Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AngeI

0 bejegyzést írt és 750 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontosan tudjátok, ti ott a Parlamentben: azért ekkora a pofájuk, mert van hozzá közönségük is. Azt hiszitek, ha riszáltok nekik is egy kicsit, az hoz valamit a konyhára? Több méter magas bitófát állított a Jobbik Debrecen belvárosában, hogy a halálbüntetés…..
Az ukránok szerint rengeteg tankot vesztett az orosz hadsereg ukrajnában. Az oroszok szerint nincs is háború, hogyan vesztett volna annyit, ugyan már! Szóval akkor mi lehet az igazság? Hogy lehet egyáltalán eldönteni? A szokásos eljárás az, hogy az átlag őstermelőnek vagy az egyik, vagy a másik fél…..
AngeI 2022.04.21 14:46:00
@birkamenet: Szted akkor sem állna győzelemre, ha Putyin Kijevben kávézna..
Az ukrajnai háború alapvetően az angolszász világ és Kína között húzódó eurázsiai térség újrafelosztásáról szól. A Putyin-korszakban a politikai, gazdasági, demográfiai szempontból egyre gyengülő Oroszország, amely hamarosan államcsőddel néz szembe, "dupla, vagy semmire" játszott Ukrajnában. Ha…..
AngeI 2022.03.18 00:08:36
@zord íjász: Demagógia.
AngeI 2022.03.18 00:14:12
@Igazamvanvagyigazamvan?: Hova teszi? Próbálj már értelmesen gondolkodni. Miután mindenütt bekerítették az ukrán erőket, kénytelenek lesznek elfogadni az orosz békefeltételeket. Azaz deklarálni semlegességüket, megszakítani kapcsolataikat a Nato-val, és elismerni az orosz területgyarapodásokat. Ez az oroszok célja, nem pedig a tartós megszállás egész Ukrajna területén. Így a maradék Ukrajna élén maradhat Zelenszkij.
AngeI 2022.03.18 00:44:50
@Igazamvanvagyigazamvan?: Én a jelenlegi helyzet realitásairól beszélek. Az oroszok nem fognak felhagyni addig a hadműveletekkel, amíg a minimális céljaikat el nem érik: az ukrán semlegesség kierőszakolása, szárazföldi kapcsolat a Krímmel, illetve az eddig orosz területgyarapodások elismertetése..
Könyvbemutató keretében beszélt a minap Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, „A vadászat választott engem” című könyvéről. (Mellékesen, a kötetnek már a címe is némileg istenkáromló, hiszen az „Nem én választottam Istent, hanem Isten választott engem,” kezdetű tanúságtételre utal…..
AngeI 2022.01.17 17:38:11
@camilló: Hiába ismételgeted, attól még nem lesz igaz. Fentebb tételesen idéztem a külső tényezőket a magyar részvételt illetően: a német katonai felső vezetés részéről érkező felhívásokat, ösztökélést,és az olasz diplomáciai nyomást.
Mert mi is volt a helyzet a Barbarossa megindulásakor. Azon államok, amelyeknek Magyarország elcsatolt területei visszaszerzését köszönhette egy antibolsevista hadjárat keretében támadást indítottak a SZU ellen. Ehhez ráadásul csatlakoztak azok a szlovákok és románok, akikkel rivalizáltunk a németek és olaszok jóindulatáért. Ráadásul a német erők eleinte úgy haladtak keleten, mint kés a vajban. Sorra semmisítették meg, kerítették be a szovjet hadtesteket. Hát mik ezek, ha nem komoly külső motiváló tényező a tekintetben, hogy Magyarország is beszálljon ebbe a háborúba?? Persze valóban, tényleg senki nem tartott pisztolyt Horthy vagy Bárdossy fejéhez, hogy meginduljon a magyar támadás is. Ha te csak ezt fogadod el külső nyomásként, nem tudok mit csinálni.
Valamint számos ország volt, amelyek nem támadták meg a SZU-t, mégse tudták elkerülni a szovjet megszállást, illetve a kommunisták hatalomra kerülését.
AngeI 2022.01.17 18:53:02
@camilló: Te a külső nyomás hiányáról beszélté, ami egyszerűen nem igaz. Nagyon komoly külső motiváló tényezők voltak a háborúba való belépés mellett.

