Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tsteinar

0 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1897. Villamos a Néva jegén, Szentpéterváron. A téli időszakban számos vonalat létesítettek a befagyott folyón..
2009-ben, bár az a Parlamentben azt ígérték, hogy Magyarországot nem fogja érinteni, de keményen hatott a gazdasági válság. Az építőiparban - ahol a cégem dolgozott - a bankok kivonultak a kivitelezői és a vásárlói oldal finanszírozásából, a beruházók sorra dobták be a gyeplőt, sok-sok…..
Tsteinar 2022.01.27 12:09:17
@Kozma Gábor: Ő irta, hogy építési vállalkozóból a végén bármit elvállalt ami jött és így lett raktáros. Én meg erre, hogy jelenleg itthon a többszörést meg tudná keresni szakmunkásként, a maga uraként nem beosztott műszakban dolgozó droidként. Csak egy múlt heti példa, vízszerelő 1,5 napi munkadíj 120e.
Tsteinar 2022.01.27 12:22:00
@Kozma Gábor: barátom, nem azzal van a baj hogy raktáros vagy, hanem úgy adod elő, hogy ott milyen qrva jól lehet boldogulni segédmunkásként is, itthon meg minden sz@r. Azért ne hasonlitsunk egy orvost egy kisegítő munkáshoz, szép foglalkozás mind a kettő, csak az egyikre bárki képes és az nem az orvos. Ettől még nagyon ügyes vagy, sok sikert.
Így tegyél ingatlan ajánlatot ingatlanra, ha közvetlenül a tulajdonossal tárgyalsz Megnézted egyszer-kétszer, elhívtad a családi hozzáértőt, ő is áldását adta a vásárlásra. Még mindig tetszik,  szeretnél ajánlatot tenni a z új otthonodra, de kicsit tanácstalan vagy. Nézzük mit kell…..
Tsteinar 2021.12.29 23:00:41
@I Love Buda: A bánatpénz konkrétan egy baromság.

"A második válaszod talán csak tájékozatlanságból fakad. Novemberben volt egy egy olyan ügyem, ahol 5 millió volt a különbség, de az alacsonyabb ajánlat nyert, mert volt lehetőség plusz 6 hónapig a tulajdonosnak az ingatlanban maradni. Ez csak egy példa, lenne még." igen, pont ez az extrém eset/kivétel amit írtam.

"Az a legrosszabb az ilyen kommentekben, hogy komoly ismeret nélkül jelentesz ki szerinted biztos dolgokat" - én vettem már magánszemélytől, faktor cégtől, mbvk oldalon és sajnos közvetítőn keresztül is, mert az eladó volt annyira balf@sz h kizárólagost kötött - ami egy külön topic is lehetne -. Szóval kicsit szerényebben. Majd, ha a saját pénzeddel játszol.

"írj blogot te is valami olyan témában, amihez jól értesz" - ha jól olvastam 4 éve ingatlanozol, én 10 éve a saját pénzemet fektetem be ingatlanokba, ...de mint tudjuk kibicnek semmi sem drága. A kedvencem, amikor azzal győzköd a nepper, hogy kihagyhatatlan ajánlat és jövő héten már nem lesz meg, ilyenkor mondom, hogy akkor vedd meg drága barátom és add el többért. De ezer ilyen sztorim van, amikor ilyen wannebe ingatlanosok győzködnek akik pár hete még vendéglátósok voltak, hogy milyen könnyű albetétesíteni nagy lakást (fogalma sincs kerületi szabályról, minimum nm-ről, gépkocsi parkoló létesítés etc), fűtésnél kémény bélésről nem hallott, tudnak nagyon olcsó ügyvédet, közjegyzőt stb.

Az én tanácsom, ha vki tud írni és olvasni, messziről kerülje el a közvetítőt.

