Regisztráció Blogot indítok
Adatok
/\ngel

0 bejegyzést írt és 808 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Letiltott revüműsor, rendezői fenékbe billentés és álnéven írt folytatás – 8 érdekesség kultfilmmel kapcsolatban...
/\ngel 2021.11.17 15:15:43
@szombi: Mondjuk egy kb. mindegyik gyerekszínészre igaz. Döntő többségükből nem lesz színész.
A szíriai "syria1" közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy Orbán hajlandó egy folyosót nyitni, és átengedni Nyugat Európába a menekülteket. Ugye-ugye, nem kellene csak úgy össze-vissza beszélni... Orbán a pénteki igehirdetésén (Kossuth közszolgálati Fidesz rádióban) mondta, minden bizonnyal…..
/\ngel 2021.11.11 10:08:02
@Örömhernyó: Nem olyan nagy baj, ha a választások előtti hónapokban megjelenik néhány ezer migri, és cirkuszolni kezdenek a határon, mert rájönnek, hogy mégse lesz folyosó. Egy Röszke II. kifejezetten jól jön majd a kampányban.:)
A korai elhízás még akkor is sok kockázatot rejt magában a későbbiekre nézve, ha idővel a gyermek képes lesz kordában tartani testsúlyát...
/\ngel 2021.05.13 13:14:14
@midnight coder: Külvárosban jártam suliba az átkosban. Osztályonként egy-két dagi gyerek volt. Ma meg már lassan a 14 alattiak fele túlsúlyos. Sztem a két fő ok az IT és a gerjesztett vásárlás.
Sikerét nemcsak a nyers marhahúsnak köszönhette és a falai között alapítottak egy még ma is aktív magyar zenekart...
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
Fotó: Zih Zsolt/MTI 2021. március 17-én, 80 éves korában elhunyt Szersén Gyula. Arcát a fiatalabb közönség talán kevésbé ismerte, de hangjáért egészen biztosan Magyarország-szerte rajongtak. Több, mint 1800 alkotásban hallhattuk: mellék- és főszerepekben, sorozatokban, filmekben, mesékben…..
/\ngel 2021.03.28 13:24:35
@rm40: Még ami eszembe jut, az Apokalipszis mostban a helikopter alakulat kalapos parancsnoka(Robert Duvall). "Szeretem reggel a napalm illatát.." :). (A másik szinkronban Bubik István adja ugyanennek a szereplőnek a hangját.)
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
/\ngel 2021.03.26 13:02:49
@Citrom Sára Pikaccsu: Minek adnák el, inkább eladják az ott bányászott olajat, földgázt és egyéb ásványkincset..
/\ngel 2021.03.26 13:04:44
@vajdasagi: Kína kereskedni akar Európában,kvázi gyarmatosítani Afrikában és érdekeit kívánja megvédeni az USA-val szemben..
/\ngel 2021.03.26 13:21:39
@vajdasagi: De nem sáska.Ez egy fals párhuzam. Még Róma sem volt sáska..Saját kereskedelmi rendszerébe akart beintegrálni újabb és újabb területeket. persze akkor még keményebben játszottak a felek.
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
/\ngel 2021.03.22 21:06:01
@g.d: Igen tényleg, akkor mégsem lehet az. De akkor mégis mi lehet a kezében?
/\ngel 2021.03.23 16:53:06
@nincs1agy: Elképzelhető, de az is lehet, hogy kiadtak néhány példányt csapatpróbára, mielőtt rendszeresítették, és épp ezt láthatjuk a fényképen.
/\ngel 2021.03.25 13:30:47
@g.d: Sok mindenben igazad van, amiben kijavítottál. A lőszer kapcsán az ebben a fegyverben is használt lőszerhez ragaszkodott a haderő. Ezért írtam tévesen karabélylőszert.

hu.wikipedia.org/wiki/Karabiner_98k

De valóban, a karabélylőszer=köztes lőszer.

