehetett tudni, a neve azért került be a köztudatba, mert hétvégén a Facebookon…..
Titimataifaaaro 2016.03.21 17:01:24
@pamut: "az erkölcsöt még fontosabbnak"

:D Ezért a slusszpoénért érdemes volt végigolvasnom a kommentfolyamot.
  Egy jól működő rendszer hívei Rákosi elvtárs bölcs beszédét hallgatják "Értem, hogy ez a kocablog a kormányfikázásra jött létre, és mint hobbi lehet, hogy nem rosszabb mondjuk a virágkötésnél. De egy buta, fáradt, demagóg érvet ismételgettek úgy, hogy gyakorlatilag egymás szájából veszitek ki.…..
Titimataifaaaro 2016.03.13 13:32:24
@Toadwart66: "Vagyis, ha megjelenik egy ellenvélemény, amellyel nem tudsz vitatkozni, akkor bélyegezd meg a vitapartnert"
Azért a részedről ennek ellenére folytatólagosan elkövetett habonybérencezés, leginkább azt mutatja, hogy nincs nagy különbség erkölcsi értelemben a két oldal között. Azért ilyenek a politikusaink, mert ilyenek az emberek, akik ebben az országban élnek, olyanok mint te meg a vitapartnereid, akikkel egymást sorosbérencezitek, habonybérencezitek oda-vissza. Az erkölcsi gátlások teljes hiánya a világnak ezen a táján nem politikusi privilégium.
Titimataifaaaro 2016.03.14 20:49:30
@Moin Moin: Ha ennyire hiányosak a történelmi ismereteid, akkor kár vele dicsekedni.
Nem akarok nagyon hosszan alapvetni, ezért csak ennyit: a kereszténység gyökerében egy univerzális hit és embertan áll, nacionalista módon értelmezni, ahogy a bevett egyházak és a Hit Gyülekezete nevű szervezet teszik általában és a muszlim bevándorlás ügyében konkrétan --…..
Egészen világos, hogyha lecsupaszítjuk róla a kényszerű kiigazítások és a korrupció vargabetűit, a Fidesz-politika egyetlen kombinált vájatba illeszkedik: ez pedig a szociális és a nemzeti demagógia. A rezsicsökkentésről már a legelvakultabbnak is kiderült, hogy…..
Titimataifaaaro 2015.06.28 17:52:26
@HaFr: Pedig le kell fordítani a választópolgárok nyelvére a politikai üzeneteiteket. De ha ez nem tetszik, van más PKP-s plakát ötletem:
"Majd a piac megoldja."
"Szeretem a kapitalizmust. Szeresd te is."
"Az USA szép, az USA jó, Orbán rossz, fújj."
Szerintem frappánsan megfogják a PKP világnézetének a lényegét, és közérthetőek.
(A mai Fővám téri beszédem) Barátaim! Nagyon sok dolgunk van. Nehéz lenne sorrendet felállítani közöttük, de előbb-utóbb szembe kell néznünk valamennyi tennivalónkkal, hiába odázzuk őket. Eljött az idő! Először is tudnunk kell hova tartunk, mivé akarunk válni. Kerítsünk…..
Titimataifaaaro 2015.03.01 17:14:01
@zenonküp: Nem tudom mit kell ezen magyarázni. Aki mindig az aktuális nagyhatalom (hatalmak) seggét nyalja, akinek éppen a befolyási övezetébe tartozunk (legyenek éppen az osztrákok, vagy a szovjetek, vagy éppen az USA, vagy az EU), az labanc, ez egy szép, régi szó, és tökéletesen kifejezi a lényeget.
Hogy ilyen labanc pártból van elég, ezt nem kell bizonyítani tán, hiszen a teljes magyar baloldal ilyen, de a MOMA képében jobboldali megfelelője is van. A MOMA ezzel együtt bizonyítja azt is mennyire nincs igény az ilyen jobboldali pártokra a magyar társadalom részéről.