" Sokkal korábban eldőlt az esetleges háborúba való belépésünk."

Hát ez azért némi igazolásra szorulna. Elsősorban a tisztikar volt háborúpárti. Magyarország nem is lépett be azonnal a SZU elleni háborúba azonnal. Ha úgy lett volna, ahogy írod, a Barbarossa megindulása után azonnali magyar belépés következett volna. Ehhez képest ez csak a kassai bombázás után következett be, amelyről mostanra kiderült, hogy szinte bizonyosan nem önprovokáció volt, ahogy azt a szocializmus történetírása hirdette, hanem valóban szovjet támadás, még ha téves is. De ezt akkor miért kellett volna tudnia a magyar félnek? Ez aztán eldöntötte a dilemmát.

". A 2.Magyar Hadsereg frontra kerülése egyértelműen német nyomásra történt és ahogy írtam ez egy jelképes hadsereg volt. Nemeskürthy jobban megfogalmazza. "

Talán érdemes lenne elolvasnod Ungváry erről szóló írásait. Sokkal objektívabban látja, mint Nemeskürty. Nem arról van szó, hogy dicsőítené a doni szerepvállalást, de olyan tényeket közöl, amelyek eléggé árnyalják a képet. Nemeskürty munkái elavultak, és a szocialista történetírás kliséit közvetítik. Érdemes frissíteni. És ugye ő alapvetően irodalomtörténész, művészettörténész, míg Ungváry egy olyan történész, akinek régóta fő témája a vitatott korszak..
A között, hogy egyesek dicsőítik a 2. magyar hadsereg tevékenységét, mások meg egy semmire sem jó hadseregnek tartják, vannak átmenetek. Több objektivitást, kevesebb indulatot.

" A finnek is szovjet érdekszférába kerültek, mégis függetlenek maradtak. "

?

A lengyelek mellett a cseheknek is szovjet megszállás lett a "jutalma". Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy mi megússzuk a szovjet megszállást, még ha nem is támadjuk meg a SZU-t, és van is egy érintetlen hadseregünk. Túlzottan fontos, középponti helyen van ez az ország.
AngeI 2022.01.20 23:36:31
@camilló: Ez a szocializmus történetírása által erőltetett polarizált kép. Az megvan például, hogy Bárdossy a Teleki kormány külügyminisztere volt? Márpedig Teleki egyértelműen inkább angolszász szimpátiájú volt. Rengeteg utólagos belemagyarázás van az akkori helyzetbe. Mintha egyesek önkéntelenül azt gondolnák, hogy az akkori döntéshozók tisztában voltak a jövővel.
A magyar ormány egyáltalán nem ugrott azonnal a "koncra" ahogy az sokszor be van állítva. Külső nyomásgyakorlás, a fronthelyzet alakulása és a szlovák illetve román részvétel tolta ebbe az irányba.
Persze a szocializmus történetírásának meg kellett magyaráznia, hogy miért nem azonnal lépett be az ország a konfliktusba. Erre találták ki az önmerényletet, amelyről mostanra bebizonyosodott, hogy nem igaz. Valóban volt szovjet támadás, mégha tévedésből is.

Ungváry konkrét szovjet veszteségeket hoz fel a 2. magyar hadsereg kapcsán, amelyek igencsak érdekesek annak fényében, ami a köztudatban él a pillanatok alatt szétzavart "alkalmatlan csürhéről".

" A Békekonferencia idején a Finn elnök odament Sztálinhoz és megkérdezte, mi lesz velük? Sztálinnak tetszett az elnök bátorsága és elmondta a feltételeit. "

Ó hát persze. Az igazságos bölcs vezető megkegyelmezett nekik. Pedig ők is megtámadták. Valójában ezek a dolgok a nagyhatalmak közötti alkuk során dőltek el. Finnország közel sem volt olyan fontos a szovjeteknek, mint kelet-Európa.