A tömegzáras szerkezetre rosszul emlékeztem, ez tényleg egy gázdugattyús fegyver volt. (Egyébként talán kevéssé ismert, hogy a Mauser cég igen kis számban gyártott késleltetett tömegzáras képkarabélyt (Ludwig Vorgrimler) a háború vége felé, amely a későbbi a spanyol Cetme , illetve a Hk képkarabélyok őse volt. De a fő csapásirány a gázdugattyús rendszerű gépkarabély volt a német hadseregben (Stg44).)

Azonban az FG 42 műszaki szempontból nem volt feltétlenül sikertörténet:

www.kaliberinfo.hu/cikkek/nemetorszag-a-vilaghaboruban/

" Azonban a légierő illetékesei ragaszkodtak a puskalőszerhez, és ahhoz is, hogy az új fegyver automata módon is tudjon tüzelni. Mindezek már előrevetítették egy sor probléma képét, amelyek aztán szépen meg is valósultak."

"Ahogy sejteni lehetett, a gondok már az elején megmutatkoztak, mert a fegyver túl gyenge szerkezetű volt, hogy huzamosabb ideig sorozatlövést lehessen leadni vele. Így aztán nem is készítettek túl sokat belőle, mintegy 2000 db-ot csupán. Ráadásul drága is volt az előállítási költsége, úgyhogy minden az áttervezés után kiabált. A Krieghof mérnökei neki is láttak ennek a feladatnak, s 1944-re meg is született az átdolgozott változat. Az első verzió ezek után az FG?42?1 (modell) nevet kapta, míg a második FG?42?2-t. Az új modell tömege kicsit növekedett, átalakult a tusa és a pisztolymarkolat, azonban a várt eredményt nem érték el vele, mert a sorozatlövés még mindig problémákat jelentett, illetve a költségeket sem sikerült túlságosan lefaragni."

"Működési mechanizmusa azonban nem változott és bár megpróbálták megerősíteni a szerkezetét, hogy jobban bírja a sorozatlövést, túl sok sikert nem értek el. Pedig ennek érdekében még a tűzgyorsaságból is visszavettek. Vagy egy olyan teljes körű áttervezésre lett volna szükség, amely alapjaiban érinti a fegyver minden elemét (gyakorlatilag egy új fegyvert kellett volna csinálni), vagy át kellett volna térni a ?Kurz? lőszerre, amit meg a Luftwaffe illetékesei nem akartak. "
Blogom első és legnépszerűbb posztjában bemutattam, hogy hogyan érdemes szavazni a parlamenti választáson. Felvetődik a kérdés: miért van szükség taktikázásra? Miért nem lehet olyan választási rendszert csinálni, ahol mindenki akkor adja le a számára leghasznosabb szavazatot, ha az őszinte véleménye…..
/\ngel 2021.03.14 19:13:20
@dr Brcskzf Gröőő: A német rendszer is vegyes. Azt is megváltoztatnád? Nem is beszélve a brit választási rendszerről..
/\ngel 2021.03.14 19:14:53
@Csóka Endre: Nagy Attila Tibor szerint az előválasztási kampány akár az ellenzéki választási szövetség felbomlásához, illetve egyes erők kiválásához is vezethet akár.
/\ngel 2021.03.14 22:15:50
@dr Brcskzf Gröőő: Nálunk is van kompenzáció. Legutóbb a DK 4 %-nyi listás szavazatot kapott, Ezt húzta fel a kompenzáció 5% fölé..
1930. október. Salomon Andrée svéd mérnök és társainak temetése haláluk után több mint harminc évvel. Kísérlete, hogy légballonnal érje el az Északi-sarkot, tragédiával végződött. A harmadmagával a sark meghódítására indult felfedező a 83. szélességi fok közelében a jégre ereszkedett léggömbjével,…..
/\ngel 2021.03.14 19:11:31
@kugi: Az angolok különös emberek..:)
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
/\ngel 2021.03.04 00:29:22
@J.W. Booth: "Viszont igaza lett a kinai és orosz vakcinákat illetöen. Jol felmérte, hogy az emberekek kivéreztek és bármire hajlandok, csak kapják vissza a szabadságukat."