A kereszténységgel kapcsolatban lehet, hogy tévedtem, hiszen Jézus is megmondta, hogy "gyűjtsetek magatoknak kincseket a bankban..." (vagy nem?), meg Max Weber úr is megírta már a protestáns etika, meg a kapitalizmus kapcsolatát, szóval a keresztények sok mindenre képesek, mondjuk inkább úgy, az evangélium szellemével ellentétes a kapitalizmus.
Titimataifaaaro 2015.03.01 19:12:29
Elég nagy vérveszteség érheti a hatodik évadra készülő X-Faktort: a 168 órának adott interjúban a műsor zsűrijének fazont és nem mellesleg hitelességet is kölcsönző Alföldi Róbert azt mondja, a jövőjét nem feltétlenül a tehetségkutatóban képzeli el. A színész/rendező…..
Titimataifaaaro 2015.02.04 16:27:20
@nespresso: Barom.
Titimataifaaaro 2015.02.04 16:54:34
@_most_: lol, hol írtam azt, hogy az x-faktor az éneklésről szól?
Titimataifaaaro 2015.02.04 17:11:14
@unionista: Én se kedvelem sixxet, de a cigányozás azért elég szánalmas.
Folyik az ország keleti részéből a nyugati részbe történő burkolt betelepítés. Konkrét példa:Komárom-Esztergom megye 1,Külsős munkaközvetítők (a kormány feketegazdasági és bércsökkentő terve,bérlapos igazolás van) 2,Szlovák és Romániai munkavállalók (Lassan már…..
»Ne haragudjon Nagykövet Asszony! Így Magyarország miniszterelnökével még az egykori Szovjetunió nagykövete sem mert beszélni!« Egészen furcsákat mondott Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök a Klubrádió január 28-ai Megbeszéljük című műsorában. No, nem annyira az volt…..
Titimataifaaaro 2015.01.29 19:04:54
@vajdasagi: Senki nem akar Moszkvához tartozni, ez csak az általatok kitalált rágalom, mert így egybites válaszokat ismételgethettek végtelenítve. Független, szuverén Magyarországra vágyunk, ahogy '48-ban, '56-ban és a történelmünk során a labanc mentalitással szembenálló magyarok mindig is vágytak, függetlenül attól, hogy éppen mekkora volt annak a történelmi realitása. Ha éppen egyoldalú orosz nyomás nehezedne ránk, akkor az oroszoktól igyekeznénk távolodni, de nem ez a helyzet.
Persze labancnak lenni mindig a könyebb álláspont, csak a pénzt kell szeretni hozzá, más kritérium nincs.
A legutóbbi bejegyzésem elég nagy vihart kavart, de világosan kiderült a hozzászólásokból, mekkora bajok vannak sokak fejében. Az távolról sem baj, hogy másként látunk dolgokat, más véleményen vagyunk. De az önfelmentéssel párosuló hülyeség már komoly probléma. Kiemelek egy…..
Nem újkeletű dolog, de egyre jobban bosszant. Hol ilyen, hol olyan apropóból bukkan fel a "takarodjanak az öregek" gondolata. Hol finomabban, hol durvábban, de lényegében azonos módon. Nem most kezdődött az ifjúság kultusz, de mostanra egészen abnormális méreteket ölt. Az, hogy 40…..
Maksa Zoltán először elsütött egy borzalmas viccet a Hír TV-n, majd az ezt követő felháborodásra reagálva kimaksolta (haha) a bunkóság fogalmát, de Bárdos András úgy érezte, érdemes még egyszer rákérdezni erre a dologra a humoristánál. Az elég kemény hangnemben fogalmazó…..
Titimataifaaaro 2015.01.07 16:31:15
@juhaszvik: "azt gondolni, hogy a nők arra vágynak, hogy megerőszakolják őket, egy elferdült gondolkodásmód"

Vazzeg a viccet azért hívják viccnek, mert nem kell komolyan venni. Mindenki tudja, hogy még a csúnya, magányos lányok sem szeretnék, ha megerőszakolnák őket. Azt is mindenki tudja, hogy nyuszika meg a medve nem is beszélgetnek az erdőben, az agresszív kismalac nem létezik, a szőke haj nem jelent szellemi fogyatékosságot stb., pusztán mert viccek születtek ezekről.
