Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hyberoid

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világot járva gyakran bukkanhatunk érdekes, meghökkentő dolgokra. Olvasónk, Gábor a tennessee-i Knoxville repterén készítette ezt a képet. Világmárka, ugye? ..
A hallójárat- vagy más néven külsőfül gyulladás (otitis externa) a hallójárat bőrének fertőzését jelenti, befelé a dobhártyáig, bár nagyon ritkán maga a dobhártya is érintett lehet. Ez az esetek legalább 90%-ában baktérium okozta gyulladás, de előfordul, hogy gomba…..
Hyberoid 2010.11.16 14:29:39
Kedves Tamás!

Három éve nyűglődök egy már nyilvánvalóan krónikusnak nevezhető problémával.
Úgy kezdődött, hogy nyári időszakban bedugult mindkét fülem, amit Fül-orr-gégészeten vízbefecskendezéssel kitisztítottak. Gyulladással nem kezeltek.
Két nappal később iszonyatosan begyulladt az egyik hallójáratom.
Eredmény: újabb fecskendős tisztítás, kenőcs, gézcsík a rendelőben, majd Ciloxan csepp.

Innentől kezdve jó egy éven át 2-6 hetente járhattam a rendelőbe, általában mindkét fülem bedugulva, vagy ahhoz közeli állapotban, a rendelőt általában mindkét fülemben gézcsíkkal hagytam el, és csepegtethettem a Ciloxant.

Kb. 1-1.5 éve egy lelkiismeretesebb doktornő gombásodást állapított meg, és Mikogal-t írt fel. Innentől kezdve a rendelői látogatásaim 2-3 hónapra ritkultak, de továbbra is a fecskendős fülmosás után hol Ciloxan, hol Mikogal recepttel távozok a rendelőből.

Egyik Mikogal kiváltásom alkalmával egy gyógyszerész rábeszélt, hogy a gyógyszerek elhagyásával térjek át paraffin olajba csepegtetett szegfűszeg és fenyőmag-illóolaj használatára - ennek és a fültisztító pálcák használatával most vagy 4-5 hónapja nem láttam a rendelőt, de ha elhagynám ezek használatát, úgy érzem visszatérne a korábbi állapot.

Az egész kórtörténetemet egyetlen rendelőintézetben kezelik, és már vagy 7 orvos látott el itt (mindannyian látják a teljes kórtörténetemet és a használt gyógyszereket), de átgondolt, koncepcionális kezelést még nem tapasztaltam a részükről. Mindig csak: "fülmosás, csepegtessen két hétig, és kerülje a vizet".
A bórsavval az Ön cikkében találkoztam először.

Mit tanácsol?
Amy az Anubis Travellel utazott Krétára, hogy aztán onnan tovakiránduljon álmai szigetére. Úgy látszik, annyira mégsem volt csudálatos, hogy a 4 órásra tervezett kirándulásból 3 nap lett, különben biztos nem panaszkodott volna. Ja, hogy a család fele Krétán maradt? 2010…..
Hyberoid 2010.07.16 10:57:37
@enamel:
Krétán 4*-os szálloda 100 EUR/éj és 400 EUR/éj között van. A "körülötte forog a világ" típusnak 300 EUR-t ki kell pengetnie éjszakánként, fejenként - 7 napra csak a szállás és kaja önmagában 600 ezer jó magyar pénz, fejenként. Komolyabb légitársaságok 200 ezertől reptetnek téged Krétára. Ha apuka-anyuka még egy-két fakultatív programra is elnéz - a maguk igényszintjével (kisrepülő, vagy jacht + túravezetés), bőven 1 millió felett vagyunk fejenként, szemben az anyuka-féle útra, amit úgy 100-120e-re becsülök, fakultatívostól.
Hyberoid 2010.07.17 14:16:43
@nyanyus:
Az világos, hogy nem érted, hogy miről beszélek.
Hol beszéltem én apartmanokról, meg miniatűr bérautókról?
Én "engem márpedig körbe kell ugrálni" nyaralásról beszéltem.