Biztos a dubajiak is ezért használnak Sinofarmot, és a németek meg az osztrákok ezért készülnek Szputnyikkal oltani.
Lassan egy éve gyakorlatilag megszűnt a turizmus, ami a Kanári-szigetek nélkülözhetetlen bevételi forrása. Az idei január 40.000 vendégéjszakája a 2020-as 600.000-hez képest óriási visszaesés. A vírushelyzet és az elmaradt nyaralások miatt nagy a munkanélküliség, vállalkozások szűnnek meg, boltokat,…..
/\ngel 2021.02.28 13:33:43
@wrstjnethn: Úgy, hogy nem ő fizeti, ahogy az igen csak jó okostelókat sem ő veszi magának.
/\ngel 2021.02.28 13:34:14
@Örömhernyó: Ne próbáld meg gondolkodásra bírni, fájdalmat okozol neki.:)
/\ngel 2021.02.28 19:01:33
@midnight coder: Csak tudod az ilyen egyezmények kiagyalói és elfogadtatói többnyire abban érdekeltek, hogy Frankfurtból Mogadishut, Stockholmból meg Bejrútot csináljanak. Mindezt egy álszent, szemforgató álhumánus pózban tetszelegve..
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
/\ngel 2021.02.27 23:42:04
@kewcheg:

magyarnarancs.hu/kulpol/ausztria-is-venne-szputnyik-v-vakcinat-sot-meg-a-gyartasaba-beszallhat-236332

hu.euronews.com/2021/01/19/kollegank-mar-megkapta-a-kinai-sinopharm-oltas-testkozelbol

"Az Euronews közel-keleti irodájának vezetője december végén kapta meg a kínai Sinopharm cég koronavírus-elleni védőoltását. Ez az az oltóanyag, amelyből a magyar kormány is rendelne egymillió dózist, hogy felgyorsítsák a veszélyeztetett idősek beoltását. Daleen Hassan azt mondja, az Egyesült Arab Emirátusokban komoly klinikai teszteken bizonyított az oltóanyag, amellyel időseket is oltanak és eddig nem érkeztek hírek súlyos, vagy tömegesen jelentkező mellékhatásról."
/\ngel 2021.02.28 15:14:44
@LebensraumamOsten: Majd a hozzánk képest negyed akkora átoltottságukkal szépen elgondolkodnak a dolgon, hogy érdemes e várni az amerikai vakcinákra:

24.hu/kulfold/2021/01/19/koronavirus-oltas-vakcina-lengyelorszag/

"Annak kapcsán, hogy a Pfizer-BioNTech hétfőtől átmenetileg jelentősen csökkentette többek között lengyelországi szállítmányait, Michal Dworczyk, a kormányfői hivatal vezetője kedden arról biztosította a közvéleményt, hogy a vakcina jelenlegi tartalékai a második dózis beadásához is elegendőek azoknál, akiket az első körben már beoltottak.

A szállítmányok csökkentése kapcsán Dworczyk hétfőn megállapította: a tagállamok és a gyógyszergyártók közötti kapcsolatokat illetően az Európai Bizottsággal aláírt vakcinabeszerzési szerződés „messze áll a tökéletességtől”. Ebben az összefüggésben kifogásolta, hogy Németország önállóan is beszerzett vakcinákat. Elmondta: a történtek fényében a varsói kormány elemzi annak lehetőségeit, hogy az uniós mechanizmuson kívül is vásároljon oltóanyagot."
/\ngel 2021.02.28 18:19:36
@white999: Na persze..és talán karácsonyra le is szállítják esetleg. (Nem a főpolgármesterre gondolok, hanem az ünnepre.:)
1914. július 28-án Ferenc József osztrák császár és magyar király hadat üzent Szerbiának, a magyar férfiak pedig már aznaptól fogva vonultak a laktanyákba, hogy csukaszürkébe öltözve minél gyorsabban a frontra menjenek. Az emberek örömujjongva, dalolva indultak a frontra, mindenki harci lázban…..
/\ngel 2021.02.11 20:56:05
@flash.gordon: Svájc? Tudsz róla, hogy náluk sorkatonaság van, és egy igen komoly haderőt tartanak fenn? Saját erejükből akarják megvédeni magukat, a fiúkat katonai szolgálatra kötelezik. Kiképzésük után otthonukban tartják egyenruhájukat, teljes felszerelésüket, fegyverüket. 32 éves korukig bármikor behívható tartalékosnak számítanak Nekem ez igencsak férfiasnak tűnik.
Az, hogy kimaradtak a II. Vh-ból nagyrészt annak köszönhető, hogy kimaradhattak.A németek nem rohanták le őket, mint Hollandiát, Dániát vagy Belgiumot. Több hasznukat látták úgy, hogy nincsenek megszállva. Egyébként a svájci ipar megbízható beszállítója volt a német hadiiparnak.

