Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gregorio

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Borzasztó Szóvicc Frontenber 2012.02.14 16:54:00
tisztelt szóvicc blog!most csak röviden, de annál határozottabban. épp a Petőfi rádió híreit hallgatom, és rájöttem, hogy ha valaki minden áron arra törekszik, hogy a Motörhead frontemberét rávegye arra, hogy megházasodjon, az nem más mint a leminősítés.üdvgregorio..
gregorio 2012.02.15 18:17:07
@Dr. Schwanzkopf Rudolf: majdnem. valójában az ő megházasításáról, már amennyire így közel három év távlatából fel tudom idézni.
Meglepetés ér bennünket, ha megvizsgáljuk Pázmány Péter féltve őrzött titkos dokumentumát, amin az elmúlt rendszerek egyikének meghatározó kultúrpolitikusa egy feszületet markolászik, de szerintem nem akarja beugni, csak a jóizlés meg a jóerkölcs nevében kiűzi onnan azt a…..
Adott Kozma Orsi (Jazz+Az, Eat Me!, Kozma Orsi Quartet) és adott a Nine Inch Nails. Mielőtt legyintene valaki, hogy áhh, nincs kapcsolódási pont, szólok, hogy van! Orsi nagy rajongója Reznornak és a zenekarnak, Szakos Krisztiánnal egy MÜPA-s koncertre elkészítette a The Great…..
gregorio 2011.07.17 21:07:00
„Így odafönn, a híd kapujában, az ég, a folyó és a hegyek között nemzedék nemzedék után megtanulta, hogy ne sajnálja túlságosan azt, amit a zavaros víz elragad magával. Itt költözött beléjük a kasaba tudat alatti bölcsessége: hogy az élet fölfoghatatlan csoda, mert…..
gregorio 2011.07.16 12:03:18
@rajcsányi.gellért (ergé): "Bulgária és benne Szófia viszont lehangoló."

az alapján, amit írsz és amit láttál, biztosan ez jön le, és az ország egészére nyilvánvalóan igaz is sajnos, de azért azt hozzátenném, hogy a bolgár tengerparttól ez senkinek ne vegye el a kedvét, mert az (nagyjából) rendben van. :)

azt szeretném még kérdezni, hogy a határőrök mennyire voltak kötözködők pl. egy montenegrói-albán vagy egy albán-macedón határon?
gregorio 2011.07.16 12:34:53
@rajcsányi.gellért (ergé): én Bulgária egyetlen normális tengerparti helyén voltam ezek szerint, mert az nem volt ilyen turistagettó. az első falu Várnától északra, bizonyos Szt. Konsztantin & Elena. az egy jó hely volt, meg maga Várna sem volt annyira vészes.

