Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rockstation

1142 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hét múlva már a Mátra idilli környezetében, a Sástó partján barangolva élvezhetjük az underground zenék rejtelmeit, ahol a legfurcsábbtól a legkülönlegesebbig, valamint a legsötétebbtől a legvidámabb zenékig bármi fellelhető, műfaji határokat összemosva, kötöttségek nélkül. Az idén 15 éves…..
Az Ivan & The Parazol ősszel jelenteti meg legújabb, Belle Époque című stúdióalbumát, amelyet október 25-én az Akvárium Klubban hallhat a közönség élőben először. A srácok már ötször megtöltötték az Akvárium Klub nagytermét, így érdemes hamar bebiztosítania a helyét annak, aki elsők közt hallaná…..
Az ausztrál Wolfmother a klasszikus hard rock egyik legismertebb bandája, a zenekar Andrew Stockdale frontember kreativitása köré épült. Legutóbbi, Rock Out című lemezük a covid alatt született és hangzásával egyfajta kiszabadulást jelentett a karanténból. Noha szerencsére már a lezárásoktól…..
Amikor a Covid és a kényszerű helyszínváltozás egyértelművé tette pár éve, hogy a Sportalshow fesztivál öt alkalom után megszűnik, sokáig kérdéses volt, lesz még rockfesztiválja a Sportalsónak? A válaszra egészen 2021-ig kellett várni, amikor is a helyzet adta lehetőségeket kihasználva a klub úgy…..
Az Aliz in Chains és Sabbathical mögött álló Csángó Kornél (ének/gitár), Megyeri Zoltán (dob) és Vittmann Mátyás (basszusgitár/vokál) trió közel hat évnyi közös tribute-olást, örömzenélést követően saját zenéi világuknak felfedezésébe merültek. Csatlakozott hozzájuk Manner Gábor (billentyű) és ebből…..
A Helmet tavalyi lemezbemutató koncertje után nem váratja sokáig magyar rajongóit: december 3-án Page Hamilton és bandája az Analog Music Hallban koncertezik, ráadásul legendás, Betty című lemezük 30 éves jubileumi turnéjával érkeznek. A koncert Facebook eseménye ITT található, a jegyeket ITT…..
Sok év után tér vissza augusztus 6-án Budapestre a The Amity Affliction. A rajongóival különösen szoros kapcsolatot ápoló ausztrál metalcore csapat ezúttal is az Akvárium klubban játszik, de most headlinerként, lejátszva az idén 10 éves Let The Ocean Take Me összes dalát. Az ausztrálok előtt az…..
A 2021-ben ’Kétszer élni’ címmel megjelent album után most friss nótával jelentkezett a kisvárdai Radar zenekar. A Méhek és legyek című dal az első fecske a nyár végén megjelenő hatodik nagylemezükről, amelyről egyenlőre még bővebb információt nem árultak el a srácok...
A 2023-as „Last One Out Turns Off The Light” c. EP után a Crashlander egy friss dallal erősíti 2024 nyarát és saját felhozatalát. Az „Impostor Syndrome” egy 2010-ben készült homedemóból indult, ami most a legutóbbi kiadványt követő első tétel a készülődő friss anyagok sorában...
A bő egy évtizede indult - viszontagságokkal tarkított esztendőket is maga mögött tudó - Storyum három angol nyelvű album után az első magyar nyelvű nagylemezével jelentkezett. A felvidéki zenészekből álló szimfonikus elektro-metal formáció 12 tételes, Álmokon át címet kapott anyagának zenei része a…..
2025 elején Budapestre is befut a Queensrÿche The Origins nevű turnéja, ami idén tavasszal indult. Február 23-án a teljes The Warning albumot és a legelső EP dalait is meghallgathatjuk a Dürer Kert színpadán, a Night Demon koncertje után...
Új dalt szivárogtatott ki az ősszel debüt nagylemezt bemutató Tre Lunatic, mely a Hideg címet viseli. A modern metált játszó trió legfrissebb anyaga hangzásban egyáltalán nem hasonlít az eddigiekhez, a zenekar teljesen új oldalát mutatja be...
