Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rockstation

1171 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A DARKMESS zenekar legfrissebb száma, a Self-Isolationism, egy olyan zenei világot tár elénk, ahol az egyén elszigeteltsége nemcsak saját választás, hanem a társadalmi elidegenedés tükröződése is. Ez a dal egyfajta személyes disztópia, amely bemutatja az elszigeteltség veszélyeit, melyek napjaink…..
Szeptember 26-án jelenik meg a második, “=Equation=” című BalashToth EP digitális és digipack CD formátumban. Az anyagról itt a második kislemez és videó “n = Folly” címmel. A dalcím itt is a DC képregényekben és filmekben köztudatba hozott “anti-life equation”-ből (életellenes egyenlet) származik,…..
“Basszus… elfelejtettem” - hangzik el napi szinten az ember szájából valamilyen permutációban ez a fogalom. Ebben a veszettül rohanó világban egyszerűen kontrollálatlanul szaladunk bele, hogy megfeledkezünk dolgokról, ígéretekről, feladatokról, kötelességekről, akár másokról, vagy magunkról is.…..
Az ígért időpontnak megfelelően augusztus 30-án megjelent a Nick Cave & The Bad Seeds: Wild God című új albuma minden streaming felületen, CD-n, valamint normál és limitált kiadású színes vinylen. Az album világszerte 4 és 5 csillagos értékeléseket kapott azon kritikusoktól, akik előzetesen…..
Mozgalmas időszakát nyitja meg a nyár végén a jövőre 20 éves alterzenekar – az új dal az „első fecske” a tavaszi új lemezről. A Szeretnivalója c. szám a Kiscsillag jól bevált, gitáralapú hagyományait követi: az együttest 2016 óta erősítő billentyűs-gitáros-énekes Szesztay Dávid szerzeményét három…..
Második előzetesként újabb dalt mutatott be From the Ashes címmel az At Night I Fly a szeptember 20-án érkező collision/fusion/division albumáról. A friss szerzemény a lemez tematikájához kapcsolódóan kapcsolati problémákat feszeget - ezúttal a sokadik újrakezdéstől való félelemről, az ismeretlenbe…..
Nothing to Hide címmel megjelent a Pablo and the Escobars Hunglish Shuffle című első nagylemezének előfutára. A lemez online megjelenése szeptember 1-én lesz, CD formátumban pedig a zenekar lemezbemutató koncertjén, szeptember 12-én a Muzikum Klubban veheti kézbe a nagyérdemű. Az eseményre…..
Az idén 20. születésnapját ünneplő Road a tavaszi Akusztik & Metal teltházas turnéjának plusz “megmozdulásaként” stúdióban is feljátszotta a jubileumi koncertkörúton előadott programot, ezáltal - kis viszonzásként - a zenekar ad ajándékot rajongóinak. A korongra 11 tétel került, és ezúttal a…..
Jubileumi évet ír a Mayhem, éppen 40 éve (!) indult útjára az a black metal gépezet, mely most múltidézésre hívja rajongóit és az olykor kaotikus, vagy éppen véres történetéből hoz korábban soha nem látott képeket és felvételeket. Speciális show-val érkezik tehát szeptember 4-én a Barba Negrába, a…..
2008 és 2015 között az RTN-Touring (Rock The Nation) szervezésében hét európai és két amerikai körrel a pagan és folk metal szcéna legsikeresebb utazó fesztivál turnéja volt a PAGANFEST. Majd szünet következett, de mind a rajongók, mint a zenekarok a folytatást követelték. Hát eljött az idő: Európa…..
Amikor a családdal véglegesedett, hogy idén nyáron a gyerekekkel New Yorkba utazunk, egy fontos kikötésem volt: koncert(ek)re el fogok menni és az utazás dátumát azokhoz kellene igazítani. Ezzel lényegében egy közel harminc éve ott lebegő álmom is teljesülhet. Aki hardcore zenén (is) nevelkedett,…..
Amikor a családdal véglegesedett, hogy idén nyáron a gyerekekkel New Yorkba utazunk, egy fontos kikötésem volt: koncert(ek)re el fogok menni és az utazás dátumát azokhoz kellene igazítani. Ezzel lényegében egy közel harminc éve ott lebegő álmom is teljesülhet. Aki hardcore zenén (is) nevelkedett,…..