De köszi az ötletet, lehet írok erről egy blogot, hogy hogyan adj el ingatlant hiénák nélkül.
Tsteinar 2021.12.29 23:02:31
@padlogaz: pont így működik manapság az esetek 99%-ban.
Dánielék idény nyáron költöztek ki az Egyesült Államokba, egészen pontosan Los Angelesbe. Mostani első posztjában a kezdeti problémákat feszegeti a tíz éve fotózással is foglalkozó szerzőnk, akinek köszönjük a képeket. Santa Monica..
Talán nincs is csodálatosabb annál, mint egy mesés kilátással rendelkező szálloda rooftop teraszán búcsúzni a nyártól... Most a TripAdvisor az elmúlt egy év turista véleményei közül összegyűjtötte nektek a világ azon legszebb szállodáit, ahol mindez a legnagyobb luxusban tehető meg. Nektek melyik…..
Tsteinar 2021.09.08 15:35:38
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
Tsteinar 2021.07.14 10:51:20
@Magyarország jobban szaporodik!: Ez nem törvény. De gondolom, ha a Vatikán elkezdene hirdetni a stadionban, hogy házasság előtt semmi szex és vki ezzel nem ert egyet akkor büntesség meg.
Segitek, aki nem feltétel nélkül bólogat a liberalis mainstreamnek, az nem náci.
MKK-blog Az elfelejtett főutak 2021.05.25 08:32:22
Ha küzdesz, veszíthetsz,ha nem küzdesz, már veszítettél.”dr. Regdon Ibolyaa szegedi Radnóti Gimnázium tanára 2016-ban, öt évvel ezelőtt, javasoltam a balatonfüredi Útügyi napokon, hogy a szakmánk hirdessen elkerülő úti programot. Természetesen sem pro, sem kontra vélemény nem hangzott el, hiszen…..
Tsteinar 2021.05.26 11:23:32
@FlybyWire: Jó az M6 csak senki nem megy arra. Aki horvát tengerpart az M7-en, átmenő teherforgalom meg M5. Eszék meg Pécs lakossága miatt bőven elég lett volna 2*2 sáv.
És kezdetnek olyan helyre autópályát csinálni amin dübörög a forgalom, pl M4 Szolnok után vagy M1 és M7 három sávra bővítése.

Ha elhagyod Miskolcot szinte üres a pálya Debrecen és Nyíregy felé pláne. Én mondjuk élvezem mert lehet tolni, de ettől függetlenül elég lett volna 2*2.

De, hogy pozitívum is legyen Szombathely/Sopron/Kaposvár felé már eltalálták a forgalomhoz megfelelő utat.
Tsteinar 2021.05.26 12:18:50
@FlybyWire: vhol egyet értek meg nem is :)

A teher és átmenő forgalom (pl vendégmunkások haza nyáron nyugatról) nem abból az irányból jön.
A teher tipikusan román, bulgár, török, szerb kamionok akik nem használják az M6-ot.
Albán fuvarozásról nem tudok, illetve amit igen az a kikötőkön keresztül olasz felé.

Szerintem az egyedüli plusz az M6-ra a horvát tengerpart és Montenegró miatt jönne nyáron kb 8 hétvége, ha kész végig. Amúgy meg szinte szó szerint kihalt az út. Ez a szakasz még évtizedekig elbirt volna 2*2 autóutat.
Én tuti a 4-es út halálszakaszát csináltam volna pályának előtte vagy plusz sávot M1-re.

Nagyot álmodva meg Graz felől a déli elkerülőt /Nagykanizsa-Pécs-Szeged irányba/ ezzel az M1/M0/M5 szakasz is mentesülne.

