Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tizedes1

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A föld napja minden évben generál néhány aggódó hangú, számokkal és adatokkal telitűzdelt írást. Manapság eléggé elterjedt az álláspont, miszerint az elmúlt évtizedek adatai alapján immár megállíthatatlanul melegszik a Föld légköre. A klímaváltozás – a sokszor azért árnyaltabban fogalmazó vélemények…..
   A mobilgyártók nem igazán térnek el az egyéb cégektől, így a céljuk nekik is a profitmaximalizálás. Egyesek ezt a profitot brutális árcédulákkal érik el, mások viszont inkább a kevéssé fontos dolgok kispórolásával, azonban van egy trend ami jóval aljasabb mint a borsos ár vagy az IP védelem…..
Még egy Star Wars-történet A Solo volt az utóbbi évek egyetlen olyan Star Wars-nagyjátékfilmje, amelyről a premier idején nem írtam. Elkezdtem ugyan egy posztot, de semmi nem motivált, hogy befejezzem. Ennyire semmilyennek éreztem a látottakat. Nemrég aztán újra megnéztem, mert úgy gondoltam,…..
Minden embernek az életében egyszer el kell zarándokolnia Mekkába, Jeruzsálembe, a Vatikánban vagy a kék-sárga áruházba, kinek-kinek a világnézete szerint, hogy boldogabb ember legyen. Mi most bocsánatos módon az utolsóba mentünk kamra polcokat venni, meg hát közelebb is volt. A zarándoklat…..
A világ értelmezésére, és létrejöttére számtalan elképzelés született már, és van pár olyan felvetés is, ami azt eredményezi, hogy  végül mi magunk sem fogjuk tudni megmondani mi is a valóság, és hol kezdődik a képzelet. Nekem egy ritka elképzelésem született a világ értelmezésével kapcsolatban, de…..
Havi hőszigeteléses hírlevelében a termékek forgalmazója látszólag vékony jégre tévedt. Tény, hogy a szálló por koncentrációja szociális és egészségügyi kérdés, amivel valamit kezdeni kell a jövőben. Azonban a megoldás is szociális jellegű, hiszen az emberek nem azért…..
Tizedes1 2019.08.07 12:32:34
@Untermensch4:
""Az épület külső megjelenésének megváltozása miatt építési engedélyt kell kérni a hőszigetelésre ""

Erre egy bizonyítékot kérek,mert butaság.
Ha a homlokzat változik,plusz vagy más méretű nyílászáró lesz beépítve,akkor kell engedély.
Szigetelési munkáknál NEM.
Félrevezető a mondat eleje!!!!!
Tizedes1 2019.08.07 13:57:37
@kkm.furdancs: jól van furdancs.
Nem, 45 évem alatt nem láttam még hőszigetelt házat.
Sőt,most sem a házam homlokzatát javítom,szigetelem.
Meddő a vita,ha nem tudod,mi minősül módosításnak.
Az,hogy NEM módosítom az áthidalókat, nem nyitok új nyílászárónak helyet......
Gondold végig,mit írtál. Keskenyebbet nem lehetne beépíteni,csak engedéllyel¿
Wtf¿?¿?
Hiszen 99%-a a ablakoknak keskenyebb a mérete,mint a kihagyott hely a falban.
Olvaslak én még,de inkább nem szólok hozzá többet,mert így feleslegesnek érzem:(((
Tizedes1 2019.08.07 13:57:37
@kkm.furdancs: jól van furdancs.
Nem, 45 évem alatt nem láttam még hőszigetelt házat.
Sőt,most sem a házam homlokzatát javítom,szigetelem.
Meddő a vita,ha nem tudod,mi minősül módosításnak.
Az,hogy NEM módosítom az áthidalókat, nem nyitok új nyílászárónak helyet......
Gondold végig,mit írtál. Keskenyebbet nem lehetne beépíteni,csak engedéllyel¿
Wtf¿?¿?
Hiszen 99%-a a ablakoknak keskenyebb a mérete,mint a kihagyott hely a falban.
Olvaslak én még,de inkább nem szólok hozzá többet,mert így feleslegesnek érzem:(((
1979.május 25-én született meg a modern, horrorisztikus sci-fi. Ezen a napon kezdték a mozik vetíteni az Alient, amely nálunk A nyolcadik utas: a halál címmel került bemutatásra. A digitális effektusokat megelőző korszak terméke volt, de ma is olyan hatásos, és nyugtalanító, mint újkorában. Ez a…..
Egy több évtizedes produkció vált ma valósságá, amely végül nagyjából egyszerre csendült fel aztán a vásznakon több, majdnem azonos zsánerre hangolódott darabbal. A Csillag születik drámájában, a Bohém rapszódia nosztalgiafaktorában, az Elton John életére, khmm… támaszkodó musical fantasy pedig…..
Egyre többet olvashatunk, illetve hallhatunk az elektromos fűtés + napelem rendszer kombinációról, mint az ingyenes fűtés lehetőségéről. Nagyon érdekes levelet kaptunk a témával kapcsolatban a Kardos Labor Kft-től, egy olyan vállalkozástól, amely több mint 10 éves gyakorlattal rendelkezik a megújuló…..
Időnként megjegyzem, mennyire nem vagyok elégedett egy-egy film magyarosított címével, vagy valami mással a szinkronba. Íme 5, amit különösen rühellek, annak ellenére, hogy a filmet/sorozatot szerettem: 5: Weed - amiből Nancy ül a fűben lett. Értem én, nyelvi humort akartatok. Ok, a nyuszi helyett…..
Nesze!szer Egy szingli apuka élete 2018.11.25 17:51:26
     Szülőnek lenni nem könnyű, szingli szülőnek pedig... olykor piszok nehéz meló (lehet). Ezt egy egyedülálló apuka mutatja meg most a rajzain. Elképesztően beszédesek, szívbemarkolóak, mindenféle klisé nélkül. Még több rajz ITT.    forrás: boredpanda  ..
Tizedes1 2018.11.28 20:28:46
@naneszórakozz:
na ne szórakozz!
A víz tetején van a keze, a vizet fröcsköli.

