Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kremlingrasso

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
kremlingrasso 2017.01.18 15:04:29
@hheni0107: ez persze korrekt es ezek pont azok a feladatkorok ahol a (jo) HR team adja azt a pluszt amit egy szimpla szakmai alapon mukodo munkaado-munkavallalo kapcsolat nem termel ki magatol, es ceg mertetol-kulturajatol fuggo hogy mekkora igeny van ra.

De annak semmi ertelme nincs hogy egy (gyakran palyakezo) HR-os megkerdezi tolem elso korben telefonon hogy "hol kepzelem el magam 5 ev mulva" es aztan gyakorlatilag kizarolag a bemondott fizetes alapjan eldonti hogy a tenyleges munkaado valaha egyaltalan latni/hallani fog-e arrol hogy hogy milyen (mondjuk) adatbazis-programozo keszsegeid vannak es az er-e annyit mint amit kersz. Igy aztan mindenki bemondja a betanult HR halandzsat a szokasos kerdesekre meg bemond valami jo alacsony elvarast hogy biztos atjusson ezen a folosleges buktaton.

Ennek csak az az eredmenye hogy eltorzitja a munkaadok valos kepet a munkeropiac fizetesi elvarasairol mert jelentkezo az van boven de aztan allandoan meglepodnek hogy a szemelyes interview utan mindenki tok mas osszeget mond be, foleg ha mar felmerte hogy mi pontosan a munkakor/felelosseg/tapasztalati szint/management kultura. Ugyhogy az elso HR-os/telefonos kor teljesen folosleges, csak arra jo hogy a jelentekzonek kelljen eloszor megmutatni a lapjait fizetes ugyben es egybol kiszolgaltatott helyzetbol legyen elbiralva.
kremlingrasso 2017.01.18 18:08:52
@p.a: az en tapasztalatom mondjuk a forditott, barhova jelentkeztem az elso valasz mindig az HR-tol jott (mar ha jott)...fonokkent pedig az HR mindent elkovetett hogy minen CV rajtuk keresztul menjen, pl lecsesztek a beosztottjaimat hogy miert kozvetlenul nekem adjak a referalt ismeroseik CV-jet es nem nekik. Persze a legjobb embereket mindig valaki a csapatbol hozta...ez az egyetlen jarhato ut, fonokkent ugy kell viselkedni hogy az elso szamu szempont az hogy olyan munkakorulmenyeket teremtsel hogy a (jo) emberek ne akarjanak elmenni, sot hozzanak meg tobb jo embert. Persze hosszutavon a lenyeg vegul is a fizetesen mulik (1-2 evig marad azert az ember csak mert jo valahol dolgozni es mashol csak rosszabb lehet), es akkor megint visszatertunk az HR-hoz hogy miert akarnak beleszolni abba hogy kit mikor mennyiert akarok felvenni.

Ez az HR jelensegnek a legnagyobb gondja hogy probaljak raeroltetni a rendszerre azt hogy mindenkire ugyanazok a szabalyok vonatkozzanak, mikozben ez szimplan nem igaz.