De szerintem tanultak belőle lásd M85/86/25.
Csak jó fej vagy esetleg szexelni is akar velem? Az örök kérdés, amelyet sokszor rosszul válaszolunk meg. Ha így történik, akkor megtörténhet, hogy egy baráti kapcsolatot veszélyeztetünk vagy éppen egy olyan szituációba keveredünk, ahol aztán totális elutasítással szembesülünk. Az "Aranyos vagy, de…..
A "Palace" szó hallatán sokaknak a balatoni nyár és a bulizás jut az eszébe. Ebben az anyagban a legendás siófoki szórakozóhely történetét, fénykorát és bukásának okait vesszük szemügyre...
Tsteinar 2021.01.21 13:31:33
@white zimbabwean: azóta már kondi terem...most is izzadnak a látogatók, csak másképpen :D
Ahogy belekezdünk egy újabb évbe, valószínűleg az életcélunkra, álmainkra és arra törekszünk, amit el szeretnénk érni. Tudjuk, hogy az újévi fogadalmaknak elég rossz a hírük, mert az emberek többsége az első hónapok után elveszíti az összpontosítást és ellenállásba kezd. Az év kezdése célokkal,…..
Az, hogy a hagyományos belsőégésű motorokkal kezdenie kell valamit az autóiparnak (is), nem kérdés, hiszen a fosszilis energiahordozók elérhetősége véges. Ha nem is vár ránk a Mad Maxben elképzelt világ, az biztos, hogy a megújuló energiák felé kell fordulniuk az autógyártóknak. Vagy lehet, hogy ez…..
Rajnai Gergely blogbejegyzése arra hívja fel a figyelmet, hogy az, hogy nem ismerjük, milyenek is azok, akikkel nem értünk egyet, eltorzítja a róluk kialakított képet...
Külföldön ingatlant vásárolni nagy döntés, hiszen ezzel valahol végleg letesszük a garast az adott ország, város mellett – de legalábbis saját ingatlannal már nehezebb mozdulni, mint egy bérleményből. Orsiéknak (akik történetét nemrégiben olvashattátok) hat, zökkenőkkel teli évükbe telt, mire az…..
Tsteinar 2021.01.13 14:33:49
Mások származásának felemlegetése eléggé gyakorivá vált annak ellenére, hogy a legtöbb ember vagy nem is ismeri a saját származását, vagy nem tartja fontosnak. Nem beszélve arról, hogy genetikailag igen kevertek vagyunk, és teljesen önkényes dolog ebből valamelyik szálat kiragadva ítélkezni. Ha…..
Tsteinar 2020.12.25 11:17:36
@chrisred: persze ezért van egyre több faji alapú kvóta, meg proud/pride szervezetek, mert a sajátjukat el akarjak felejteni. Mindegyik büszke a származására, de miért is ne lenne az?! Csak ezt nem kifogásént kellene használni, ha sikertelenek.
JogÁsz TGM és a magánügy 2020.12.02 16:05:41
Miután sírva-röhögve kiszórakoztam magam a Szájer ügy kapcsán a neten terjedő mémek tömkelegén, igazán dühös akkor lettem, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában meghallgattam Tamás Gáspár Miklóst. TGM nem átallotta azt közölni Rónai Egonnal, hogy egyetlen szót sem hajlandó ejteni a Szájer ügy…..
Tsteinar 2020.12.03 11:35:01
@sztd: a meleg orgián való részvétel a keresztény vagy konzervativ értékrendbe fér bele jobban? :D És akkor a konnyű drogos vonal még fut, hogy mi is volt valójában.
Úgy gondolkozik és él ahogy, csak ha az homlokegyenst különbözik a pártja nézeteivel, az szerintem álszent képmutatás. Arról nem is beszélve, hogy a szavazók jutattják ki, akik valszeg szintén nem értenek ezzek egyet és nem ez alapján szavazták meg.
Tsteinar 2020.12.03 12:51:18
@sztd: hát ez nem derült ki...nekem új, hogy a konzervatív világnézetbe belefér a drog - állítólag - és a gangbang, az asszony meg otthon ül, ma is tanultam vmit. Ezek szerint én nagyon nem vagyok konzervativ.