Mit kíván a magyar nemzet? A Gyárkertbe Fém of Bëlga koncertet! A Fém of Bëlga projekt mindössze három alkalommal látható, a dunántúlon csak augusztus 24-én Veszprémben...
Komolyabb arcát mutatja meg a zsámbéki aurevoir. zenekar legújabb dalában és klipjében. A skate-punk életérzést adó pontnem és a klasszikus ‘oreós’ ízeket hozó Héjanász után itt a Menj című új dal, amit egy szakítás körüli gondolatok ihlettek...
Nagyon erős power metal programra készülhetünk október 9-én a Barba Negra Red színpadán: a Sonata Arctica, a Firewind és a Serious Black is kipróbált, fantasztikus hangulatú koncerteket adó zenekar, és ezen az estén mindhárman együtt, új dalokat bemutatva lépnek majd fel...
Izgalmas szakítós dallal jelentkezett az óbudai Hallucinatorz csapata – a Gyönyörű lelked ráadásul rögtön klip formában robbant be, a 2017-ben debütált rock csapat legújabb, szám szerint harmadik lemezének előfutáraként. A gyártelepi kvartett amúgy legutóbb 2021-ben hozott friss anyagot, az elmúlt…..
A Fekete Zaj Fesztivál megrendezésének 15. évfordulója alkalmából az eseménynek otthont adó Mátra domborzati formáit hanghullámokká alakította. Az így megszületett hangkészletből a fesztivál visszatérő előadói készítettek exkluzív Mátra-átiratokat, saját stílusukban szólaltatva meg az ország…..
A budapesti ötösfogat modern metal banda bemutatkozó EP-je, 4+1 dallal augusztus 30-tól lesz elérhető minden zenei streaming oldalon. Az anyag a “The Pendulum Monument” címet viseli és már volt két előfutára: az áprilisban debütált “Count To Ten” és a május 31-én, videoklip kíséretében megjelent a…..
Gerilla klipet forgatott a 2022-es A DAL-ból is ismert, idegen világokból inspirálódó magyar zenekar, a Third Planet...
Dupla thrash csapással rúgja rá az őszre az ajtót a Concerto Music: augusztus 21-én a Havok és a Dust Bolt párosa izzaszt meg minket a Dürer Kertben, szeptember 10-én pedig Bobby Blitz csapata, az Overkill játszik majd a Barba Negrában, a már szintén jól ismert Angelus Apatrida és a One Machine…..
A Radioheadből ismerős Thom Yorke és Jonny Greenwood, illetve Tom Skinner (Sons of Kemet) The Smile nevű triója új dallal és látványos videóklippel jelentkezett: megjelent a Don't Get Me Started, melyhez az a Weirdcore nevű vizuális művész rendezett kisfilmet, aki többek között Aphex Twin, Charli…..
A kaliforniai punkok öt hetente jelentetik meg új dalaikat, amely csúcspontja az I EP megjelenése lesz november 13-án, még pont időben, hogy már az összes dalát együtt fújhassuk velük november 26-án, az A38 Hajón...
A Totális Metál formáció, azaz a Pokolgép klasszikus felállásának négyötöde, illetve a következő korszak énekese, Rudán Joe és a zenekar soraiban egy évtizeden át gitározó Nagy Dávid augusztus 23-án az észak-keleti végeken, Egerben mutatja be a '80-as évekből jól ismert Pokolgép dalokat. A program…..
A budapesti garázs rock/hard rock zenekar, a The Trousers (Kőváry Zoltán – ének, gitár, Locke Péter – gitár, Lázár András -basszus, vokál, Gulyás Antal Samu- dob) ősszel kezdi el hetedik nagylemezének felvételeit. Legutóbbi albumuk, az Animal gun 2022-ben jelent meg, amit tavaly egy nemzetközi kiadó…..
Szeptember 26-án jelenik meg a második, =Equation= című BalashToth EP.  Az EP-ről augusztus 1-én jelent meg az első kislemez, a Loneliness+Alienation, amely elérhető az összes ismert streaming szolgáltató felületén és Bandcampen. Ha szereted az At The Gates-t, Dimension Zero-t, és mondjuk az…..