Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ukcsibe

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondják, a nemzetközi statisztika szerint minden tíz határátkelőből négy hazaköltözik. Nos, a mai poszt szerzője, Péter szinte biztosan nem lesz közöttük, hiszen, mint írja, nem is nagyon érti, miért döntenek egyesek a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te…..
ukcsibe 2020.03.10 14:44:53
@Gacsaj Pisti: Gratulalok gyermekei sikerehez. Az viszont kicsit eros altalanositas, hogy "csak a tehetségtelen, önmagukat itthon eladni nem tudó emberek menekülnek külföldre zsoldosnak". En nem gondolnam magamat tehetsegtelennek, de sajnos a magyar valosag az volt, hogy allasinterjunk nokent 2 kisgyermekkel (hiaba 2 diploma, felsofoku nyelvtudas) az interjuztato hosszasan ecsetelte nekem, hogy marpedig egy anayanak a gyermeke mellett a helye es nem kellene dolgoznia... mondanom sem kell, hogy nem en kaptam meg az allast...
Nem menekultem kulfoldre, a ferjem utan jottem, majd elkezdtem az itteni allaskeresest is, es valahogy az itteni interjukon nem volt problema, hogy gyerekeim vannak.
Nyilván a témából könyvet lehetne írni, tehát nem állítom, hogy Péter posztjában minden a lehető legnagyobb részletességgel benne lesz. (Korábban arról írt, milyen az élet egy angliai buszgarázsban.) Viszont arra tökéletes, hogy felvillantson egy pár témakört, kérdést, méghozzá olyasvalakitől, aki…..
ukcsibe 2018.04.24 14:54:38
@Virago_1000: a road tax nekem 0£... (ecodiesel Fiesta) :)
Moser86 2010 év elején döntött úgy, hogy nekivág Angliának. London nagyon drága csalódás volt, és már majdnem visszaköltöztek Magyarországra, amikor jött egy lehetőség Coventryben. Ahol jó is volt minden addig, amíg egy meglepő fordulat nem következett… (A képért külön…..
ukcsibe 2014.08.19 10:10:08
@Mr Long (UK): Mi idén vettünk házat Angliában, és igen, elvileg 5% önerőre már lehet kapni hitelt. Más kérdés, hogy ebben az esetben elég magas fizetés szükséges, mivel a havi törlesztő sem lesz kevés.
Én tavaly ősz óta figyelem a helyi ingatlanárakat és ingatlanpiacot (Londontól kb. 30 mérföldre nyugatra élünk), és azt kell, hogy mondjam, itt rohamosan nőnek az ingatlanárak és nagy a kereslet is. Míg pl. tavaly ősszel egy átlag 3 szobás ház 230e Font körül volt, idén februárban (mi ekkor indítottuk a több hónapos vásárlási folyamatot) 250e Font körül, most pedig olyan 265e körül hirdetnek... Ja, és saját tapasztalat, hogy ami a hirdetési oldalakra felkerül hirdetés, másnap már elkel, vagy nagyon sokan tesznek rá ajánlatot és a tulaj válogathat, kinek ad el. Ezek alapján azt gondolom, itt nem rossz befektetés, és a tapasztalaok alapján bízhatok abban, hogy ha valaha el szeretnénk adni (ami nincs az 5-10 éves tervben), akkor az gyorsan és nem áron alul sikerülni is fog.
ukcsibe 2014.08.19 10:35:16
@tildy[UK]: persze, én pl. megértem mindkét oldalt, mindenki maga tudja, hogy neki bérelni vagy venni érdemes-e. Mi is béreltünk éveken keresztül, mert nem voltunk biztosak abban, hogy itt maradunk-e ebben a városban vagy Angliában. Aztán ahogy kialakult minden (mindkettőnknek munka, gyerekek megszokták az új országot, megtanulták a nyelvet, barátokra leltünk, stb.) döntöttünk, hogy maradunk, mert jól érezzük itt magunkat. Innentől merült fel a házvásárlás gondolata.