a határokon akkor ezek szerint csak a turistaútvonalakon vannak ráállva a szivatásra. a szerb-macedón és a macedón-görög határról durva dolgokat hallottam mind buszos, mind személyautós utazóktól.
 László képét nem kell túlmagyarázni...
A Tűzvonalban negyedik évadát két tényező nyírta ki: 1., Stohl Andrást a balesete miatt kiírták a sorozatból 2., a Duna TV péntek esténként adta le. Így eshetett meg, hogy miközben az első évadnak epizódonként 800 ezer nézője is volt, a tavaly augusztusban debütált…..
Kálmán feneketlen kútra erősen hajazó levelesládájában régóta pihenő kincseket találhat a verbális humort szomjazó elme. tsoree a számok világában köszönti az idetévedőt:Matekórán hogy közlöd valakivel, hogy a melletted elhelyezkedő szent kehely…..
Napi Borzasztó Szóvicc Közügy 2011.03.24 13:12:00
 Legtöbbször kicsit nyögvenyelősek azok a képviccek, amikben sok az összetevő, és ha a hiányosságokat betűkkel pótolják az erőltetett. Vannak kivételek, például Béla képe, mert a popó közügy, ha az a másé.           A cseppet sem…..
gregorio 2011.03.24 19:52:54
Lángoló Gitárok Élt 33 évet 2011.02.12 15:00:00
Hobo Blues Band-búcsúkoncert @ 2011.02.11.Amikor a Hobo Blues Band tagjai utolsó előtti koncertjükön meghajoltak, és lementek a színpadról, Póka Egon még odaszólt a közönségnek: „Gyertek el holnap is! Mi mindennap itt játszunk!” És bár ez tényleg vicces volt, valahogy…..
Befejezik működésüket Szlovákiában a legendás Ikarus autóbuszok. Az utolsó ilyen jármű Kassán gurult be a garázsba idén szeptemberben. A világhíres járművek évtizedeken keresztül szolgálták a szlovák és a cseh utazóközönséget több tucat városban. Napjainkban már csak a…..
  Szlovákia mostanában hisztis picsaként viselkedik, toporzékolnak a magyar irredenták kétharmados győzelme miatt, Slota pedig bizonyára folyamatosan a magyarok miatti nemzethalált vizionál. Választások lesznek, no. Meg amúgy is. Na, néhány mélyszlovák úgy gondolta,…..
  A Mandiner értesülései szerint 3%-os országos feldolgozottság mellett ez az állás (elsősorban kistelepülésekről vannak adatok): 57,17% Fidesz 17,45% MSZP 17,14% Jobbik 5,64% LMP 1,95% MDF 9%-os feldolgozottságnál: Fidesz 55,03% MSZP 18,88% Jobbik 16,89% LMP 6,31% MDF…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
  Miskolc furcsa hely. Kőkeményen ex-szoci nagyváros, ahol a rendszerváltás fölborította a kedélyeket. Egy hely, ami a módszerváltást követően sokáig nem találta magát, de az utóbbi években - a tudatos munkának köszönhetően - sokat változott a városról kialakult…..
gregorio 2010.03.21 21:49:32
miskolciként azt kell mondjam, hogy ezek az emberek, legalábbis a négyből három (Simonról nem tudok szinte semmit) amellatt, hogy persze nekik is megvannak a maguk stklijei, ahogy sajnos minden politikusnak, amellett, hogy nyilván nem élnek ők rosszul ettől a városvezetői dologtól, azért tesznek is azért, hogy minél több minden kerüljön a városba. jöhetne még néhány nagy cég a városba, mert munkahely is kéne bőven, de azért a Bosch és a Vodafone betelepülése nem kis dolog, és ha már két ilyen nagy cégnek bejött, komolyan bízhatunk benne, hogy jön a többi is. óriási szükség lenne rájuk. a Vodafone-nál már több, mint 100 ember dolgozik, és még hónapokig folyamatos lesz a felvétel, a Boschnál nem tudok számokat, de ott is jó páran vannak. más munka tényleg nincs, és nagy szükség lenne rá, de sok városban még ennyi sincs.
szóval ha két ilyen céget sikerült ide csábítani, csak jön a többi is.

a belvárost szépen rendbe tették, de nem is ez a fontos, mert EU-s pénzből meg hitelből bárki rendbe tette volna. a lényeg, hogy a Kocsonya -és az Operafesztivál évek óta nagyon jól megy és emellett más réendezvényekkel és elég jó városmarketinggel is segítik a város imidzsének javítását.

a bűnözés és egyéb bajok eddig is megvoltak, de az avasi betelepítések rengeteget ártottak. ezzel kezdeni kell valamit, és én azt hiszem, hogy hiába mszp-sek ezek az emberek, nekik ez menni fog.
a jobbikot inkább nem minősíteném, a miskolci Fideszt meg még annyira sem. ebben a városban a leendő kormánypárt olyan "kiválóságokat" bírt kitermelni, mint Pelczné Gál Ildikó vagy Répássy Róbert. most négy teljesen új arccal vágnak neki a választásnak, akiket szerintem nagyon kevesen ismernek. nem lesz egyszerű az mszp négyes fogata ellen.
persze, nyerni fognak a fideszesek, de a második fordulóban és szoros külzdelemben. legalábbis én ezt gondolom és nem is bánnám.