Amíg a fiam nem tudta magának megmosni a pömpijét, szerinted ki most meg neki?
Na, ez az a téma, amiről szinte semmit nem tudtam, mielőtt bele nem vágtam a felújításba. Pontosabban a mai napig naiv módon tudok hozzáállni a kérdéshez: ha megtetszik valami, akkor azt megveszem és pont. Merthogy az ábécében vagy a ruhaboltban ehhez szoktam. Sajnos, mint kiderült, egy bútorbolt…..
Tizedes1 2018.11.24 15:35:41
Gerillakuka Hogyan szelektáljunk? 2018.11.08 05:43:44
Hogyan is produkájuk azt a bizonyos minőségi szelektív szemetet? Meddig jó mosogatni a műanyagot, és honnan vízpazarlás? Letépjük a papírcímkét a konzervdobozról? Akkor most sok kis idióta szabályt kell betartani? Ahány szemét, annyiféle gondoskodás? Megírtuk már, hogy szelektálni csak…..
Tizedes1 2018.11.09 13:56:25
@Luca Burai: nem kell.
azt egy erős mágnes általában kiszedi
Miután a második évad első részét (amiről itt írtunk hosszan és spoileresen) alig valamivel kevesebben nézték (3 millióan), mint annak idején az első évad első részét (3,3 millióan), egyetlen egy embert sem meglepve a világon bejelentették: az HBO megrendelte a Westworld című robotos-vadnyugatos…..
A szakállas viccel élve rögtön vissza is lehetne kérdezni: Miért, jó? Nos, a mai poszt alapján vannak bőven előnyei az ottani életnek. Ráadásul a mai válogatás annyiból is kilóg a Tíz dolog-sorozat többi része közül, hogy nem egy ember, hanem az ottani egyik magyar közösség…..
Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiája belopta magát a kedveceim közé, így egyértelmű volt, hogy ha a Netflixen hozzáférhetővé válik az első kötetből készült, Expedíció című film, akkor le fogok csapni rá. A napokban ezt meg is tettem, és okulásotokra ezúton prezentálom a gondolataimat a kész…..
Tizedes1 2018.03.21 03:24:04
@danialves: kontentért...
Agyoniskolázott pöcsköszörű!
Az életed során több ezer órát fogsz tanulással tölteni, legyen szó akár iskolai tanórákról, céges betanításról, vagy szakmai tréningekről. Azonban hiába töltesz elképesztően sok időt tanulással, mégis szinte biztos, hogy a tanulás egyik leglassabb, legvontatottabb formáját alkalmazod - és ez nem…..
Tizedes1 2018.01.12 18:22:52
@Frank99: Ez egy tizenketto, egy tucat blog,ahol ugyanugy tesznek magasrol arra,hogy elolvassak a sajat formedvenyuket, mielott megjelenik. Itt ez most jobbik eset,mert lehet kommentelni, de az indexen mar sokszor a cikk cimet sem tudjak helyesen leirni, kepzelhetjuk,mekkora beltartalommal van megtoltve. :(
Barna hajú lányok Altea 2017.12.20 04:44:00
Tizedes1 2017.12.22 23:34:30
Kedvenc hentesemnél megláttam a pultban egy gyönyörű, érlelt, enyhén márványos marha hátszínt. Térdeim megremegtek, és nem tudtam levenni róla a szemem. Szerelem volt első látásra. Már láttam magam előtt, ahogy egy részét bepácolom mustárral, provance-i fűszerkeverékkel, olajjal, citromhéjjal, és…..
Tizedes1 2017.09.12 15:33:12
@Heni süt neked: Figyeltem....a gond a margarinnal van. Mindegy,milyen paleo vagy laktozmentes stb.

Egy fasza steakre cuppancsak ra egy kis adag muanyagot.... Nyamiiii :(
Sokadjára is átolvastam a tetőtérbeépítéssel kapcsolatos "módosult" szabályt, ami sokadik értelmezésre sem azt jelenti véleményem szerint, amit az NGM utólagos értelmezésként adott meg. Vagyis nagyon nehéz beleolvasni a mondatba, hogy két ú lakást kell a tetőtérbe építeni. Már csak azért is…..
Tegnap volt alkalmam megnézni IMAX 3D-ben a Star Wars legújabb, hetedik epizódját és gondoltam megosztom Veletek tapasztalataimat. Kritikát nem szeretnék, és nem is tudok megfogalmazni róla, ugyanis hiába tudom, hogy melyik film miként készült, mennyibe került, mennyit hozott, kik a…..