Amit leírtál, 22 napra, minden nap vacsorával , apartmannal és autóval (meg persze benzinnel) nekem nagyon-nagyon alulárazottnak tűnik, valamit kifelejthettél, vagy Rodosz sokkal olcsóbb Krétánál. Én hasonló szervezéssel Krétára 2 hétre számolok 2 főre 700 ezret - a szeptemberi utószezonra (repjegy+autó+apartman+tavernás vacsorák).
Pedig ez egy meglehetősen fapados nyaralás, olyan "fennforgásokkal" amitől anyukának lázálmai lennének. :)

Thaiföld 1 millióból, 3 hét, 2 személyre? Komolyan érdekelne, hogy kitől veszed a repjegyet és mikor mész (gondolom nem a monszun alatt). Írd meg kérlek.
Hyberoid 2010.07.17 18:41:33
@nyanyus:
Ennyi pénzből valóban eljutsz Bangkokig, de azt nem nevezném egy kifejezetten tengerparti városnak. Szigeteknek meg végképp nem. De azért nem rossz ár.
Hogy találtad?

Krétára most megyek vissza harmadszor. A 700 e az két főre értendő - és ha koktél nem is, "ház bora" lesz benne - ha Rodosz drágább, akkor az 500-at három hétre csak kolbász+konzerv-hozzátáplálással tartom reálisnak, és/vagy úgy, ha az autót csak nézegetitek. Persze Kréta "picit" nagyobb, több benzint lehet ellőni ott.
 (Elnézést a hangnemért, de kissé elgurult a gyógyszerem a szóbanforgó katalógus áttanulmányoza közben.)Lenkei "Summa Cum Laude" Gábor doktor úr rendhagyó termékkatalógust jelentetett meg. A Gyógyszermaffia Kérlelhetetlen Ellensége (az egészségügyi…..
Hyberoid 2010.01.22 08:03:04
A postban és számos kommentben leírtak a tájékozatlanság és a butaság gyönyörű kombinációját mutatják.

Ha szeded a Lenkei vitaminokat, talán érdemes elolvasni hozzá a könyvet is, és akkor nem sopánkodnál itt, hogy 'rosszul voltam tőle'.

Ha figyelembe vennéd, hogy Lenkei hányszor csökkentette termékek árát 30-40%-al amint az egyre nagyobb tételek miatt nagyobb kedvezményeket tudott elérni a gyártóknál, talán elgondolkoznál a "Lenkei a csaló, aki meg akar gazdagodni a hülyéken" elképzeléseden.

Ha elolvasnád az Egészségre ártalmas c. könyvét, ahol konkrét levelezést (levélmásolatok oda-vissza levelekről) láthatsz az ÁNTSZ-el, meg az OÉTI, megy a hasonló hivatalokkal folytatott levelezéséből, meg EU-s és magyarországi rendeletekből, akkor megtudnád, hogy hogyan próbálnak ma Magyarországon jogellenesen ellehetetleníteni jogszerűen működő cégeket - és ne lepődj meg, hogy eközben Szlovákiába kell menekítenie a cégeit, hogy fenntartsa a folyamatos hazai ellátást, amit a bürokraták próbálnak megakadályozni.

Az első üzlet megjelenése óta szedem az "óriási dózisú" vitaminokat és a mellékhatása csak annyi, hogy amíg körülöttem mindenki 39-40°C-os lázzal nyomja az ágyat, én évek óta nem voltam beteg.