"Nyilván azt is tudod, hogy a választások elcsalásával nem került hatalomra a kommunista párt Olaszországban és Franciaországban."

Hát ez azért elég meredek állítás. Mármint hogy a kommunisták kárára elcsalták a választást?
Az egyetlen francia király, aki lefejezésre került, XVI. Lajos volt, akit 1793-ban végeztek ki, másfélszáz évvel angol 'kollégája', I. Károly után. Lajos 1774 júniusában került a trónra, de az uralkodásra való alkalmatlansága és az óriási hiány az államkincstárban hamar előrevetítette a királyság…..
AngeI 2022.01.15 21:07:39
@Alick: Joviális határozatlanság, akárcsak II. Miklós orosz cár esetében Miklós esetében. Egyik sem halt természetes halált.
AngeI 2022.01.17 18:05:13
@DJP: @chrisred:

Valójában Rousseau egyik írásában jelent meg először az állítólagos kalácsos mondat.
AngeI 2022.01.18 10:04:31
@DJP:

Természetesen nem Marie Antoinette-nek tulajdonította a mondatot, hanem egy hercegnének. Szóval a kalácsos motívum más a forradalom előtt is létezett.
Szinte soha nem foglalkozom direktben a politikával, így most sem teszem ezt, legalábbis nem szó szerint. Mondjuk a kutyapártot felemlegetve nehéz is bármit komolyan mondani. Mindig is későn érő típus voltam, így a ’80-as évek elején (középiskolás koromban) még nem nagyon értettem a következő…..
AngeI 2022.01.17 20:43:00
@MEDVE1978: Tátrai Miki megtarthatta a 100 milliós végkielégítését?
1930. Fügekaktusz gyűjtése állati takarmányozáshoz a texasi szárazság idején..
AngeI 2022.01.17 17:20:11
@Quattroman: Talán mert kitörtek az első kerekei.:D
Meglehetősen irracionális társadalmi rendszer épül ki nálunk. A kormány élelmiszerár stopja az önkény nyilvánvaló jeleit mutatja, és sok sebből vérzik. 1.Nem olyanok hozták a rendeletet, akik járnak bevásárolni Én pedig szoktam járni, minthogy más családtagokkal szemben jelenleg nincsenek…..
AngeI 2022.01.16 17:40:53
@ulpius66: De azt követlik egyesek, hogy inkább engedjék el az áfát a csirkefarhát és a tej esetében is. Innen, hova? :)
AngeI 2022.01.16 18:06:06
@ulpius66: Rögzítsük a lazac és a spárga árát a jelenlegi ár negyedén, hogy Kovács 11 Mária kisnyugdíjas is meg tudja engedni magának.:)
A most következő cikkben nem a leghosszabb vasútvonalakról, hanem a világ leghosszabb útját megtevő vasúti járatokról lesz szó, melyek útjuk során akár több országot és ezzel együtt több vasútvonalat is érintenek. Lássuk hát, melyik járaton tölthetünk el a legtöbb időt bosszantó átszállás…..
AngeI 2022.01.16 16:26:44
Letiltott revüműsor, rendezői fenékbe billentés és álnéven írt folytatás – 8 érdekesség kultfilmmel kapcsolatban...
AngeI 2021.11.17 15:15:43
@szombi: Mondjuk egy kb. mindegyik gyerekszínészre igaz. Döntő többségükből nem lesz színész.
A korai elhízás még akkor is sok kockázatot rejt magában a későbbiekre nézve, ha idővel a gyermek képes lesz kordában tartani testsúlyát...
AngeI 2021.05.13 13:14:14
@midnight coder: Külvárosban jártam suliba az átkosban. Osztályonként egy-két dagi gyerek volt. Ma meg már lassan a 14 alattiak fele túlsúlyos. Sztem a két fő ok az IT és a gerjesztett vásárlás.
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
Fotó: Zih Zsolt/MTI 2021. március 17-én, 80 éves korában elhunyt Szersén Gyula. Arcát a fiatalabb közönség talán kevésbé ismerte, de hangjáért egészen biztosan Magyarország-szerte rajongtak. Több, mint 1800 alkotásban hallhattuk: mellék- és főszerepekben, sorozatokban, filmekben, mesékben…..
AngeI 2021.03.28 13:24:35
@rm40: Még ami eszembe jut, az Apokalipszis mostban a helikopter alakulat kalapos parancsnoka(Robert Duvall). "Szeretem reggel a napalm illatát.." :). (A másik szinkronban Bubik István adja ugyanennek a szereplőnek a hangját.)
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
AngeI 2021.03.26 13:02:49
@Citrom Sára Pikaccsu: Minek adnák el, inkább eladják az ott bányászott olajat, földgázt és egyéb ásványkincset..
AngeI 2021.03.26 13:04:44
@vajdasagi: Kína kereskedni akar Európában,kvázi gyarmatosítani Afrikában és érdekeit kívánja megvédeni az USA-val szemben..
AngeI 2021.03.26 13:21:39
@vajdasagi: De nem sáska.Ez egy fals párhuzam. Még Róma sem volt sáska..Saját kereskedelmi rendszerébe akart beintegrálni újabb és újabb területeket. persze akkor még keményebben játszottak a felek.
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
AngeI 2021.03.22 21:06:01
@g.d: Igen tényleg, akkor mégsem lehet az. De akkor mégis mi lehet a kezében?
AngeI 2021.03.23 16:53:06
@nincs1agy: Elképzelhető, de az is lehet, hogy kiadtak néhány példányt csapatpróbára, mielőtt rendszeresítették, és épp ezt láthatjuk a fényképen.
AngeI 2021.03.25 13:30:47
@g.d: Sok mindenben igazad van, amiben kijavítottál. A lőszer kapcsán az ebben a fegyverben is használt lőszerhez ragaszkodott a haderő. Ezért írtam tévesen karabélylőszert.