tudom, hogy érdekes álláspont, és sokkal divatosabb lenne azt mondani, hogy de azt gondolom, hogy k*rva anyád mszp/fidesz/jobbik, illetve a háromból bármelyik kettő, de a szerintem a parlamentben jó lenne, ha fideszes képviselői lennének a városnak (listán úgyis lesz egy miskolci szoci, aki nem, vagy legalábbis nem itt indul egyéniben), ellenben az önkormányzatin komolyan azt hiszem, hogy maradnia kéne ennek a csapatnak. megszoktuk már egymást ők és a város, és másokkal csak rosszabbul működött ennél. :)
Fantasztikus hír a Homár törzsolvasóinak, hogy a rendőrség pár órával ezelőtt lerohanta blogunk réges régi kedvence, a telefonos zaklatócégek etalonja, a Capital Partners irodáit a budapesti Belvárosban. Öt embert, köztük cégvezetőket és brókereket, a helyszínen őrizetbe…..
gregorio 2010.02.23 23:00:38
mikor állást kerestem tavaly nyáron, volt egy olyan elkeseredett pillanat az életemben, amikor kereshetővé tettem az önéletrajzomat a nagyobb álláskereső portálokon. több, mint egy héten át minden nap hívtak, szinte megszokottá vált, hogy ők ébresztenek reggel 9 körül, pedig már az elsőnek is mondtam, hogy nem érdekel az ajánlat, miután nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy jutalékos rendszerű munkáról van-e szó. én akkor megmondtam neki, hogy nyilván arról van szó, csak Ön ezt most nem mondhatja el, erre nem mondott semmit, csak hallgatott, én meg elköszöntem. a következő 9-nek már csak annyit mondtam, hogy már kerestek és nem érdekel, és hogy többet ne hívjanak, illetve egy idő után ilyeneket, hogy gratulálok, maga már a nyolcadik!

egyik nap (még előbb, mint ahogy ezek hívtak) attól a cégtől hívtak, ahol azóta is dolgozom. kész szerencse, hogy nem küldtem el rögtön melegebb vidékre...

az már csak ráadás, hogy ahogy lett munkám, persze törlötem az önéletrajzomat a portálokról, de egyről elfeledkeztem, és ezek a galádok pár hét múlva újrahívtak... végülis, legalább figyelmeztettek, hogy onnan is szedjem le magam. :)

egyébként egyszer én is megszívtam, voltam ügynök egy nagyon kis ideig. ezen szerintem majdnem mindenki átesik, akinek nincs olyan szakképzettsége, amivel könnyen el lehet helyezkedni. igazából azért is elő kéne venni ezeket a cégeket, ahogy a "munkavállalókkal" bánnak. rettenetes, ahogy kizsákmányolják ezeket a szerencsétlen, kétségbeesett embereket...
betenni címbe, annyira primitív szörnyűség, és még rockandroll sincsen benne, csak csikidam, az elkövető baranyajj, szégyellje magát. A megfejtés persze       Ballack, a katona..
  A modoros nosztalgiahullám ihlette első, de nem utolsó olvasói posztja következik most kp-tól. A szokásostól ellentétben csak 10 évet megyünk vissza az időben, de azért már ez is távoli múltnak tűnik. Karácsony Kupa - első rész   1999. december 18., hétfő. Az Y2K…..
gregorio 2010.01.28 12:13:49
én pont 99-ben voltam nyolcadikos. :)

tényleg vannak benne pontatlanságok, de ha jól emlékszem a How much is the fish az a Scooternek már eléggé a végén volt, kb akkortájt, meg a Kozmix a házban is akkoriban ment.

a számítógép kapcsán annyit, hogy éppenséggel lehetett vkinek 4 MB ramja, de alapvetően arról szólt az az időszak, hogy kinek van már P2-ese (menő), kinek P1-ese vagy 486-osa - ez kissé ciki volt, mentek a beszólogatások a "szar" gép miatt, meg hogy mikor lesz már új, és kinek vmi még régebbi 386-os vagy akár 286-os - őket nem nagyon "bántották", mert akinek ilyenje volt, ott egyértelmű volt, hogy a család nem áll jól anyagilag, és nem csak arról van szó, hogy vkinek olyan hülye a családja (tényleg volt ilyen vitám!), hogy fontosabb neki egy korfui nyaralás, mint egy 433 Mhz-es P2-es a 166-os P1 helyett.

a holdjáró cipők szörnyűek voltak. ott kezdődik, hogy kimondottan alacsony vagyok, és pont akkoriban volt először, hogy volt olyan lány az osztályban, akinél egyáltalán magasabb voltam végre.
évekig azt hittem, csak 1-2 ilyen lány van, aztán érettségi évében vagy max az előtt eggyel (szintén nyolcosztályos gimi) esett le, hogy ennél azért többen vannak ők, csak a holdjáró miatt nem tűnt fel eddig. :)

szóval a kisebb pontatlanságok ellenére nagyon jó az írás, nagyon beidította bennem a nosztalgiát. :)
Tibi nosztalgiaírásai is jók, csak ő más generáció, így nem érzem annyira át az egészet, ez viszont, mivel vannak hasonló személyes élményeim, telitalálat! :))