Regisztráció Blogot indítok
Adatok
farkasnaplo_bb32

71 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Észak-Magyarország erdeiben évek óta jelen vannak a farkasok. Nem mondhatni, hogy hatalmas falkák járják a területet, de régóta bizonyított, hogy a ragadozók megtelepedtek a szlovák-magyar határ közelében. Eddig jobbára kameracsapdák örökítették meg a farkasokat, az utóbbi időszakban azonban már…..
Lobo és Mira tavasszal született a veresegyházi Medveotthonban. A gondozók hetekig otthon nevelték a kölyköket, hogy idővel belőlük is kézbarát falka váljon. A páros komoly változáson ment át az elmúlt hetekben, nem régiben új kifutóba költöztek. A két kisfarkas életét hétről hétre figyelemmel…..
Kedden két új lakó érkezik a veresegyházi Medveotthonba. A medvék már úton vannak, a szállításuk előkészítése egy évig tartott. Nem ez az első alkalom, hogy mentett vadállatok kerülnek a veresi állatkertbe. Aran és Mimo az elmúlt években egy katalán városka játszótere mellett élt, nem túl jó…..
Azt régóta tudjuk, hogy néhány farkas megtelepedett az észak-magyarországi erdőkben, és hogy időről-időre medvék is járnak a szlovák-magyar határon. Egy fiatal vadásznak augusztus végén nem kis meglepetésben volt része, amikor az éjszaka leple alatt Hernádpetri mellett, a lestől pár méterre…..
Játékosak, érdeklődők, kíváncsiak, de még egy kicsit félősek. A farkaskölykök hétről-hétre rengeteget változnak, eszméletlen gyorsan nőnek. Változott az étrendjük is, a darált marhahúst már felváltotta a nyúl. Az első nyúlvacsoránál nem telt el sok idő, amíg rájöttek, hol és hogyan kell hozzányúlni…..
Nem veszélytelen programra vállalkoztak szombaton este a Veresegyházi Medveotthon állatkoordinátorai. Sötétedés után rendhagyó látványetetésre várták a látogatókat a farkasok kifutójánál. Szombaton este nyolc előtt tábortüzet gyújtottunk a kézbarát farkasok kifutója mellett, a háttérben pedig…..
Gepárd, oroszlán, tigris az anyósülésen – számtalan ilyen fotó került fel az elmúlt években az Egyesült Arab Emírségekből, ahol státusszimbólum a veszélyes nagyragadozók házi tartása. Rengetegen posztoltak fotókat a házi kedvencként tartott nagymacskákról, medvékről, farkasokról, sőt akár…..
A veresegyházi Medveotthon két új lakója három héttel ezelőtt foglalta el új otthonát. Hamar megbarátkoztak a kifutóval, továbbra is abban a fázisban vannak, amikor minden nagyon-nagyon érdekli őket. A kinézetük is egy kicsit viccesnek mondható, hiszen ebben a stádiumban kissé aránytalan a…..
Szombaton este megvolt az első séta, Mira és Lobo – akárcsak két évvel ezelőtt Mayáék – rövid felfedezőútra indultak a kifutón kívül. Új szagokkal, hangokkal találkoztak, minden érdekelte őket, és emellett megismerkedtek a rokonokkal is. A májusban született kisfarkasokat – ahogy a korábbi élő…..
Hétfőn este először mutattunk meg két, nagyjából kéthetes kisfarkast élő adásban a Farkasok Magyarországon Youtube-csatornáján. A kölykök kb. 15 percen át vacsoráztak az állatbarátok, természetrajongók szeme láttára. Terveink szerint az elkövetkező napokban folyamatosan lesznek élő adások,…..
Az amerikai filmsztár, akinek legutóbbi filmjét, A visszatérőt januárban mutatták be, komoly természetrajongó és természetvédő hírében áll. Leo esetében ez nem csupán PR. A hollywoodi színész 1998-ban hozta létre alapítványát, ami azóta mintegy 45 millió dollárral támogatott különféle…..