hu.wikipedia.org/wiki/Karabiner_98k

De valóban, a karabélylőszer=köztes lőszer.

A tömegzáras szerkezetre rosszul emlékeztem, ez tényleg egy gázdugattyús fegyver volt. (Egyébként talán kevéssé ismert, hogy a Mauser cég igen kis számban gyártott késleltetett tömegzáras képkarabélyt (Ludwig Vorgrimler) a háború vége felé, amely a későbbi a spanyol Cetme , illetve a Hk képkarabélyok őse volt. De a fő csapásirány a gázdugattyús rendszerű gépkarabély volt a német hadseregben (Stg44).)

Azonban az FG 42 műszaki szempontból nem volt feltétlenül sikertörténet:

www.kaliberinfo.hu/cikkek/nemetorszag-a-vilaghaboruban/

" Azonban a légierő illetékesei ragaszkodtak a puskalőszerhez, és ahhoz is, hogy az új fegyver automata módon is tudjon tüzelni. Mindezek már előrevetítették egy sor probléma képét, amelyek aztán szépen meg is valósultak."

"Ahogy sejteni lehetett, a gondok már az elején megmutatkoztak, mert a fegyver túl gyenge szerkezetű volt, hogy huzamosabb ideig sorozatlövést lehessen leadni vele. Így aztán nem is készítettek túl sokat belőle, mintegy 2000 db-ot csupán. Ráadásul drága is volt az előállítási költsége, úgyhogy minden az áttervezés után kiabált. A Krieghof mérnökei neki is láttak ennek a feladatnak, s 1944-re meg is született az átdolgozott változat. Az első verzió ezek után az FG?42?1 (modell) nevet kapta, míg a második FG?42?2-t. Az új modell tömege kicsit növekedett, átalakult a tusa és a pisztolymarkolat, azonban a várt eredményt nem érték el vele, mert a sorozatlövés még mindig problémákat jelentett, illetve a költségeket sem sikerült túlságosan lefaragni."

