Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Red Cule

0 bejegyzést írt és 481 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma este elérkezik a 2021 óta várt pillanat, az FC Barcelona újra a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában fog pályára lépni Nápolyban. A katalánok háza táján nem egyszerűek dolgok, de halmozottan igaz ez a Napolira, akik tavaly még az elmúlt bő harminc év egyetlen Serie A győzelmét ünnepelték,…..
Red Cule 2024.04.17 06:43:13
Az első perctől látszott, hogy baj lehet. Túl sok rossz passz. Kétségbeesett becsúszások.
Yamal és Raphinha gólja itán Lewandowski (ismét) nem lövi be a nagy helyzetet. Araujo kiállítása után szinte minden játékosunk feladta? Az edző lecseréli Yamalt, az egyetlent, Raphinha mellett, aki veszélyes lehet ha kontráznánk. Lewandowski és Gündoğan marad, mert van tapasztalatuk és hátha majd ők. Csakhogy Gündoğan nem a City-s Gündoğan (ami önmagában egy sùlyos téma, szerintem a City-nek igencsak hiányzik), Lewandowski se az nálunk, aki volt, amikor nem nálunk volt. Ami egy újabb téma, hogy miért is van ez így? De hát a név, az majd visszatartja a PSG-t?! Hogyan is jutottunk oda, hogy Araujo bepánikol vagy ha nem pánikol be, akkor téves kockázatot vállal? Óriási tere lett hirtelen a játékosuknak. Miért? Araujo pedig, szerintem abbòl indult ki, hogy Kovács engedélyezi a keményebb játékot, lévén, hogy a PSG-nek nagyon is engedélyezte előzőleg (is, meg utóbb is). De Kovács volt annyira Barça-ellenes, hogy alig várta, hogy pirosat adhasson.
Sajnos, Pedri, Gündoğan, Lewandowski, Cancelo rosszul játszott.
Nagyon hiányzott S. Roberto és Christensen.
Fermint és Félixet szívesen láttam volna a kezdőben.
A szélsőikkel nem tudtunk mit kezdeni.
Az Araujo kiállítása utáni szétesésünk a dicstelen (közel)múltat idézte (2016 óta folyamatosan).
Attól tartok, hogy eladja Laporta Raphinhát (mert azt lehet eladni, akit meg akarnak venni). Márpedig Raphinha játéka és hozzáállása nagyon fontos lehetne a jövőben is.
A Perezék elleni meccs eddig se volt számomra túl kecsegtető, így viszont egy újabb lebőgéstől tartok.
Laporta újabb Guardiólát igyekszik fellelni Rafa(el) Márquezben, legyen hozzá szerencsénk. Na meg, játékosállományunk.
Red Cule 2024.04.21 21:45:49
A pamplonai gárda ellen kell javítania a katalánoknak...
Red Cule 2024.01.09 08:14:00
@Balázs37.: igen, mi kaptuk az egyetlen harmadikligást (kidobta a Villarealt). Idegenben játszunk. Számunka minden meccs nagy kihívás...
Red Cule 2023.12.22 09:44:56
@Máté Barca: Én is így értelmezem. Nem látom, hogy ki csatlakozna, akinek neve is van, sajnos.
Red Cule 2023.12.22 10:00:13
Red Cule 2023.12.18 13:48:23
@Máté Barca: az edzőjük pont a Barçát akarta...
Red Cule 2023.12.16 22:56:03
Red Cule 2023.12.07 18:04:10
Red Cule 2023.12.09 12:37:41
@Bivi76: Lewandowskira rá se lehet ismerni. Szerintem a csodájára járnak a szakértōk annak, hogy egy tipikus 9-esből, a világ egyik legjobb középcsatárából hogyan lehet rövid idő alatt roncsot csinálni azzal, hogy a kaputòl 40-50 méterre kell indulnia stb. Lewandowski valódi 9-es, nem hamis 9-es!
Ja, és egy meccs minimum 90 perces, nem 45 és nem 60.
Red Cule 2023.12.04 17:13:43
@Red Cule: parfon, a női xsapat meccsét "néhány hete"
Red Cule 2023.12.04 23:04:24
@evooo: pl. észrevenni, hogy az ellenfél változtatott a 2.félidő elején... pl. nemcsak elégedetlenkedni a játékvezetői részrehajlás miatt, hanem rájönni már egysuer, hogy a meccs minimum 90 perces...
Amúgy meg, nem vagyok szakértő. De ha konfrontálódni szeretsz, ám legyen :D
Red Cule 2023.11.22 06:12:19
@jani888: Nem veszekszem, csak eszembe jutott: a valódi tulajdonos lehet olyan is mint a Glazerek is (Man.Utd), olyan is mint Jerry Reinsdorf (Chicago Bulls, véget vetett idő nap előtt minden idők talán legjob csapatának, a Bulls azóta se nyert semmit).