"Egyébként tényleg az a férfias, h kiprovokálunk egy merényletre hivatkozva egy fegyveres konfliktust, majd miután vesztünk és nem mi kebelezzük be Szerbiát"

Nem érted a lényeget. Én nem a nagypolitikai érdekekről,mahinációkról beszéltem, hanem az átlagember attitűdjéről, amely átlagember akkoriban hajlandó volt életét kockáztatni a hazájáért. Ez egy férfias attitűd.
/\ngel 2021.02.11 20:56:06
@erol: Nem az a férfiasság, hogy belekötsz mindenkibe, hanem az, hogyha a sors küzdelem elé állít, akkor nem próbálsz meg kitérni előle "trükkök százaival" ,félrenézéssel.
Pl. ha beszólnak a nődnek, akkor nem elsunnyogsz, mismásolsz, hanem kérdőre vonod az illetőt, akkor is ha kétszer akkora mint te.
/\ngel 2021.02.13 01:22:25
@Tengődi Arisztid Kadosa:

"Ja, persze. Kapott egy behívót és be kellett vonulnia, v parancsmegtagadásért kivégezték volna."

Talán el kellett volna olvasni a posztot, amely a bevonulók lelkesedéséről szólt. És nemcsak az osztrák-magyar oldalon..

"Mert az általad leírtak alapján az lenne a férfias, h harcoltak volna a németek ellen."

Ezt miből következtetted ki? A németek nem támadták meg őket. Nekik sem fűződött érdekük a háborúhoz. Az, hogy mindenkibe belekötsz, nem tesz férfiassá.

"Bocs, azt sem értem, h Svájcnál mit tartasz férfiasnak? Hogy haderejük van, h be kell vonulni? "

Svájcot hozta fel példaként a pacifizmusra. Felvilágosítottam, hogy mennyire pacifista Svájc. Semennyire.

"Ezt miből következtetted ki, h ő az tartja férfiasnak ha vki hivatásos katona?"

Azt írta, hogy, csak az jogosult a régi korok becsületéről, a harc vállalásáról beszélni, aki hivatásos katona. Csak neki van jogalapja ezen férfias erényekről értekezni. Mindenki más csak fogja be szépen a pofáját.
Korábbi cikkeinkben több német tábornokot is bemutattam, kiemelve például Erich von Manstein rendkívüli stratégiai tehetségét, Heinz Guderian hadműveleti - harctéri sikereit, Sepp Dietrich páncélos tapasztalatait, Erwin Rommel rendkívüli képességeit az Afriakorps élén és Gerd von Rundstedt…..
/\ngel 2021.02.07 23:07:11
@matyas.kiraly: "USA akkor is partra szállt volna"

Ha GB kiszáll és semleges marad, hogyan szállt volna partra az USA az európai kontinensen, te zseni?

"A Szovjetunió túl nagy volt, soha, senki nem tudta volna elfoglalni"