"Működési mechanizmusa azonban nem változott és bár megpróbálták megerősíteni a szerkezetét, hogy jobban bírja a sorozatlövést, túl sok sikert nem értek el. Pedig ennek érdekében még a tűzgyorsaságból is visszavettek. Vagy egy olyan teljes körű áttervezésre lett volna szükség, amely alapjaiban érinti a fegyver minden elemét (gyakorlatilag egy új fegyvert kellett volna csinálni), vagy át kellett volna térni a ?Kurz? lőszerre, amit meg a Luftwaffe illetékesei nem akartak. "
Blogom első és legnépszerűbb posztjában bemutattam, hogy hogyan érdemes szavazni a parlamenti választáson. Felvetődik a kérdés: miért van szükség taktikázásra? Miért nem lehet olyan választási rendszert csinálni, ahol mindenki akkor adja le a számára leghasznosabb szavazatot, ha az őszinte véleménye…..
AngeI 2021.03.14 19:13:20
@dr Brcskzf Gröőő: A német rendszer is vegyes. Azt is megváltoztatnád? Nem is beszélve a brit választási rendszerről..
AngeI 2021.03.14 19:14:53
@Csóka Endre: Nagy Attila Tibor szerint az előválasztási kampány akár az ellenzéki választási szövetség felbomlásához, illetve egyes erők kiválásához is vezethet akár.
AngeI 2021.03.14 22:15:50
@dr Brcskzf Gröőő: Nálunk is van kompenzáció. Legutóbb a DK 4 %-nyi listás szavazatot kapott, Ezt húzta fel a kompenzáció 5% fölé..
1930. október. Salomon Andrée svéd mérnök és társainak temetése haláluk után több mint harminc évvel. Kísérlete, hogy légballonnal érje el az Északi-sarkot, tragédiával végződött. A harmadmagával a sark meghódítására indult felfedező a 83. szélességi fok közelében a jégre ereszkedett léggömbjével,…..
AngeI 2021.03.14 19:11:31
@kugi: Az angolok különös emberek..:)
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
AngeI 2021.03.04 00:29:22
@J.W. Booth: "Viszont igaza lett a kinai és orosz vakcinákat illetöen. Jol felmérte, hogy az emberekek kivéreztek és bármire hajlandok, csak kapják vissza a szabadságukat."

Biztos a dubajiak is ezért használnak Sinofarmot, és a németek meg az osztrákok ezért készülnek Szputnyikkal oltani.
Lassan egy éve gyakorlatilag megszűnt a turizmus, ami a Kanári-szigetek nélkülözhetetlen bevételi forrása. Az idei január 40.000 vendégéjszakája a 2020-as 600.000-hez képest óriási visszaesés. A vírushelyzet és az elmaradt nyaralások miatt nagy a munkanélküliség, vállalkozások szűnnek meg, boltokat,…..
AngeI 2021.02.28 13:33:43
@wrstjnethn: Úgy, hogy nem ő fizeti, ahogy az igen csak jó okostelókat sem ő veszi magának.
AngeI 2021.02.28 13:34:14
@Örömhernyó: Ne próbáld meg gondolkodásra bírni, fájdalmat okozol neki.:)
AngeI 2021.02.28 19:01:33
@midnight coder: Csak tudod az ilyen egyezmények kiagyalói és elfogadtatói többnyire abban érdekeltek, hogy Frankfurtból Mogadishut, Stockholmból meg Bejrútot csináljanak. Mindezt egy álszent, szemforgató álhumánus pózban tetszelegve..
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
AngeI 2021.02.27 23:42:04
@kewcheg:

magyarnarancs.hu/kulpol/ausztria-is-venne-szputnyik-v-vakcinat-sot-meg-a-gyartasaba-beszallhat-236332

hu.euronews.com/2021/01/19/kollegank-mar-megkapta-a-kinai-sinopharm-oltas-testkozelbol