Van egy jó hírünk,végre összefogott a hazai underground mezőnye , aminek az első gyümölcse napvilágot is látott. Elkészült a Hungarian Metal Underground VOL.I  amin a következő bandák szerepelnek: Dawn Of Darkness / Rebel / Wishdoom Falls / Morte Silmoris / Nemezis / Vadász / Bozz / Udvarias…..
Nemrég megjelent a veterán HC/crossover/thrasher M.U.F. (korábban II. Ukrán Front) öt tételes EP-je a Szemtől szemben. A tavaly új dobossal (Cristo - Slytract), idén új énekessel (Seza - AMD, Hopeium) bővülő banda új anyaga egyelőre a Bandcamp oldalukon hallgatható és szerezhető be, de hamarosan…..
Július 3-án megérkezett az üzenet az űrből: múltat és jövőt eldobni, hiszen csak a pillanat az, ami számít...
Kiadta a legújabb videóját a Mindgate. A kisfilm a FeeL című dalhoz készült, a végeredmény pedig az alábbiakban található meg...
A debreceni MOLTO harmadik lemeze 2022. november 25-én jelent meg Napok halottja címmel és pozitív visszajelzéseket kapott mind a zenei sajtó, mint a közönség részéről. Ezen az albumon kapott helyet egy dal, amelyet a zenekar a Hét Jel atyjával, Pócsi Pistivel együtt készített el. A dal címe Engedj…..
A múlt héten bemutatott Perilous Journey után megérkezett a második dal is a Roses Of Thieves július 5-én megjelenő nagylemezéről. A tavaly ősszel startolt, női énekessel felálló fővárosi banda ezúttal a Blunderbuss című szerzeményét mutatta be, amihez egy videoklip is készült, amely Bikali Sándor…..
Szeptember 20-án jelenik meg a magyar progresszív rock/metal csapat, az At Night I Fly új albuma, a collision/fusion/division. A zenekar előző albumához - Mirror Maze (2019) - hasonlóan az új kiadvány is egyfajta tematikus antológia - a dalok ezúttal a párkapcsolatok pszichológiai kérdéseit járják…..
Megérkezett a Divent. új nótája, a Fekete Pillangók. A dal a zenekar júliusi EP-jének második előzetes dala és a májusban kiadott Másvilág című számot követi a sorban. Íme a dalok és a tudnivalók!..
Bő másfél hét múlva startol az öt év után visszatérő jubileumi 30. Rockmaraton! A helyszín - ahogy 2015 óta mindig - Dunaújváros, a Szalki-sziget, ahol a hazai előadók, és zenekarok mellett minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárda ad koncertet a fesztivál három színpadán. Elő a…..
Megvan az az érzés, amikor ülsz egy társaságban… mondjuk egy munkahelyi ebédlőben, és egyszerűen nem tudsz mit hozzászólni azokhoz a témákhoz, amikről épp társalognak? Az ember azt gondolná, hogy gyerekként van csak ilyen a felnőttek között, de rá kellett jöjjünk, hogy bizony, sose növünk fel.…..
"Hat évvel ezelőtt jelent meg az előző lemezünk, tehát nem lehet azt mondani, hogy csúcsra járattuk volna magunkat az albummegjelenési sajtóhírek megírásában. Ilyenkor illik elmondani, hogy ez az eddigi legjobb lemezünk, és aki szerette az eddigi anyagainkat, az nyugodtan vásárolja meg ezt is,…..
Vasvitéz címmel megjelent a hazai rock / metal színtér egyik legkiválóbb hangú, és legsokoldalúbb énekesének negyedik stúdióalbuma. A 14+4 tételes CD-n - a hagyományokhoz hűen - ismét népes szerzőgárda sorakozott fel Rudán Joe mellé, a dalok feljátszásánál pedig ezúttal két és fél tucat zenészbarát…..
Friss nóta érkezett a PULSE. jóvoltából. A Minden kép című trekkhez egy vizuált is mellékeltek az urak, ami az alábbiakban található meg. Csekkoljátok csak le!..