A Barcelona szerintem addig jelent bármit is, ameddig nem egy személy vagy csoport tulajdona, hanem Katalóniáé. Ez az identitása. Ezen kívül más identitása nem lehet. Enélkül csupán egy a sok közül és mint olyan már nem érdekelne senkit.
Hű, de hangzatos szavak (de talán van bennük igazság is, remélem)!
Red Cule 2023.11.05 08:09:54
@evooo: A pénzügyi helyzet tehát borzasztó. (Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmünket erre a cikkre).
Plusz Tebas, a fasiszta (nem túlzás az állítás, hiszen Vox-os), aki ki akarja csinálni a Barcelonát, főleg az erősen katalán érzelmű Laporta (talán még enyhén is fogalmaztam) visszatérése óta. És Tebas nemcsak egy tényező: ő személyesíti meg azt, amit Laporta "szociológiai madridizmusnak" nevez, vagyis arra, amit szurkolóként már évtizedek óta láthatunk: az ellenfél soha nem csak a mindenkori 11 játékos, aki a pályán van, hanem a játékvezetők, a La Liga (it's not football, it's La Liga, ugyebár), a RFEF, az "igazságszolgáltatás", gyakran a kormány is (pl. Rajoy) stb.
Szóval, tényleg csoda, hogy még van FC Barcelona, főleg, hogy az idén még bajnok is tudott lenni. A mostani szezonban nagyon-nagyon nehéz lesz ezt megismételni, habár -szerintem - a játékosállomány jobb, mint ez előző szezonban. De, sajnos, a Madridban ott van Bellingham, meg hát Ancelotti is teszi a dolgát...
Ami a Barcelona-szurkolók között az állandó konfliktusforrás az Xavi megítélése edzőként. Hálás vagyok neki azért, hogy a nagyon rossz időkben vállalta a munkát, hogy kitartó és lenyeli a békát (pl. Démbelé távozása), viszont úgy látom, hogy nem elegendő erre a feladatra. Természetesen, nem vagyok szakember, csupán egy szurkoló, a véleményem nem jelent semmit, ezt is tudom.
Xavival a meccsek zöme - szerintem - kínlódás. Vajon kivéd-e Ter Stegen mindent, majd az utolsó percben sikerül fordítani (mint tegnap), esetleg kiegyenlíteni (ami csupán egy pont), vagy rúgunk egyet és ez után Ter Stegen mindent kivéd (ahogyan bajnokok lettünk), vagy szerencsénk van, hogy az ellenfél nem tud védekezni és a csatárainknak épp jó napja van (azok a ritka szép napok)?
Kontrázni nem tud a csapat. Védekezésből támadásba gyorsan átfordulni se. Körbe adogatni, oldalra és hátra passzolni azt igen. A partdobásaink, a szabadrúgások nem jelentenek veszélyt az ellenfelekre. Néha, nagy ritkán, bejön egy-egy szögletgól. Ezek mind-mind a szakmai stáb hibái - véleményem szerint
A Madrid elleni meccs tipikus példája volt annak, hogy Xavi nem tud reagálni amikor az ellenfél változtat: nagyon jó védekezés az első félidőben, majd miután Ancelotti átrendezi a dolgait, a mieink elvesznek a pályán.
A helyzetkihasználás (már amikor vannak helyzetek...) általában borzasztó. Tegnap 5 percet játszott a csapat önmagához méltóan, gyaníthatóan azért, mert az ellenfél addigra kifáradt, pedig lazán vezethettek volna több góllal, sőt egy tizenegyes is talán járt volna nekik.
Értem én, hogy az igazolások ilyen pénzügyi helyzetben olyanok, amilyenek (kölcsön, részletre, nem nagyon lehet válogatni), de a nevek alapján nem kellene reszketnünk minden meccs előtt és alatt, márpedig szinte minden alkalommal inog a léc. A Joaók, Koundé, Pedri, Gavi, Ferran, De Jong, Araujo, Balde... az egész csapatunk valamely válogatottban (nem is akármelyekben) játszik, Lewandowski pedig nem is olyan régen csúcsjátékos volt, de nálunk már hetek óta csupán árnyéka önmagának. Vajon miért?
Tényleg, hogy van az, hogy nálunk ahogy valaki fellángol (a legfrissebb példa talán Félix), hamarosan elszürkül? Elfelejtenek játszani, vagy az edzői stáb rossz döntései miatt ellehetetlenülnek? Esetleg felfigyelnek rájuk az ellenfelek és az edző nem tud erre válaszolni, újítani?
A "pozíciós játék" nevű Xavi-csökönyösség az ok? Az, hogy nyitott könyv vagyunk az ellenfelek számára? Az, hogy a Barcelonából könnyű felkészülni?
Xavi óriási játékos volt, órási az akaratereje, nagy katalán, nagy Culé, nagyon hálás vagyok neki szurkolóként. Ám az az érzésem, hogy edzőként nem tanul a hibákból, nem fejlődik. És most mondhatnám, hogy ne legyen igazam (mondom is), de az a tény, hogy a meccseink nagy többsége kínkeserves, nem sok derűlátásra ad okot.