"Az Euronews közel-keleti irodájának vezetője december végén kapta meg a kínai Sinopharm cég koronavírus-elleni védőoltását. Ez az az oltóanyag, amelyből a magyar kormány is rendelne egymillió dózist, hogy felgyorsítsák a veszélyeztetett idősek beoltását. Daleen Hassan azt mondja, az Egyesült Arab Emirátusokban komoly klinikai teszteken bizonyított az oltóanyag, amellyel időseket is oltanak és eddig nem érkeztek hírek súlyos, vagy tömegesen jelentkező mellékhatásról."
AngeI 2021.02.28 15:14:44
@LebensraumamOsten: Majd a hozzánk képest negyed akkora átoltottságukkal szépen elgondolkodnak a dolgon, hogy érdemes e várni az amerikai vakcinákra:

24.hu/kulfold/2021/01/19/koronavirus-oltas-vakcina-lengyelorszag/

"Annak kapcsán, hogy a Pfizer-BioNTech hétfőtől átmenetileg jelentősen csökkentette többek között lengyelországi szállítmányait, Michal Dworczyk, a kormányfői hivatal vezetője kedden arról biztosította a közvéleményt, hogy a vakcina jelenlegi tartalékai a második dózis beadásához is elegendőek azoknál, akiket az első körben már beoltottak.

A szállítmányok csökkentése kapcsán Dworczyk hétfőn megállapította: a tagállamok és a gyógyszergyártók közötti kapcsolatokat illetően az Európai Bizottsággal aláírt vakcinabeszerzési szerződés „messze áll a tökéletességtől”. Ebben az összefüggésben kifogásolta, hogy Németország önállóan is beszerzett vakcinákat. Elmondta: a történtek fényében a varsói kormány elemzi annak lehetőségeit, hogy az uniós mechanizmuson kívül is vásároljon oltóanyagot."
AngeI 2021.02.28 18:19:36
@white999: Na persze..és talán karácsonyra le is szállítják esetleg. (Nem a főpolgármesterre gondolok, hanem az ünnepre.:)
1914. július 28-án Ferenc József osztrák császár és magyar király hadat üzent Szerbiának, a magyar férfiak pedig már aznaptól fogva vonultak a laktanyákba, hogy csukaszürkébe öltözve minél gyorsabban a frontra menjenek. Az emberek örömujjongva, dalolva indultak a frontra, mindenki harci lázban…..
AngeI 2021.02.11 20:56:05
@flash.gordon: Svájc? Tudsz róla, hogy náluk sorkatonaság van, és egy igen komoly haderőt tartanak fenn? Saját erejükből akarják megvédeni magukat, a fiúkat katonai szolgálatra kötelezik. Kiképzésük után otthonukban tartják egyenruhájukat, teljes felszerelésüket, fegyverüket. 32 éves korukig bármikor behívható tartalékosnak számítanak Nekem ez igencsak férfiasnak tűnik.
Az, hogy kimaradtak a II. Vh-ból nagyrészt annak köszönhető, hogy kimaradhattak.A németek nem rohanták le őket, mint Hollandiát, Dániát vagy Belgiumot. Több hasznukat látták úgy, hogy nincsenek megszállva. Egyébként a svájci ipar megbízható beszállítója volt a német hadiiparnak.

"Egyébként tényleg az a férfias, h kiprovokálunk egy merényletre hivatkozva egy fegyveres konfliktust, majd miután vesztünk és nem mi kebelezzük be Szerbiát"

Nem érted a lényeget. Én nem a nagypolitikai érdekekről,mahinációkról beszéltem, hanem az átlagember attitűdjéről, amely átlagember akkoriban hajlandó volt életét kockáztatni a hazájáért. Ez egy férfias attitűd.
AngeI 2021.02.11 20:56:06
@erol: Nem az a férfiasság, hogy belekötsz mindenkibe, hanem az, hogyha a sors küzdelem elé állít, akkor nem próbálsz meg kitérni előle "trükkök százaival" ,félrenézéssel.
Pl. ha beszólnak a nődnek, akkor nem elsunnyogsz, mismásolsz, hanem kérdőre vonod az illetőt, akkor is ha kétszer akkora mint te.
AngeI 2021.02.13 01:22:25
@Tengődi Arisztid Kadosa:

"Ja, persze. Kapott egy behívót és be kellett vonulnia, v parancsmegtagadásért kivégezték volna."