Ha sikerül elvenni tőle a kaukázusi olajmezőket, hamar összecsuklik a Szovjet, akármilyen nagy is. Egy elefánt víz nélkül..
/\ngel 2021.02.08 22:04:55
@Argus_: Idézném a bloggazda történészt:

tortenelmi.blog.hu/2019/02/14/a_hadtortenelem_sorsfordito_nagy_talalmanyai

"Führer kivételes tábornoki karral rendelkezett: Hasso von Manteuffel és Albert Kesselring ugyanúgy megérdemlik a kiemelést, mint Walter von Reichenau és jelen poszt méltatottja: Erich von Manstein."
/\ngel 2021.02.10 08:14:47
@Argus_: Nemcsak támadó műveletekkel lehet bekerülni a legnagyobb katonai vezetők közé. Nem egy hadtörténész pl. Manstein esetében is azt a rugalmas visszavonuló manővert emeli ki, amellyel sikerült megakadályozni a német déli front összeomlását. Az olasz front pedig csak a normandiai partraszállás után vált másodlagos fronttá. Ezt megelőzte Anzió.
A biztonságpolitikai „megmondó-ember” Földi László élesen kikelt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság műsorában az internet ellen, aminek esetleges lekapcsolását is felvetette. Földi László viselkedését a népszerűségvesztéssel szembenéző orbánista ideológiai elit zavart állapota magyarázza. Ahogy…..
/\ngel 2021.02.08 23:13:56
@nemecsekerno_007: Nem nagy kedvencem sem Macron sem Merkel, de Trump Twitter letiltása utáni reakciójuk ad némi reményt, hogy az EU lép valamit az ügyben. Egy 500 milliós konglomerátummal már Cukiéknak is számolniuk kell. Az USA-ban erre minimum 4 évet kell várni..
Már az új helyen vagyunk. És egy remek cikkel indítunk. Butaság lenne kihagyni.  Klikk ide: Az új NAT szerint a családi élet fontos elemei az alá- fölérendeltség és a termékenységtudatos szemlélet        ..
/\ngel 2021.02.05 13:52:00
@midnight coder: Arafat annak idején kijelentette, hogy a palesztin nők méhével fogják legyőzni Izraelt.
/\ngel 2021.02.06 16:31:34
@taga20: Nyilas..te helyesírás bajnoka.:)
A katonás, a gazdaságosságra fittyet hányó, a nomenklatúrát tejben-vajban fürdető, a vitát és a kompromisszumot vereségként elkönyvelő rendszer, ebben a kelet-európai régióban, „szovjet” jellegűnek mondható. Összeér a két szélsőség: a nem-piaci logikájú feudalizmus meg a szintúgy nem a…..
Az ellenzéki pártok vezetői nem csak formai okokból ülnek egymás mellett az asztalnál Befagytak a pártprefenciák januárra címmel friss felmérési adatokat közölt a Republikon. Eszerint konzerválódtak az eredmények: a kormánypártok támogatottságában kimutatott, csökkenésről tanúskodó trend megállt,…..
/\ngel 2021.02.03 17:43:13
@Tölgyes Péter:

" Egyrészt felesleges baloldalról beszélni, ahogy felesleges jobboldalról is."