De igazad van... ne hidd el, hogy a mai elérhető élelmiszerek vitaminok és ásványi anyagok helyett permetszerekkel, tartósítószerekkel, érlelésgyorsítókkal, színezőkkel és antibiotikumokkal vannak tele. És hadd jöjjön a rák, a cukorbetegség, a koleszterin meg a magas vérnyomás. És szedd a gyógyszereket fájdalmas és beteged életed végéig.
Pesti majmok, bekaphatjátok - ha valaki Pesthez nem kötődő élethelyzetben ilyet mond, semmi gond nincs, egyszerűen hülye. Ha viszont egy városi újság ilyen címmel jelentet meg főszerkesztői jegyzetet, akkor ott valami valakinél nagyon csúnyán bekattant.Egy nagyon rövid és nem túl…..
Néha megijedek a hosszú levelektől, hogy majd mások is megijednek tőle és el sem olvassák, DÁ viszont annyira részletesen és mindenre kiterjedően írta le, miben más az autós közlekedés az Egyesült Államokban, mint itt nálunk, hogy egyik pillanatról a másikra már vége is volt…..
Hyberoid 2009.10.30 07:29:25
@Marty Mcfly:
Jó, akkor pontosítok: Californiában, Arizonában, Utahban és Nevadában tankolni csak előre cash-ben fizetve, vagy hitelkártyával lehet. Minden egyes helyen, ahol megálltam tankolni (pedig volt pár).
Azok után, hogy úgy általában Suri Cruise-t szokták a világ legjobban öltözött gyerekének nevezni - ami egyébként nem igaz, csak a lányom nem kap elég nagy nyilvánosságot -, már nem is csodálkoztam rajta, hogy olykor az anyja őrült cuccokat aggat a gyerekre. Vagy legalábbis…..
Péter egy 7 évvel ezelőtti cikkünkre talált, amikor utána akart nézni a még mindig reklámozott AbTronic izomstimulátornak. A cikk szerint Amerikában már 7 éve betiltották a terméket, mert tertmészetesen egy ordas nagy hazugság, sőt veszélyes is lehet. Nálunk meg újra kapható…..
Hyberoid 2009.09.15 13:50:09
Még egy kis alátámasztás, ami az "Abtronic - hatásos, nem hatásos" fórumból van:

No, hát a fejlemények:

Előszöris az elektródakenőcs gyanánt adott kézvédőkrém helyett van jobb.
Két 10x20 cm-es vászondarabot félbe kell hajtani, beletenni egy-egy fél
textil pelenkabetétet és körbevarrni. Akkora kell, hogy legyen, hogy az
őv két elektródáját teljesen elfedje. Ezeket a "párnácskákat" be kell
alaposan vizezni és rátenni az elektródátra úgy, hogy középen, a szigetelt
(gyárilag leragasztott) résznél legyen köztük kb másfél centi távolság.
Így kell az ővet feltenni. Sokkal egyenletesebben dolgoztat, mint a kenőccsel
és az őv élettartama is hosszabb lesz, mert nem kell alkalmanként mosogatni
és ha már kicsit nyűttebb, akkor is biztosítja az egyenletes árameloszlást
a párna.

Megmértem a készüléket, ami nem volt egy egyszerű műtét, mert terhelés
(a bőr elektromos vezetése) nélkül leáll. Először magamra raktam tehát a
tartalék ővet a párnákkal és megmértem a saját ellenállásomat: ez 20 kOhm
körüli értékre adódott. Ezután a kászülékre rátettem egy 20 kOhmos terhelő
ellenállást és egy EMG 1555-ös oszcilloszkópot. A 3. számú programot néztem
még csak meg, mert most ezt használom.

Egy impulzussorozatot küld ki, 20 msec periódusidővel 0.5 másodpercig,
utána 0.5 sec szünet. Az impulzusszélesség 20 mikrosec!!!. A feszültség
1. fokozaton 40 V, 10-es fokozaton 140 V! Ahol én használom, a 3-4. fokozaton
60-70 V-ot ad le. Látszik, hogy a leadott villamos teljesítmény rendkívül kicsi!

Az eredmény: másfél hét alatt a súlyomból 1 kiló ment le, a derékkerületemből
2 cm. Ha ez így megy, néhány hónap alatt karcsú leszek, mint a nádszál...

Másfél hét persze még rövid ídő de még csak egy programot, a legenyhébbet
próbáltam.