Talán el kellett volna olvasni a posztot, amely a bevonulók lelkesedéséről szólt. És nemcsak az osztrák-magyar oldalon..

"Mert az általad leírtak alapján az lenne a férfias, h harcoltak volna a németek ellen."

Ezt miből következtetted ki? A németek nem támadták meg őket. Nekik sem fűződött érdekük a háborúhoz. Az, hogy mindenkibe belekötsz, nem tesz férfiassá.

"Bocs, azt sem értem, h Svájcnál mit tartasz férfiasnak? Hogy haderejük van, h be kell vonulni? "

Svájcot hozta fel példaként a pacifizmusra. Felvilágosítottam, hogy mennyire pacifista Svájc. Semennyire.

"Ezt miből következtetted ki, h ő az tartja férfiasnak ha vki hivatásos katona?"

Azt írta, hogy, csak az jogosult a régi korok becsületéről, a harc vállalásáról beszélni, aki hivatásos katona. Csak neki van jogalapja ezen férfias erényekről értekezni. Mindenki más csak fogja be szépen a pofáját.
Korábbi cikkeinkben több német tábornokot is bemutattam, kiemelve például Erich von Manstein rendkívüli stratégiai tehetségét, Heinz Guderian hadműveleti - harctéri sikereit, Sepp Dietrich páncélos tapasztalatait, Erwin Rommel rendkívüli képességeit az Afriakorps élén és Gerd von Rundstedt…..
AngeI 2021.02.07 23:07:11
@matyas.kiraly: "USA akkor is partra szállt volna"

Ha GB kiszáll és semleges marad, hogyan szállt volna partra az USA az európai kontinensen, te zseni?

"A Szovjetunió túl nagy volt, soha, senki nem tudta volna elfoglalni"

Ha sikerül elvenni tőle a kaukázusi olajmezőket, hamar összecsuklik a Szovjet, akármilyen nagy is. Egy elefánt víz nélkül..
AngeI 2021.02.08 22:04:55
@Argus_: Idézném a bloggazda történészt:

tortenelmi.blog.hu/2019/02/14/a_hadtortenelem_sorsfordito_nagy_talalmanyai

"Führer kivételes tábornoki karral rendelkezett: Hasso von Manteuffel és Albert Kesselring ugyanúgy megérdemlik a kiemelést, mint Walter von Reichenau és jelen poszt méltatottja: Erich von Manstein."
AngeI 2021.02.10 08:14:47
@Argus_: Nemcsak támadó műveletekkel lehet bekerülni a legnagyobb katonai vezetők közé. Nem egy hadtörténész pl. Manstein esetében is azt a rugalmas visszavonuló manővert emeli ki, amellyel sikerült megakadályozni a német déli front összeomlását. Az olasz front pedig csak a normandiai partraszállás után vált másodlagos fronttá. Ezt megelőzte Anzió.
A biztonságpolitikai „megmondó-ember” Földi László élesen kikelt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság műsorában az internet ellen, aminek esetleges lekapcsolását is felvetette. Földi László viselkedését a népszerűségvesztéssel szembenéző orbánista ideológiai elit zavart állapota magyarázza. Ahogy…..
AngeI 2021.02.08 23:13:56
@nemecsekerno_007: Nem nagy kedvencem sem Macron sem Merkel, de Trump Twitter letiltása utáni reakciójuk ad némi reményt, hogy az EU lép valamit az ügyben. Egy 500 milliós konglomerátummal már Cukiéknak is számolniuk kell. Az USA-ban erre minimum 4 évet kell várni..
Már az új helyen vagyunk. És egy remek cikkel indítunk. Butaság lenne kihagyni.  Klikk ide: Az új NAT szerint a családi élet fontos elemei az alá- fölérendeltség és a termékenységtudatos szemlélet        ..
AngeI 2021.02.05 13:52:00
@midnight coder: Arafat annak idején kijelentette, hogy a palesztin nők méhével fogják legyőzni Izraelt.
AngeI 2021.02.06 16:31:34
@taga20: Nyilas..te helyesírás bajnoka.:)