Titimataifaaaro 2015.01.07 17:13:58
@juhaszvik: Szelektív a memóriád, mert KAP annak idején viccelődött a Zsanettes üggyel a showder klubban. Azt senki nem mondta, hogy nem tahó dolog ezzel viccelődni, ahogy sok más dologgal sem ízléses a poénkodás.
Arról van szó, hogy egy ilyen viccért meghurcolni, feljelenteni, cikkek tucatjában gyalázni valakit, az sokkal több, mint taplóság, az nagyon beteg gondolkodásra vall.
Titimataifaaaro 2015.01.07 22:09:17
@juhaszvik: Ja, a francia karikatúra készítők is tahók voltak. Maksát is lőjük le? A véleményszabadság azt jelenti, hogy a tahó véleményért sem rúgnak seggbe, jelentenek fel, büntetnek meg.
Film készült Richter Gedeon életéről, az a címe, hogy Nem tűntem el, és kedd délután lehet majd megnézni az m1-en. Szomorú apropóból, ugyanis éppen hetven év telt el azóta, hogy 1944 decemberében a nyilasok a Dunába lőtték a híres gyógyszerészt és feleségét. Az…..
Titimataifaaaro 2014.12.30 18:06:19
@Teshow: Ha kihúznád a fejed a seggedből, láthatnád, hogy pártállástól és világnézettől függetlenül senkinek nem tetszik a fröcsögésed.
Pártunk és kormányunk újabb komoly lépést tett az általuk megálmodott tökéletes állam megteremtésének irányába. Ma megszavazták a 200 négyzetméternél nagyobb boltok vasárnapi kötelező zárva tartását. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag mindenkit sikerült tökön rúgniuk,…..
Titimataifaaaro 2014.12.16 19:18:54
@hoplita: Ennyit tudsz, pubi? Az érveid lehengerlőek, nem mondom. Próbálj valami értelmeset kipréselni magadból, mert ennél a reggeli székletem értékesebb.
Titimataifaaaro 2014.12.16 19:33:40
@freehckr: Ez egy elvhű döntés volt, amiből igen kevés van mostanság.
Lehet csinálni a hisztériát, meg lehet nyilvánvaló baromságokat állítani (persze munkahelyek tízezrei fognak megszűnni, hát hogyne, jó hogy nem százezrei egyből).
Titimataifaaaro 2014.12.16 19:59:47
@freehckr: A döntésre mondtam, hogy elvhű, nem a fideszes képviselőkre. Ők arra szavaznak, amire a főnök azt mondja, ez eddig is így volt.
Kedvenc publicistánk nagyot ment ma reggel: a november végi angliai "Fekete Péntek" rögbi-meccseket idéző, tv-kért és botmixerekért egymást ölő háziasszonyaitól pazar logikai íven jut el a hazai CBA-t bojkottálni akarók lehazaárulózásáig. A fogyasztókat itt, rögtön az első…..
Titimataifaaaro 2014.12.08 15:59:14
@totorohun: "inkább iszom szlovák tejet, mert az alpesi legelőn legelő tehén teje pár fokkal jobb, mint a nyakig szaros magyar tarkáké. "

Alpesi legelő a Kárpátokban? Szerintem téged átb*sztak azzal a szlovák tejjel.
Titimataifaaaro 2014.12.08 16:29:18
@♔bаtyu♔: Az is lehet. De talán egyszer azt is megtudja, hogy az alpesinek hívott tej ugyanolyan nyakig szaros tejgazdaságokból származik, mint a többi, és pusztán azért hívják alpesinek, mert a takarmány egy részét alpesi legelőkről szerzik be, és azt a tejet sem az Alpok rétjein szabadon legelésző lila tehenek adják
Istenes Bence diákcsínyes kisfilmjével kezdtük és egy sírva búcsúzó csángó lánnyal zártuk az X-Faktor legutóbbi adását, a kettő között meg volt minden, mint a búcsúban. Ez volt egyébként az előadásokat és a hangokat tekintve ez eddigi legerősebb élő műsor, a Spoon…..