Nem volt még időm előkotorni meg beélesíteni a digitális szkópot, de ha
hozzájutok, akkor felteszem a neter is az oszcillogrammokat,

Üdv:

Qq
Olvas0 nem kommentálta túl a lenti videóját, így is jópár percig tart és tökéletesen látszik rajta, hogy a rakparton közlekedők közel fele lekanyarodik ott, ahol amúgy tilos volna. És mivel senki nem ellenőrzi, ezért sokan úgy vannak vele, hogy ha az előtte haladó megteheti, ő…..
Hyberoid 2009.08.12 15:23:18
@olvaso: Nemrég ismét jártam arra, és a lehajtó és a megfordulni tilos tábla között van kb. 50 méter. Ott nyugodtan lehet fordulni.
Ezen kívül nem tilos neked az út baloldalán parkolni, és hát parkolás közben meg is gondolhatod magad...
Szóval lehet szabályosan megfordulni...
Vademberre rádudálni veszélyes dolog, ezt Gábor is megtapasztalhatta a napokban, amikor a sors egy amolyan igazi gyűrött tarkójú, szétvarrt tirpákkal hozta őt össze. Most már ő is megtanulta, hogy beszállás után be kell zárni az ajtókat. Így egyrészt nehezebb onnan bármit…..
Hyberoid 2009.06.12 10:15:23
@metal: Szerinted, miután rájöttem, hogy a rendőrök elsimítják neki az ügyet, volt kedvem még kekeckedni vele? Mert ugyanilyen könnyen megszerezheti a címemet is... nem folytatom. Amúgy céges autó volt, nem fájt nagyon a javíttatása.

@wille: Persze, legyél csak ilyen naiv. "mert indoklás minden levélben van!!!" No igen. Meg a rendőrség minden ügyet kivizsgál. Biztos ezért nem kérték el még a kamerás felvételt sem. És biztos ezért nem hallgatták ki a biztonsági őrt aki kész volt tanusítani, hogy az illető tökrészegen dülöngélt mielőtt a kocsiba ült. Biztos ezért mondták nekem, hogy az elkövető ujjlenyomatával ellátott whisky-s poharat dobjam a szemétbe, a fényképeimet meg felejtsem el.
Kell nekik mint púp a hátukra, hogy egy 200-300eFt-os kár miatt egy alvilági figurát csesztessenek...
Talán majd ha meghal valaki...
Többször elhangzott már, hogy időnként az egyházon belül egy hazugságvizsgálatra is alkalmas eszközzel (E-méter) faggatják az embert a bűneiről. Tényleg van ilyen, ezt "konfessziónak" hívják arrafelé.   A "Hídon" ugye, ami a szcientológia…..
Folytatjuk Richelieu három felvonásos autós szociológiai gyűjteményének második részével. Akik rendszeresen olvasnak minket, már megismerkedhettek az első fejezettel. Ezúttal az irányjelző használatának vagy éppen nem használatának problematikáját vesézzük ki. Nos,…..
Összefoglalás, adatok, képek, stb. Ez a post bővülni fog, amint új információk érkeznek. A verziószám jelzi a változásokat. Az egyik anon összefoglalója: Sziasztok, nos kevesen voltunk, legközelebb többen leszünk. A rendőrséggel egy időben értünk a helyszínre.…..
Rémálom blog Szösszenetek 2008.05.22 07:33:00
Drogmentes maraton, 2008.   Kedves fogadtatás: - Megkérhetlek benneteket, hogy menjetek el innen? - Megkérhetsz, de maradunk. - Akkor megkérhetünk arra, hogy ne szórólapozzatok? - Igen, de folytatjuk. OT 7 feleség idegesen járkál az utcán és a járókelők kezéből rángatja…..
Index anyánk címlapját is megjárta az a videó, amiben Tom Cruise a Mission:Impossible zenéjére mesék a szcientológiáról, meg osztja az eszet úgy mindenről és néz hozzá nagyon félelmetesen, hogy a nevetéséről ne is beszéljünk - a szomszéd macskája azóta nem alszik, mióta…..