Na, ezzel egyetértek. Meghaladott az ellentétpár, és nemcsak itthon. Mára globalista és lokalista oldal van. Az ellenzék az előbbi ,a kormányoldal az utóbbi táborba tartozik.
/\ngel 2021.02.03 23:15:53
@Tölgyes Péter: Egy büntetett előéletű ember nevén és tulajdonában lévő ügyvédi irodának nem kellene önkormányzati megrendelést adni. Persze ő ugye lehet, hogy túl sokat tud...
/\ngel 2021.02.03 23:20:00
@Tölgyes Péter: Orbán sokáig globalista volt, aztán leesett neki a tantusz, hogy ez nem más, mint egy új függőségi viszony gyakran a régi függőségi viszony egykori kiszolgálói által támogatva..
Sok-sok év és számtalan kaland után új helyre költözik a b1 blogcsalád. Az új címünk: b1.hvgblog.hu..
/\ngel 2021.02.03 11:28:24
@a Miniszterelnök Úr jobb mint a másik: @DFK: Egyenlő pályák, egyenlő esélyek, csak ők Babettával indulnak a futóversenyen.:) Libernyák fair play.:)
/\ngel 2021.02.03 17:46:13
@cicmen: Az Index eltolódott középre. Ettől még a jobberek továbbra is librnyáknak látják, a libernyákok meg kormánypártinak.
/\ngel 2021.02.03 19:08:26
@cicmen: Azt erősíted, amit írtam. :D A régi Index pl. nem hozta volna le Bauer papa dossziéit, ahogy a 444 és a 24.hu nem is hozta le.
Az 1849-es szabadságharc után 1857-ben látogatott el először együtt Ferenc József császár és Sissy császárné Magyarországra. Az eredetileg tavaszra tervezett körutat akkor Zsófia hercegkisasszony halála miatt félbe kellett szakítani, a protokoll program augusztus elején folytatódott, azonban Sissi…..
/\ngel 2020.09.06 22:59:39
@Bafana: Reálpolitika. Mert mi van, ha megszűnik a Habsburg Birodalom a 18. század közepén? Ki lesz az új magyar király Mária Terézia bukása után? Már Rákóczi is megkínált a magyar trónnal jó néhány európai szereplőt és senki nem tartott rá igényt. És ne feledjük, hogy a török itt volt még a Balkánon. Itt állt volna a teljesen instabil helyzetben lévő Magyarország egy megerősödött Poroszország, egy kibővült Bajor választófejedelemség és egy Török Birodalom között..
Az uralkodóház melletti kiállással viszont a magyar rendek megerősítették pozícióikat olyannyira, hogy később II. Józseffel vissza tudták vonatni törvényei jó részét.
Szóval több olt ez, mint a csecsemőt dajkáló ifjú királynő melletti lovagias kiállás..
Veled is megtörténhet. ..
/\ngel 2020.07.25 22:52:21
@KamuGery az ALKALMATLAN: Azért a Fidesz ott van a tulajdonosi körben..De sztem az hülyeség, hogy egy újabb kormányközeli médiát szerettek volna csinálni az Indexből. Mi a fenének?
Viszont az eddigi gárdának a valódi objektivitás nem ment volna. Ezért csak keresték az ürügyet a látványos, együttes távozásra.
/\ngel 2020.07.26 09:27:05
@Jön még KUTYÁRA dér.: Sztem meg már megvan, hogy a távozók hol foglalják el új helyüket a hálózatban. Ez volt az egyik szükséges előfeltétele a kollektív távozásnak, a másik pedig egy casus belli. Utóbbit Dull provokálta ki..
Tisztázzuk rögtön itt az elején, hogy a „kis Lomnici” ifj. Lomnici Zoltánt, a Századvég jogi szakértőjét jelöli, de a hivatalos „ifj.” megjelölés rontotta volna a ritmust. Bár gondolom, a „kis” megjelölés is elegendő arra, hogy senki ne a kedves papára gondoljon, aki ugyan maga sem volt a…..
/\ngel 2020.07.19 18:16:05
@exterminador: Akiket aztán ti alkalmaztatok az ÁVH-n, meg amnesztiát adtatok nekik.. Szóval coki kisfiú! Nyugodjál le szépen.
Egyébként miért nem reklamáltok a tankönyvíróknál, hogy a magyar irodalom miért szerepel jóval nagyobb arányban az iskolai irodalom oktatásban ,mint amekkora arányban jelen van a világirodalomban?
/\ngel 2020.07.19 23:21:07
@exterminador: És te engem kikkel hoztál összefüggésbe kis pajtás? Látod, a saját hülyeségedet fordítottam ellened..

"Egyébként meg miért kell reklamálni?"

Azon logika alapján, amit a poszter felhoz Lomnicival szemben, (mármint hogy a magyar írók, költők csak igen kis hányadát adják az Észak-atlanti irodalomnak), a tankönyvekben is jóval kisebb hányadban kellene szerepelnie magyaroknak.Viszont mégse így van..
A vírushelyzetet az Egyesült Királyság miniszterelnöke Boris Johnson, és Skócia első minisztere Nicola Sturgeon teljesen eltérő módon közelítették meg. Ennek a jelentősége viszont nem csak magához a járvány kezeléséhez kapcsolódik, hiszen úgy tűnik, hogy emellett a jelenlegi helyzet akár a két…..
/\ngel 2020.07.19 18:09:18
@liberalnazi dickheads: Egy jó ideig az EU-ba sem tudnának belépni a spanyol és belga vétó miatt..