A farkasok megjelenése és visszatelepedése Magyarországon is konfliktusokat fog szülni. A turizmust nem veszélyeztetik, hiszen annál jobban tartanak embertől, hogy keressék a közelségét, sőt kifejezetten kerülik a találkozást az emberrel az erdőben. Attól végképp nem kell tartani, hogy az egész…..
Magyarországról hosszú időre eltűntek a ragadozók. Száz évig farkasunk sem volt, levadászták, irtották őket. Tartottak tőlük a gazdálkodók is, ezért csapdákat állítottak. Ez nem magyar specialitás, szinte egész Európából száműztük őket. De medvével sem nagyon lehetett nálunk találkozni az 1870-es…..
Broona Timons a farkasok szerelmese, a lány 12 évig dolgozott a dublini állatkertben. Foglalkozott oroszlánokkal, kismajmokkal, elefántokkal, vízilovakkal, de kézből nevelt olyan zsiráfot is, akinek elpusztult a mamája. Broona az elmúlt években megismerkedett a farkasokkal is, és a ragadozók egyre…..
Szombaton megjelent a délutáni Predátor programon Mányoki Attila hosszútávúszó. Gondoltuk, meglepjük és behívjuk a farkasok közé. A sportoló, aki a jövő héten Hongkongba készül egy versenyre, nem hezitált, egyből igent mondott. Pusztán azért aggódott, hogy a ruhája sáros lesz, ugyanis a Medveotthon…..
Hatalmas farkasüvöltéssel indult 2016 első látványetetése a veresegyházi Medveotthonban. Az újévi koncertet jól időzítették a falkák, hiszen pont akkor zendítettek rá, amikor véget ért a szombati Predátor-program. A telefon időjárás app-ja szerint -5 fokot mutattak a…..
Beköszöntött a tél, ez pedig azt jelenti a farkasoknál, hogy megkezdődött a nagyjából februárig tartó párzási időszak. Teljesen természetes, hogy ilyenkor az állatok sokkal felfokozottabb hangulatban vannak, mint általában. Könnyen észrevehető, hogy többet foglalkoznak…..
Közeleg a tél, a farkasoknál pedig ez a párkeresési és párzási időszakot jelenti. A falkák között nincs átjárás, és magányos farkas sem létezik – magyarázza Szilágyi István. Minden farkas arra törekszik, hogy falkát építsen. Ez zajlott le nálunk is, az északi…..
Egy hete zajlik az országos vita a pécsi farkas megszökése és kilövése kapcsán. Téma a sajtóban, téma az interneten és téma a közösségi oldalakon. Egy biztos, kettészakadt az ország, rengetegen nyilvánítottak véleményt a pécsi állatkert igazgatójának döntése kapcsán.…..
Akárcsak a farkasok, a medvék is járogatnak át a magyar-szlovák határon az utóbbi években. Ők is élőhelyet keresnek. És úgy tűnik, hogy előbb-utóbb találnak, hiszen az északi területeken húzódó erdőségek viszonylag békés környezetet biztosítanak nekik, az erdők pedig…..
Amikor a Predátor program ahhoz a ponthoz ér a Medveotthonban, hogy István és Dóri szájból kezdi etetni a farkasokat, a közönség soraiból minimum négy-öt „Fúúúúúúj de gusztustalan” jellegű mondat elhangzik. Azt is kérdezték már, hogy mit szól hozzá Dóri párja, amikor…..
El tudtok képzelni egy olyan fotót, amin három hónap történései látszódnak? Ugye nehezen. Pedig létezik ilyen. A fotózás egészen különleges válfaját választotta Kovács Csaba fotográfus. Különféle kisebb-nagyobb eszközökből, sörös-, filmes- és kapcsoló dobozokból…..
Kissé hátborzongató élményben volt részük azoknak, akik szombaton megnézték a délutáni látványetetést. A Predátor program kellős közepén olyat produkáltak a farkasok, amit csak nagyon ritkán szoktak, vagy jobbára éjszaka. Hangos üvöltésbe kezdtek. Hosszú percekig zengett…..