A városlakók közül bizonyára sokan találnak a postaládájukban napi szinten cetliket, szórólapokat, amelyen "ebben a házban" vagy "a környéken" keresnek eladó, kiadó ingatlanokat. Sokakban felmerül a kérdés ilyenkor, hogy ezen, jellemzően kézzel írt, de fénymásolt "anyagok" (lásd képünkön is) mögött…..
Tsteinar 2020.11.29 20:48:16
Hegyvidéki csodák, középkori romfalvak és tengerparti öblös kis települések is szerepelnek Spanyolország legszebb kis települései között. Nektek melyik a kedvencetek?  Ujué, Navarra  Spanyolország északi részén, a francia határ közelében, Bilbaotól kb. 200, Zaragozától pedig 160 kilométerre,…..
Tsteinar 2020.10.05 14:10:39
Azt még senki sem mondta rám, hogy pesszimista lennék, sőt inkább az ellenkezője a jellemző. Nem hiszem, hogy az én életszemléletem változna, de azt látom, mintha jönne felénk egy hurrikán és mi annyit sem teszünk, hogy lebattyogjunk a pincébe, egy üveg lekvárral és kivárjuk, hogy elvonuljon a…..
Tsteinar 2020.10.03 12:47:20
@sterimar: engedd el...olvasott valamit, amit nem tudott értelmezni. Tényszerűen tévedett, de ahelyett hogy beismerné elkezd vagdalkozni. Elmehetne politikusnak bármelyik oldalra ;)
Tsteinar 2020.10.03 12:57:01
@I Love Buda: rokonaim vidéki megyeszékhelyen élnek...idén semmit se esett vissza az ár, egy ottani OC-s ismerős szerint az eladott db szám se csökkent jelentősen. Albérletek egy nap alatt elmennek, egy 15-16M-os lakásért 100e. Az ipari parkban a cégek tavasszal elküldték az ukrán, román melósokat - most munkaerőhiány van. Ha nem húzódik el ez a vírus itt nem várható, hogy megreccsen a piac. Nyilván Bp elsősorban a turizmus miatt más tészta, de évek óta azt halljuk, hogy majd jövőre jön az esés...
Hegyek, tavak, vízesések és csodás nemzeti parkok is szerepelnek az Amerikai Egyesült Államok legszebb helyei között, melyekben - ha élőben most nem is - képekről annál csodásabb gyönyörködni!   A cikksorozat többi részét a következő linkeken érhetitek el: | I. rész | II. rész | III. rész | IV.…..
Az Újlipótvárosi-szuperblokk csoport megalakítójával, Marinov Péterrel beszélgettünk a XIII. kerület forgalomszervezési és parkolási problémáiról, hogy mitől lesz élhető egy városrész, hogyan működik a civilek és az önkormányzat közötti egyeztetés, és arról is, hogy hogy is áll most a Budapest…..
Tsteinar 2020.08.06 13:55:40
@erol: valószínűleg onnan, hogy amikor ezeket a Bauhaus- és Palatinus házakat építették nem volt autósforgalom. Most meg kb minden háztartásban van egy és parkolni vhol kell. A régi nagy polgári lakásokat szétdarabolták és még több ember költözött be. Mondjuk, ha a Hegedűs Gy sarokra a parkoló helyére nem még egy házat, hanem egy több emeletes parkolót húztak volna fel akkor ott meg lehetett volna szüntetni a járdás parkolást. A Szent István park-Westend - Jászai közötti területen napközben könnyebb parkolni, mint este 7 után helyet találni.Pedig ez a rész jó tömegközlekedés szempontjából. Valószínűleg nem viccből tartanak autót a lakók, hanem mert szükség van rá.
Tsteinar 2020.08.08 23:03:07
@tompus: sőt miért alapvető emberi jog autót venni?! Hiszen környezet szennyező!
Hol parkoljak? vigyem fel a lakásba, mint a biciklimet?
Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben olyan alacsony árat mondanak a munkájukra, amiről azt gondolják, hogy ennyiért már csak felveszi őket egy munkáltató. Ennek a kétségbeesésnek egy másik hozadéka, hogy szívesen látnák az álláshirdetésekben,…..