Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó László

51 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy. Meddig vannak nyitva az üzletek? Kettő. Egy hadsereget hívtál vacsorára? Három. Legalább Szenteste ne rántotthúst akarj enni! Négy. Na, idén se lett fehér karácsony. Öt. De ki fog emlékezni rá, hogy ez a tavalyi csomagolópapír?! Hat. Ne egyél csokit, mindjárt vacsorázunk!…..
Szabó László Fogadalom 2015.01.18 19:13:28
Azt mondja a Ridikül főszerkesztője, hogy írjak újévre valamit, bármit, de a címe legyen ez: „Idén minden másképpen lesz!” Gondolkodóba esem. Merthogy a főszerkesztő a lap indulásakor azt mondta nekem, hogy arról írsz, amiről csak akarsz, amiről éppen kedved van, de persze…..
Egy. Muszáj megvárni? Kettő. Baszki, köresemesre nem válaszolok. Három. Azért apádéknak írj! Négy. Ízlik? Karácsonyról maradt. Öt. Tavaly tízkor már aludtam. Hat. Nem hiszem el, még ötven perc. Hét. Kösz, csak gyerekpezsgőt...
Egy. Na, ez mikor fogy el végre?! Kettő. Nagybátyádék semmit nem változtak. Három. Megmelegítsem vagy jó hidegen? Négy. Milyen nap van ma? Öt. Ezt kitől is kaptuk? Hat. A zselés jobb. Hét. Mikor szedjük le?   ..
Szabó László Alváslabor 2014.12.14 13:27:08
Pocsékul alszom, szinte minden második nap felébredek hajnali három és négy között, visszaaludni nem tudok, megválaszolok nyolc-tíz ímélt, a Futótűz is megvolt már, igaz, három részletben. Persze visszaálmosodom, ötkor elalszom, hatkor ólomsúllyal a szemgödreimen kelek.…..
Szabó László Kártya 2014.10.24 17:50:03
Plasztikkártyák szegélyezik életünk rögös útját. Ha volna beleszólásom, biztos kerestetnék hazánkban harminc éve bezárt plasztikbányát, azonnal újranyitnám, a vájárok legömbölyített téglalap alakú csákányvasakkal fejtenének. Nehéz szponzorpénzért…..
Szabó László Hálókocsi 2014.10.24 17:48:06
A döntés, amit Erikkel este nyolc körül meghozunk, hirtelen és merész: a Csíkszentdomokosról nyolcötvenkor induló vonattal hazajövünk, reggel kilencre ér a Keletibe, magunk is kétkedünk, felülcivilizált létünknek kell-e ilyen csellendzs. A domokosi megálló minden átalakítás…..
Szabó László Tanévkezdés 2014.09.11 09:21:06
Magabiztosan állíthatom, hogy minden ellenkező látszat ellenére hazánkban nyári tanítási szünet valójában nincs. Június közepétől augusztus végéig valaki vagy valami mindig gondoskodik arról, hogy az iskola eszünkbe jusson. Rögvest, ahogy véget ért a tanítás, Ági néni…..
1. Én már rég kész vagyok, rátok várok. 2. Muszáj ezt mind elhozni? Úgy nézünk ki, mint egy málhás szekér. 3. Mit hagytunk otthon? 4. Nem megyek vissza, balszerencsét hoz. 5. Miért nem indulás előtt mentél el pisilni? 6. Mikor érünk oda? Kisfiam, most indultunk. 7. Nézz…..
Szabó László Mami 2014.06.06 08:36:32
Nagymamám Tapolcán él, 87 éves, életerősebb, mint bármelyik ereje teljében levő középkorú. Néhány hete Zalaegerszegen volt dolgom, úgyhogy pár nappal előtte felhívom, hogy onnan hazafelé beugrom hozzá, jaj, nagyon örülök, mondja, ugyan kint leszek a telken, de majd időben…..
Szabó László Fájdalom 2014.05.04 12:15:46
Kérdezi a nővér a terheléses kardiológiai vizsgálat előtti vérvételnél, hogy ugye, bírom a fájdalmat, nem ájulok el, nyugi, bólintok, nem lesz gond. Vénába szúrja a tűt, nem nézek oda, beszélgetünk inkább, mondom neki, hogy a nők biztos jobban tűrik, gondolom. Hümmög, ki…..
Egy. Az oviban is felállsz ebéd közben? Kettő. Mér' kell szombaton is hatkor kelni? Három. Aztán ne halljak nyafogást félóra múlva, hogy éhes vagy! Négy. Mennyire biztos voltam benne, hogy nem eszel meg három gombócot... Öt. Dehát ezt már ezerszer láttad. Hat. Ha nem kiabálsz,…..
Szabó László Bababiznisz 2014.04.03 13:36:15
Örök az igazság: minden kapcsolatot a nő irányít, valójában akkor is övé a döntés, ha látszólag meghagyja azt a férfinak. Feleségem ötödször terhes, két lányunk után két magzatot elvesztettünk, alig hisszük, hogy van még esélyünk. Szorgosan járunk az esedékes…..
Szabó László Bevásárlókocsi 2014.03.22 09:18:31
Már a bevásárlókocsinál sokminden eldől. Az ugyanis, hogy ki tolja befelé a szupermarketbe, borzasztó egy szó, nem is értem, hogy tudott megragadni, bár azt azért talán sosem mondja senki, hogy na, megyek bevásárolni a szupermarketbe, ha mégis ilyet hallana valaki, azonnal hívja a…..
Szabó László Női gén 2014.02.27 07:35:35
Február 16-án van a születésnapom, vízöntő, ezen túl halvány gőzöm sincs a horoszkópokról, ha fel kéne sorolnom a jegyeket, lehet, hogy bevenném a nyulat vagy a juhot, fel nem foghatom, hogy lehetnek olyanok, akik arra alapítják az életüket, hogy csak tizenkét féle ember van,…..
Szabó László Hétköznap reggel 2014.02.19 11:11:39
Hét mondat egy átlagos hétköznap reggelhez. Egy. Külön kérvényt nyújtsak be? Kettő. Félnyolc van. Apa, csak negyed. Mindegy. Három. A szülőin Kati néni direkt kérte, hogy ne az utolsó pillanatban essetek be. Négy. Óra előtt olvasd át mégegyszer. Öt. Mért most jut eszedbe?…..
Szabó László Pianínó 2014.01.25 23:53:05
Az egyetemista lét egyik legtipikusabb és egyébként legtanulságosabb élménye, hogy minden munkát elvállal az ember. 1989, a Műegyetem közlekkarára járok, százhúsz fiú és öt lány az évfolyamon, nappal se volt egy olyan pillanat se a kollégiumban, amikor a részegek aránya húsz…..
Szabó László Ajándékszatyor 2013.12.26 22:08:07
Mára nyilvánvaló, hogy a közgazdaságtan évtizedes vastörvényeit írja felül a magyar ajándékszatyor piac.Jelenlegi ismereteinkkel ugyanis teljességgel megmagyarázhatatlan, hogyan maradhat életben a hazai szatyoripar, hiszen világos, hogy magyar ember ajándékszatyrot nem vesz, azok…..
Szabó László Huszonnegyedike 2013.12.25 11:29:48
Egy. Meddig is vannak ma nyitva az üzletek? Kettő. Ezt anyádnak vettük vagy a nagynénémnek? Három. Mintha tavaly is ezt a cédét hallgattuk volna. Négy. Még most is tudok szólni Jézuskának, hogy forduljon vissza. Öt. Honnan tudod, hogy nem szereted, ha nem is kóstoltad? Hat. Megint…..
Hét mondat, amit már minden iskolás gyerek hallott. Egy. Engem az nem érdekel, hogy a Kiss Levié hányas lett, engem csak a TE dolgozatjegyed érdekel. Kettő. Milyen iskola az, ahol nem adnak a hétvégére házifeladatot? Három. Mi lenne, ha ma reggel kivételesen nem késnénk…..
Szabó László Antall 2013.12.14 15:26:37
1992. A Műegyetem Hallgatói Képviseletét vezetem, az október 23-i állami ünnepséget a központi épület aulájában rendezik. Három beszédet terveznek, Göncz Árpád köztársasági elnök, a rektor meg jómagam. Na, gondolom, ilyen alkalom se lesz sok, rittyentek egy szép kis…..
Szabó László Buzánszky 2013.11.25 11:26:25
Négy vagy öt éve történhetett. Négyen utazunk Csíkszentdomokosra egy focimeccsre, Jenő bácsi a díszvendég, mi hárman játszani megyünk. Marosvásárhelyig repülő, onnan bérelt autó, azzal az út az erdélyi viszonyokkal konzervatívan tervezve olyan három óra. Egy körül ülünk…..
Szabó László Szekrény 2013.11.23 12:26:37
Kastélyszállóban vagyunk most hétvégén, még tavaly karácsonyi ajándék.Este érkezünk, kipakolás, két éjszaka az egész, de jószerivel csak a fotelt nem hoztuk el otthonról, vacsora, fürdés, dzsakudzi, tisztelt vendégeink, a papucs használata a nedves kő miatt kötelező, egy…..
Szabó László Fót 2013.11.22 09:04:33
Fót különös, elvarázsolt egy hely, vagy tíz éve város, de igazán senki nem érti miért, örök falu marad ez, kár felvágni, nem is igényli senki. Érdekes mikroéghajlat van itt, trópikusan burjánzanak a jellegzetes szakkifejezések. Az éjjelnappalinál, amelybe átlátszó, vastag,…..
Szabó László Mami 2013.11.06 09:27:56
87 éves nagymamám, akiről minap posztoltam egy képet, szinte teljesen süket. A hallókészüléke nélkül - amit gondosan elrejt a fülére fésült hajával, az eladót az őrületbe kergettük, míg kiválasztottuk a megfelelőt, csak az számított, hogy melyiket veszi legkevésbé észre a…..